Home » , » Μιλώντας για ιστορικά γεγονότα και όχι εξαπολύοντας "ρουκέτες" προπαγάνδας. - Με αφορμή τα λεγόμενα Μπουτάρη για Κεμάλ

Μιλώντας για ιστορικά γεγονότα και όχι εξαπολύοντας "ρουκέτες" προπαγάνδας. - Με αφορμή τα λεγόμενα Μπουτάρη για Κεμάλ

Από giorgis , Κυριακή 20 Μαΐου 2018 | 5:33 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Κι επειδή ορισμένοι πλημμύρισαν το διαδίκτυο με κάποιες προηγούμενες άστοχες δηλώσεις του Μπουτάρη για τον Κεμάλ με στόχο να δικαιολογήσουν τα φασιστοειδή που ξυλοκόπησαν άγρια τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να γράψουμε δυο λόγια.

Αν, λοιπόν, θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ιστορία και όχι να πετούμε «ρουκέτες» προπαγάνδας, η καταγραφή των βιαιοτήτων δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη.
Δίπλα στις σφαγές των Ελλήνων από τους κεμαλικούς πρέπει ν' αναφέρονται οι λεηλασίες και οι βιασμοί που συνόδευσαν την απόβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, στην συστηματική καταστροφή των τουρκικών χωριών και στα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στο πέρασμα του ο ελληνικός στρατός.

Προφανώς όμως αυτά τα γεγονότα για την επίσημη ιστορία είναι ανύπαρκτα, αλλά πέρα απ' αυτό οι φασίστες τραμπούκοι γενικά είναι εντελώς ανιστόρητοι.

Για τις θηριωδίες που διέπραξε ο ελληνικός στρατός κατά την επεκτατική του εκστρατεία στην Μικρά Ασία έχουν γραφεί αρκετά κεφάλαια σε ιστορικά βιβλία.
Εμείς επιλέξαμε να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το καταπληκτικό βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου "Πόλεμος και Εθνοκάθαρση".
Σ' αυτό υπάρχουν μαρτυρίες που έχουν διασωθεί, στρατιωτών και αξιωματικών όπου διαβάζουμε τα ανατριχιαστικά εγκλήματα που διέπραξε ο ελληνικός στρατός με θύμα τον άμαχο Τουρκικό πληθυσμό.  

Ενα μικρό κείμενο από το βιβλίο που αναφέραμε:

Η πρώτη φάση του πολέμου ξεκινά με την απόβαση στη Σμύρνη (2/5/1919) και τη δημιουργία μιας ζώνης κατοχής από τον ελληνικό στρατό.
Από τις πρώτες μέρες της απόβασης ξεκινούν οι βιαιοπραγίες κατά των μουσουλμανικών πληθυσμών. 

Στη Σμύρνη, με αφορμή κάποιους πυροβολισμούς κατά των ελληνικών στρατευμάτων, τα ελληνικά στρατεύματα, μαζί με ντόπιους ένοπλους χριστιανούς, προβαίνουν σε λεηλασίες, βιασμούς και φόνους στις μουσουλμανικές συνοικίες της πόλης. 

Περίπου 200 μουσουλμάνοι θα σφαγιασθούν και περίπου 2500 - συμπεριλαμβανομένου και μαθητών μαζί με τους δασκάλους τους - συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν.

Από το πογκρόμ αυτό δεν εξαιρέθηκαν και οι Εβραίοι. Παρόμοιες ενέργειες έγιναν και σε μουσουλμανικά χωριά στα περίχωρα της Σμύρνης

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger