Home » , » Κώστας Κ.: Μια αξιοπρεπέστατη στάση μπροστά στους δικαστικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς

Κώστας Κ.: Μια αξιοπρεπέστατη στάση μπροστά στους δικαστικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 | 3:52 μ.μ.

Γράφαμε σε  περασμένη ανάρτησή μας για τον σ. Κώστα Κ. ο οποίο φυλακίστηκε μετά την άρνησή του να   πληρώσει την καταδικαστική χρηματική ποινή που του επιβλήθηκε για την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στις 28 και 29 Ιούνη του 2011. Σε κείμενο του που αναφερόταν στην συγκεκριμένη περίοδο ο Κ. Κ. τόνιζε: «Απέναντι στη βία του καθεστώτος αντιπαρατέθηκε η λαϊκή αντιβία, μετατρέποντας την πόλη σε ένα πεδίο μάχης. Και, εννοείται, πως η δική μου θέση ήταν εκεί».

Και κατέληγε στην τοποθέτησή του «Σε μια παλιά ελληνική ταινία, όταν μπαίνει ο δισταγμός του φόβου της φυλακής απέναντι σε μια επιλογή που επιτάσσει η τιμή, η απάντηση βγαίνει αυθόρμητα: “Η φυλακή μάς ξέρει και την ξέρουμε”. Δεν πρόκειται λοιπόν να εξαγοράσω την όποια ποινή. Δεν πρόκειται να προβώ σε οτιδήποτε που να αναιρεί το νόημα εκείνων των ημερών αντίστασης».

Τα όσα συνέβησαν στη ακροαματική διαδικασία που κατέληξε στην καταδικαστική απόφαση του συντρόφου, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να υπογραμμίσουμε είναι την συνέπεια λόγων και έργων του συντρόφου Κ.Κ.
Ενώ του ζητήθηκε, φορτικά θα λέγαμε, να ξεκινήσει μια καμπάνια αλληλεγγύης για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της ποινής (με πρόταση διοργάνωσης συναυλίας κλπ) αυτός ήταν κατηγορηματικά αντίθετος και επέλεξε να οδηγηθεί στην φυλακή.
Είναι μια επιλογή –άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι- στην οποία υποκλινόμαστε.

Υ.Γ.: Αν και ολόκληρο το όνομα του Κ.Κ έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο εμείς σεβόμενοι την επιθυμία του φυλακισμένου συντρόφου δεν το αναγράφουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger