Home » , , » Δήμος Βερύκιος: Το δημοσιοκαφρικό τσογλάνι ξαναπροκαλεί

Δήμος Βερύκιος: Το δημοσιοκαφρικό τσογλάνι ξαναπροκαλεί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Απριλίου 2018 | 10:50 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πιστεύω πως όλοι είμαστε αδέρφια με την ευρύτερη έννοια και δεν έχει σημασία, αν λεγόμαστε Έλληνες ή οτιδήποτε άλλο. Πιστεύω ακόμα πως υπάρχουν δυο μόνο “έθνη” που πολεμάν μεταξύ τους. Οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Όμως ξέρω πως ο Βερύκιος δεν είναι ούτε διεθνιστής ούτε κομμουνιστής.
Είναι αντιπρόεδρος σε ένα κανάλι. Αυτό είναι η βασική του ιδιότητα, η ιδεολογία του, η εθνικότητα του. Είναι του Κοντομηνά, τον οποίο υπεραγαπά. Θα μπορούσε να λατρέψει κι οποιουδήποτε άλλο τον πληρώνει καλά.

Θα ζητήσω από τους δεξιούς, να μου εξηγήσουν μια φράση του Βερύκιου, που μου έκανε εντύπωση. “Είστε κλασικοί Έλληνες” απάντησε όταν ακόμα κι οι άνθρωποι του Άλφα διαφώνησαν με όσα είπε για τις συντάξεις χηρείας. Μάλιστα θέλω να μου εξηγήσετε, αν μπορείτε, την απαξίωση που είχε όταν τα έλεγε αυτά. Δεν είναι Έλληνας; Μήπως δεν το παίζει υπέρ πατριώτης, όταν μας λέει τα παραμύθια του;

Πριν εξηγήσω το ύφος του θα πω ότι ο Βερύκιος παίρνει τόσα λεφτά, γιατί είναι πάρα πολύ χρήσιμος στα αφεντικά. Όχι μόνο ως κόλακας, αλλά ως “βρικόλακας”, ως “λαγός”.
Γνωρίζω εδώ και λίγο καιρό πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στόχο τις συντάξεις χηρείας. Όχι μόνον αυτές αλλά κι όλα τα επιδόματα.
Ο Κούλης θα τα κόψει “μαχαίρι”, αν βγει Πρωθυπουργός. Μείωση δαπανών γαρ... Αλλά και ο Τσίπρας προς τα κει το πάει, μόνο που το κάνει λάου – λάου.

Κι εδώ έρχεται ο Βερύκιος και το κανάλι στο οποίο είναι αντιπρόεδρος. Ο Δήμιος βγάζει στη φόρα την πρόθεση, κυνικά, χωρίς σάλτσες για να μετρήσει αντιδράσεις. Φυσικά το κανάλι δεν θέλει να χρεωθεί το “πολιτικό κόστος”, αφού οι χήρες έχουν ένα αξιόλογο ποσοστό της τηλεθέασης. Έτσι κάποιοι διαφωνούν. Αλλά η “δουλειά” έγινε.

Να πούμε τον πραγματικό λόγο των επιδομάτων. Δεν εννοώ από ηθική άποψη, αλλά τους λόγους που το Κράτος δίνει στους απόρους. Το αστικό κράτος εδώ δεν χαρίζει, δεν κάνει φιλανθρωπία, επενδύει! Τι γίνεται, αν μέγα μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει το φάσμα της πείνας; Πολλά πράγματα, κανένα από αυτά καλό για την Οικονομία μιας χώρας. Ο πληθυσμός μειώνεται, η εγκληματικότητα αυξάνεται, μαύρη αγορά, πιθανό να υπάρξουν ταραχές κλπ. Άρα το κράτος το συμφέρει να δίνει κάποια συσσίτια, ώστε να μη λιμοκτονήσει μέγα μέρος του πληθυσμού, που τους εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως.
Ο πλούσιος Έλληνας όμως δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Στην τελική θα πάρει τα φράγκα να βρει άλλο κράτος. Το κράτος το θέλει μόνο για να κερδίζει.
Ο Βερύκιος λοιπόν δεν είναι Έλληνας, όπως κανείς από αυτούς. Ξέρουν καλά ότι οι περικοπές των συντάξεων θα βλάψουν τη χώρα. Γιατί;

Το μόνο πραγματικό χρήμα που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά είναι οι μισθοί των εργαζόμενων (κυρίως δημοσιών - ιδιωτικών υπαλλήλων), οι συντάξεις και κάποια επιδόματα. Αν λείψουν αυτά, θα μειωθεί ο τζίρος των μικρομεσαίων, θα αυξηθεί η ανεργία κοκ. Θα έχουμε μονοπώλια και αυξανόμενη οικονομική ανισότητα. Ο Δήμιος ξέρει ακόμα πως οι χήρες δεν μπορούν να εργαστούν, τουλάχιστο όχι όλες, λόγω ακριβώς της ανεργίας που αύξησε η πολιτική την οποία υποστηρίζει. Αλλά θέλει οι κηφήνες που μας χρεοκόπησαν να γίνουν πλουσιότεροι, ώστε να πάρει κι αυτός μεγαλύτερο “κόκκαλο”.

Προς τους δεξιούς που δεν είναι πλούσιοι, που δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά στο εξωτερικό, λέω ότι βγάζετε τα μάτια σας. Τα δικά σας βγάλτε τα. Εμείς δεν σας φταίξαμε. Ξεχνάτε πως το ευρώ δεν το τυπώνει πια η Ελλάδα. Επίσης έχει την τάση να φεύγει “διακοπές σε φορολογικούς παραδείσους”. Τα μόνα ευρώ που υπάρχουν είναι τα λίγα που παίρνουν οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι. Όμως η όρεξη των πολιτικών απατεώνων μεγαλώνει. Θα ζητήσουν κι άλλα. Αν μειωθούν οι συντάξεις, σύντομα θα είναι η σειρά των μικρομεσαίων να γίνουν κιμάς. Μείωση τζίρου + αύξηση φόρων = λουκέτο.
Όταν ένας ανθρωποφάγος τρώει το διπλανό, μόλις πεινάσει ξανά θα φάει εσένα... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger