Home » , » Κείμενο αποχώρησης 68 μελών από την Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

Κείμενο αποχώρησης 68 μελών από την Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 | 9:27 μ.μ.

Αλλη μια κρίση, αυτή την φορά αρκετά σοβαρή, ξέσπασε στο εσωτερικό της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ) με την αποχώρηση 68 μελών από την τροτσκιστική αυτή οργάνωση.
Η οργάνωση προήλθε από διάσπαση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ), τον Μάρτη του 2001 και κατά καιρούς συνεργάστηκε με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, του Α. Αλαβάνου, με τον ΣΥΡΙΖΑ -στις εκλογές του Γενάρη του 2015, μάλιστα, είχε εκλέξει και 2 βουλευτές, την Ιωάννα Γαϊτάνη και τη Ελένη Ψαρρέα- και αργότερα επέλεξε την σύμπραξη της με την Λαϊκή Ενότητα. Προηγουμένως, το 2014, είχε προηγηθεί άλλη αποχώρηση μελών της τα οποία δημιούργησαν την Διεθνιστική Σοσιαλιστική Παρέμβαση (ΔΣΠ) και στην συνέχεια εντάχθηκαν στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

Η ηγεσία αυτής της οργάνωσης, με φερόμενο σαν επικεφαλής της τον Αντώνη Νταβανέλλο, δέχεται σφοδρή κριτική από το κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα τα μέλη που αποχώρησαν -μας το έστειλαν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο- και δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει πια ο μέχρι τώρα πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκαν.

Στο κείμενο αποχώρησης τους από την ΔΕΑ -το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και σαν πρόπλασμα δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα- υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων: "Στο πεδίο της κοινής δράσης και των συμμαχιών, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε, σε χώρους, γειτονιές και θεματικές, κοινές κινηματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ΛΑΕ, όπου κρίνουμε πως είναι γόνιμο για το κίνημα και την αριστερά. Αλλά μαζί και με όσους/όσες έχουν αποχωριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΛΑΕ, μαζί με τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της υπόλοιπης ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς".

Διαβάστε το κείμενο αποχώρησης και δείτε ποιοι/ες το υπογράφουν
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger