Home » , » Για τα ανθρωπόμορφα τέρατα που "έδρασαν" στη Μακρόνησο

Για τα ανθρωπόμορφα τέρατα που "έδρασαν" στη Μακρόνησο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 | 12:19 μ.μ.

Γράφει ο Κώστας Μ.

Ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος της Δεξιάς υπήρξε ο ηθικός αυτουργός και ο ιδεολογικός προστάτης των ανθρωπόρμορφων τεράτων που "έδρασαν" στη Μακρόνησο. Ιδού μερικά από τα μαργαριτάρια της εποχής που αλίευσα:

"Καθώς η Ήρα λοουμένη εις τα ύδατα του Καννάβου ανέκτα παρθενικήν ακμήν και κάλλος, ούτω και οι ευρισκόμενοι εις το εθνικόν εκπαιδευτήριον της Μακρονήσου αποκαθαίρονται από παντός πνευματικού ρύπου και ψυχικής σκωρίας και ανακτούν νέαν αλκήν και ρώμην..." 

Δηλώσεις καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Β.Βάβη.

"Η Μακρόνησος είναι προ παντός ένα μεγάλο εκπαιδευτήριο που γυρεύει να στηριχθή στον ορθόν λόγον" 

Δηλώσεις στα 1949 του καθηγητή Πανεπιστημίου-ακαδημαϊκού Κ.Τσάτσου. 

"Το έργον της Μακρονήσου αναγνωριζόμενον ήδη διεθνώς ως παράδειγμα και πρότυπον άξιον μιμήσεως εις άλας τας ελευθέρας χώρας του κόσμου, αποτελεί τίτλον τιμής ει όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν εις την πραγματοποίησίν του". 

Δηλώσεις υπουργού Στρατιωτικών Π. Κανελόπουλου, του"δημοκράτη".

Οι "Έλληνες" βασανιστές, των οποίων η δράση μόνο με αυτήν των χιτλερικών εγκληματιών μπορεί να παραλληλιστεί, μέσα σε δυο χρόνια βασάνισαν απάνθρωπα με με μέθοδες ανιστόρητες, πάνω από 40.000 ανθρώπους μαζί και τον πάτερα μου.
Σκότωσαν, τρέλαναν η έκαναν ανάπηρους για όλη τους τη ζωή 2.000 και τραυμάτισαν πάνω από 10.000. 

Τα ανθρωπόμορφα τέρατα που "έδρασαν" στη Μακρόνησο ήταν ο Δ. Ιωαννίδης, ο γνωστός "δικτάτορας", που το 1944 στα Δεκεμβριανά οι ΕΛΑΣιτες τον έπιασαν αιχμάλωτο και του πήραν το βρακί...ενώ έπρεπε να του είχαν "πάρει" το κεφάλι..
Ο κίναιδος αυτός υπηρέτησε σα λοχαγός "αναμορφωτής" του κίναιδου ταγματάρχη Σούλη, του "Αλή Πασά" της Μακρονήσου με το "χαρέμι" του από δύστυχα πλάσματα του αναμορφωτηρίου και τη μόνιμη "ερωμένη" του τον φαντάρο Μητσιά, ο αρχιμαδρίτης Αγρανίτης που στα "ένθεα χριστιανικά κηρύγματα του" έλεγε στους ετοιμοθάνατους βασανισμένους:
"Σας έχει κυριεύσει το μικρόβιο του κομμουνισμού, κοιτάξτε να συμμορφωθείτε γιατί θα ψοφήσετε σαν σκυλιά". 

Ακόμη οι διοικητές Βασιλόπουλος, Μπαϊρακτάρης Σκαλούμπακας. 

Εδω θα προσθέσουμε και την "επιστημονική" οργάνωση του κολαστηρίου από τους Άγγλους αποικιοκράτες όπου οι "ένοικοι"του βλέπουν το θάνατο για λυτρωμό και τον τάφο για όαση.

Τέλος ένα απόσπασμα από το δίτομο έργο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ" του Ν. Μάργαρη όπου ο καπνεργάτης ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ μέλος της 2ης αχτίδας της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τη φοβερή μέρα της μεγάλης σφαγής βουτάει στη θάλασσα:

"Ούτος βασανιζομενος φρικωδώς έπεσεν εις την θάλασσαν και ανήλθεν εις προεξέχοντα βράχον όπου ήτο λίαν επικίνδυνον να το πλησιάση κανείς λόγω θαλασσοταραχής. Εκει παρέμεινεν πάρα τας απειλάς των βασανιστών του ότι θα τον πυροβολήσουν και απαντούσε: δεν βγαίνω, θέλω να έρθει ο διοικητής. Εαν δεν έλθει ο διοικητής, ε εδήλωσε ο τραγικός δεσμώτης, θα πέσω ν' αυτοκτονήσω. 

Οι βασανισταί του απεφάσισαν να ειδοποιήσουν τελικώς τον διοικητήν Λιούμην, ο οποίος μετέβει με μοτοσυκλέττα στον Φάρο. 

Μόλις έφθασεν εκεί ο διοικητής των ΣΦΑ, ο Βλάχος του λέει: 
"Σας κάλεσα εδώ κύριε διοικητά για να σας πω ότι έχετε ευθύνες και θα δώσετε λόγο για τα βασανιστήρια που κάνετε. Και τώρα κοιτάξτε πως πεθαίνουν οι αγωνιστές της Δημοκρατίας". 
Δίνει μια βουτιά στη μανιασμένη θάλασσα, τα κύματα της οποίας τον εκάλυψαν. 
Ο διοικητής Λιουμης, ο οποίος κάτι ήθελε ν' απαντήσει εις τον Βλάχον αλλά δεν πρόλαβε, μόλις τον είδε να πέφτει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα κατακιτρίνισε".     
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Μαρτίου 2018 στις 8:31 π.μ.

Υ.Γ. Διοικητές: Α΄ Τάγματος Βασιλόπουλος,
Β΄ Τάγματος Τζανετάτος
Γ΄ Τάγματος Σκαλούμπακας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger