Home » , , » Εντοπίστηκε μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού που περιέχει μίζες από το σκάνδαλο της Novartis;

Εντοπίστηκε μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού που περιέχει μίζες από το σκάνδαλο της Novartis;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 | 6:47 μ.μ.


Μόνο για ανευθυνότητα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την συντηρητική εφημερίδα "Εστία". Θεωρούμε δηλαδή ότι έχει διασταυρώσει την πληροφορία η οποία "διακινείται από εγκυρότατες πηγές" και αναφέρει ότι εντοπίστηκε "μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού" σε Ελβετική τράπεζα στον οποίον "κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis".
Αν επιβεβαιωθεί αυτή η αποκάλυψη τότε το πολιτικό σκηνικό "παίρνει" φωτιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Παρακάτω θα παραθέσουμε όλο το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Εστίας". Πριν όμως να κάνουμε δυο επισημάνσεις. Οι πολιτικάντηδες έχουν ήδη φροντίσει να μεθοδεύσουν με τέτοιο τρόπο την προστασία τους με νόμους και διατάγματα ώστε ακόμα και αν αποκαλυφθούν οι λαμογιές τους «Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη», όπως σημείωνε σε τοποθέτησή του ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος.

Επίσης ακόμα και αν προχωρήσει σε δικαστική διερεύνηση το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας υπάρχουν τόσα νομικά τερτίπια να επικαλεστούν οι κατηγορούμενοι ώστε δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθεί ο νεοδημοκράτης πρώην υπουργός, Αθ. Αθανασίου, ο οποίος σε συνέντευξη του στον "Ελεύθερο Τύπο" υποστηρίζει ότι είναι "Ακυρες οι καταθέσεις των τριών προστατευομένων μαρτύρων", δίνοντας μας να καταλάβουμε ότι και αυτή η υπόθεση, από άποψη καταλογισμού ευθυνών στους εμπλεκόμενους, θα εξελιχθεί σε μια φωτοβολίδα.

Οπως σημειώναμε πάντως σε περασμένη ανάρτησή μας η πιο σημαντική λοιπόν, για μας, εξέλιξη που προκύπτει, απ' τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα με το σκάνδαλο της Novartis, είναι το πλήγμα που δέχεται ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός. Γίνεται δηλαδή ολοφάνερο ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη.

Το δημοσίευμα της "Εστίας"

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis. Η δικογραφία που εστάλη από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουμπάκη στη Βουλή απλώς εισάγει τον πολιτικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη στην ουσία του σκανδάλου, ωστόσο όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν η υπόθεσις αυτή "έχει πολλές στροφές και θα τραβήξει".
Δεν είναι τυχαία η κατά βάσιν προσεκτική δήλωσις που έκανε την δεύτερη μέρα της διαβιβάσεως του φακέλου ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης. Λέγεται ότι είχε άριστη ενημέρωση από ανώτερο διπλωματικό παράγοντα με τον οποίο συναντήθηκε σε ανύποπτη στιγμή και με άλλη αφορμή.

Δεν είναι επίσης, τυχαία η πλήρης αφωνία της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γενηματά μετά το "ξέσπασμα" του σκανδάλου. Το κόμμα περιορίζεται μεν σε επίσημες ανακοινώσεις στηρίξεως των πρώην υπουργών των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στην δικογραφία, αλλά η κ. Γεννηματά τηρεί σιγήν ισχύος.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εις εκ των οκτώ πρώην υπουργών των οποίων το όνομα αναφέρεται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ανεχώρησε εκτάκτως αυτές τις μέρες για το εξωτερικό, προς αναζήτησιν διεθνούς νομικής εκπροσωπήσεως.
Η έκτακτη ανακοίνωσις του πρώην υπουργού συνέπεσε (αλλά δεν συνδέεται απαραιτήτως) με τις πληροφορίες που ακούγονται εντόνως τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, ότι το όνομα του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis στην Ελβετία είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού στην Ελβετία, άγνωστο αν ανήκει στους "οκτώ" ή υπάρχει και άλλος εμπλεκόμενος υπουργός μή κατανομασθείς μέχρι στιγμής!

Επειδή μάλιστα οι πληροφορίες διακινούνται με το σταγονόμετρο, δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθεί εάν ο μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού που λέγεται ότι ανακαλύφθηκε σε ελβετική τράπεζα εντοπίσθηκε μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της ελληνικής δικαιοσύνης ή μετά από έρευνα του FBI.

Εφ' όσον ισχύει η πληροφορία η οποία στην Αθήνα διακινείται από εγκυρότατες πηγές τότε η έρευνα για την Novartis  πριν καλά -καλά συσταθεί η προανακριτική επιτροπή μπαίνει σε νέες ράγες.
Ο εντοπισμός του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis ήταν για τις δικαστικές αρχές η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεσις για να θεμελιωθεί το ποινικό αδίκημα της δωροληψίας.
Εάν ευρέθει και λογαριασμός πρώην υπουργού στον οποίον κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis, τότε το σκηνικό "παίρνει" φωτιά.

Ηδη χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα προτείνει στην Κ.Ο του κόμματος του την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Πρόταση που δέχεται η ΝΔ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.  

Ασχετο

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:27 μ.μ.

Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σύριζα. Εκει δεν υπάρχουν θέματα μίζας η διαφθοράς...... Αλλα είπαμε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι το καλύτερο πλυντηριο του Καπιταλισμού. Ξεπλένει μέχρι και τον Καμμένο..........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger