Home » , » Εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών στον αναρχικό Γ. Τσιρώνη

Εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών στον αναρχικό Γ. Τσιρώνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 | 2:14 π.μ.

« Άλλη μια δικαστική απόφαση καταπέλτης για τους μηχανισμούς στοχοποίησης και κατασκευής ενόχων», τιτλοφορούσαμε την ανάρτησή μας η οποία αναφερόταν στην πανηγυρική αθώωση του Γρηγόρη Τσιρώνη από Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006.
Να σας θυμίσουμε ότι τότε ο Γ. Τσιρώνης είχε χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ως μέλος των "ληστών με τα μαύρα" και επικηρύχτηκε τον Οκτώβριο του 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αυτό τον καιρό ο Γ. Τσιρώνης βρισκόταν φυλακισμένος με την κατηγορία ότι μαζί με άλλους, το μεσημέρι στις 22 Αυγούστου 2014, λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην παραλία Διστόμου, αποσπώντας περίπου 300.000 ευρώ.

Η δίκη του έχει προσδιοριστεί για τις 25 Μάη του 2018, ενώ τώρα αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με το δικαστικό συμβούλιο να θέτει αυστηρότατους περιοριστικούς όρους στον κατηγορούμενο σε βαθμό που ο συνήγορος του, Κώστας Παπαδάκης με δηλώσεις του κάνει λόγω για "εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών".

Αντιγράφουμε από καθεστωτική ιστοσελίδα:

Το δικαστικό συμβούλιο διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμός του με συνοδεία και 24ωρη φύλαξη ενώ όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης «χθες (06.12.2017) η αστυνομία σε έφοδο της χωρίς ένταλμα, προέβη σε έρευνα του σπιτιού του, των λοιπών διαμερισμάτων και χώρων της πολυκατοικίας και καταγραφή των κατοίκων της». 

«Ο Γρηγόρης Τσιρώνης δεν βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ζωής, ενώ από τις δεκάδες των εναντίον του κατηγοριών, ελάχιστες έχουν ενδείξεις (ούτε λόγος για αποδείξεις) τέλεσης, που και αυτές θα είχαν καταπέσει αν μέχρι τώρα οι αρμόδιοι δικαστές και εισαγγελείς εισακούσει τα αιτήματα και την τεκμηριωμένη αντίκρουσή τους. Δεν βαρύνεται με καμία καταδικαστική απόφαση, ούτε με κακή διαγωγή στη φυλακή, όπου και εργαζόταν και σπούδαζε» τονίζει ο δικηγόρος του.

Παράλληλα προσθέτει πως «έχει πίσω του δυόμιση χρόνια φυλάκισης (29/5/2015 – 7/12/2017) από τα οποία το ένα δεν υπολογίζεται και δεν αφαιρείται από το χρόνο προφυλάκισης διότι αφορούσε έκτιση ποινής για απόφαση που τελικά ακυρώθηκε και στη συνέχεια προφυλάκιση για άλλη αιτία, για την οποία αθωώθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδάκης τονίζει ότι  «ο κατ οίκον περιορισμός του Γρηγόρη Τσιρώνη από σήμερα μέχρι να τελειώσει η δίκη του, ίσως και περισσότερο από έναν χρόνο, είναι μία "φυλακή χωρίς μεροκάματα". Του στερεί ανάμεσα σε άλλα τη δυνατότητα να δουλέψει, να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ γραφιστικής, να βγει μία βόλτα με το παιδί του και τη γυναίκα του, να επισκεφθεί τον δικηγόρο του. Θέτει υπό αστυνόμευση την καθημερινή ζωή όλων των συγκατοίκων, των επισκεπτών και των ενοίκων της πολυκατοικίας του και τη γειτονιά.

Είναι το τίμημα της εκδικητικότητας των κατασταλτικών μηχανισμών επειδή είναι αναρχικός, επειδή κατήγγειλε επανειλημμένα τις μεθοδεύσεις τους, επειδή αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τις διώξεις τους και επειδή αθωώθηκε πανηγυρικά από την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα γκρεμίζοντας επικηρύξεις και σενάρια».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger