Home » , , » Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ενας πάμπλουτος εθελόδουλος εξουσιαστής, όργανο ντόπιων και ξένων "αρπακτικών - κορακιών"

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ενας πάμπλουτος εθελόδουλος εξουσιαστής, όργανο ντόπιων και ξένων "αρπακτικών - κορακιών"

Από giorgis , Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 | 3:53 π.μ.

Του Γ. Γ.

«Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες/  τότε και μόνο όταν είναι εφικτές. / Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις/  άσε καλύτερα καθόλου μην τις λες», μας λέει ένα τραγούδι των Κατσιμιχαίων. Προφανώς, αυτό το αγνοεί ο υπουργός Οικονομικών,  Ευκλείδης Τσακαλώτος, και σαν εθελόδουλος εξουσιαστής που είναι, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους ξένους «εταίρους» της κυβέρνησης. ότι οι επιθυμίες τους είναι διαταγές για τον ίδιο και το πολιτικό μόρφωμα που υπηρετεί.

Και στην προκειμένη περίπτωση όταν o πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του διατύπωσε τον προβληματισμό του για την εξέλιξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μετά την απόφαση των συμβολαιογραφικών συλλόγων να απέχουν απ’ αυτή την διαδικασία, ο Τσακαλώτος τον «διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για να προστατευθούν οι συμβολαιογράφοι και να μην υλοποιηθεί η απόφαση για αποχή», όπως αναφέρει η ειδησεογραφία.

Εντάξει, η άθλια συγκυβέρνηση είναι ανάλγητη και αδίσταχτη προκειμένου να εφαρμόσει τις εντολές που παίρνει από ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες.
Εδώ, όμως, μήπως θα μπορούσε ο Τσακαλώτος να μας κάνει φραγκοδίφραγκα τι εννοεί όταν λέει ότι η κυβέρνησή του «θα λάβει άμεσα μέτρα» για να μην υλοποιήσουν την απόφασή τους οι συμβολαιογράφοι να απέχουν απ’ τους πλειστηριασμούς;
Θα στείλει μια διμοιρία ΜΑΤατζήδων σε κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο που θα συμβάλει, παίρνοντας φυσικά την προμήθεια του, να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια αρπακτικών;
Μα αυτοί οι συμβολαιογράφοι που θα συνεργήσουν σ’ αυτό το έγκλημα δεν έχουν κοινωνική ζωή και επαγγελματική παρουσία; Η απάνθρωπη, αντικοινωνική τους συμπεριφορά θα είναι «στιγμιαίο έγκλημα» που παραγράφεται;

Αν δηλαδή αισθανθούν «ασφαλείς» την στιγμή που θα προχωρούν σ’ αυτό το ανοσιούργημα μετά τι γίνεται;
Οκ, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ΟΠΛΑ που να κάνει προγραφές και να επιβάλει ποινές στους οικονομικούς δολοφόνους του λαού μας και σε όσους συνεργάζονται μ’ αυτούς.
Εχουν δεδομένο όμως π.χ το πώς θα αντιδράσει ένας μεροκαματιάρης που θα μείνει άστεγος απέναντι σ’ αυτούς που συνέβαλαν να χάσει το σπίτι του; 
Μπορούν να προβλέψουν ότι δεν θα υπάρξει η δημιουργία μιας οργάνωσης ένοπλης μειοψηφικής βίας που θα εκτελέσει έναν συμβολαιογράφο, ο οποίος θα γίνει τσιράκι πλουτοκρατών, για να λειτουργήσει αυτή η ενέργεια, σαν μορφή παραδειγματισμού για το τι περιμένει αυτούς/ες που θα θέσουν τις υπηρεσίες τους στην διάθεση «κορακιών – αρπακτικών»;

Ας δούμε όμως και μια άλλη παράμετρο πέρα απ’ την εκφρασμένη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.
Ποιος είναι αυτός, ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος δηλαδή, που προβαίνει σ’ αυτές τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις προς τους τοκογλύφους – δανειστές του ελληνικού κράτους.
Είναι ένας άνθρωπος που θησαύρισε έχοντας στην κατοχή του «χαρτοφυλάκια» της JP Morgan, και της Black Rock. Μιλάμε για επενδυτικούς κολοσσούς με καταστροφικό για τον ελληνικό λαό ρόλο οι οποίοι «κερδοσκοπούν λεηλατώντας και πτωχεύοντας την Ελλάδα», όπως έγραψε ένας πρώην σύντροφος του Τσακαλώτου (Ο Στέλιος Ελληνιάδης στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»).

Από ένα τέτοιο τύπο φυσικά δεν έχουμε την απαίτηση να αντιληφθεί έστω και στο ελάχιστο το έγκλημα που σκοπεύουν να διαπράξουν –αν τους αφήσουμε ανενόχλητους- η κυβέρνηση και ο ίδιος απέναντι σε συμπολίτες μας, που βρέθηκαν στις δαγκάνες τοκογλυφικών δανείων.

Και εδώ βρισκόμαστε μπροστά στις ευθύνες μας. Ασχετα τι άλλο μπορεί να προκύψει, το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να ορθώσει ανάστημα και να μπει ανάχωμα στους βάρβαρους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κυβερνητικού υπηρετικού προσωπικού των αστών.    
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Νοεμβρίου 2017 στις 2:21 μ.μ.

Υπουργός στην Αριστερή Κυβέρνηση το τΣύριζα είναι παιδιά. Θα σκίζανε τα Μνημόνια και ο Καπιταλισμός θα χόρευε πεντοζάλι. Ετσι μας είπατε παδιά. Τι συνέβη τώρα και χάλασε η δουλεια. Παράξενο πράγμα. ΜΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger