Home » , » Τελικά τι είναι ο δεσπότης Σύρου Δωρόθεος; "Νταβατζής" ή "τρελή", "μεγάλη καλιαρντή", και "ψεύτρα";

Τελικά τι είναι ο δεσπότης Σύρου Δωρόθεος; "Νταβατζής" ή "τρελή", "μεγάλη καλιαρντή", και "ψεύτρα";

Από giorgis , Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 | 5:34 π.μ.

Αποκαλύφθηκε δηλαδή σε όλο το μέγεθος της η διαπλοκή ορισμένων πολιτικών και ενός αρχιρασοφόρου, με το οργανωμένο έγκλημα, και το μαύρο χρήμα.

Πέρα όμως απ' αυτόν τον "χαβά", ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι "ψαλμωδίες" που λέει ο  δεσπότης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος εμφανίζεται από καταδικασμένους για εκβιασμούς και εμπόριο ναρκωτικών, στους οποίους έχει αναθέσει την διαχείριση του χρυσού από τα "τάματα" των πιστών στο "ιερό κατάστημα" της Τήνου, σαν "ο παπάς που θέλει την μίζα του".

Ο "άγιος", -αν είναι έτσι οι "άγιοι" οι διάολοι πώς είναι;- λοιπόν αυτός, που έχει την ευθύνη για την διαχείριση του χρυσού της Παναγίας της Τήνου, μέσω του "ιερού" ιδρύματος, πέρα από μιζαδόρος παρουσιάζεται από τους "συνεργάτες" του να διαθέτει και άλλα "προσόντα", η αντίφαση των οποίων μου έδωσε το ερέθισμα γι' αυτή την ανάρτηση.

Σύμφωνα πάντα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί γ' αυτή την υπόθεση, ο δεσπότης ανέθεσε σε μια ομάδα με επικεφαλής τον Πάνο Μπαμπάμτση ένα άτομο καταδικασμένο σε οκτώ χρόνια φυλακή για εκβιασμό και τον καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών Μανώλη Παπουτσάκη, να διαχειρίζονται τα πολύτιμα μέταλλα από τα τάματα που κάνει το χριστεπώνυμο πλήθος στην μεγαλόχαρη, παίρνοντας φυσικά και την μίζα του. Μέχρι εδώ τίποτα το αξιοσημείωτο.

Το ενδιαφέρον παρουσιάζεται διαβάζοντας τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ -δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Docunento"- ανάμεσα σε τύπους που επέλεξε "ο μεγάλος παπάς" για να κάνουν παρέα την μπίζνα τους.
Ο ένας, ο Παπουτσάκης, τον χαρακτηρίζει "νταβατζή" αφού όλο τους ζητάει καινούργιες μίζες. Κάποιος άλλος, απ' το ίδιο κύκλωμα, ο Γιάννης Στασινόπουλος, αποδίδει στον δεσπότη Δωρόθεο ότι είναι "τρελή" "μεγάλη καλιαρντή", και "ψεύτρα".

Τί τελικά είναι αυτός ο δεσπότης; Μήπως τόσο "γάτα" που να μπορεί σαν "μεγάλη καλιαρντή", να συνδυάζει και το νταβατζιλίκι; Από τους αρχιρασοφόρους όλα να τα περιμένεις.

Υ.Γ: Διαβάστε το κείμενο που τιτλοφορείται «Το "Ιερόν κατάστημα": Η μεγαλόχαρη της Τήνου και η κατασκευή της Λατρείας» το οποίο υπογράφει ο Αυγουστίνος Ζενάκος και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Unfollow" είναι κατατοπιστικότατο.

Ολοκληρώνουμε την ανάρτησή μας με κάποιες καίριες τοποθετήσεις ενός καλλιτέχνη:
Ο ρόλος της εκκλησίας είναι ο χειρότερος, διότι εντείνει το φανατισμό. Όλες οι θρησκείες, οι περισσότερες εν πόση περιπτώσει. Ειδικά αυτές οι εβραϊκής εμπνεύσεως, όπως ο χριστιανισμός, ο μουσουλμανισμός και ο ιουδαϊσμός, είναι κυρίως αυτό. Είναι η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Είναι χειρότερο απ’ αυτό που έλεγε ο Μαρξ ότι είναι το «όπιο του λαού». Γιατί με το όπιο μπορείς να δεις και ωραία όνειρα, ενώ ο επί τούτου καλλιεργούμενος φανατισμός, δεν έχει τίποτα ωραίο. Η πίστη είναι άλλο πράγμα, βέβαια. Ο καθένας πιστεύει με διαφορετικό τρόπο. Τώρα το τι πιστεύει, το που πιστεύει, ο Θεός και η ψυχή του. Τα ιερατεία όμως είναι απάτη. Όσο απάτη είναι και οι αστρολόγοι ή οι καφετζούδες. Είναι το εμπόριο της ελπίδας ή το λαθρεμπόριο, αν θέλεις. Γιατί το εμπόριο εμπεριέχει και μια δόση τιμιότητας. Ενώ, αυτοί παίζουν με τις ψυχές των ανθρώπων. Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι ψυχή. Ίσως να έχει να κάνει και με αυτό.

Δημήτρης Πουλικάκος

Απόσπασμα από συνέντευξη του στην εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger