Home » » ΙΔΙΣ: το Πάντειο Πανεπιστήμιο ως φωλιά των Πολεμοκάπηλων και του Ακροδεξιού ΔΙΚΤΥΟΥ 21

ΙΔΙΣ: το Πάντειο Πανεπιστήμιο ως φωλιά των Πολεμοκάπηλων και του Ακροδεξιού ΔΙΚΤΥΟΥ 21

Από Unknown , Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 | 9:39 π.μ.

το ΙΔΙΣ και το αντιδραστικό, πολεμοκάπηλο, στρατευμένο -στην υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων επιχειρηματιών- καθηγητικό κατεστημένο να ¨Διδάξει" τον πόλεμο, την διεκδίκηση ΑΟΖ και ενεργειακών κοιτασμάτων, την συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους τους. 
Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχουν φωλιάσει για καλά εδώ και χρόνια (από το 1989) διαπρεπείς εκπρόσωποι του καθηγητικού κατεστημένου, ακροδεξιοί εκπρόσωποι του πολεμοκάπηλου και εθνικιστικού ΔΙΚΤΥΟΥ 21 συγκροτώντας το ΙΔΙΣ. 
Μια αντιδραστική συντηρητική Δεξαμενή Σκέψης που ανήκει οργανικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνδέεται με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. 
Στην πραγματικότητα συνδέεται με τον σκληρό πυρήνα του αστικού κράτους -κυβέρνηση, Διπλωματία, Δικαστές, Στρατιωτικό και Αστυνομικό Μηχανισμό, Μυστικές Υπηρεσίες.
Στους σκοπούς του ξεχωρίζουμε:
  • μελέτη των θεμάτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και η εκπόνηση προτάσεων για τη χάραξη και την άσκησή της.
  •  ανάλυση των διεθνών διεργασιών και εξελίξεων που αναφέρονται στις οικονομικές στρατηγικές και πολιτιστικές σχέσεις της χώρας ή συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη προάσπιση  των συμφερόντων της.
  •  μελέτη των εσωτερικών παραγόντων και διεργασιών (ΜΚΟ, ομάδες συμφερόντων κ.α.) που επιδρούν στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής.
Όπως γράφουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα http://www.idis.gr " συνεργάζεται με Υπουργεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιες Επιχειρήσεις και γενικά με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη παροχή επιστημονικών συμβουλευτικών υπηρεσιών" και φυσικά με πρεσβείες θα προσθέταμε.
Το ΙΔΙΣ λοιπόν βγαίνει μπροστά και επιχειρεί να κάνει Σεμινάριο τον Πολεμικό Άξονα που συγκροτούν τα κράτη και οι αστικές τάξεις της Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ. Οι πολεμικές ετοιμασίες, οι διακρατικές συνεργασίες βρίσκουν την συνέχεια τους στο Πανεπιστήμιο. Με το Σεμινάριο: «Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος: Προοπτικές για μια στρατηγική συνεργασία» http://www.idis.gr!
To Σεμινάριο, από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, έχοντας επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Φίλη και τον Άγγελο Συρίγο, έρχεται να περιγράψει και να αναζητήσει απαντήσεις στην πληθώρα των ερωτημάτων που θέτει ο σύγχρονος Μεγαλοϊδεατισμός της ελληνικής άρχουσας τάξης. Στο επίκεντρο τους, από την σκοπιά του ελληνικού αστικού σχηματισμού πάντα, το ενεργειακό ζήτημα, οι ανταγωνισμοί, η αντιπαράθεση ελληνικού και τουρκικού καπιταλισμού, οι ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και "ο ρόλος της σκληρής ισχύος και η επιρροή του στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας της περιοχής".
Το σεμινάριο αυτό, το ίδιο το ΙΔΙΣ, οι σκοποί, η Διαπλοκή του είναι μια πραγματική πρόκληση για το Αντιπολεμικό και Φοιτητικό Κίνημα. 
Την ώρα που οι άγριες περικοπές των Μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής πλήττουν και τους φοιτητές, όπως και το σύνολο των εργαζομένων.
Την ώρα που το εργατικό κίνημα και η νεολαία από την Αθήνα και Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά και την Αχαία αμφισβητούν τις βάσεις, τα πυρηνικά, τους προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Την ώρα που οι φαντάροι λένε το δικό τους ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ, στον Ευρωστρατό, στην κυβέρνηση του πολέμου και της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης. 
Έρχεται το ΙΔΙΣ και το αντιδραστικό, πολεμοκάπηλο, στρατευμένο -στην υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων επιχειρηματιών- καθηγητικό κατεστημένο να ¨Διδάξει" τον πόλεμο, την διεκδίκηση ΑΟΖ και ενεργειακών κοιτασμάτων, την συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους τους. 
Να κάνει Πανεπιστημιακή Γνώση και Προπαγάνδα το πως βάφουν τα χέρια τους στο αίμα των λαών για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να ανασυγκροτήσουν την αστική οικονομία και το κράτος τους πάνω στην Προσφυγιά, τη Δολοφονία Αμάχων, την Καταστροφή ολόκληρων ζωνών. Που αργότερα θα πάρουν τα Συμβόλαια για να Ανοικοδομήσουν και θα επιβάλλουν τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής για να εξασφαλίσουν ¨Ασφαλείς Ζώνες" για τις επενδύσεις τους!  
Εμείς καλούμε το φοιτητικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες και να πετάξει τους εκπροσώπους του Πολέμου, των κρατικών και επιχειρηματικών συμφερόντων από τα Πανεπιστήμια.
Δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσα μας οι εθνικιστές και οι πολεμοκάπηλοι.
Ο απαραίτητος αγώνας για την ικανοποίηση των Αναγκών και Δικαιωμάτων της Νεολαίας και των Εργαζομένων πρέπει να πάρει θέση απέναντι στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό και το Μιλιταρισμό.
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να ανατραπούν οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger