Home » , » Δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί συγκάλυψης και ήρθε στην δημοσιότητα ο "χαβάς" του "καλού κόσμου" με μαέστρο τον γραμματέα της Ν.Δ Λευτέρη Αυγερινάκη

Δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί συγκάλυψης και ήρθε στην δημοσιότητα ο "χαβάς" του "καλού κόσμου" με μαέστρο τον γραμματέα της Ν.Δ Λευτέρη Αυγερινάκη

Από giorgis , Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 | 9:47 μ.μ.

Ο κοριός της ΕΥΠ έπιασε τον γραμματέα της Ν.Δ Λευτέρη Αυγερινάκη (αριστερά) να συνομιλεί με καταδικασμένο για υπόθεση εκβιασμού εμπόρου χρυσού. Ο περί ου ο λόγος Παναγιώτης Μπαμπάμτσης διάγει βίο πολυτελή (κρατάει άλλωστε σαμπάνια στη φωτογραφία με τον εμφανιζόμενο ως συνέταιρό του Γιάννη Στασινόπουλο, ο οποίος από τις συνομιλίες φαίνεται να έχει συγκενική σχέση με τον πρώην γ.γ. του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στασινόπουλο), ζητάει εξυπηρετήσεις από τον βουλευτή και του κάνει δώρα
Ο φρουρός του Λ. Αυγενάκη αναφέρεται σε γνωριμία του βουλευτή με έναν από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου και την εξυπηρέτησή του την περίοδο της κράτησής του. Από την άλλη, ο Π. Μπαμπάτσγς εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάτο και τον Μητροπολίτη Δωρόθεο...

Του Γ.Γ

Ολος ο «καλός κόσμος» παρουσιάζεται στην πίστα του δημοσιεύματος της εφημερίδας Dokumento να παιανίζει ένα χαβά, με μαέστρο τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτή και προσωπικό φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Λεύτερη Αυγενάκη ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο «εθνικός ύμνος» της ντόπιας αστικής τάξης.
Δεσποτάδες, έμποροι όπλων, εκβιαστές, υψηλόβαθμοι μπάτσοι, λαθρέμποροι και κρατικά στελέχη σε ένα κουβάρι μας δίνουν τα διαπιστευτήρια τους αναδεικνύοντας την μπόχα του πολιτικού συστήματος που επικρατεί.

Τις ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα τις παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, απ’ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντένα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πετάει την μπάλα «στην ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από τον Ρουβίκωνα». Για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα.

Και εδώ έχουμε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα τον κοριό της ΕΥΠ να καταγράφει αποκαλυπτικότατες συνομιλίες –παραθέτονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας- του νεοδημοκράτη βουλευτή  με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος και συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία.

Η καταγραφή των συνομιλιών του Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη.

Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ότι με τη σειρά τους κάνουν προσωπικά δώρα στον Αυγενάκη και στη σύζυγό του. Με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η συγκεκριμένη ομάδα, μέλη της οποίας είναι πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόροι, αστυνομικοί και φερόμενοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες που διαχειρίζονται εκατομμύρια παρότι είναι άεργοι, είχε εκβιάσει το 2013 την έμπορο χρυσού Μάρα Αναστοπούλου, η οποία όμως τους οδήγησε σε παγίδα έχοντας ενημερώσει τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ, μέλη του κυκλώματος, είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της κ. Αναστοπούλου με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα.
Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο «επιχειρηματίας» Παναγιώτης Μπαμπάμτσης. Η σύλληψή τους έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται μετά τις συλλήψεις ως συνομιλητής και εξυπηρετών τον Μπαμπάμτση. Σε αυτές τις συνομιλίες ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου.

Την περίοδο που γίνεται η καταγραφή από την ΕΥΠ το περιοδικό Hot Doc έχει δημοσιεύσει τη δράση του κυκλώματος και την πληροφορία πως το χρυσάφι που διακινούν είναι από την Παναγία της Τήνου και υπάρχει ανάμειξη της Εκκλησίας. Από τις συνακροάσεις αποδεικνύεται ότι όχι μόνο είναι σωστή η πληροφορία, αλλά το δημοσίευμα έχει θορυβήσει τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος (σύμφωνα με τους καταγραφέντες) θέλει την εξόντωση του γράφοντος επειδή χάλασε τη δουλειά.

Επίσης επιβεβαιώνεται ότι το μέλος της ομάδας Γιάννης Στασινόπουλος, που συμμετείχε στον εκβιασμό μέσω των στελεχών του ΣΔΟΕ, είναι συγγενής του τότε γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ (και φίλου του Αντώνη Σαμαρά) Στέλιου Στασινόπουλου.

Να σημειωθεί ότι ο Στ. Στασινόπουλος δεν ερευνήθηκε από την αστυνομία για την υπόθεση παρότι στη δικογραφία υπήρχαν συνομιλίες που τον ανέφεραν. Το κύκλωμα ασχολείται με πολλά ακόμη, μεταξύ των οποίων ήταν και η καλή διαβίωση στις φυλακές του (τότε) προφυλακισμένου εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου.

Αν κάτι πρέπει να υπογραμμίσουμε στα παραπάνω είναι όχι ότι συμβαίνουν, άλλωστε αυτές οι καταστάσεις είναι σύμφυτες με το πολιτικό σύστημα, αλλά ότι δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί συγκάλυψης και είδαν το φως της δημοσιότητας όλα όσα αναφέραμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger