Home » , » Επεισόδια στις πορείες για τον Π. Φύσσα (Βίντεο)

Επεισόδια στις πορείες για τον Π. Φύσσα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 | 9:41 μ.μ.

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα η αστική δικαιοσύνη δεν έχει κατορθώσει να εκδώσει ετυμηγορία για τους εγκληματίες ναζιστές και ο δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο χιλιάδες αντιφασίστες πραγματοποίησαν σήμερα διαδηλώσεις καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος με τα επεισόδια μεταξύ δυνάμεων καταστολής και διαδηλωτών να μην απουσιάζουν.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Σκάι –δείτε το βίντεο- διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές και έχουν στήσει οδοφράγματα στον γύρω χώρο όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συναυλία για τον Παύλο Φύσσα στον Πειραιά. ενώ εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων υπάρχει «εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης». Σύμφωνα με τα όσα ακούμε την ώρα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στους δρόμους της Δραπετσώνας, ιδίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου.

Να θυμίσουμε ότι στην συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;». που οργανώνεται απέναντι από την πύλη Ε2 του λιμανιού, συμμετέχουν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι καλλιτέχνες.

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης μνήμης πέρα απ' το να τιμήσουν τον Παύλο είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την πορεία της δίκης της Χ.Α., γι' αυτό και θα προβληθεί σχετικό οπτικοακουστικά υλικό αλλά και στοιχεία απ' τη μέχρι τώρα έκβαση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει στο σχετικό κάλεσμά της η οικογένεια του Παύλου: «Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Στο ίδιο βίντεο παρακολουθούμε και τα σχετικά επεισόδια που  σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη στους οδούς Τσιμισκή με Βενιζέλου.

Υ.Γ. Στο βίντεο προσθέσαμε και οπτικό υλικό που ανέβασε στο f/b ο Χρήστος Αβραμίδης από την πορεία που έγινε στην συμπρωτεύουσα.

Θεωρούμε σκόπιμο να επαναφέρουμε μια ανάρτησή μας που είχε γραφτεί στο μπλοκ μας σαν σήμερα το 2013

Γράφει η Τ. Γ 

Ο Παύλος είναι νεκρός. Ο Παύλος που πίστεψε και πάλεψε για την δικαιοσύνη, την ελευθερία, την εντιμότητα, δεν ζει πια.
Οι πανανθρώπινες αξίες στις μέρες μας δολοφονούνται.
Στον κόσμο που μας χτίζουν θέση έχουν μόνο τα καθάρματα.

Ο Παύλος δεν είναι πια μαζί μας. Είναι νεκρός γιατί υπήρξε ΑΝΘΡΩΠΟΣ και στις  μέρες μας η ανθρωπιά τιμωρείται.
Τα βρωμερά  σκουλήκια συνηθισμένα να έρπουν δεν  αντέχουν τους όρθιους ανθρώπους.
Έτσι τα φασισταριά απολαμβάνοντας την πλήρη ανοχή των αλητήριων που μας κυβερνούν χτυπούν, δολοφονούν.

Οι φασίστες δολοφονούν, το κράτος παρακολουθεί και φραστικά «καταδικαζει».
Ένα ανεγκέφαλο θρασίμι ο δράστης, πολλά κουστουμαρισμένα ανδρείκελα οι ηθικοί αυτουργοί.

 Όχι. Να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι. Να μην αναλωθούμε σε αναλύσεις και κούφιες αντιπαραθέσεις.
Ένας άνθρωπος είναι νεκρός. Ένας αγωνιστής είναι νεκρός. Δεν έχει σημασία το όνομα, η ηλικία, το επάγγελμα του. Αυτό που μετρά είναι η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ενός έντιμου ανθρώπου. Αυτό που μετρά είναι ο ΑΔΙΚΟΣ τρόπος που έφυγε.

Στους δίσεκτους καιρούς που ζούμε η έλλειψη ενός αντιφασίστα αγωνιστή είναι τεράστια απώλεια. Είναι κενό που δεν αναπληρώνεται. Να μην το αφήσουμε να περάσει  έτσι. Να μην πνίξουμε την οργή μας να μην κατευνάσουμε  τον θυμό μας. 

Ο Παύλος έφυγε. Ο Παύλος δεν θα τραγουδήσει πια. Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε αδρανείς, να σιωπούμε, να αδιαφορούμε.
Η  σιωπή είναι συγκάλυψη. Η  αδιαφορία και η απραξία  συνενοχή. 

Είναι ήδη  νεκρός όποιος συνεχίζει να ζει σαν να  μην  έχει αλλάξει τίποτα. Είναι  ήδη νεκροί οι «κυρ Παντελήδες» αυτού του κόσμου.

Καμία ανοχή στους φασίστες, καμία ανοχή στους δολοφόνους, καμία  ανοχή στα καθάρματα. 
Μαζικά  στους δρόμους να γκρεμίσουμε την αδικία, να τσακίσουμε το φασισμό. 
Για να βρει ανάπαυση ο Παύλος, για να μην θρηνήσουμε άλλους συντρόφους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:50 μ.μ.

Ο Φασισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Καπιταλιστικού Συστήματος. Το ΑΝΟΙΧΤΑ δολοφονικό του χέρι. Και Αντιμετωπίζεται οριστικά μόνο όταν η Εργατική Τάξη και οι Σύμμαχοι της Κοινωνικοποιήσουν τα Βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.

19 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:19 π.μ.

Καλά κάτσε εσύ περίμενε πότε θα κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής και να βλέπεις σήμερα τους ναζικανίβαλους να σκοτώνουν κόσμο αντί να τους αντιμετωπίσεις τώρα. Ευτυχώς που δεν είχαν οι κομμουνιστές τα δικά σου μυαλά το '30 και ένωσαν τους λαούς και όλο τον δημοκρατικό κόσμο ενάντια στο φασισμό.

V For Viva La Revolucion

20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:58 π.μ.

Leo,

Διάβασε λίγο καλύτερα: "...αντιμετωπιζεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ...". Και έχει δίκιο σε αυτό ο Παναγιώτης.

Οι ναζί είναι υπάλληλοι μεγάλων αφεντικών. Θα μείνουν οριστικά "άνεργοι" μόνο όταν τα αφεντικά τους χάσουν την εξουσία τους.

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Οι κομμουνιστές και τότε και τώρα τα ίδια "μυαλά" είχαν. Δεν θεωρούσαν ότι ο σοσιαλισμός είναι για τη Δευτέρα Παρουσία και γι' αυτό προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν. Και ευτυχώς που το προσπάθησαν, γιατί ο σοβιετικός σοσιαλισμός ήταν το κλειδί για τη διάλυση του Γ' Ράιχ. Όχι κάποιο "ασαφές αντιφασιστικο μέτωπο με δημοκράτες"...

20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:24 π.μ.

Uknown απέναντι στο φασισμό οι κομμουνιστές απαντάμε ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Αυτά τα θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνο όταν ανατραπεί ο καπιταλισμός είναι απλά ανόητες δικαιολογίες. Ναι χαίρω πολύ ο φασισμός θα αντιμετωπιστεί οριστικά μόνο τότε. ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Εγώ λέω λοιπόν ότι πρέπει ο λαός και όχι μόνο οι κομμουνιστές γιατί αυτό δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές αφορά όλους τους δημοκράτες εργάτες και εργαζόμενους όλο το δημοκρατικό λαό πρέπει μέσα από αντιφασιστικούς αγώνες να τσακίσει ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΡΑ να υπάρξει ΤΩΡΑ σε συνθήκες καπιταλισμού ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Έτσι απαντάνε οι κομμουνιστές όχι όπως εσείς αυτό που λέτε είναι απλά δικαιολογία ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αυτό βεβαίως απαιτεί ΤΩΡΑ ενότητα όλων των λαϊκών στρωμάτων για την πάλη και το τσάκισμα του φασισμού.

ΥΓ: Οι κομμουνιστές συσπείρωσαν τους λαούς ενάντια στο φασισμό χωρίς να βάζουν το σοσιαλισμό ως αναγκαστική προϋπόθεση για την αντιφασιστική ενότητα. Έτσι είχαμε τον ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΗΡΩΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, έτσι ο γαλλικός λαός έβαλε φρένο στους γάλλους φασίστες, έτσι είχαμε ΕΑΜ ενάντια στον ναζισμό. Για όλα αυτά δεν έμπαινε ως άμεσο και αναγκαίο ούτε η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ούτε ο σοσιαλισμός αλλά μόνο Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Σας πιάνει αλλεργία το ξέρω αλλά αυτή είναι η αλήθεια τι να γίνει τώρα; Οπότε όχι καμία σχέση δεν έχει το "Κ"ΚΕ με τους τριτοδιεθνιστές κομμουνιστές διότι οι δεύτεροι ήταν ORIGINAL και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ όχι μαϊμούδες. Σας πονάει ο Δημητρόφ και το 7ο συνέδριο το ξέρω και βγάζετε φλύκταινες αλλά ΞΥΔΙ!!!

V For Viva La Revolucion

20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:00 μ.μ.

Ο ΛΕΝΙΝ το 1903 έφτιαξε το Κόμμα των Μπολσεβίκων Διαχωριζόμενος έγκαιρα απο τους Οπορτουνιστές. Μετά το 1905 συνέχισε με την ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ του Κόμματος με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ Εχουμε ΚΑΟΠΙΤΑΛΙΣΜΟ δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε. Αντίθετα στην Γερμανία το 1918 χωρίς Κ.Κ η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ έφτιαξε τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ εφόδου και έπνιξε την Επανάσταση στο Αίμα. Τα ίδια σε Ουγγαρία Βουλγαρία Παντού. Αυτοί οι Δολοφόνοι Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμός το 1935.... στην ΕΣΣΔ με τους Τουχατσέφσκι Μπουχάριν Τρότσκι Ζινόβιεφ Συνομώτησαν για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων. Την ίδια χρονιά 1935 ...σύπτωση..... η 5η Φάλαγγα επικράτησε στην Κ.Δ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ άλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ διέλυσε την Κ.Δ το 1943 όλα τα Κ.Κ ενσωματώθηκαν με τα Οπορτουνιστικά ....π.χ διάλυση ΟΚΝΕ 1943 ΚΚΕ ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ.... 1944 και καταστρέψανε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ με αποτέλεσμα να μην πάρει πουθενά ο λαός την Εξουσία την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956

20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:03 μ.μ.

Πριν δυο μέρες ήταν η Επέτειος των Γεγονότων στην Πρέβεζα το 1944. Η Πόλη Απελευθερώθηκε μετα απο 10ημερη μάχη με την Αστική Τάξη που εκπροσωπούσε η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΕΣ και οι Γερμανοί Σύμμαχοι τους. Ο Λαός πανηγύριζε στους Δρόμους όταν ήρθε η Εντολή απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να παραδώσουν την πόλη στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΕΣ με βάση την Εγκληματική συμφωνία της ΚΑΖΕΡΤΑΣ λόγω ....λαοκρατίας...... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ακολούθησε τραγωδία. Σφαγιάστηκε ο λαός απο τους δολοφόνους του ΕΔΕΣ στο Γυμνάσιο και στην Παργινόσκαλα. Είπαμε ...λαοκρατία..... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΑΞΙΟΙ........

21 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:07 μ.μ.

leo
ενταξει το καταλάβαμε απο το αλλο ποστ πως γλυκοκοιταζεις την δημοκρατική συμπαράταξη το ΣΕΚ και τον Καουτσκι,,Τώρα που εχουν και διεργασίες οχι αντιφασιστες θα γινουν αλλα μπορεί να αφήσουν και μούσι..

21 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:31 μ.μ.

....ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ετσι ο Γαλλικός λαός έβαλε ...φρένο στους φασίστες έτσι είχαμε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στον ...Ναζισμό.... ΜΑΛΙΣΤΑ..... Πολιτικό Μέτωπο στην Ισπανία 6 μήνες χρόνο στην Αστική Τάξη με επικεφαλής τον Φράνκο να σφάξει τον λαό. Διώξιμο των Διεθνών Ταξιαρχιών το 1938.... Πολιτικό Μέτωπο στην Γαλλία Συμφωνία του Μονάχου το 1938 όπλα στην Φιλανδία όταν χτύπησε την ΕΣΣΔ κλείσιμο των Συνόρων στην Ισπανία. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Δεμένος ο λαός χειροπόδαρα με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944.... Και όλα αυτά λόγω ....λαοκρατίας.... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΑΞΙΟΣ

22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:56 μ.μ.

Όχι πεμπτοφαλαγγίτη ο λαός πολεμούσε το Φράνκο την ώρα που αυτός τον έσφαζε. Και τον πολεμούσε ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Εσύ φυσικά καταλαβαίνω ότι θα προτιμούσες να πέσει ο ισπανικός λαός αμαχητί ώστε να μην μιλάμε σήμερα για ισπανική αντίσταση το καταλαβαίνω ακολουθείς την χρεοκοπημένη γραμμή των ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ του POUM (ιδεολογικοί σας πρόγονοι) που ουσιαστικά δεν ήθελαν αντίσταση στο Φράνκο. Γι'αυτό και καταδίκαζαν το Μέτωπο, μιλούσαν για καθαρό ταξικό μέτωπο μόνο με τους κομμουνιστές (όπως βάφτιζαν αυτοί τους εαυτούς τους) χωρίς καμία συμμαχία και θέτοντας άμεσο ζήτημα την εργατική-σοσιαλιστική εξουσία. Αυτή η γραμμή ΑΠΕΤΥΧΕ, ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ. Φυσικά αυτό θέλατε ακριβώς ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και να πέσει στα τέσσερα ο λαός μπροστά στο Φράνκο. Έλα όμως που ο λαός ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ και είχαμε μία από τις ενδοξότερες στιγμές στην ιστορία του αντιφασιστικού αλλά και κομμουνιστικού (αφού το ΚΚΙ σήκωσε το βάρος του αγώνα) κινήματος. Ναι με προδοσίες από μεριάς των μεγαλοαστών και αυτός ήταν ένας λόγος της ήττας αλλά και από λάθη του ίδιου του ΚΚΙ αλλά ο λαός ΠΑΛΕΨΕ ΣΘΕΝΑΡΑ και δεν υποτάχτηκε ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Αν εφαρμοζόταν η δική σας γραμμή απλά δεν θα συζητούσαμε αυτή τη στιγμή. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ.....

Στη δε Γαλλία ήδη από το '34 ο λαός τσάκισε το φασισμό και δεν τον επέτρεψε να καταλάβει την εξουσία ακριβώς λόγω Μετώπου. Έπρεπε να μπουκάρουν οι Ναζί για να πέσει στα χέρια του φασισμού. Υπήρξαν και εκεί προδοσίες από τους αστούς; Ναι και μία από αυτές η συμφωνία του Μονάχου καθώς και το κλείσιμο των συνόρων στην Ισπανία για να το συνδέσω με τον ισπανικό αγώνα. Όμως από τη στιγμή που δεν είχαμε τις δυνάμεις για κάτι καλύτερο αυτές ήταν οι συνθήκες. Έτσι και αλλιώς από τη στιγμή που δεν ακολουθούσε ο λαός τους κομμουνιστές για το σοσιαλισμό και αυτό που λες εσύ να γινόταν, δηλαδή όχι λαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο, πάλι οι μεγαλοαστοί τα ίδια θα έκαναν. Τουλάχιστον έτσι ο λαός απέκτησε αντιφασιστική συνείδηση και στάθηκε απέναντι στους φασίστες. Και τα σπέρματα του αντιφασιστικού-εθνικοαπελευθερωτικού αντάρτικου αργότερα είχαν μπει από τότε. Η δική σας πρόταση ποια είναι; ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟ 1934 ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΌ ΤΟΤΕ. Αυτό λένε Τζαμαρίας και dionmich. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ (ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ) ΑΠΟΨΗ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ......

Κατανοώ ότι και το κόμμα σας και εσείς ΒΓΑΖΕΤΕ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ γιατί μάχεστε με νύχια και δόντια ώστε ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Και μία από αυτές είναι τα ΛΜ. Διότι χάρη σε αυτά οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός σε μια σειρά χώρες μετά τον πόλεμο και οι λαοί πήραν την εξουσία. Και αυτό ακριβώς ΤΡΕΜΕΤΕ και σήμερα γι'αυτό προσπαθείτε ΩΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ να αλλάξετε την ιστορία με το έτσι θέλω.

V For Viva La Revolucion

22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:04 μ.μ.

Τέλος πάρε και Στάλιν να γουστάρεις:

https://parapoda.wordpress.com/2016/05/10/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%86-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BB/

Αλληλογραφία Στάλιν, Μολότοφ, Βοροσίλοφ με τον ισπανό σοσιαλιστή Λάργο Καμπαγιέρο (21/12/1936 – 12/01/1937)

"Κρίναμε και συνεχίζουμε να κρίνουμε πως είναι καθήκον μας, εντός των ορίων των δυνατοτήτων μας, να προστρέξουμε σε βοήθεια της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία ηγείται της πάλης όλων των εργαζομένων, όλης της ισπανικής δημοκρατίας, ενάντια στην φασιστική κλίκα των στρατιωτικών, η οποία υποβοηθάται από τις διεθνείς φασιστικές δυνάμεις. Η ισπανική επανάσταση ανοίγει δρόμους οι οποίοι, από πολλές πτυχές, διαφέρουν από το δρόμο στον οποίο είχε βαδίσει η Ρωσία. Το καθορίζει αυτό η διαφορά δεδομένων σε κοινωνικό, ιστορικό και γεωγραφικό επίπεδο, οι απαιτήσεις της διεθνούς κατάστασης, οι οποίες είναι διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν στη ρωσική επανάσταση. Είναι πολύ πιθανό ότι ο κοινοβουλευτικός δρόμος μπορεί να οδηγήσει σε μια διαδικασία ανάπτυξης της επανάστασης πιο αποτελεσματική από όσο στη Ρωσία."

Και πιο κάτω:

"ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΤΕ από τους ηγέτες των ρεπουμπλικανικών κομμάτων, αλλά, το αντίθετο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΤΕ, να τους ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΤΕ και να τους κάνετε να ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ στην κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να διασφαλιστεί η στήριξη της κυβέρνησης εκ μέρους του Αθάνια και της ομάδας του, κάνοντας ό,τι είναι εφικτό για να τους βοηθήσετε και να σταματήσετε τις ταλαντεύσεις του. Αυτό είναι επίσης απαραίτητο και για να εμποδίσετε τους εχθρούς της Ισπανίας να βλέπουν σε αυτή μια κομμουνιστική δημοκρατία και να εμποδίσετε την άμεση επέμβασή τους, η οποία συνιστά το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατική Ισπανία."

Και κλείνει:

Με αδερφικούς χαιρετισμούς,

ΣΤΑΛΙΝ, Μολότοφ και Βοροσίλοφ

21 Δεκέμβρη 1936

Τι λέει λοιπόν εδώ ο Στάλιν; Και βοήθεια-υποστήριξη σε μία ΑΣΤΙΚΗ κυβέρνηση που πολεμούσε το φασισμό και προοτροπή ακόμα και για συμμαχία ΜΕ ΤΑ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ δηλαδή ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΤΕ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΑΡΑΔΕΣ;

V For Viva La Revolucion

22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:46 μ.μ.

Περιμένω και ένα Σχόλιο για τα γεγονότα στην Πρέβεζα το 1944.... Σφαγιάστηκε ο λαός την ώρα που πανηγύριζε επειδή το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ παρέδωσε την πόλη στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ στους Δολοφόνους του Ζέρβα με βάση το ΕΓΚΛΗΜΑ στην ΚΑΖΕΡΤΑ Σφαγή στο Γυμνάσιο και στην Παργινόσκαλα λόγω ....λαοκρατίας...... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΑΞΙΟΣ ΠΑΣΟΚΑ.....

23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:23 μ.μ.

....Επρεπε να μπουκάρουν οι Ναζί για να πέσει η Γαλλία στα χέρια τους..... χοχοχοχοχοχοχοχο. Συνειδητή επιλογή όλων των ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ της Ευρώπης ήταν ο Φασισμός. Αφήνοντας ανοιχτό ένα ....αντιφασιστικό..... παραθυρο διαφυγής για μετά το ΚΟΥΡΣΚ. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ Αλήθεια στην ΔΟΥΝΚΕΡΗ τι συνέβη ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:01 μ.μ.

....Τι λέει λοιπόν εδώ ο ΣΤΑΛΙΝ..... Λεει οτι το Κόμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ είχε την Εξουσία στην ΕΣΣΔ έκανε ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Για τα Κ.Κ το καθήκον τους ήταν Γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ Κοινωνική Συμμαχία Απεγκλωβισμός του λαού απο την 5η Φάλαγγα τσάκισμα της Πόλεμος ενάντια στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και την ώρα που αποχωρούν απο την κάθε χώρα σύνδεση με το ΤΑΞΙΚΟ Ενάντια στο σύνολο της κάθε Αστικής Τάξης και τους ΑγγλοΑμερικάνους Ιμπεριαλιστές. Αυτά είπε ο ΣΤΑΛΙΝ αυτά είναι τα Καθήκοντα των Κομμουνιστών ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. Της 5ης Φάλαγγας που ανήκεις έχεις δίκιο. Η Σωτηρία του Καπιταλισμού. ΑΞΙΟΣ ΠΑΣΟΚΑ.

24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:38 π.μ.

Ο Στάλιν ήταν υπέρ των Μετώπων και της πολιτικής της Κομιντέρν γι'αυτό και υποστήριξε το Μέτωπο στην Ισπανία. Και μάλιστα πρότεινε και συμμετοχή και των ρεπουμπλικανικών κομμάτων και της μικρής και μεσαίας αστικής τάξης. Γιατί να το κάνει αυτό; Γιατί να κάνει προτάσεις ένας κομμουνιστής για μια αστική κυβέρνηση; Είναι ελιγμός αυτός; Όχι είναι ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και έκανε προτάσεις ακριβώς για την ενίσχυσή του. Ο Στάλιν ΠΟΤΕ δεν επιτέθηκε ούτε καταδίκασε τα ΚΚ στην Ισπανία και τη Γαλλία για τα Λαϊκά Μέτωπα αντίθετα τα υποστήριζε. Η ΕΣΣΔ υποστήριζε τα Αντιφασιστικά Μέτωπα. Η γραμμή λοιπόν για τα ΚΚ τόσο της ΕΣΣΔ όσο και της ΚΔ ήταν ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και δουλειά επαναστατική Μ-Λ μέσα σε αυτά για να μετεξελιχθούν σε φορείς και της σοσιαλιστικής επανάστασης αργότερα. Τσάκισμα του φασισμού, διώξιμο του ναζί κατακτητή, Λαϊκή Δημοκρατία-εθνική ανεξαρτησία, διώξιμο ΗΠΑ-Βρετανίας και τέλος μετατροπή της Λαϊκής Εξουσίας σε σοσιαλιστική. Αυτό ήταν όλο. Αυτά ήταν τα ΛΜ.

Τώρα για τα γεγονότα στην Πρέβεζα και την Καζέρτα που λες τα έχω ξαναπεί δεν έφταιγε η λαοκρατία αλλά ακριβώς η πολιτική εγκατάλειψής της. Λαοκρατία σήμαινε απλά ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και δουλειά του ΚΚ μέσα της με στόχο την μετατροπή της ΣΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Η ηγεσία του ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΗ ΑΥΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΔ και πρόδωσε τον αγώνα του λαού μας παραδίδοντάς μας στους Άγγλους.

Όσο για την Δουνκέρκη ήταν ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. Αυτός εκείνη τη στιγμή θεώρησε ότι θα μπορούσε να πάρει τους Βρετανούς μαζί του γι'αυτό και δεν τους τσάκισε στη Δουνκέρκη. Ακόμα και η Μάχη της Αγγλίας το 1940 έδειξε ότι ο Χίτλερ στην ουσία ήθελε να πιέσει τους Βρετανούς ώστε να τους αναγκάσει να συμβιβαστούν μαζί του για να τους έχει ως εταίρους του και δεν επιθυμούσε έναν γενικευμένο πόλεμο μαζί τους άλλωστε δεν ήταν και έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ήλπιζε όμως ότι θα τους πίεζε αρκετά με τις αεροπορικές επιθέσεις της Λουφτβάφε. Ε δεν του βγήκε.

V For Viva La Revolucion

26 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:54 μ.μ.

Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ είχε την ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Στην Κ.Δ το 1935.... επικράτησε η 5η Φάλαγα του Οπορτουνισμού με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ και με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ κατέστρεψε τα πάντα όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ για την Κ.Δ σήμαινε Γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τσάκισμα της 5ης Φάλαγγας και την ώρα που αποχωρούνε οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα παίρνει ο λαός την Εξουσία. π.χ ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Ο Χειρότερος εχθρός του λαού είναι πάντα η 5η Φάλαγγα. ΟΙ Γερμανοί Ιμπεριαλιστές με τους Αγγλοαμερικάνους Ιμπεριαλιστές παίζανε τις ΠΙΤΣΙΚΟΥΛΙΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger