Home » , » Πρώτες σκέψεις για τις Γερμανικές εκλογές

Πρώτες σκέψεις για τις Γερμανικές εκλογές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 | 9:47 μ.μ.

Έκλεισαν oι κάλπες στα εκλογικά κέντρα στις 299 περιφέρειες της Γερμανίας με το exit poll της γερμανικής τηλεόρασης να παρουσιάζει την παρακάτω προτίμηση του εκλογικού κοινού :

CDU-CSU (Χριστιανοδημοκράτες -Χριστιανοκοινωνιστές): 32,5%
SPD (Σοσιαλιστές): 20%
AFD (Εναλλακτική για τη Γερμανία): 13,5%
FDP (Φιλελεύθεροι): 10,5%
Die Linke (Αριστερά): 9%
Grune (Πράσινοι): 8,5%

Το πρώτο σχόλιο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι ότι τα δυο μεγάλα Γερμανικά κόμματα δείχνουν να λαμβάνουν τα χαμηλότερα ποσοστά τους από το 1949.
Δυσάρεστη έκπληξη για τους πολιτικούς σχολιαστές το μη αναμενόμενο αποτέλεσμα του καθαρόαιμου φασιστικού κόμματος AFD που με τον ξενοφοβικό, ρατσιστικό λόγο του κατόρθωσε να εκτινάξει τα ποσοστά του στο 13,5%, δίνοντας την δυνατότητα στους ακροδεξιούς να εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Γερμανική βουλή.

Δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει που ένα ναζιστικό μόρφωμα με μανδύα πολιτικού κόμματος –όπως είναι και στην χώρα μας η Χ.Α- τρέφετε και γιγαντώνεται εκλογικά από την συστημική κρίση που έχει δημιουργήσει παγκόσμια ο καπιταλισμός.
Αν το φασισμό δεν τον αντιμετωπίσεις δυναμικά στον δρόμο και αρκεστείς σε ευχολόγια για απομόνωσή του μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες τότε αυτά τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα. 

Υ.Γ: Και ο Χίτλερ με εκλογές κατέλαβε την εξουσία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:54 μ.μ.

Ο Φασισμός είναι παιδί του Καπιταλισμού. Το ΑΝΟΙΧΤΑ Δολοφονικό του χέρι. Και ο Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισεις του είναι ο Αγώνας του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής ξήλωμα δηλαδή της Ιδεολογικής Μήτρας που το Γεννάει.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:34 π.μ.

Δυό λόγια για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Η άποψη ότι «ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία με εκλογές», που εκφράζεται στο Υστερόγραφο –και δεν είναι η πρώτη φορά-, είναι ένα παραμύθι που προπαγανδίζουν οι ίδιοι οι ναζί και που δυστυχώς η εσφαλμένη αυτή αντίληψη επικρατεί ακόμη και σε μεγάλα κομμάτια της Αριστεράς, λόγω ιστορικής άγνοιας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Χίτλερ δεν εκλέχτηκε αλλά διορίστηκε (!) από τον πρόεδρο του γερμανικού Ράιχ, Πάουλ φον Χίντενμπουργκ, στις 30 Ιανουαρίου 1933. Επρόκειτο για μια καθαρά διοικητική πράξη! Πριν απ’ αυτήν είχε προηγηθεί συνάντηση των Κέπλερ, Σαχτ και Φραντς φον Πάπεν, που στο μεταξύ αντικατέστησε τον Σλάιχερ στην κατοικία του τραπεζίτη από την Κολωνία Κουρτ φον Σρέντερ και συμφώνησαν να ανατρέψουν τον Σλάιχερ τοποθετώντας στη θέση του μια συμμαχία Χίτλερ-Χούγκενμπεργκ. Αυτή ήταν η προετοιμασία της απόφασης του Χίντεμπουργκ να διορίσει τον Χίτλερ καγκελάριο του Ράιχ.

Η πραγματική εκλογική δύναμη των ναζί φάνηκε επίσης καθαρά και από τις βουλευτικές εκλογές που έγιναν δυό μήνες αργότερα (στις 5 Μαρτίου 1933), οι οποίες ήταν και οι τελευταίες στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, δίνοντας στο ναζιστικό κόμμα το 43,9% των ψήφων και 288 από τις 647 συνολικά βουλευτικές έδρες, και αυτό παρά το γεγονός ότι η πολιτική δραστηριότητα των αριστερών κομμάτων είχε περιοριστεί από μια σειρά αναγκαστικών νόμων, πολλά στελέχη τους βρίσκονταν στη φυλακή και ο εκλογικός αγώνας έλαβε χώρα κάτω από την τρομοκρατία των Ταγμάτων Εφόδου.

25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:17 π.μ.

Συνεχίστε κύριοι τής ΕΕ ,τόν χυδαίο αντικομμουνίσμο καί γιά τήν στυγνή δικτατορία του Σταλιν ,ομού καί τά τσιράκια σας οι σοσιαλδημοκράτες και ευροκομμουνιστές και τότε θα κατσλάβετε που θα φθάσετε τα φασιστικά κόματα ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger