Home » , » Η πληγή που δεν κλείνει.

Η πληγή που δεν κλείνει.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 | 4:09 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Μετά τον Εμφύλιο η κατάσταση για τους Κομμουνιστές ήταν εξαιρετικά δύσκολη κι επικίνδυνη. Όχι μόνο ακροδεξιοί παρακρατικοί, πρώην συνεργάτες των Γερμανών, αλλά και το επίσημο Κράτος είχαν εξαπολύσει ανελέητους διωγμούς.
Ότι κι αν πούμε δύσκολα περιγράφει τα βασανιστήρια, τις διώξεις που υπέστησαν κυρίως οι Κομμουνιστές αλλά και άλλοι άνθρωποι, που απλά αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κι Ελευθεριών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την εξορία σε ξερονήσια, τις μακρόχρονες φυλακίσεις, τα βασανίστρια, τις ανυπόστατες κατηγορίες και βέβαια τις εκτελέσεις για τις πολιτικές πεποιθήσεις. Μην ξεχάσουμε τους χαφιέδες που κάρφωναν, τους παρακρατικούς που χτύπαγαν, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ακόμα και για σπουδές και πολλά άλλα.

Όλη αυτή η τρομοκρατία η απίστευτη πίεση ήταν λογικό να δημιουργήσει ένα κλίμα καχυποψίας. Το να πει κάποιος δημόσια ότι ήταν Κομμουνιστής αρκετές φορές ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη. Ακόμα κι αν γλύτωναν το θάνατο, αντιμετώπιζαν τόσες πολλές διώξεις, που αρκετοί δεν άντεχαν τα μαρτύρια.

Μετά τον Εμφύλιο λοιπόν που η Δεξιά τον χαρακτήριζε ως «Συμμοριτοπόλεμο» - ενδεικτικό κι αυτό του μίσους τους-, το Κράτος έκανε συνέχεια επιχειρήσεις εναντίον του ΚΚΕ και των μελών του. Στα πλαίσια της προπαγάνδας δεν δίσταζαν να λένε ένα σωρό ψέματα.
Η κατηγορία πχ ότι οι Κομμουνιστές αν νικούσαν θα έπαιρναν τις γυναίκες και τα σπίτια είναι ένα από τα πιο γνωστά ψέματα.
Σήμερα φυσικά φαίνεται γελοίο, αλλά τότε το έλεγαν χωρίς ίχνος ντροπής. Υπήρχαν και άλλες κατηγορίες. Μια από αυτές ήταν «Πράκτορας της ΕΣΣΔ». Αυτό ήταν μια πολύ επικίνδυνη συκοφαντία. Η κατασκοπία είναι σοβαρό αδίκημα ενώ ταυτόχρονα δίνει άλλοθι και στις κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ να φιμώσουν κάθε φωνή στις χώρες τους, που διαμαρτύρονταν για την ανυπόφορη κατάσταση στην Ελλάδα.

Τα γεγονότα εκείνης της εποχής λοιπόν πρέπει να τα δούμε υπό αυτό το πρίσμα. Να λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες που επικρατούσαν. Αν το κάνουμε, πιστεύω πως θα είμαστε πολύ πιο επιεικείς στους χαρακτηρισμούς μας.
 Για μένα Μπελογιάννης, Πλουμίδης, Ζαχαριάδης, Βαφειάδης και πολλοί άλλοι έδωσαν ο καθένας με τον τρόπο του έναν τίμιο και σκληρό αγώνα. Βεβαίως υπήρξαν και λάθη. Κάποια από αυτά είχαν πολύ άσχημες επιπτώσεις. Τίποτε όμως δεν έγινε με κακή πρόθεση, ούτε μια άστοχη πράξη ακυρώνει τη συνολική προσφορά καθενός από όσους έδωσαν το είναι τους, τη ζωή τους στην Πάλη για Καλύτερη Κοινωνία.

Αν κάτι πρέπει να προσέξουμε σήμερα είναι το πώς θα απαλλαγούμε από την καχυποψία, που νομίζω είναι κατάλοιπο εκείνης της εποχής. Η καχυποψία τότε ως ένα σημείο ήταν χρήσιμη, μπορούσε να σου σώσει τη ζωή. Σήμερα όμως αποτελεί εμπόδιο.

Ας απλώσουμε το χέρι, ας δούμε καλόπιστα όλους όσους αγωνίζονται για το δίκιο του Εργάτη. Οι προβοκάτορες είναι στα διεφθαρμένα ΜΜΕ, είναι γνωστοί, κι οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια θα γίνει σχεδόν αμέσως αντιληπτή. Το Κράτος όπως έχει αποδείξει άπειρες φορές, αν θέλει να «σταυρώσει» κάποιον, θα το κάνει. Θα δημιουργήσει μόνο του την αφορμή, όπως έκανε τελευταία με την άδικη καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή, που το σκεπτικό θύμιζε εκείνα τα χρόνια.

Ας κλείσουμε την πληγή της καχυποψίας, ας πάψουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Δεν είναι ώρα για γκρίνια αλλά για Δράση. Για να νικήσουμε χρειαζόμαστε όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του. Χαιρετίζω κάθε πράξη Αντίστασης στο φασισμό από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

26 Ιουλίου 2017 στις 9:09 μ.μ.

"Ας κλείσουμε την πληγή της καχυποψίας, ας πάψουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Δεν είναι ώρα για γκρίνια αλλά για Δράση. Για να νικήσουμε χρειαζόμαστε όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του. Χαιρετίζω κάθε πράξη Αντίστασης στο φασισμό από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται… "

Επειδή μπορεί κάποιος να φέρει κάνα youtube βίδεο https://www.youtube.com/watch?v=_l4Rw5c2RPs με κάποιον που θυμίζει το "πατσαβούρα της βερμαχτ" και τσακώνεται με κασιδιάρικες ψυχές μήπως να περιορίσουμε το "από οποιονδήποτε" και να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο;

Λέω τώρα... κάτι για να σπάσω τα ενιαία μέτωπα;

26 Ιουλίου 2017 στις 9:26 μ.μ.

Η Αστικές Τάξεις σε όλες τις χώρες αναγνώρισαν στα Μπολσεβίκικα Κ.Κ το ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ που θα οδηγήσουν τους λαούς στην Απαλλαγή τους απο το Καπιταλιστικό Σύστημα. Απο την αρχή λοιπόν αντιμετώπισαν τα Κ.Κ με τον εξής Συνδυασμένο τρόπο. Ανοιχτές διώξεις φυλακές Εξορίες Εκτελέσεις και ταυτόχρονα υπόγεια Υπονομευτική διαβρωτική δουλειά απο τον Οπορτουνισμό σε όλες του τις Αποχρώσεις σε ρόλο 5ης Φάλαγγας. Ολόκληρος ο 20ος Αιώνας είναι Σχολείο ολόκληρο αυτής της Αντεπαναστατικής δράσης. Στον 1ο Π.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ έπνιξε όλες τις Επαναστάσεις στο αίμα με τα Παραστρατιωτικά Φασιστικά Φράικοπς. Βοήθησε τα μέγιστα στην Ανοδο του Φασισμού παιδιά του Καπιταλισμού άλλωστε και τα δύο. Το 1935... αποκαλύφθηκε Συνομωσία στην ΕΣΣΔ απο τους ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΟΥΧΑΤΣΕΦΣΚΙ σε Συνεργασία με τον Χίτλερ. Αν δεν τους είχανε τσακίσει οι Μπολσεβίκοι ο Χίτλερ θα είχε χτυπήσει το 1939 και μαζί με την 5η Φάλαγγα θα είχε νικήση. Ταυτόχρονα το 1935....Στην 3η Κ.Δ επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ Κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ κατέστρεψε τα πάντα το 1943 λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Μόνο στην Αν.Ευρώπη ο Κόκκινος Στρατός έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό Αποτρέποντας τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν περιμένωντας την επικρατησή τους στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε λόγω των Απωλειών του Πολέμου σε Στελέχη. Με αφετηρία το 20ο Συνέδριο το 1956 και την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ εφαρμογή ΣΤΑΔΙΑΚΑ νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα και μετατρέψανε τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Συμπεράσματα Υπερπολύτιμα για σημερινή Δράη των Κομμουνιστών και του λαού για την 5η ΦΑΛΑΓΓΑ.

28 Ιουλίου 2017 στις 4:34 μ.μ.

Μήτσος. Δεν υπάρχει καμμία καχυποψία. ΟΙ Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να ενώσουμε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μακριά απο Διασπαστικούς όρους δεξιός αριστερός που καταστρέψανε τον λαό. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Κομμουνιστής για να συμμετέχει. Η Ιδεολογική διαπάλη και η ζύμωση τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές το Επιδιώκουμε. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ Μήτσο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger