Home » , » Περισσός στηρίζει Μελισσανίδη!

Περισσός στηρίζει Μελισσανίδη!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Μαΐου 2017 | 4:20 μ.μ.

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Από τον τίτλο ακόμα του δημοσιεύματος στον «Ριζοσπάστη» μπήκε η σφραγίδα των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε δυο άκρα: «Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ και την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια». Στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει κάποια «αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση» ή υπάρχει μια δράκα τραμπούκων, οργανωμένη κατά τα πρότυπα της μοναρχοφασιστικής «Καρφίτσας», η οποία προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο σε όποιον αντιτίθεται στο καταστροφικό σχέδιο του Μελισσανίδη;

«Η διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και το δήμο της Φιλαδέλφειας δεν μπορεί να χτίζεται με βάση την τοποθέτηση υπέρ ή κατά του γηπέδου, αλλά είναι ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ανάμεσα στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και αυτά της αστικής τάξης και ορισμένων ανώτερων μεσαίων στρωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Βόρειου Τομέα Αττικής του Περισσού. Καμιά αντίρρηση για τη διαχωριστική γραμμή, όμως εδώ έχουμε ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Εχουμε ένα καταστροφικό σχέδιο ενός καπιταλιστή, στο οποίο αντιδρούν άνθρωποι από τα εργαζόμενα στρώματα και τη νεολαία (δεν είδαμε κανέναν μεγαλοκαπιταλιστή της περιοχής να συμμετέχει στη Στρούγκα!), στους οποίους επιτίθεται ο «ιδιωτικός στρατός» του καπιταλιστή.

Κλείνοντας τα μάτια σ’ αυτή την πραγματικότητα, ο Περισσός «βλέπει» «μια αντιπαράθεση που θεωρούμε ότι αποπροσανατολίζει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα στην ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

27 Μαΐου 2017 στις 7:57 μ.μ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΩΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΑ, Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ;
http://www.902.gr/eidisi/politiki/129461/i-diahoristiki-grammi-kai-sti-n-filadelfeia-einai-anamesa-sto-lao-kai-sto
1. Η διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και το δήμο της Φιλαδέλφειας δεν μπορεί να χτίζεται με βάση την τοποθέτηση υπέρ ή κατά του γηπέδου, αλλά είναι ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ανάμεσα στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και αυτών της αστικής τάξης και ορισμένων ανώτερων μεσαίων στρωμάτων, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ, με αφορμή μια αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που εντείνεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, την ώρα που η συγκυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο.

Αφού επαναλαμβάνει την καθαρή θέση του ΚΚΕ για το θέμα, επισημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το γήπεδο, τα λαϊκά προβλήματα όχι μόνο είναι υπαρκτά αλλά οξύνονται. Έτσι, καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμό στα νέα μέτρα κυβέρνησης - «θεσμών» - εργοδοσίας, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η αποτελεσματική απάντηση των εργαζομένων βρίσκεται στη συνολική αμφισβήτηση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στην οργάνωση της πάλης τους ενάντια στο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, την εξουσία του και το πολιτικό προσωπικό - συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο - που τη διαχειρίζεται σε όλα τα επίπεδα, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

27 Μαΐου 2017 στις 7:58 μ.μ.

2.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή ορισμένες εξελίξεις γύρω από το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, εντείνεται μια αντιπαράθεση που θεωρούμε ότι αποπροσανατολίζει τα εργατικά-λαϊκά στρώματα στην περιοχή αλλά και ευρύτερα, την ώρα που η συγκυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο συνεχίζοντας την εννιάχρονη ληστεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα είχε τοποθετηθεί με ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Η θέση που διατυπώσαμε ήταν να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από το 1924 και η κατασκευή του να είναι σύμφωνη με τις περιβαλλοντολογικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις. Διαφωνούμε όμως να χτίζονται γήπεδα για τις ΠΑΕ με κρατικό χρήμα και η ιδιοκτησία να ανήκει στους επιχειρηματίες και τις εταιρείες τους. Το σωστότερο για την ΑΕΚ θα ήταν να φτιαχτούν εγκαταστάσεις που εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο θα είναι και η έδρα της πρώτης ομάδας, θα φιλοξενούνται και τα άλλα αθλήματα. Μια αντίστοιχη πρόταση είχε γίνει από τα μέλη της ερασιτεχνικής το 2006. Η διατύπωση της θέσης μας γίνεται με γνώμονα την ικανοποίηση της ανάγκης για άθληση της νεολαίας και των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων σε κάθε περιοχή. Αυτή την θέση αρχής κρατήσαμε και κρατάμε απέναντι σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΛ κλπ).

27 Μαΐου 2017 στις 7:58 μ.μ.

3.Ως ΚΚΕ είμαστε αντίθετοι με πρακτικές χουλιγκανισμού και καταδικάζουμε κάθε επίθεση απέναντι σε εκδηλώσεις πολιτικών παρατάξεων, φορέων, κατοίκων κλπ. που διατυπώνουν διαφορετική - αντίθετη γνώμη για το θέμα του γηπέδου. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια απαγόρευσης, τρομοκράτησης, φίμωσης, της όποιας αντίθετης άποψης είτε πολίτη, είτε δημοτικού συμβούλου, είτε δημοτικής παράταξης, που συμφωνεί ή διαφωνεί με τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Δεν δεχόμαστε να χτίζεται διαχωριστική γραμμή στην κοινωνία και το δήμο της Φιλαδέλφειας με βάση την τοποθέτηση υπέρ ή κατά του γηπέδου. Η διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ανάμεσα στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και αυτών της αστικής τάξης και ορισμένων ανώτερων μεσαίων στρωμάτων.

Η συζήτηση που γίνεται περί "υπεράσπισης της δημοκρατίας", "υπεράσπισης της πόλης" κλπ, αποκρύπτει ότι με ή χωρίς γήπεδο η εργοδοτική εκμετάλλευση και τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, οι απολύσεις, οι απειλές, οι πιέσεις είναι υπαρκτές. Είναι λογικό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία να μη θεωρούν μείζον ζήτημα τα του γηπέδου. Σίγουρα έχουν άλλα, πιο σοβαρά προβλήματα να τους απασχολούν, όπως η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, οι νέες περικοπές στις συντάξεις, η νέα μείωση στο αφορολόγητο των εργατοϋπαλλήλων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

27 Μαΐου 2017 στις 7:58 μ.μ.

4.Η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε επιδείξει την ίδια ενεργητικότητα και ανησυχία όταν η κυβέρνηση ψήφιζε το 3ο μνημόνιο, όταν έκοβε για πολλοστή φορά τις συντάξεις, όταν ενίσχυε τη φοροληστεία, όταν υλοποιούσε όλο το αντιλαϊκό αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υποβαθμίζει τη ζωή μας με τα χαμηλά μεροκάματα, τις περικοπές στις συντάξεις, στην Υγεία, την Παιδεία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βάλουν φραγμό στα νέα μέτρα κυβέρνησης - "θεσμών" - εργοδοσίας με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Η αποτελεσματική απάντηση των εργαζομένων βρίσκεται στην συνολική αμφισβήτηση του δρόμου ανάπτυξης με οδηγό το κέρδος, στην οργάνωση της πάλης τους ενάντια στο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, την εξουσία του και το πολιτικό προσωπικό - συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο - που τη διαχειρίζεται σε όλα τα επίπεδα, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο».




27 Μαΐου 2017 στις 9:53 μ.μ.

Ντροπή σας, αίσχος! Τι να κάνει και αυτό το ΚΚΕ αφού ζει μέσα στον Καπιταλισμό; (όπως έλεγαν και με τον 902).

27 Μαΐου 2017 στις 10:26 μ.μ.

Τζορτζ Μπους τζούνιορ: "Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας."

Βάζω στοίχημα ότι ο Μπους αρθρογραφεί στην "Κόντρα"...

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Παλικάρια της ΚΟΝΤΡΑ, το ΚΚΕ πήρε θέση για το γήπεδο μέσα στη Βουλή. Δεν ξέρω, αν το πήρατε πρέφα...

28 Μαΐου 2017 στις 12:45 π.μ.

πολιτικο κοστος
τα βαζεις με ολυμπιακο, παο, αεκ
για να τα βαλεις με καποιον μεγαλο πρεπει να εισαι μεγαλος και να αισθανεσαι μεγαλος
ή να εισαι μικρος και να μην αισθανεσαι μικρος

28 Μαΐου 2017 στις 11:51 π.μ.

Δεν το πήρατε ακόμη πρέφα. Το ΚΚΕ τα βάζει με την τάξη που ανήκουν ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης κλπ, δηλαδή με την προώθηση των συμφερόντων του με κάθε τρόπο ενάντια στις λαϊκές ανάγκες, ακόμη και με τραμπουκισμούς πραιτωριανών και χρυσαυγιτών του, ενάντια στα κόμματά τους. Δεν είναι το ΚΚΕ ενάντια στην ομάδα Ολυμπιακός, ΑΕΚ κλπ αλλά στην ιδιοκτησία τους και στην προώθηση των συμφερόντων τους με κάθε τρόπο από τα αστικά κόμματα και το κράτος τους. Δεν μας βάζουν πλαστές διαχωριστικές γραμμές οι ανύπαρκτοι διαχωρίζοντάς μας σε "φίλους" του γηπέδου (και άρα δήθεν ουρές του Μελισσανίδη) και σε "εχθρούς" του γηπέδου που είναι τάχα αντίπαλοι του Μελισσανίδη και δήθεν σύμμαχοι του λαού. Αυτές οι απλοϊκές εξισώσεις γίνονται μόνο στα μυαλά κάποιων με δόλο ώστε να αποπροσανατολίσουν το λαό.

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2017 στις 1:43 μ.μ.

Ο αθλητικογράφος Κωστας τσίλης συνδικαλιστής του κκε κ ο αθλητικογρλαφος Μιχάής Λεανης υποψήφιος του παφιλη καθε μέρα από τα ραδιόφωνα υποστηρίζουνε επιθετικό κ προκλητικό τρόπο τον Μελισσανίδη.

29 Μαΐου 2017 στις 3:38 μ.μ.

Σαμιωτάκης. Σκέψου κάτι άλλο. Δεν τσιμπάμε. Σε περιμένουμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2017 στις 11:09 π.μ.

Μακάρι να πάμε σε ένα νέο ΕΑΜ χωρίς Λίβανους , καζερτες κ βάρκιζες .Σε αυτή την ιστορία προφανώς το κκε θα έπαιζε ηγετικό ρόλο λόγω μεγέθους κ ιστορίας.Όχι με την γραμμή που έχει τώρα όμως...

31 Μαΐου 2017 στις 9:37 μ.μ.

Σαμιωτάκης. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν υπάρχει χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ είναι ΝΟΜΟΤΈΛΕΙΑ όταν στο πρόγραμμα έχεις ...λαοκρατία.... που δεν σημαίνει Σοσιαλισμός. Πουθενά δεν έγινε Σοσιαλισμός με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ γιατί Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμός αποτελούνε εργαλείο του Καπιταλισμού σε ρόλο 5ης Φάλαγγας. Αν λοιπόν δεν είχε επικρατήση ο Οπορτουνισμός το 1935 στην Κ.Δ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ και παρέμενε η γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο πλευρό της ΕΣΣΔ που σωστά έκανε τους ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ θα είχε γίνει ο Απελευθερωτικός αγώνας και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την εξουσία. Οταν είσαι σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Με την Γραμμή που έχει εδω και 21 χρόνια πολύ ευχαρίστως. Ηδη υπάρχει το ΠΑΜΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μακριά απο Διασπαστικούς όρους δεξιός αριστερός. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ουτε βήμα Σαμιωτάκη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger