Home » » ΣΧΕΔΙΟ Β «Ύβρις» για το λαό της Ηλείας και για τον κόσμο της Αριστεράς η συμμετοχή του Τσίπρα στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη

ΣΧΕΔΙΟ Β «Ύβρις» για το λαό της Ηλείας και για τον κόσμο της Αριστεράς η συμμετοχή του Τσίπρα στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 | 8:22 μ.μ.

· Δευτέρα, 27 Μαρτίου εγκαινιάζεται στην Αμαλιάδα το Μουσείο Μπελογιάννη. Η συμμετοχή του Τσίπρα είναι προσβολή και πρόκληση πρώτα – πρώτα για το λαό της Ηλείας, που βλέπει να καταστρέφεται όχι μόνο η αγροτική παραγωγή του πλούσιου κάμπου του Νομού τους, αλλά και να χάνει την περιουσία του από τη δυσβάκτακτη φορολογία που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ.   Δεύτερο για τον κόσμο της Αριστεράς, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα εκμεταλλεύθηκε τα οράματα και τις ελπίδες του, για να επιβάλει την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, ξεπερνώντας κατά πολύ όλες τις προκάτοχες μνημονιακές κυβερνήσεις.
·       Το ΣΧΕΔΙΟ Β καταδικάζει τη συμμετοχή του ΤΣΊΠΡΑ στα εγκαίνια στο σπίτι του εκτελεσμένου αγωνιστή της αριστεράς που «επέλεξε» το εκτελεστικό απόσπασμα, για να μείνει πιστός στις ιδέες του και να μην υπογράψει δήλωση. Είμαστε βέβαιοι ότι λαός της Ηλείας θα εκδηλώσει ειρηνικά τη διαμαρτυρία του ενάντια σ’ ένα πρωθυπουργό που έχει ξεπουλήσει τη χώρα μας. Που έχει ευτελίσει και ευτελίζει καθημερινά με την πολιτική του τα οράματα της Αριστεράς. Που καταφεύγει σε επικοινωνιακές φιέστες, για να σκεπάσει την υποκρισία του και την εξαπάτηση των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Ο διαπρύσιος κήρυκας και ο πιο πρόθυμος εκτελεστής της πολιτικής των μνημονίων Ε.Ε – ΔΝΤ δεν μπορεί να είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που θα τιμήσουν έναν αγωνιστή της Αριστεράς του αναστήματος του Μπελογιάννη.
                                                                           
  Αθήνα    26.3.2017
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Μαρτίου 2017 στις 7:57 μ.μ.

"Σε περιόδους ήττας, δυσκολιών, πολύτιμες υπηρεσίες στον αντίπαλο προσέφεραν τότε και προσφέρουν πάντα, οι ριψάσπιδες του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών.

Φτάνουν σε σημείο να πλασάρουν το συμβιβασμό τους, μιλώντας για "επαναστάσεις" και "ανατροπές", εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως συνεχιστές της ΕΑΜικής παράδοσης, των επαναστατικών παραδόσεων, των μεγάλων ταξικών και απελευθερωτικών αγώνων.

Κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να εμφανιστούν ως συνεχιστές του αγώνα του ηρωικού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, της ΕΔΑ των δεκαετιών του '50 και του '60, προσπαθώντας να καπηλευτούν αγώνες του λαού μας και φυσικά πάντα αποκόβοντας από αυτούς τους αγώνές το πραγματικό, το ριζοσπαστικό περιεχόμενο τους.

Αυτό που διδάσκει όμως η ΕΑΜική εθνική αντίσταση, οι αγωνιστές σαν τον Μπελογιάννη, είναι η ασυμβίβαστη και αδιάλλακτη πάλη, όταν όλα τα "σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά". Είναι το να μην υποτάσσεσαι σε έναν αρνητικό συσχετισμό δύναμης, σε έναν αντίπαλο που μπορεί να φαντάζει πανίσχυρος.

Έχουμε βαθιά εμπιστοσύνη στην δύναμη του δίκιου της εργατικής τάξης, του λαού μας. Είναι βαθύ πιστεύω μας, αυτό που έγραφε ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος από τον Άη Στράτη την ημέρα τη δολοφονίας του Μπελογιάννη......"

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger