Home » , , » Προς Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ποτέ δεν υπήρξαν στο οπλοστάσιο της αριστεράς.

Προς Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ποτέ δεν υπήρξαν στο οπλοστάσιο της αριστεράς.

Από giorgis , Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 | 5:36 π.μ.

Του Γ. Γ.

Είναι κατανοητό να υπάρχει όχι απλώς κριτική αλλά και πολεμική ανάμεσα σε πολιτικούς σχηματισμούς. Αυτό που είναι όμως απαράδεκτο και καταδικαστέο, είναι σ’ αυτή την αντιπαράθεση να χρησιμοποιούνται αθλιότητες και συκοφαντίες. Και να τι εννοώ.

Αφησα να περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να τοποθετηθώ σε ένα θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα. Κι αυτό για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.
Αναφέρομαι στις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου που στόχευαν δημοσιογράφους του Unfollow και το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα τις οποίες έκανε στην τηλεόραση του Σκάι και στον ρ/σ της ertopen.

Μέχρι τώρα είχα την άποψη ότι η πρώην πρόεδρος της βουλής δεν ήταν ένα ανεύθυνο άτομο και συμβάδιζα με την εκτίμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου «δεν λέει αερολογίες». (Μαριάννα Τζιαντζή «Πριν» 14 Φλεβάρη 2016). Από δω και πέρα αναθεωρώ αυτή μου την εκτίμηση και θα εξηγήσω τους λόγους.

Προσπερνάω ότι έχει σχέση με τους δημοσιογράφους του Unfollow, Χαραλαμπόπουλο και Ζενέκο, οι οποίοι από ιδρυτικά μέλη της «Πλεύσης Ελευθερίας» και συνεργάτες Ζ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της τελευταίας, τώρα βρίσκονται σε διαμάχη μαζί της. (Σε περασμένο κείμενο μου έχω τοποθετηθεί για την επιλογή αυτών των δυο δημοσιογράφων να θέσουν τις υπηρεσίες τους –με το αζημίωτο φυσικά- στην διάθεση του καπιταλιστή Μαρινάκη).

Θα επικεντρωθώ στην πολύ σοβαρή κατηγορία που απεύθυνε η πρώην πρόεδρος της βουλής στην Δ. Κουτσούμπα, ένα πρόσωπο που έχω σε εκτίμηση για τους αγώνες και την δυναμικότητα του. Είχε πει συγκεκριμένα η Ζ.Κ: «Η Δ. Κουτσούμπα αποκαλύπτεται ότι ενώ είναι υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στην πραγματικότητα διακινεί χρήματα μιντιακών ομίλων για να επιτυγχάνει επιρροή και να εξαγοράζει ανθρώπους».

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο, αλλά να επισημάνω ότι ούτε την Κουτσούμπα γνωρίζω προσωπικά, ούτε έχω καμιά σχέση με τον πολιτικό χώρο που ανήκει. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχω αρκετές και σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, τις οποίες έχω διατυπώσει σε κείμενα μου, σε προσωπικές συζητήσεις με στελέχη αυτής της συλλογικότητας, αλλά και στην συνέντευξη που πήρα για τον διαδικτυακό μας ρ/σ το 2012 από τον καλό φίλο και σύντροφο Αγγελο Χάγιο.

Πριν πάμε στο κυρίως θέμα, αρχικά να πω δυο λόγια για την «Πλεύση Ελευθερίας». Πρόκειται για ένα αστικοδημοκρατικό μόρφωμα που η επικεφαλής του προσδοκά να το χρησιμοποιήσει σαν όχημα για να ξαναβρεθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή με την ανάδειξη της σαν κοινοβουλευτικό πρόσωπο. Με την απλόχερη βοήθεια δηλαδή κάποιων ΜΜΕ να έχει την τύχη του Β. Λεβέντη και του Σ. Θεοδωράκη. Οι πολιτικές του θέσεις γενικόλογες περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας. επικαλούμενο «κάθαρση του καπιταλισμού», απαλλαγή του εξωτερικού χρέους και των μνημονικών ταξικών πολιτικών, μέσω της «νομικής οδού», υποβαθμίζοντας εντελώς το μαζικό κίνημα. Θέλει με δυο λόγια να αναστήσει τον «καλό», κατά την γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την ίδια λογική, «πρόδωσε τις αρχές» του.

Σαν ιστότοπος έχουμε υπερασπιστεί την Ζ. Κωνσταντοπούλου όταν δεχόταν ανοίκειες επιθέσεις (περίπτωση "βενζινάδικου") ή όταν εισέπραττε σε βάρος της πυρά από φτηνιάρικη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία (περίπτωση Κ. Βαξεβάνη).ενώ άλλες φορές της ασκήσαμε κριτική για την στάση της απέναντι στην ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου σε βαθμό να παίρνει εύσημα από χρυσαυγίτες βουλευτές.

Πλατιάσαμε στην εισαγωγή, κάτι που όμως θεωρήσαμε απαραίτητο για να μην μπορέσει κανείς να μας χρεώσει ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες αυτή μας η ανάρτηση.

Οταν, λοιπόν, άκουσα την κατηγορία που ανέφερα αρχικά να απευθύνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Δ. Κουτσούμπα έμεινα άναυδος. Τα στοιχεία που επικαλούταν για να την τεκμηριώσει ήταν ελλιπέστατα, -για να μην χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό-, αλλά πριν προβώ σε οποιοδήποτε σχολιασμό θεώρησα σωστό να κάνω αυτό που λένε οι δημοσιογράφοι ρεπορτάζ.

Αφού ήδη είχα διαβάσει ότι σχετικό κείμενο είχε δημοσιευθεί, επικοινώνησα με άτομο που γνωρίζω και το οποίο έχει προσωπικές σχέσεις με την Ζ.Κ και θεωρείτε στέλεχος του κόμματος της.
Του ανέφερα τις ενστάσεις μου για τις καταγγελίες της Κωνσταντοπούλου και η απάντηση που έλαβα ήταν: "Θεωρείς αφελή την Ζωή; Αν δεν είχε ατράνταχτα στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει, θα εισέπραττε μια αγωγή, θα καταδικαζόταν και θα έβαζε ταφόπλακα στο πολιτικό της μέλλον. Περίμενε λίγο και θα δεις. Θα αποκαλυφθούν πράγματα σε βάρος της Κουτσούμπα που ούτε τα φαντάζεσαι".

Η εξήγηση που δέχτηκα ήταν αληθοφανής και το επιχείρημα είχε βάση, άσχετα εγώ αν πιστεύω ότι η Δ.Κ δεν θα προσέφευγε ποτέ στα αστικά δικαστήρια για να λύσει πολιτικές διαφορές, γιατί έτσι είναι στην ουσία, άσχετα αν η Ζ. Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να τις προσωποποιήσει.

Ακολουθεί κείμενο της Δ. Κουτσούμπα στην προσωπική της ιστοσελίδα (εκεί θα βρείτε και τους επίμαχους διαλόγους που σύμφωνα με την Ζ.Κ "ενοχοποιούν" το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο οποίο "ρίχνει το γάντι" στην πρώην πρόεδρο της βουλής γράφοντας: «Απαιτώ από την Ζ. Κωνσταντοπούλου να εμφανίσει στοιχεία για τις γελοίες κατηγορίες της και να τα προσκομίσει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ή άλλο αρμόδιο όργανο), αλλιώς να τις αποσύρει και να ζητήσει συγνώμη».

Ξαναεπικοινωνώ με το πρόσωπο που ανέφερα από την "Πλεύση Ελευθερίας" και ζητώ εξηγήσεις, επικαλούμενος τα όσα μου είχε αναφέρει στην προηγούμενη συζήτησή μας, γνωστοποιώντας του παράλληλα ότι θα κάνω σχετική ανάρτηση στο μπλοκ μας. Αρχισε να μου τα "μασάει" παρουσιαζόμενο κι αυτό εξαπατημένο από τις "πληροφορίες που διέρρεαν".
Αυτό που μου ζήτησε μετά επιτάσεως είναι να μην αναφέρω το όνομά του για συγκεκριμένους λόγους που τους κατανοώ. Αλλωστε το πρόβλημα δεν είναι ποιοι/ες γίνονται αποδέκτες φημών αλλά αυτοί που τις κατασκευάζουν. 

Οσο για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ένα έχω να της πω: Μην έχει την αυταπάτη ότι με την στήριξη μέρους των συστημικών ΜΜΕ μπορεί να ακολουθήσει την πορεία των Λεβέντη - Θεοδωράκη.
Αυτή δεν πρόκειται να αλιεύσει ψήφους χαβαλέ, ούτε ψήφους από το απολίτικο εκλογικό σώμα.
Η "Πλεύση Ελευθερίας" απευθυνόταν σε μια προβληματισμένη εκλογική μάζα, αριστερού προσανατολισμού. Γι' αυτό με την άθλια στάση που κράτησε σ' αυτό το θέμα η Ζ.Κ. έκανε πολιτικό χαρακίρι, στέλνοντας και το πολιτικό της μόρφωμα στα αζήτητα της πολιτικής ζωής. Την επομένη των εκλογών θα το διαπιστώσει.      
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

11 Ιανουαρίου 2017 στις 11:41 π.μ.

Όταν όμως ήταν χεράκι χεράκι με τη χρυσή αυγή δεν σας πείραζε τότε γιατί δεν άκουσα κανέναν να την κατηγορεί γι'αυτό. Όταν έβγαινε σε εκπομπές και λέγανε κάποιοι ότι έκανε δήθεν λιώμα τους εγκάθετους δημοσιογράφους ενώ ο λόγος της είναι μια ακατάσχετη φλυαρία με φωνές και αοριστολογίες και τελικά φουλ συστημικός (αφού είναι υπέρ της ΕΕ και του ευρώ δεν αμφισβητεί ούτε στο ελάχιστο τον ιμπεριαλισμό και το σύστημα) δεν άκουγε κανέναν να τις κάνει κριτική. Όταν κάποιοι φωνάζαμε και την κατηγορούσαμε για την στάση της στους ναζί (τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας τους, υποστήριζε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί κανονικά η βουλή με προφυλακισμένους τους χρυσαυγίτες για να μην πω για την κολλητή της της φασίστρια Μακρή) κάποιοι μας χαρακτηρίζανε με διάφορα.

Αν αυτό δεν λέγεται ξεβράκωμα πως λέγεται;

V For Viva La Revolution

11 Ιανουαρίου 2017 στις 2:07 μ.μ.

Καλά ρε Leo ... κάνεις σχόλιο χωρίς να διαβάσεις την ανάρτηση; Δεν βλέπεις την ημερομηνία από πότε το μπλοκ μας έχει κράξει την Ζωή για τα νταλαβέρια της με τους ναζιστές;

11 Ιανουαρίου 2017 στις 9:04 μ.μ.

https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_49.html

" Και προς έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι τοποθετήσεις της προέδρου της βουλής, δημιουργούν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά" και πιο κάτω " Είναι δυνατόν...."

Μα δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο. Η Κωνσταντοπούλου κατά συρροήν υπερασπίστηκε τους ναζιφασίστες με τη στάση της και πριν από αυτό. Προς τι λοιπόν η έκπληξη από τη μεριά του μπλογκ τότε;

Σε μια συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ και μετά από το προηγούμενο επεισόδιο:

https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_45.html

Ενώ λοιπόν προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μαζέψει τα ασυμάζευτα για τα χρυσαύγουλα δεν κάνετε καμία κριτική γι'αυτά. Μάλιστα λέει κιόλας "...χαλαρή η Κωνσταντοπούλου με πειστικές απαντήσεις και χωρίς υπεκφυγές". ΤΡΙΧΕΣ δηλαδή.

Υπήρξε κριτική από το μπλογκ όσο αφορά τη στάση της με την άρση ασυλίας των ναζί και την καταδίκη της το 2014; Για τη φιλία της με τη φασίστω Ραχήλ για την οποία κιχ δεν λέει για τις ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις της υπήρξε καταδίκη;

Εδώ δε μιλάμε για μία περίπτωση όπως πχ αυτό με το Καραθανασόπουλο όπου λες την καταδικάζω γι'αυτήν και τέλος. Εδώ μιλάμε για μια ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.

Όσο αφορά αυτό το περιστατικό. Αυτό είναι το επίπεδο της αυτή είναι.

" Μέχρι τώρα είχα την άποψη ότι η πρώην πρόεδρος της βουλής δεν ήταν ένα ανεύθυνο άτομο......από δω και πέρα αναθεωρώ αυτή μου την εκτίμηση...."

Έπρεπε να γίνει αυτό το περιστατικό για να καταλάβεις ΓΓ τι κουμάσι είναι;

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2017 στις 11:26 π.μ.

Η Ζωή έχει φτιάξει ένα κόμμα που μοιάζει πολύ νε το επαμ αφού είναι αρχηγοκεντρικό κ κινειται πέραν του άξονα αριστεράς δεξιάς με λαικίστικο τρόπο.Βέβαια η ζωή είναι λίγο πιο δεξιά από τον καζάκη γιατί το επαμ έχει γραφεία , μέλη , κατεβαίνει σε πορείες ενώ η πλεύση υπάρχει μόνο συα μ.μ.ε.Ασε που ο καζάκης θέλει να βγει από την Ε.Ε ενώ η ζωή θέλει να επαναδιαπραγματευθεί οπότε τι ψάχνουμε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger