Home » , » Κ. Μητσοτάκης: Παπαγαλίζοντας κι αυτός την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των "δυο άκρων" (Βίντεο)

Κ. Μητσοτάκης: Παπαγαλίζοντας κι αυτός την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των "δυο άκρων" (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 | 10:46 μ.μ.


Του Γ. Γ. 

«Δεν είναι αστυνόμευσις του πολιτικού βίου η παρακολούθησις της δράσεως και της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς με τας παρακρατικάς οργανώσεις. Είναι επιτέλεσις του εθνικού και δημοκρατικού χρέους. Τα σχετικά με τους "Λαμπράκηδες" θέματα όπως και αυτά των παρακρατικών οργανώσεων της Δεξιάς θα εξετασθούν υπό της Δικαιοσύνης».

Γ. Παπανδρέου - 16η Φλεβάρη 1964

«Στην εποχή μας διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι ανέσυραν από το χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας τη θεωρία των "δύο άκρων", την προσάρμοσαν στα σημερινά πολιτικά δεδομένα και την χρησιμοποιούν, για να πλήξουν τα κόμματα της Αριστεράς, εξισώνοντας τις πολιτικές τους δράσεις με τις φασιστικές (και εγκληματικές, όπως απέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα) συμπεριφορές της ακροδεξιάς. Το μόνο που άλλαξαν είναι το παπανδρεϊκό σύνθημα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ". Το τροποποίησαν σε "ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ"».

Εφημερίδα «Ελευθερία» - 20 Γενάρη 1964

«Εμείς πάντα στεκόμαστε απέναντι στον ισοπεδωτικό εξοντισμό γιατί τα πολιτικά άκρα από τον  φασισμό μέχρι τον κομμουνισμό θέλουν στο τέλος όλοι να είναι ίδιοι. Γι’ αυτό και εχθρεύονται την αξιοκρατία, την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, γι’ αυτό εχθρεύονται την αστική δημοκρατία και τον πολιτικό φιλελευθερισμό»

Κυριάκος Μητσοτάκης 22 Απρίλη 2016

Η ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων» δεν είναι κάτι καινούργιο στην αστική πολιτική ορολογία. Κρατάει δεκαετίες. Από τότε που την κατασκεύασε ο «παπατζής» για τον λαό, «γέρος της δημοκρατίας» για το πολιτικό κατεστημένο της εποχής του, Γ. Παπανδρέου.
Ηταν τότε που έκανε λόγο για «Ελευθερία  -σ.σ μέχρι την λαοκρατία επικαλέστηκε κάποια εποχή- και νόμο» τσουβαλιάζοντας την νεολαία Λαμπράκη με τα παρακρατικά καθάρματα, καλώντας την «δικαιοσύνη» να «αποφανθεί» για τις δραστηριότητες τους.
Γνωστό είναι επίσης ότι ο ίδιος θεωρούσε ότι οι «Λαμπράκηδες» έπαιρναν εντολές και καθοδήγηση από το παράνομο τότε ΚΚΕ έχοντας υποσχεθεί στον βασιλιά ότι θα διαλύσει αυτή την οργάνωση «διότι εθεωρείτο υπό των υπευθύνων κρατικών παραγόντων ως μέλλουσα να απειλήσει και αυτόν τον στρατόν, εφ’ όσον τα μέλη της θα κληθούν εν καιρώ να υπηρετήσουν την θητείαν των, αλλά θα είναι τότε επηρεασμένα εκ της κομμουνιστικής ιδεολογίας».

Την ίδια κασέτα ακούσαμε και από τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο τότε που μιλούσε για «αριστεροχουντισμό», ενώ την ίδια καραμέλα πιπιλάνε πολιτικάντηδες και δημοσιοκάφροι, μέχρι σήμερα. Από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «οι αριστερές δυνάμεις που αναφέρονται στην ανατροπή του συστήματος και στη δικτατορία του προλεταριάτο θα έπρεπε, βάσει συντάγματος να είναι παράνομες» μέχρι τον Κασιμάτη της «Καθημερινής» που καλούσε την περασμένη κυβέρνηση να επιβάλλει την νομιμότητα απέναντι στους «κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες»!

Ο τελευταίο μαέστρος σ’ αυτή την συγχορδία ήταν ο Α. Σαμαράς που σε δήλωση του ανέφερε ότι εκτός απ’ τους ναζιστές της Χ.Α «πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για την έξοδο από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ».

Τώρα απλώς ο «διάδοχος» του Κ. Μητσοτάκης τον αντιγράφει εξισώνοντας κι αυτός ναζιστές και αντικαπιταλιστές.

Εκτός από τις ιστορικές εφαρμογές της θεωρίας των «Δύο Άκρων» έχει δει την δημοσιότητα η είδηση ότι αυτό το ανιστόρητο κατασκεύασμα το προωθεί και το χρηματοδοτεί (υπόγεια συνήθως) η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας τους λόγους της φυσικά.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά για την σκοπιμότητα αυτής της θεωρίας, που αποσκοπεί και ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας της.
 Αρκούμαστε μόνο να παραθέσουμε την σχετική τοποθέτηση που έκανε ο δημοσιογράφος  Δημήτρης Ψαρράς, σε περασμένη εκπομπή του διαδικτυακού ραδιοσταθμού μας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

23 Απριλίου 2016 στις 9:34 π.μ.

Εδώ καλό είναι να αναφερθεί και η ανεπάγγελτη καθεστωτική ηγεσία του ΚΚΕ που με τη σεχταριστική σταση και ακατανόητη ρητορική προσφέρει άθελά (;) της "επιχειρήματα" στην εν λόγω θεωρία.

23 Απριλίου 2016 στις 9:35 π.μ.

Kαλο ειναι να θυμομαστε τα οσα γιναν και ειπωθηκαν στο παρελθον καθως
και απο ποιους γιναν και ειπωθηκαν Ο αριστεροχουντισμος λοιπον δεν επινοηθηκε
και δεν χρησιμοποιηθηκε για την ταυτισση των`` δυο ακρων`` μονο απο τον``εθναρχη``αλλα χρησιμοποιηθεκε σε μεγαλη κλιμακα και για αρκετα μεγαλη περιοδο απο την ΚΝΕ και το ΚΚΕ μετα την πτωση της Δικτατοριας Μαλιστα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εκανε και αντιστροφη του ορου κανοντας τον χουντοαριστερισμο Αυτος ο χαρακτηρισμος τοσο του ``εθναρχη ``οσο και του ΚΚΕ στοχευαν στην εξωκοινοβουλευτικη αριστερακαι κυριως στους μαρξιστες λενινιστες των ΜΛ ΚΚΕ και ΚΚΕμλ τα οποια αγωνιζονταν σκληρα για την παταξη του χουντικου κρατους και των μηχαισμων καθως και την παραδειγματικη τιμωρια των χουντικων Αυτη η σταση αυτων των συνεπων αριστερων καθολου δεν βολευε τον Φλωρακη και το κομμα του εκεινη την περιοδο γιατι ανεβαινε αγκομαχωντας και υδροκοπωντας τα σκαλια του Αρειου Παγου προκειμενου να υπογραψει τον ατιμωτικο και εξευτελιστικο νομο με τον οποιο δηλωνε υποταγη στην αστικη νομιμοτητα και ειθελε να συμμετασχει στις εκλογες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger