Home » , » Προκλητικό χάρισμα χρεών σε Ταβουλάρη

Προκλητικό χάρισμα χρεών σε Ταβουλάρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 | 3:46 μ.μ.

 ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ: H ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

Σχετικό δημοσίευμα δίνει όλη τη διάσταση της συνέχισης της πολιτικής των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πλειστηριασμών και κατασχέσεων συνέχεια για 10.000 οφειλέτες, αφού στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Παραλλήλως, τα στοιχεία για την πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις- είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση -έως και 24 δόσεις- είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση...

Οι συνέπειες των παραπάνω δεν είναι δύσκολο να αποκαλυφθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άτυχη Χρυσούλα Κατσιμιλή… που δεν είναι πια ανάμεσα μας. Διαβάζουμε σχετικά:
 «Μέσα στον χρόνο έχουν κάνει τρισάγιο σε 12 άτομα στην πρώην ΕΡΤ». Τα αφανή θύματα της ΕΡΤ. Δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να νιώθουν τύψεις οι πολιτικοί υπεύθυνοι, τα θύματα πάντως από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ έφτασαν τα δώδεκα!  Χρυσούλα Κατσιμιλή, 47 χρονών, τηλεφωνήτρια στην ΕΡΤ, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα στο σπίτι της, η κηδεία της έγινε σήμερα Τετάρτη, πρωί, στην Επίδαυρο, τόπο καταγωγής της. Μόλις είχε λάβει ειδοποίηση για κατάσχεση του διαμερίσματός της. Κι ενώ ήδη το έφερε βαρέως που έκανε αίτηση και δούλευε στη Δημόσια Τηλεόραση. Αισθάνθηκε κουρασμένη… Και πέθανε. Άλλη μια θλιβερή ιστορία ζωής. Εργαζόταν 24 χρόνια στην ΕΡΤ, ο μισθός της ήταν 1200€, τώρα (τώρα;) στη ΔΤ έπαιρνε 800€. Το διαμέρισμά της, 80 τετραγωνικά μέτρα όλο κι όλο, αυτό για το οποίο έλαβε το κατασχετήριο από την τράπεζα, στη Νέα Σμύρνη.

Δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Θλίψη στην ευρύτερη περιοχή της Πέτρας έχει προκαλέσει ο θάνατος 71χρονου αγρότη, που βρέθηκε κρεμασμένος από συγγενή του σε αγροτική αποθήκη αγροκτήματος που διατηρεί μεταξύ Πέτρας και Μήθυμνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα ''Τα ΝΕΑ της Λέσβου'' ολοκληρώθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής από ιατροδικαστή και η Αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στην εφημερίδα με τα καλύτερα λόγια για τον άτυχο αγρότη. Καλλιεργούσε οπωροκηπευτικά και τα διέθετε ο ίδιος σε πολλές περιοχές του νησιού ως πλανόδιος με το φορτηγάκι του.

Σύμφωνα με το lesvospost.com, οι συγγενείς του τον αναζητούσαν από το πρωί της περασμένης Τρίτης (27-05-2014) για να καταλήξουν το απόγευμα της ίδιας μέρας μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα. Οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν να εξηγήσουν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση τον 71χρονο αγρότη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας με βάση μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ήταν ένας άνθρωπος πρόσχαρος και γλυκομίλητος και συχνά έδινε κουράγιο σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα.  Η μόνη εξήγηση που μπορούν να δώσουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι οι οικονομικοί λόγοι. Πολλά μέλη της οικογένειας του 71χρονου βίωναν τον εφιάλτη της ανεργίας. Επίσης ο 71χρονος στο παρελθόν είχε δημιουργήσει μια επιχείρηση η οποία όμως δεν πήγε καλά και αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο».

Η οικονομική αποτυχία όμως δεν οδηγεί όλους στην αυτοκτονία. Ιδιαίτερα όταν τα οικονομικά μεγέθη είναι μεγάλα, όταν υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι όμηροι,  όταν οι επιχειρηματίες είναι φίλοι και πρώην πολιτικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Αναφερόμαστε στην σχέση Σαμαρά-Ταβουλάρη και στην επίδειξη επιλεκτικού αμοραλισμού και πολιτικής ευελιξίας του Στουρνάρα…

Συγκεκριμένα, σε άσχετο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πέρασε άσχετη τροπολογία που εξαιρεί τα Ναυπηγεία Σύρου από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και επιπλέον αναστέλλει κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α) για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρώτο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι η τροπολογία έρχεται σε μία περίοδο που μικρομεσαίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και συνταξιούχοι φυλακίζονται για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είναι σαφώς πολύ μικρότερα σε σχέση με τις τρύπες που έχουν ανοίξει και συνεχίζουν να ανοίγουν τα μεγάλα κεφάλια.

Το δεύτερο και πολύ πιο ενδιαφέρον είναι η ταυτότητα του ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου! Πρόκειται για τον Νίκο Ταβουλάρη, προσωπικό φίλο και πρώην στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού! Και για να εξηγούμαστε, τόσο στενό που τον είχε διευθυντή στην Πολιτική Άνοιξη!

Με λίγα λόγια, η όλη ιστορία έγινε για να ξελασπώσουν τον Ταβουλάρη. Και το έκαναν μια χαρά. Άσχετα, αν το ξελάσπωμα αυτό φορτώνει το ΙΚΑ με κάποια εκατομμύρια ευρώ. Χρέη που θα πληρώσουμε και πάλι εμείς! Αυτά όμως είναι «παράπλευρες» απώλειες για τους εγγυητές της σταθερότητας που θα απαιτήσουν αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και νέα μείωση των συντάξεων.

Ένα όμως σάιτ που αναφέρεται στα ζητήματα άμυνας φωτίζει μερικές άγνωστες πτυχές των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ιδιοκτησίας Ταβουλάρη. Διαβάζουμε λοιπόν στο armynews.gr:
«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιστορία με τα Ναυπηγεία – και με τον Σκαραμαγκά- έχει κοστίσει τρελά λεφτά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στον Σκαραμαγκά τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Αλλά και η Ελευσίνα αποδεικνύεται “μαύρη τρύπα”. Πριν από περίπου ένα χρόνο στις 4 Ιουνίου 2013 με άλλη τροπολογία που είχε φτιάξει ο Μπαλτάκος είχαν δοθεί 25 εκατομμύρια για “αναπροσαρμογές εργασιών”, με την υποχρέωση να παραδώσει την πέμπτη πυραυλάκατο από τις επτά που είχαν παραγγελθεί μέχρι 31.5.2014. Η πυραυλάκατος δεν έχει παραδοθεί. Και τώρα με νέα τροπολογία “σβήνουν” περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ναυπηγείων.

Κι επειδή όπως και στην υπόθεση του Σκαραμαγκά όλοι βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους: Μπορεί να μας πει κάποιος αν παρά τις οικονομικές ενέσεις και την βοήθεια που έχουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας, πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι; Γιατί διαμαρτύρονται ότι από τον Ιανουάριο και μετά κάτι λίγα έναντι αραιά και που παίρνουν. Δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο και για κάποια μεγαλοστελέχη που ο μισθός τους έφθανε όπως λένε οι πληροφορίες τις 40.000 ευρώ το μήνα και κυκλοφορούσαν και εντός του ναυπηγείου με …Ferrari».

Είναι τεράστιες οι προκλήσεις του κόσμου του πλούτου, του πολιτικού τους προσωπικού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που διαφυλάττει τα κέρδη τους και των καλοπληρωμένων μεγαλοδημοσιογράφων που προπαγανδίζουν επαίσχυντα τις πολιτικές που μας κάνουν δούλους και εκτινάσσουν τα κέρδη τους.

Είναι απαίτηση του κόσμου της εργασίας που αποκτά εύλογη επικαιρότητα η πληρωμή των Κλεμμένων. Η άρνηση να πληρώσουμε εμείς τα χρέη τους και τα ελλείμματα τους.
Πρέπει τώρα να αντισταθούμε. Να ξεσηκωθούμε. Να μην τους επιτρέψουμε να μας κλέψουν το παρόν και το μέλλον.

Μόνη λύση για τα Ναυπηγεία Σύρου-Ελευσίνας-Σκαραμαγκά να περάσουν στον έλεγχο του δημοσίου, να τα διαχειριστούν οι εργαζόμενοι απαλλαγμένοι από τους διαφθαρμένους κρατικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τσιράκια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των αφεντικών, προσανατολίζοντας την παραγωγή σε ειρηνικούς σκοπούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 7:52 μ.μ.

Να λετε ολη την αληθεια. Χαρισανε χρεη στον ιδιοκτητη του ΝΕΩΡΙΟΥ στην συρο και σε εργολαβους της ζωνης στο περαμα. Ν.Δ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΑΝΕΛ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπερ συριζα ΠΑΡΟΝ ΚΚΕ ΚΑ ΤΑ. Τα θερμα μου συγχαρητηρια στην αριστερα του ΣΕΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ μπραβο παιδια ΠΑΝ

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
31 Μαΐου 2014 στις 3:57 μ.μ.

Το εχουν θαψει οι κουφαλες οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ το παρων. Οι νεοΠΑΣΟΚΟΙ μετα κ την συνδιαλλαγη με τον ΣΕΒ τα ξεπουλανε ολα οι ξεφτιλες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger