Home » , » Η δικαιοσύνη είναι τυφλή.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή.

Από mitsos175 , Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 | 3:32 μ.μ.


Η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Τι τυφλή αγάπη μου; Όταν πρόκειται για φασίστες, βλέπει πολύ καλά. Εδώ είδε, ότι έλειπε ένα παράβολο. Βέβαια, σε κάτι ξυλοδαρμούς, κάτι δολοφονικές επιθέσεις, εκεί ναι, έχει μια στραβομάρα. Εκτός κι αν βλέπει σαν το Σαμαρά με το ένα μάτι. Το άλλο το κλείνει χαμογελώντας.

«Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μετά από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε 13 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου παράβολου (καταθέσεως εγκλήσεως) διαπιστώθηκε μετά το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων αλλά και των απολογιών, κατά τη στιγμή της εισαγγελικής πρότασης, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση να κηρύξει άκυρη τη διαδικασία, κατ' εφαρμογή ειδικής διάταξης που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Οι επτά χρυσαυγίτες αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις πράξεις της απειλής και της εξύβρισης, που δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ' έγκληση.

Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε έναν εκ των κατηγορουμένων -μελών της Χρυσής Αυγής- σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Εξάλλου, η ίδια ποινή (με αναστολή) επιβλήθηκε για την ίδια πράξη στον ιδιοκτήτη του καφενείου ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του οι συλληφθέντες. Και στις δύο περιπτώσεις το δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση». 

Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία των απολογιών, οι οκτώ χρυσαυγίτες απέδωσαν τις πράξεις τους στις προκλήσεις που δέχθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αντέδρασαν αμυνόμενοι. Για «στημένη ιστορία» και «παραμύθια» έκανε λόγο στην απολογία του ο ιδιοκτήτης του καφενείου.» ΠΗΓΗ

Καλά ρε παιδιά, μετά 13 ώρες και το βράδυ είδατε ότι λείπει το παράβολο; Μπράβο όραση, γατίσια. Δεν προσέχατε από την αρχή όμως. Αν το βλέπατε νωρίτερα, θα προλαβαίνατε και κανα σήριαλ στην TV.

Έχω ακούσει αθώοι λόγω αμφιβολιών, τώρα άκουσα και αθώοι λόγω παραβόλου. Εντάξει, αλλά να δείχνετε την ίδια «τυπικότητα» και στους φτωχούς που χάνουν τα σπίτια τους από χρέη. Εκεί είναι όλα τέλεια τα χαρτιά; Κι αν ήταν Αναρχικοί οι κατηγορούμενοι, θα έλειπε παράβολο, ή θα το κολλούσατε αμέσως; Απλή απορία έχω.

Για να καταλάβω το σκεπτικό σας, επιτέθηκε μια ομάδα τραμπούκων σε κάποιον και αυτός επειδή δεν έκατσε να τις φάει, τιμωρήθηκε το ίδιο. Για να το πω με άλλα λόγια. Αν μου επιτεθεί έμενα κάποιος, πρέπει να τον αφήσω να με σκοτώσει, αλλιώς φταίω εγώ; Ωραία δικαιοσύνη...

Εσείς χρυσά αυγά, όταν λέτε «αμυνόμενοι» που ακριβώς αμυνθήκατε; Στο καφενείο του άλλου. Τι δουλεία είχατε εκεί για να «αμυνθείτε»; Δηλαδή ο Χίτλερ αμύνονταν στη Ρωσία; Λίγη τσίπα βρε, λίγη ντροπή.

Ακούς αστέ; Όταν λοιπόν μπει κάποιος φασίστας στο σπίτι σου, μέλος συμμορίας, σαν κι αυτούς που ληστεύουν τράπεζες και μετά τα ρίχνουν σε αθώους μετανάστες, μην τολμήσεις και διαμαρτυρηθείς. Θα σε πυροβολήσει «αμυνόμενος» και θα τιμωρηθείς κιόλας. Α, όλα κι όλα. Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Μπράβο σας. Απόφαση σταθμός. Υπόγειος σταθμός, αλλά σταθμός. Δείχνει που φτάσαμε. Τέρμα Υποκρισίας.

Έτσι είναι φίλε μου, όπως το είπες, παραμύθι. Μόνο που τα παραμύθια είναι διδακτικά και έχουν καλό τέλος. Εδώ το τέλος θα είναι άσχημο, με το δρόμο που πήραν τα πράγματα. Δείτε τη Γερμάνια του 1935 μετά από 10 χρόνια πως την κάνανε οι ναζί. Ερείπιο.
Κρίμα. Και το κρίμα στο λαιμό τους.

Μπράβο σου Σαμαρά. Ακόμα δε βγήκες και άρχισε να «λειτουργεί» η δικαιοσύνη, το κράτος και το παρακράτος. Κάτι μου λέει, ότι έβαλες κι εσύ το μπροστινό σου ποδαράκι… Και για να μη λεν τα γίδια σου ότι ματιάζω, να σε φτύσω, φτού σου...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2012 στις 3:48 μ.μ.

κανένα βιογραφικό για τα ..τυφλά μέλη του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελειοδικείου Βέροιας; γιατί σίγουρα θα είναι διαμαντάκια την νομικής επιστήμης...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger