Home » , , » Οι δημοσιογράφοι του Σκάι και η συνέντευξη του αρχηγού της Ν.Δ περί "Ρουβίκωνα", ιστορίας και λοιπών δαιμονίων

Οι δημοσιογράφοι του Σκάι και η συνέντευξη του αρχηγού της Ν.Δ περί "Ρουβίκωνα", ιστορίας και λοιπών δαιμονίων

Από giorgis , Κυριακή 27 Μαΐου 2018 | 11:31 μ.μ.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Ας προσπαθήσουμε έστω και τηλεγραφικά να σχολιάσουμε την συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου.

Δεν θα ισχυριστούμε ότι η συνέντευξη ήταν στημένη. Αν όμως αποκαλυπτόταν κάτι τέτοιο δεν θα μας εντυπωσίαζε, και οι λόγοι είναι απλοί, γνωρίζοντας ότι ο Σκάι έχει καταντήσει ένα φερέφωνο της Ν.Δ.

Και έχουν παρελθόν οι δημοσιογράφοι του Σκάι να κάνουν στημένες συνεντεύξεις με τον Κ. Μητσοτάκη. Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που έγιναν ρεζίλι των σκυλιών όταν ξέχασαν ότι τους κατέγραφε η κάμερα και φάνηκε ολοκάθαρα το ραβασάκι που έδωσε ο Κυριάκος στον Προτοσάλτε υποδεικνύοντας του πια ερώτηση να του κάνει!

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να θυμηθούμε τον βίο και πολιτεία του εκδότη-εφοπλιστή Αλαφούζου, που βρίσκεται σήμερα να έχει στην κατοχή του ένα μεγάλο όμιλο ΜΜΕ.
Θα χρησιμοποιήσουμε τους ισχυρισμούς ενός άλλου "μπουμπουκιού" του δημοσιογραφικού-εκδοτικού κατεστημένου. Τα λεγόμενα του μακαρίτη πια Γ. Κουρή όταν κάποια στιγμή είχε έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του.

Πριν απ' αυτό όμως, να δούμε ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έθεταν τις ερωτήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τάκης Χατζής. Ενας δημοσιογράφος ο οποίος διαθέτει μόνο απολυτήριο δημοτικού.
Σύμφωνα με τα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει κάποιος μέλος τους, πρέπει να έχει τελειώσει τουλάχιστον λύκειο.
Παρ’ όλα αυτά, ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, πριν καταλήξει να σιτίζεται από τα ταμεία του Αλαφούζου,  όχι μόνο διηύθυνε τις Ειδήσεις στην ΕΡΤ, με απολυτήριο δημοτικού, αλλά συμμετείχε στους πρωινούς καφέδες του Μαξίμου επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και πληρωνόταν από τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης. 

Το δημοσιογραφικό «θαύμα» Χατζή περιλαμβάνει και άλλες πλευρές. Παρότι, σύμφωνα με τα αρχεία, δεν κατάφερε να τελειώσει γυμνάσιο, μένοντας στην ίδια τάξη και εγκαταλείποντάς το τελικώς, έκανε καριέρα επιδεικνύοντας μια πιστοποίηση σεμιναρίων από εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, που απέκτησε στα 30 του χρόνια, ως πτυχίο σχολής.
Εισέπραξε έτσι κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές) από το ελληνικό Δημόσιο ως σήμερα.

Η απάτη αυτή απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο δεν έχει μόνο την οικονομική της πλευρά, αλλά και την ηθική και πολιτική. Υπουργοί κάλυψαν αυτή τη δραστηριότητα του Τάκη Χατζή ενώ γνώριζαν. Τον τοποθέτησαν στη γενική γραμματεία Τύπου και στη συνέχεια τον απέσπασαν στη ΝΔ.

Σήμερα ο Τάκης Χατζής έχει εκπομπή στην τηλεόραση του Σκάι και δημοσιογραφικό site.
Η αγραμματοσύνη του ή η πληρότητά του είναι σε δημόσια θέα και μπορεί να κριθεί από τον καθένα. Αποτελεί, όμως, αναμφίβολα την επιβεβαίωση του ρητού πως στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Και μπορεί να το πληρώνει ο πολίτης. Πηγή

Γιώργος Παπαχρήστου. Ενας πάμπλουτος δημοσιογράφος των "Νέων" που όπως διαπιστώσαμε και στην συνέντευξη με τον Κ. Μητσοτάκη, έχει ιδιαίτερη εμμονή με τον "Ρουβίκωνα".
Και μιλάμε για τέτοιο κόλλημα με την αναρχική ομάδα, ώστε στην αρθρογραφία του στην εφημερίδα που εργάζεται να κατασκευάζει παραμύθια και να τα παρουσιάζει σαν συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του στις 28/08/2017. Με δυο λόγια μας έγραφε τότε ότι τον Απρίλη του 2015 μέλη του «Ρουβίκωνα» με «καταδρομικό τρόπο που δρουν τα μέλη της οργάνωσης, εισέβαλαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπιασαν στον ύπνο αστυνομικούς και προσωπικό και έφτασαν ώς το γραφείο του Πρωθυπουργού».
Εκεί ο Τσίπρας  «είδε τον... Ρουβίκωνα ιδίοις όμμασι».
Οι «εισβολείς» της αναρχικής ομάδας θέλησαν «να συζητήσουν, γιατί αντιδράει», ο πρωθυπουργός, σε ένα νομοσχέδιο που προωθούσε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος, μας γράφει στο πόνημα και συνέχιζε:

«Δεν υπήρξαν προπηλακισμοί, ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη, κυρίως εξαιτίας της ήρεμης στάσης που τήρησε το προσωπικό του Μαξίμου», μας γνωστοποιούσε στο αστυνομικό του αφήγημα ο Παπαχρήστου, ενημερώνοντας μας ότι  «Γνωρίζω επίσης ότι το όλο σκηνικό κράτησε μισή ώρα και ο Ρουβίκωνας αποχώρησε όπως είχε έρθει». 

Για να αποκτήσει μεγαλύτερο σασπένς το όλο στόρυ ο "έγκυρος" μας έδινε και μια ... αποκλειστική πληροφορία: «Δύο ημέρες μετά, σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός, εμφανώς οργισμένος, διηγήθηκε το περιστατικό, ανέφερε και τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν από την αιφνιδιαστική εισβολή, το χαρακτήρισε ακραία περίπτωση τραμπουκισμού και πολλά άλλα».

Διαβάζοντας όλο αυτό το σενάριο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από παρόμοια του Φώσκολου αναρωτιέσαι: Είναι δυνατόν ένας δημοσιολόγος που τόσο καιρό μας ταΐζει τρομολογικά σενάρια για την αναγκαιότητα εφαρμογής βάρβαρης ταξική πολιτικής, χαρμάνι με μυθοπλασίες που παρουσιάζει σαν πραγματικά γεγονότα να θεωρείται ένας απ’ το ανφάν γκατέ της αστικής δημοσιογραφίας με συνέπεια να έχει γίνει εκατομμυριούχος; 

Πώς γίνεται ένας παραμυθάς ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Χανς Άντερσεν να θεωρείται "σοβαρός πολιτικός αναλυτής" και να βγάζει το χαβιάρι του γράφοντας μυθοπλασίες που τις παρουσιάζει σαν αληθινά γεγονότα;

Ρητορικές φυσικά οι παραπάνω ερωτήσεις. Η παρακάτω ερώτηση όμως χρήζει απάντησης: Οταν πριν καιρό ο Αλέξης Μητρόπουλος αντιμετωπίζοντας δικαστικές περιπέτειες που του στέρησαν την δυνατότητα να είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανοίξει μέτωπο με τον Γ. Παπαχρήστου. Τότε είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία μας γνωστοποιούσε ότι το όνομα του δημοσιογράφου των «Νέων» περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη και ελέγχεται για έμβασμα που έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ.
Αλήθεια, πώς τα απόκτησε τόσα λεφτά ο Παπαχρήστου; Και γιατί αυτή η ιστορία δεν είχε καμιά κατάληξη;

Αυτός, λοιπόν είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που ανέλαβε να "ανακρίνει" τον αρχηγό της Ν.Δ

Παύλος Τσίμας. Αναφερθήκαμε αναλυτικά πρόσφατα γι' αυτόν τον δημοσιογράφο χαρακτηρίζοντας τον "γλοιώδες, αποκρουστικό, υποκείμενο, ντουντούκα των συμφερόντων των αφεντικών του" , με αφορμή την τοποθέτησή του να εξισώνει σχεδόν το γιαούρτωμα ενός πολιτικού με τη μαχαιριά στη καρδιά που δέχτηκε αντιφασίστας από νεοναζί δολοφόνο.

Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι ότι ο "σοβαρός" και "έγκυρος" αυτός δημοσιογράφος ο οποίος εξαντλεί τα αντιπολιτευτικά του επιχειρήματα στο να αντιμετωπίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους αποδίδοντας τους "τσογλανίστικη συμπεριφορά"
 -όπως έκανε με τον Παύλο Πολάκη- επιλέγει να συγχρωτίζεται μόνο με ανθρώπους κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού επιπέδου.
Οπως παράδειγμα τον διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Ζήμενς στην Ελλάδα.

Από ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην "Ελευθεροτυπία" αντιγράφουμε:

Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκλεκτικές σχέσεις με δημοσιογράφους. Το απέδειξαν τα στοιχεία των κοινωνικών εκδηλώσεων που προσεκτικά οργάνωνε, είτε με ταξίδια στο πλαίσιο των αγώνων της Formula Ι είτε σε θέρετρα του Τιρόλο, είτε σε κλειστά δείπνα στο σπίτι του.
Οι συνδαιτυμόνες του δημοσιογράφοι εκπλήρωναν τον κανόνα του power possition στα media, ήταν προβεβλημένοι και περιβάλλονταν από αποδοχή.
Ο Παύλος Τσίμας ήταν ένας από αυτούς. Εμφανίζεται ως προσκεκλημένος του Μ. Χριστοφοράκου (και) σε τρία τουλάχιστον κλειστά δείπνα (Νοέμβριος 2005, Φεβρουάριος 2006, Φεβρουάριος 2007)".


Και αφού λοιπόν είδαμε το ποιόν των δημοσιογράφων οι οποίοι πήραν συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πάμε να σταθούμε και στο τι ακούσαμε από τον αρχηγό της Ν.Δ.

Στην πρώτη του απάντηση, ο Κ. Μητσοτάκης, αφού μας είπε ότι "δεν φοβήθηκε ιδιαίτερα" από ένα ποστάρισμα που έκανε το μέλος του "Ρουβίκωνα" Γιώργος Καλαϊτζίδης στο f/b συμπλήρωσε: "Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι ευρύτερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μια ομάδα η οποία έχει σαφείς ιδεολογικές αναφορές. Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει μια σειρά από βίαια χτυπήματα".

Δεν παρέλειψε επίσης να μας μιλήσει για την γενικότερη "ανομία" που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων, κάτι που είχε κάνει προηγουμένως και ο δημοσιογράφος του Σκάι Αλέξης Παπαχελάς.

Στα περί "ανοχής" της συγκυβέρνησης στην αναρχική ομάδα, απάντησε ο υπουργός μπάτσων και καταστολής Τόσκας, σε πρόσφατη παρουσία του στον Αντέννα, παραθέτοντας στοιχεία για τις δικαστικές διώξεις που έχει υποστεί η αναρχική ομάδα.
Εκτός αυτού όμως, απάντηση σ' αυτό το παραμύθι μπορεί να πάρουμε κι' απ' αυτή μας την ανάρτηση

Η ουσία όμως δεν είναι αυτή.
Για ποια "χτυπήματα" κάνει λόγο ο αρχηγός της Ν.Δ., και ποιον είχαν αποδέκτη;
Ενιωσαν ποτέ τα λαϊκά στρώματα να κινδυνεύουν από τις συμβολικές ενέργειες του "Ρουβίκωνα" σε "φακελάκηδες" γιατρούς, σε "κοράκια" συμβολαιογράφους ή σε ξένες πρεσβείες οι κυβερνήσεις των οποίων προχωρούν σε μαζικά εγκλήματα;

Σχετικά με το ποιους μπορεί να αφορά η βία που ασκεί ο "Ρουβίκωνας", που αποσκοπεί και τι περιεχόμενο έχει, μπορεί να διαβάσει κανείς την συνέντευξη που έχει δώσει στον ιστότοπο μας ο Γιώργος Καλαϊτζίδης ή να παρακολουθήσει αυτό το βίντεο.

Πρέπει δηλαδή, ο Κ. Μητσοτάκης, να έχει το θράσος χιλίων πιθήκων για να στιγματίζει τα "βίαια χτυπήματα" της αναρχικής συλλογικότητας.
Κι αυτό γιατί είναι ένας άνθρωπος που ηγείται μιας πολιτικής παράταξης η οποία όταν βρισκόταν στην κυβερνητική εξουσία, με την μνημονική, ταξική βία, που επέβαλλε στην ελληνική κοινωνία, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, δημιούργησε στρατιές ανέργων και εξαθλίωσε τον κόσμο της εργασίας.

 "Ο Ρουβίκωνας κάνει μια μεγάλη ζημιά στην χώρα. Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα που θα έχω στην δυνατότητα μου για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Μάλιστα. Η παράταξη του, η οποία ξεπούλησε σε ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες κάθε δημόσια υποδομή -τακτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση- ευεργέτησε την χώρα.
Οσο για τις τελευταίες εξαγγελίες του, που ακούμε στην συνέντευξη μας θυμίζει τον Οδυσσέα Ελύτη ο οποίος έγραφε: «Οταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει».

Ο αρχηγός της Ν.Δ., ξαναπαπαγάλισε την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των "δυο άκρων", και υποκριτικά καταδίκασε "όλα τα περιστατικά βίας".
Φυσικά οι δημοσιογράφοι που του έπαιρναν συνέντευξη δεν θεώρησαν ενδιαφέρον να τον ρωτήσουν αν καταδικάζει καραμπινάτες μορφές βίας, οι οποίες για την Ν.Δ είναι ανύπαρκτες.

Και συνέχισε διατυπώνοντας τα βαθυστόχαστα συμπεράσματά του ο Κ. Μητσοτάκης: "Δεν ενδιαφέρει τους πολίτες τι έγινε το 1963 με τους Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα ... Εγώ δεν κατάλαβα τι ενδιαφέρει το παιδί των 17 ετών που θα ψηφίσει για πρώτη φορά τι έγινε το 1963". 

"Λαός που δεν γνωρίζει το παρελθόν του, δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του", αναφέρει μια σοφή ρήση.
Από κει και πέρα όμως είναι απόλυτα κατανοητό γιατί ο αρχηγός της Ν.Δ., προτιμάει ο λαός να μην έχει ιστορική μνήμη και ιστορική εμπειρία. Και στην προκειμένη περίπτωση να μην γνωρίζει το ποιόν και την ιστορική διαδρομή του ανθρώπου ο οποίος δημιούργησε την παράταξη στην οποία ηγείται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
(Απ' αυτό το βίντεο παίρνουμε μια γεύση για το ποιός ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένα πρόσωπο που σήμερα θαυμάζει ο Α. Τσίπρας). 

Και μιας και μας θύμισε τον Κοτζαμάνη και την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο αρχηγός της Ν.Δ, να του παραθέσουμε κι εμείς απόσπασμα από ανακοίνωση της Κ.Ε του ΚΚΕ -27 του Μάη 1963- που αφορά το άτομο που δημιούργησε την Ν.Δ: γκανγκστερική δολοφονία του βουλευτή Λαμπράκη και ο σοβαρός τραυματισμός του βουλευτή Τσαρουχά μαρτυρούν ότι η λαομίσητη κυβέρνηση Καραμανλή, για να κρατηθεί στην εξουσία και να εφαρμόσει την αντεθνική της πολιτική, την πολιτική της μετατροπής της Ελλάδας σε πυρηνική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και της παράδοσης της χώρας και του λαού στην εκμεταλλευτική μανία των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων, δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα
Οργανώνει και οπλίζει σώματα εμφύλιου πολέμου, σπρώχνει, με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη του Παλατιού και των ξένων, τη χώρα στην ανωμαλία και το χάος, προάγει συστηματικά το φασισμό".

Από κει και πέρα είναι άνευ νοήματος να αναφέρουμε την κριτική που εξαπέλυσε στη σημερινή κυβέρνηση. Εντάσσεται κι αυτή στις ανούσιες κοκορομαχίες που παρακολουθούμε καθημερινά μεταξύ των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων.

Το βασικό είναι ότι δήλωσε την υποταγή του σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά είναι ότι είναι η άλλη όψη της έκφρασης αστικής αντιλαϊκής πολιτικής,
"Τα μνημονικά μέτρα είναι ψηφισμένα και δύσκολα αλλάζουν ... δεσμεύουν την χώρα" μας είπε, στην λογική ότι το "κράτος έχει συνέχεια" όπως έχει τονίσει επανειλημμένως.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger