Home » , » Στον καθημερινό ταξικό πόλεμο η εργατική τάξη χύνει το αίμα της. Αλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα σήμερα με θύμα έναν 26χρονο ντελιβερά

Στον καθημερινό ταξικό πόλεμο η εργατική τάξη χύνει το αίμα της. Αλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα σήμερα με θύμα έναν 26χρονο ντελιβερά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 | 9:02 μ.μ.

Μόλις πριν λίγη ώρα γράφαμε για τους δύο ακόμα νεκρούς που προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των εργατικών εγκλημάτων στους δήμους

Τώρα μαθαίνουμε για ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα με θύμα άλλο έναν νέο εργάτη. Μια είδηση που πιθανόν για τις εφημερίδες θα θεωρηθεί «πολυτέλεια» να αφιερώσουν ένα μονόστηλο για να την αναφέρουν, όσο για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ούτε λόγος.

Αναφερόμαστε σε ένα 26χρονο ντελιβερά που σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του την περασμένη Παρασκευή, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.

 Όταν πριν χρόνια οι Κατσιμιχαίοι τραγουδούσαν «για ένα κομμάτι ψωμί» πιθανόν δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μετά από δυο δεκαετίες, αυτό το κομμάτι θα ταίριαζε γάντι στην νέα εργατική βάρδια και στον αγώνα της για να αποκτήσει ένα άθλιο μεροκάματο.

Για τον θάνατο αυτού του παλικαριού, θα κλάψουν η γυναίκα του, το μικρό του αγοράκι που μένει ορφανό και οι γονείς του. Θα τον θρηνήσουν οι φίλοι του, και εμείς για μια ακόμα φορά θα νιώσουμε ένα σφίξιμο στο στομάχι, μαθαίνοντας για μια άλλη εργοδοτική δολοφονία ενός ανθρώπου της τάξης μας.

Παραθέτουμε ένα ηχητικό. Είναι απ’ την ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου. 

Σ’ αυτό ακούμε τον δημοσιογράφο να αναφέρεται στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά και έχει θύματα εργάτες και να διαβάζει ένα κείμενο που είχαμε γράψει στο μπλοκ μας για τον πρόσφατο θάνατο του 25χρονου ντελιβερά στην Κρήτη, τονίζοντας ότι μόνο τους τελευταίους έξη μήνες, τέσσερα παιδιά, απ' την νέα εργατική βάρδια, ντελιβεράδες, έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν ένα κακοπληρωμένο μεροκάματο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger