Home » , » Τα ποιμαντικά καθήκοντα του αρχιεπισκόπου και μια ερώτηση προς τον Φ. Κουβέλη

Τα ποιμαντικά καθήκοντα του αρχιεπισκόπου και μια ερώτηση προς τον Φ. Κουβέλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 | 10:06 μ.μ.

Η είδηση μας λέει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκτελώντας τα θρησκευτικά καθήκοντα του, πήγε χτες στο Τατόι όπου τον υποδέχτηκαν με τιμές ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ με τη σύζυγό του και την ακολουθία τους και στο κοιμητήριο του πρώην «βασιλικού» κτήματος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των «βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης».

Μάλιστα. Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου την είδηση αναφέροντας την «προσφορά» στον Ελληνικό λαό των «βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης», μια και όπως έλεγε ένας άλλος μακαρίτης Παύλος, ο Απόστολος αυτή την φορά,  στην Προς Ρωμαίους επιστολή του, «Ο γαρ αποθανών δεδικαίωται από της αμαρτίας».

Αλλωστε να κριτικάρουμε ολόκληρο αρχιεπίσκοπο για το πώς επιλέγει να εκτελεί τα "ποιμενικά" του καθήκοντα; Δεν λέει.

Μπήκαμε όμως στον πειρασμό να θυμίσουμε στους σημερινούς κυβερνώντες ότι την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το 2008 είχαν κάνει ολόκληρη καμπάνια για την "Κατάργηση φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας".

Μάλιστα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου στην βουλή, Φώτη Κουβέλη ρωτούσε τον τότε κυβερνητικό αρμόδιο:
 
"Κύριε Υφυπουργέ, έρχομαι ευθύς αμέσως στο ερώτημα που σας είχα κάνει και στη διαρκή επιτροπή και δεν είχα τύχει τότε απαντήσει. Πόσα χρήματα έχει εισπράξει το ελληνικό δημόσιο την τελευταία επί παραδείγματι πενταετία από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Τότε θα μπορούσα να ερμηνεύσω την σιωπή σας με την έννοια ότι δεν είχατε υπ' όψιν σας τα στοιχεία, αλλά σήμερα οφείλετε να μας πείτε πόσα χρήματα έχει εισπράξει το ελληνικό δημόσιο από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και της περιουσίας των διαφόρων Μονών". 

Απάντηση φυσικά δεν τότε πήρε. Μήπως σήμερα ο υφυπουργός Αμυνας θα μπορούσε να επαναλάβει στην ίδια ερώτηση προς την κυβέρνησή του αυτή την φορά;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger