Home » , » Ψιλομπάχαλο στο εσωτερικό της Ν.Δ με αφορμή την συνέντευξη Σαμαρά

Ψιλομπάχαλο στο εσωτερικό της Ν.Δ με αφορμή την συνέντευξη Σαμαρά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Απριλίου 2018 | 6:02 μ.μ.


Λογικό ήταν τα ΜΜΕ που στηρίζουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προβάλλουν το ψιλομπάχαλο που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  μετά την συνέντευξη που έδωσε ο Α. Σαμαράς στην "Καθημερινή".

Δεν μας ενδιαφέρει και δεν θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την λογική του ακροδεξιού πρώην πρωθυπουργού ο οποίος προτείνει να συγκροτηθεί μέτωπο Ν.Δ και Κινήματος Αλλαγής για να υπάρξει "αληθινή υπέρβαση και αποτελεσματική σύγκλιση", ώστε να "ηττηθεί στρατηγικά" ο ΣΥΡΙΖΑ, μια θέση που είναι διαμετρικά αντίθετη με τα όσα εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιθανόν μ' αυτή την τακτική του να έχει βάλει στα σκαριά άλλη μια μαφιόζικη δουλειά, απ' αυτές που έκανε στο παρελθόν ο Α. Σαμαράς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος σημειωτέον κατηγορείται και για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Novartis- δεν διαθέτει συγκροτημένη ομάδα βουλευτών της Ν.Δ., που μπορεί να επηρεάσει και ουσιαστικά είναι απομονωμένος στο εσωτερικό του κόμματός του και συνεπώς αδυνατεί να επιβάλλει την πολιτική του γραμμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής της Ν.Δ να υπερασπιστεί τις τελευταίες απόψεις του.

Ακόμα και όταν σήμερα, ο ομοϊδεάτης του, εκδότης της εφημερίδας "Δημοκρατίας", Γιάννης Φιλιππάκης, έχει ένα άρθρο λίβελο για "το «πριγκιπόπουλο» της Ν.Δ" το οποίο "έκανε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να ξανακερδίσει τις καρδιές των πατριωτών ψηφοφόρων, που δύσκολα του είχαν συγχωρέσει την «προδοσία» του ’93", κανένα στέλεχος της Ν.Δ δεν μπήκε στην διαδικασία να υπερασπιστή τον Α. Σάμαρά. 
Για την δεξιό εκδότη μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός "έσυρε την πατρίδα μας σε μια γελοία και εν πολλοίς προδοτική συγκυβέρνηση, σφιχταγκαλιαζόμενος με τον, μη εκλεγμένο, ηγέτη του πάντα μισητού ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο".

Ισως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που δείχνει την απομόνωση του Α. Σαμαρά από το εκλογικό ακροατήριο της Ν.Δ μας το δείχνει η αμήχανη τοποθέτηση στου ακραιφνούς σαμαρικού, antinews. Αφού μας γράφει ότι "Η πρόσκληση που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στο Κίνημα Αλλαγής για μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε νόημα αν δεν είχαν ληφθεί εδώ και καιρό οι αποφάσεις. Αν δηλαδή η Γεννηματά και η παρέα της δεν είχαν ρίξει προ πολλού της ζαριά τους και δεν είχαν αποφασίσει με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν", κατασκευάζει ένα σενάριο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις απόψεις του Σαμαρά.

" Ίσως ο πρώην πρωθυπουργός να ξέρει τι παίζεται στο παρασκήνιο και να προσπαθεί να κάψει σενάρια και να προλάβει καταστάσεις", μας γράφει αυτός ο ιστότοπος. 
Επικαλούμενος ότι διαθέτει πληροφορίες ισχυρίζεται ότι "οι καλά γνωρίζοντες το χώρο του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι επικρατεί εμφύλιος καθώς μια μεγάλη ομάδα υπό την Γεννηματά και τον Γιώργο Παπανδρέου προωθούν υπογείως μετεκλογική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ".  

Και συνεχίζει ο συντάκτης της δεξιάς ιστοσελίδας: "Στη ΝΔ δεν έχουν πάρει χαμπάρι καθώς φαίνεται ότι ζουν στο ροζ συννεφάκι της αυτοδυναμίας. Κάποιοι πανέξυπνοι επικοινωνιολόγοι έχουν πείσει τον Κυριάκο ότι θα είναι αυτοδύναμος και θα σαρώσει. Δυστυχώς θα υπάρξουν εκπλήξεις. Θα φτάσουμε να ψηφίσουμε να φύγει η λαίλαπα του Τσίπρα και στο τέλος να τον δούμε ξανά στο Μαξίμου και τον Γ. Παπανδρέου (αν είναι δυνατόν) να παίρνει υπουργείο".

Προσπαθώντας δε να δικαιώσει τον Α. Σαμαρά καταλήγει το κείμενο του antinews: "Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει αν δε μπορεί η ΝΔ, αν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Εκτός κι αν θέλουμε να βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μια ζωή στην εξουσία".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger