Home » , » Δικαιώθηκε ο αγώνας του Β. Δημάκη

Δικαιώθηκε ο αγώνας του Β. Δημάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Απριλίου 2018 | 3:34 μ.μ.


Επρεπε να φτάσει ένα βήμα πριν τον θάνατο ο απεργός πείνας κα δίψας για να αποφασίσουν οι "αρμόδιοι" να κάνουν το αυτονόητο. 

Απαιτήθηκε να τρομοκρατηθούν πολιτική και δικαστική εξουσία για το τι θα επακολουθήσει αν οδηγούσαν τον φυλακισμένο στον θάνατο, για να κάνουν κάτι που έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή.

Χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κλίμα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που έδινε, ρισκάροντας την ίδια του την ζωή ο 39χρονος κρατούμενος, για να αποφασίσουν οι ανάλγητοι κυβερνώντες να μην βάψουν τα χέρια τους με αίμα.

Οπως, λοιπόν, μας ενημερώνει με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η δικηγόρος Ηλέκτρα Κούτρα, κάτω απ' την αποφασιστική στάση του απεργού και την αλληλεγγύη που υπήρξε στο πρόσωπο του τελικά έγινε αυτό που θα έπρεπε να συμβεί εδώ και πολλές μέρες: 

Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται είναι ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger