Home » , » Απ' τα εμέσματα του Κασιδιάρη, σε ένα υπαρκτό θέμα: Υπάρχει ή όχι Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα;

Απ' τα εμέσματα του Κασιδιάρη, σε ένα υπαρκτό θέμα: Υπάρχει ή όχι Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα;

Από giorgis , Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 | 9:31 π.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τα λεγόμενα του βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος. Ηλία Κασιδιάρη. που χτες επιδόθηκε ξανά σε ένα χυδαίο παραλήρημα. Αυτή την φορά είχε στόχο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο υπόδικος χρυσαυγίτης, επικαλούμενος μια έκφραση του Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχουν 4 Τούρκοι βουλευτές, ζήτησε να βγει έξω από την αίθουσα της βουλής στην οποία συνεδρίαζε η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον χαρακτήρισε «Τούρκο πράκτορα» και ισχυρίστηκε ότι δημιουργεί «κίνδυνο διαρροής κρατικών μυστικών στην Τουρκία».

Προφανώς δεν θα ασχοληθούμε με τα εμέσματα Κασιδιάρη, που παπαγάλισε, δίνοντας τις δικές του διαστάσεις, τα όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας τις πολιτικές του σκοπιμότητες.

Δεν είναι λοιπόν το θέμα μας ούτε ο Ερντογάν, ούτε όσα επικαλέστηκε ο ναζί βουλευτής, που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο του.

Θα εστιαστούμε σε ένα υπαρκτό ζήτημα, που ταλανίζει για χρόνια τον χώρο της Αριστεράς: Το αν υπάρχει ή όχι Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. 

Ο Μουσταφά Μουσταφά ένας αγωνιστής που απ’ τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο ΚΚΕ είναι κατηγορηματικός. Δηλώνει κομμουνιστής, προσδιορίζεται σαν Τούρκος και φυσικά παραδέχεται την ύπαρξη Τουρκικής μειονότητας στην χώρας μας.
Το πόσο γελοίο είναι για ένα κομμουνιστικό κόμμα, όπως θέλει να λέγεται το ΚΚΕ, να χαρακτηρίζει τους πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμα τους, θα αφήσουμε να μας το πει ο Μουσταφά Μουσταφά.

Εγώ θα παραθέσω απόψεις μου που είχα διατυπώσει σε άλλη ανάρτησή μου.

Στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική ή Τούρκικη μειονότητα;

Του Γ. Γ. 

Θα εστιαστώ σε μια κάθετη διαφωνία μου που έχω με το ΚΚΕ το οποίο ισχυρίζεται ότι «η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική». ("Ριζοσπάστης" 24/4/1014), άποψη που υποστήριξε και εκλαΐκευσε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος με κείμενο του στην ιστοσελίδα enikos και στο οποίο υποστήριζε: «στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία "τουρκική" μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!». 

Να κάνουμε μια σημείωση εδώ. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Τουρκία μέχρι τον Μάρτη του 1924 ήταν επισήμως όχι «εθνικό» (τουρκικό) αλλά «θρησκευτικό» (μουσουλμανικό) κράτος.

Αρχικά ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα που δεν δέχονται αμφισβήτησης.

Ηταν Ιούλης τους 1999 όταν τότε τρεις βουλευτές (Γκαλίπ ΓκαλίπΠΑΣΟΚ-, Μπιρόλ ΑκίφογλουΝΔ- και, Μουσταφά ΜουσταφάΣΥΝ-) υπέγραφαν και έδιναν στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:
«Χαιρετίζουμε την αυριανή συμπλήρωση 25 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Επιθυμούμε όμως να επισημάνουμε ότι παρά τις αναμφισβήτητες βελτιώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την τελευταία 25ετία, η Ελληνική Δημοκρατία έχει μια σοβαρή αδυναμία: Δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στο έδαφός της, παρ’ όλο που πολλοί Ελληνες πολίτες αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες. Ζητούμε από την κυβέρνηση να προβεί στα παρακάτω: Να αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας...».

Αντίδραση απ’ τα κόμματά τους δεν υπήρξε καμιά. Ούτε φυσικά σκέψη να απομακρυνθούν απ’ τις κοινοβουλευτικές του ομάδες αφού έθεταν ευθέως ζήτημα ύπαρξης στην Ελλάδα Τουρκικής και Μακεδονικής μειονότητας, κάτι που δεν αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος.

To βασικό είναι ότι το κείμενο το υπογράφει ο κομμουνιστής γιατρός Μουσταφά Μουσταφά. Είναι ένας επιστήμονας με κύρος στην περιοχή του ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του 1981 και αναπληρωματικό μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. (Μετά την διάσπαση πέρασε στον ΣΥΝ και εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής του).
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μια συνεδρίαση της Κ.Ε, του ΚΚΕ που συζητούνταν το σχετικό ζήτημα,  ο ίδιος έθεσε την ηγεσία του Περισσού το εξής ερώτημα: Εγώ είμαι κομμουνιστής και άθεος. Πώς εσείς με βαφτίζετε μουσουλμάνο;

Φυσικά απάντηση δεν πήρε.

Τι απάντηση θα μπορούσε να πάρει άλλωστε αφού είναι όμως εντελώς ανιστόρητη που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό και την τοποθέτησή του για το εθνικό ζήτημα, η θέση που εκφράζει το ΚΚΕ γι’ αυτό το ζήτημα;  

Εκανα μια αναζήτηση στον «Ριζοσπάστη» μήπως βρω το σκεπτικό που τεκμηριώνει αυτή την αντίληψη. Δεν βρήκα κάτι σχετικό παρά μόνο αναφορές στην συνθήκη της Λοζάνης, η οποία, για να μην ξεχνάμε, ήταν μια ιμπεριαλιστική συνθήκη που υπογράφτηκε τον Ιούλη του 1923, με την οποία οι «μεγάλες δυνάμεις» καθόρισαν τα σύνορα στα Βαλκάνια, μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υπήρξαν μαζικοί ξεριζωμοί πληθυσμών, εθνικές καταπιέσεις …

Στην ίδια κατεύθυνση με τις θέσεις του ΚΚΕ και η άποψη του Ν. Μπογιόπουλου:  «Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε "ακρογωνιαίο λίθο" στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον "πόντο" από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της "κάλτσας". Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν "παίζουμε". Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να "παίζουν". Τελεία. Και παύλα!». 

Μάλιστα. Λεπτομέρεια, προφανώς για τον φίλτατο Ν.Μ ότι αυτή η ιμπεριαλιστική συνθήκη έγινε «εργαλείο» στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων να καταπιέζουν μειονότητες. (Διαβάστε το άρθρο του Τζεμαλή Μηλιαζήμ, υποψήφιου ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ). 

Αυτή την συνθήκη που υπερασπίζονται ΚΚΕ και Ν. Μπογιόπουλος επικαλείται και σήμερα η Τουρκία ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει μειονότητα Κούρδων στο έδαφός της, παρά μόνο «Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής» και εξαπολύει διωγμούς σε Κούρδους που παλεύουν για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Κατά την άποψη μου ένα Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα έπρεπε να έχει το παραμικρό πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει Τούρκικη και Σλαβομακεδονική μειονότητα. Είναι αστειότητα να κατατάσσεις ένα πληθυσμό με βάση το θρήσκευμα του.
Εδώ υπήρξαν αστοί πολιτικοί που για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες αναγνώρισαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λεγόμενος «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής  στη συνάντηση που είχε σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις 10-11 Μάρτη του 1978, και αναφέρθηκε ρητά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας», στην Ελλάδα.

Θα ολοκληρώσουμε με ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα –μέσα από τις δόσεις αυτοσαρκασμού και σκωπτικής διάθεσης βγαίνουν μεγάλες αλήθειες- από ομιλία του κομμουνιστή Μουσταφά Μουσταφά, που αναφέραμε προηγουμένως, στην ημερίδα για τη μειονότητα της Θράκης που οργάνωσε στις 8/6/2006 στην Αθήνα το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων και η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Μετά τη σύσσωμη καταδίκη μου από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, μετά το αϊσιχτίρ του κ. Παπαθεμελή -έτσι είχε πει- μετά από τα κεραυνοβολήματα του κ. Καψή, μετά από την ανακοίνωση ανθρώπων υπευθύνων για το πογκρόμ της 28ης του Γενάρη 1990 στην Κομοτηνή, μετά από τις αναλύσεις σοβαρών δημοσιογράφων για το υποκινούμενο της υπογραφής μου, και τις τοποθετήσεις της συντρόφισσας Παπαρήγα -είχε πει τότε ότι εμείς είμαστε με τις μειονότητες αλλά αυτοί άλλα πράγματα θέλουν, διαμελισμούς και τέτοια, και εξυπηρέτηση αμερικάνικων συμφερόντων- και μετά το πιπέρι που μου έβαλε το κόμμα μου, αισθάνομαι την ανάγκη για το μέλλον το δικό μου, της γυναίκας και των παιδιών μου, να γράψω τα ακόλουθα για αποφυγή παρεξηγήσεων, τουλάχιστον προς τους ανθρώπους που με γνώρισαν, τους συντρόφους μου ανά την Ελλάδα και παγκοσμίως.

Μετά την 25η επέτειο της Δημοκρατίας στη χώρα μου επέρχονται σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου, μετά τη σύσσωμη βάφτισή μου -συμπεριλαμβανομένου και του κόμματός μου- από τον πολιτικό κόσμο της χώρας ως μουσουλμάνου βουλευτή.

Προσέλαβα ιεροδιδάσκαλο, απόφοιτο ιερατικής σχολής Σαουδικής Αραβίας, για να μου διδάξει τη μουσουλμανική θρησκεία, την πεντάκις ημερησίως προσευχή, τη νηστεία, τις προσευχές, την τελετουργία, και όλα τα συναφή, διότι αν και 45 ετών μουσουλμάνος δεν τα εγνώριζα.

Ενεγράφην στη λίστα των χατζήδων για την επόμενη περίοδο, για να επισκεφτώ τους ιερούς τόπους του Ισλάμ και να γίνω χατζής, και από δω και πέρα να λέγομαι Χατζή-Μουσταφά Μουσταφά. 

Παρήγγειλα σαρίκι με το οποίο θα κυκλοφορώ από δω και πέρα, και δεν θα το αποχωρίζομαι ούτε στη βουλή. 

Η νυν σύζυγός μου και οι κόρες μου, ως μειωμένης πίστης και αριστερές δεν αποδέχονται το φερετζέ. 
Υπόσχομαι οι επόμενες τρεις γυναίκες που θα παντρευτώ σαν πιστός μουσουλμάνος θα φορούν το φερετζέ και τα εξ αυτών τέκνα μου -καλή μου ώρα- θα είναι μουσουλμάνοι ή μουσουλμάνες με όλη τη σημασία της λέξης. 

Θα συμμαχήσω με αγαπητούς συναδέλφους βουλευτές για την τοποθέτηση της εικόνας του Ιησού στη Βουλή -γινόταν τότε συζήτηση για την τοποθέτηση της εικόνας- και την τοποθέτηση ενός μουσουλμανικού αραβουργήματος σε αναλογία ένα προς εκατό κάτω από την εικόνα του Χριστού. 

Ζήτησα, τέλος, ήδη από τη Διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης να μου αλλάξουν το απολυτήριο Δημοτικού που αναιδώς και ανιστορήτως γράφει ότι απεφοίτησα εν έτει 1967 από το Τουρκικό Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δουκάτου Ροδόπης. 

Διαβάστε επίσης το άρθρο του "Ιου": Η ακατονόμαστη μειονότητα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

7 Μαρτίου 2018 στις 11:51 π.μ.

Eπανερχομαι κι εγω στο θεμα της μειονοτητας και οπως και τοτε ετσι και τωρα για να αμφισβητησω την ορθοτητα της θεσης του ΚΚε η οποια εκφραστηκε μεσω του Μπογιοπουλου σχετικα με το ζητημα της μειονοτητας Εζησα και ζω σε χωρα με μια τεραστια μειονοτητα πανω απο 600 000 Προκειται για τη Φινλανδια στην οποια κατοικει η παραπανω μειονοτητα εδω και εκατονταδες χρονια των ομιλουντων τη σουηδικη γλωσσα Οι φινλνανδικη κυβερνηση ουδεποτε διανοηθηκε να ονομασει η να χαρακτηρισει αυτη την ομιλουσα τη σουηδικη γλασσα μειονοτητα σουηδικη, η καποιο αλλο χαρακτηρισμοσχετικο με τα θρησκευτικα πιστευω αυτων των ανθρωπων Οι σουδοφωνοι της Φινλανδιας αποκαλουνται απλα σουδοφωνοι Αυτα τα πρωσονυμια που εχουν επικολησει οι ελληνικες κυβερνησεις μαζι απο κοντα και το ΚΚε σ αυτη τη μειονοτητα και μαλιστα οταν απτονται του θρηκευτικου πιστευω αυτης της μειονοτητας δεν ειναι απλα λαθεμενα αλλα δημιουργουν και κοινωνικες αντιθεσεις και οξυτητες οι οποιες εμποδιζουν την ομαλη και ειρηνικη συμβιωση των κατοικων της περιοχης και οχι μονον

7 Μαρτίου 2018 στις 1:33 μ.μ.

Τουρκική μειονότητα γιοκ, σλαβομακεδόνες γιοκ, μακεδονικό έθνος γιοκ τελικά κατάντησε το ΚΚΕ η χαρά του κάθε εθνικιστή.

Υπεύθυνη αριστερά που λέμε...

V For Viva La Revolucion

7 Μαρτίου 2018 στις 3:39 μ.μ.

Δηλαδὴ, σύμφωνα μὲ ὅτι διαβάζω ἐδῶ στὸ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, ἄν ὁ Μίκης στὸ ζήτημα τῆς ὀνομασίας τῶν Σκοπίων ἔχει ἀνάλογη θέση μὲ τὸν Κασιδιάρη, τότε ἔχει χάσει τὰ τελευταῖα ἴχνη τῆς ἀξιοπρέπειάς του. Καὶ κάνετε ζοὺμ πάνω στὰ προβοκατόρικα χειροκροτήματα τοῦ Κασιδιάρη, γιὰ νὰ θάψετε τὸν Μίκη...

Ἄν ὄμως ἐσεῖς κ.κ. τοῦ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ἀποκαλεῖτε τὴν μειονότητα στὴν Θράκη ὡς τουρκικὴ -ἀναφαίρετο δικαίωμα τοῦ καθενὸς αὐτό -, δηλαδὴ μὲ τὸν ἴδιο ἀκριβῶς τρόπο ὅπως καὶ ὁ Κασιδιάρης, τότε ἐσεῖς, σὲ ἀντίθεση μὲ τὸν Μίκη, αὐτοπροσδιορίζεστε ὡς ἀριστεροὶ, δημοκράτες, καὶ ἀντιφασίστες...


Παραλογίζεστε ἤ ὑποκρίνεστε;

7 Μαρτίου 2018 στις 4:31 μ.μ.

Στη νότια Αλβανία υπάρχει χριστιανική ή ελληνική μειονότητα?

7 Μαρτίου 2018 στις 8:42 μ.μ.

Σπύρο εσύ παραλογίζεσαι ή υποκρίνεσαι. Η Χρυσή Αυγή ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποδέχτηκε την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Εξού και το ότι ο Κασιδιάρης και οι ναζήδες αποκαλούν πράκτορα τον Μουσταφά και όποιον αναφέρεται σε τουρκική μειονότητα. Για να τους χαρακτηρίζουν Τούρκους πράκτορες σημαίνει ότι ΔΕΝ αναγνωρίζουν αυτοί οι τύποι τούρκικη μειονότητα. Εθνικιστές ναζήδες είναι στο κάτω κάτω τι άλλο περίμενες; Θέλει πολύ μυαλό; HELLOOOO!!!!

Είσαι εθνικιστής και ταυτίζεσαι με τους ναζήδες. Άντε τράβα σε κανά συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μαζί με τους ομοϊδεάτες σου τώρα να φωνάξεις για την ξακουστή Μακεδονία απόγονε του Βουκεφάλα ενώ την ίδια ώρα η Μακεδονία ξεπουλιέται σε ντόπια και ξένα μονοπώλια.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν απ'τους διαχειριστές του blog μου επιτρέπεται να παραθέσω αποσπάσματα από το ναζιστοsite των χρυσαυγητών (αν όχι το κατανοώ) αν επιμείνεις σε αυτήν την μπούρδα αλλά μπορώ να το κάνω πολύ εύκολα. Έτσι για να παραθέσω συγκεκριμένα παραδείγματα.

V For Viva La Revolucion

8 Μαρτίου 2018 στις 4:35 π.μ.

Ο κατρούγκαλος οταν δηλώνει Κομμουνιστής είναι γελοιος.Ο Μουστάφα ως βουλευτής του Συριζα όμως που δηλώνει με κατρούγκαλο θράσος και ο ιδιος Κομμουνιστής τον περιγράφετε ως αγωνιστή.Λογικό λοιπόν να τον παρουσιάζετε ως Κομμουνιστή και αγωνιστή εναν βουλευτή της κυβέρνησης προκειμένου να εξυπηρετήσετε τα μειονοτικά παιχνίδια σας.Εξάλλου σύσσωμη η αναρχοαριστερίλα (πλην ΚΚΕ φυσικά) συμπεριλαμβανομένου τότε και του ΣΥΝ έδωσε ρεσιτάλ πολιτικής αφέλειας και επικινδυνότητας οταν στήριζαν τα κινήματα της αραβικής άνοιξης και τις ανταρτικές ομάδες οπως η FSA στην ΣΥΡΙΑ και λοιπούς μισθοφόρους των ΗΠΑ που ανέτρεψαν τον Καντάφι και επιχειρησαν να καταφέρουν και με τον Άσαντ.Ξεκάθαρα πράγματα.Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας επίτέυχθει απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ με εργαλείο και με πρόσχημα τις μειονήτες.Η Τουρκια μέσο του προξενείου και πίσω απο διάφορα ιδρύματα τοπικούς παράγοντες και πολιτικούς μέχρι και τράπεζες έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Θράκη και αυξήσει τον έλεγχο και την επιρροή της στις μουσουλμανικές κοινότητες στην περιοχή.Η Τουρκία είναι αυτή που επιχειρει να αναγνωριστεί η ύπαρξη Τουρκικής μειονότητας παση θυσία (κόντρα στην συνθήκη της Λωζάνης που επικαλήτε όμως στο θέμα των Κούρδων).Εαν συμβεί κάτι τέτοιο τότε πάμε ολοταχώς σε γκριζάρισμα της Δ.Θράκης αρχικός και στον διαμελισμό στην πορεία μέσο πολεμικών συγκρούσεων.Δηλάδη σε επαναχάραξη συνόρων και αιματοκυλίσματος των λαών.Οι πολιτικές ομάδες που υποστήριζουν οτι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες παράλληλα υποστηρίζουν το πλέον αντιστόριτο θεώρημα της υπάρξης Μακεδονικού έθνους και της ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας και κατηγορούν ταυτοχρονα τους άλλους για εθνικισμό.Φαντάζομαι να στηρίξετε και τους ισχυρισμούς της Αλβανίας για Τσάμικη μειονότητα στην Ελλάδα και το ζήτημα της επιστροφής των περουσιών των τζάμιδων.Η Συμφωνία της Λωζάνης στην οποία μετείχε και επικύρωσε και η ΕΣΣΔ επήλθε με το τέλος του Α Μπ.πολέμου και της Μ.Ασιατικής εκστρατείας για να ξεκαθαρίσει τις διαφορές μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

8 Μαρτίου 2018 στις 11:15 π.μ.

Κύριε Leo...τὸ " ἄντε τράβα" στὸ σπίτι σας καὶ στοὺς κολλητούς σας "ἀγαπητὲ" !!!

Χαλαρῶστε καὶ μάθετε νὰ διαβάζετε τὶ γράφει ὁ κάθε συνομιλητὴς σας καὶ ἀποφύγετε τοὺς χαρακτηρισμοὺς, ἐκτὸς ἄν θέλετε νὰ εἰσπράξετε ἀναλόγους...

Ἀπὸ ποὺ προκύπτει στὸ σχόλιό μου, ὅτι εἶμαι ἐθνικιστὴς ἤ ὅτι ταυτίζομαι μὲ τοὺς ναζῆδες; Ἄν κάνω δήλωση σὲ σᾶς κ. Leo, ἐσᾶς τὸν σύγχρονο ἀριστερὸ καὶ δημοκράτη ( ἀντίστοιχη μὲ τὰ μετεμφυλιακὰ πιστοποιητικὰ κοινωνικῶν φρονημάτων ποὺ ζήταγαν οἱ τὸτε ταγματασφαλίτες)...ὅτι προτείνω νἀ ἀναγνωρισθεῖ μὲ τὸ ὄνομα "Μακεδονία" ἡ FYROM μὲ ταυτόχρονη ἀναγνώριση τῆς ἑλληνικῆς γλωσσας ὡς ἐπίσημης μαζὺ μὲ τὴν σλαβικὴ θὰ ἐξακολουθήσετε νὰ μὲ χαρακτηρίζετε ὡς ἐθνικιστὴ καὶ ταυτιζόμενο μὲ τοὺς ναζὶ; Καὶ ἄν σᾶς πὼ ὅτι θεωρῶ καὶ τὸ νεοελληνικὸ κράτος ὡς ψευδοκράτος ἀντίστοιχης ὑπόστασης μὲ τὴν FYROM θὰ μὲ ταυτίσετε πάλι μὲ τοὺς ναζὶ; Λίγο δύσκολο , δέν βρίσκετε;

Ξαναλέω... τὸ κοινὸ ποὺ ἔχετε μὲ τὸν Κασιδιάρη εἶναι ὅτι θεωρεῖτε τὀν Μουσταφᾶ Τούρκο . Ἡ διαφορὰ σας εἶναι ὅτι γιὰ τὸν Κασιδιάρη εἶναι πράκτορας, γιὰ σᾶς μειονοτικὸς...Αὐτὸ δὲν σᾶς κάνει ναζὶ φυσικὰ οὔτε συνοδοιπόρο τοῦ Κασιδιάρη, οὔτε φυσικὰ τὸν ξεπλένετε.

Γιατὶ ὅμως στὸ θέμα τῆς ὀνoμασίας τῆς FYROM, ὁ Μίκης δέχθηκε σπίλωση καὶ λάσπη ὅτι ξεπλένει τὴν Χρυσῆ Αὐγὴ, ἁπλὰ ἐπειδὴ δὲν ἤθελε τὸν ὅρο "Μακεδονία" ἤ παράγωγά του στὸ ὄνομα;

Ἐσεῖς κ. Leo πιστεύετε ὅτι οἱ Πομάκοι ἔχουν ἤ δὲν ἔχουν τὸ δικαίωμα νὰ διαχωρίζουν τὸν ἑαυτὀ τους ἀπὸ τοὺς Τούρκους; Προσοχὴ, ἄλλο εἶναι ἄν κάποιοι τὸ ἐκμεταλλεύονται ( καὶ τοὺς ὑποστηρικτὲς τῶν μειονοτῆτων καὶ τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιοι τοὺς ἐκμεταλλεύονται στὸ κάτω κάτω), ἐγὼ ρωτάω γιὰ τὸ δικαίωμα τῶν Πομάκων.

Ὁ αὐτοπροσδιορισμὸς καὶ ἡ έλευθερία τῆς ἔκφρασης κ. Leo ὅταν λειτουργοῦν α λα κάρτ εἶναι δεῖγμα φασιστικῆς νοοτροπίας. Προβληματιστεῖτε μὲ τὸ πολὺ σας μυαλὸ, καὶ χωρὶς HELLO!!!, ἄν σὲ αὐτὸ τὸ σημεῖο ταυτίζεστε μὲ τοὺς ναζῆδες τῆς Χ.Α.

Σκεφτεῖτε, ἄν μπορεῖτε, καὶ κάτι ἄλλο κ. Leo... Ἡ ἀναγνώριση μειονοτήτων προϋποθέτει, καὶ πολλές φορὲς μᾶς κατσικώνει στὸ σβέρκο τὴν σιδερένια φτέρνα ἑνὸς αὐταρχικοῦ ἐθνικοῦ κράτους...

8 Μαρτίου 2018 στις 4:50 μ.μ.

Σπύρο δεν μας τα λες καλά καθόλου.

Πρώτον: Ο Μίκης με τη συμμετοχή του σε ένα συλλαλητήριο που διοργανωτές του είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ναζήδες, εθνικιστές, φασίστες τύπου Φραγκούλη ξέπλυνε το φασισμό και τον εθνικισμό. ΜΟΝΟ με τη συμμετοχή του. Αυτό για έναν άνθρωπο με αντιφασιστική δράση στο παρελθόν είναι ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Δικαιολογημένα λοιπόν τα άκουσε από όλους μας. Δεν δέχτηκε ούτε λάσπη ούτε σπίλωση απλώς ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ. Κανείς δεν δικαιούται ιδεολογικού ασύλου ούτε ο Μίκης, ούτε κανένας όλοι κρίνονται ανάλογα με τη στάση τους και την συμπεριφορά τους. Επίσης δηλώσεις του στυλ οι χρυσαυγίτες αγαπούν την πατρίδα με τρόπο...εριστικό είναι όχι απλά ξέπλυμα αλλά ΥΠΟΤΑΓΗ στο ναζιστικό στρατόπεδο. Αν δεν βλέπεις πρόβλημα σε αυτό πραγματικά είσαι σε ιδεολογική σύγχυση οπότε ψάξου εσωτερικά.

Δεύτερο: Ωραία είναι κατά του όρου Μακεδονία στην ονομασία. Τουλάχιστον μην εμφανίζεσαι σε τέτοια συλλαλητήρια που οργανωτές τους είναι εθνίκια και φασίστες στηρίζοντάς τα και ξεπλένοντας ανοιχτά εθνικισμό-ρατσισμό-ναζισμό. Αρκέσου σε δηλώσεις στην κάμερα και τελείωνε μην ξεφτιλίζεσαι εμφανιζόμενος σε τέτοιες φασιστοφιέστες. Να σου πω κάτι; Ακόμα και η στάση του "Εθνικού" Σταρ (κατά κόσμο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος) ήταν ΧΙΛΙΕΣ φορές πολύ πιο αριστερή από του Μίκη. Αυτός τουλάχιστον μπορεί να μην συμφωνεί με την ονομασία αλλά δεν θέλει να εμφανιστεί σε συλλαλητήριο με φασίστες και πήγε μόνος του έξω από την Βουλή ένα βράδυ δεν θυμάμαι πότε ακριβώς. Ε να σου τι βγαίνει και αυτός απ'τα αριστερά είναι ΞΕΦΤΙΛΑ!!!

Τρίτον: Δεν είσαι υπέρ του Μακεδονία. Άντε να το δεχτώ. Δικαιολόγησέ το τουλάχιστον χωρίς να ταυτίζεσαι με τα "επιχειρήματα" των εθνικιστών. Πες ότι θα δημιουργήσει προβλήματα λόγω ΗΠΑ, ιμπεριαλισμού, αναζωπύρωσης του εθνικισμού στα Σκόπια αλλά ταυτόχρονα καταδίκασε και τους εθνικιστές τους δικούς μας, πες ότι όλο αυτό φουντώνει και τον ελληνικό εθνικισμό και καταδίκασέ το ρε παιδί μου. Άντε πες αυτά ρε φίλε. Όταν όμως υιοθετείς ανοιχτά όλο το ιδεολογικό οπλοστάσιο των εθνικιστών (πχ η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική) τότε αυτομάτως κατατάσσεσαι στο εθνικιστικό στρατόπεδο.

Εδώ δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είχε αριστερή και αντιφασιστική δράση στο παρελθόν. Τουλάχιστον σε αυτά έπρεπε να κρατά συνεπή στάση. Αν δεν βλέπεις πρόβλημα σε όλα αυτά τότε συγγνώμη αλλά βρίσκεσαι σε διαρκή και μόνιμη αντίφαση. Δεν γίνεται να μου λες από τη μία ότι είσαι υπέρ του ονόματος Μακεδονία στην FYROM και την ίδια ώρα να μην σε ενοχλούν όλα αυτά. Και να τη λες και στους άλλους που κρατάν αυτή την σωστή στάση για το Μίκη. Σόρρυ αλλά εδώ κάτι δεν πάει καλά πρέπει να ψαχτείς εσωτερικά δεν σου φταίει κανένας άλλος εσύ έχεις θέματα.

V For Viva La Revolucion

8 Μαρτίου 2018 στις 5:05 μ.μ.

Όσοι μιλάμε για τούρκική μειονότητα δεν λέμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι αλλά ότι υπάρχουν και Τούρκοι ΕΘΝΙΚΑ εκτός από Έλληνες μουσουλμάνους. Και όχι μόνο μουσουλμάνοι. Υπάρχουν Έλληνες πολίτες αλλά και Τούρκοι πολίτες. Για τους Πομάκους είναι απλό όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες Πομάκοι καλώς όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι επίσης καλώς εγώ υπερασπίζομαι τόσο τους μεν όσο και τους δε. Το ερώτημα είναι εσύ υπερασπίζεσαι όσους στη Θράκη θες Πομάκους, μουσουλμάνους ή όποιους άλλους αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι; Εγώ ΝΑΙ εσύ;

Αναγνωρίζεις την ύπαρξη Τούρκικης ΕΘΝΙΚΗΣ μειονότητας στη Θράκη; ΝΑΙ Ή ΌΧΙ;
Αναγνωρίζεις την ύπαρξη σλαβομακεδονικής ΕΘΝΙΚΗΣ μειονότητας ΝΑΙ Ή ΌΧΙ;

Γιατί δεν απαντάς στο ερώτημα του Κώστα Μ; Για σένα υπάρχει χριστιανική ή ελληνική μειονότητα στην Νότια Αλβανία; Γιατί αν αναγνωρίζεις εθνική μειονότητα εκεί τότε πρέπει αντίστοιχα να αναγνωρίσεις εθνική μειονότητα και στη Θράκη. Και στην Μακεδονία.

"Ἡ ἀναγνώριση μειονοτήτων προϋποθέτει, καὶ πολλές φορὲς μᾶς κατσικώνει στὸ σβέρκο τὴν σιδερένια φτέρνα ἑνὸς αὐταρχικοῦ ἐθνικοῦ κράτους..."

Εννοείται ότι ισχύει το ανάποδο. Εάν ένα κράτος ΔΕΝ αναγνωρίζει εθνικές μειονότητες είναι αυταρχικό και καταπιεστικό. Αυτά είναι τα βασικά. Αν ούτε αυτά γνωρίζεις τότε σε συμβουλεύω να ανοίξεις και κανένα Λένιν πριν να γράφεις σε blogs γιατί από όσο βλέπω δεν ξέρεις ούτε τα βασικά

V For Viva La Revolucion

8 Μαρτίου 2018 στις 6:11 μ.μ.

Πάνω ἀπ' ὅλα ὑπερασπίζομαι τὀ δικαίωμα ὁποιουδήποτε νἀ λέει τὴν γνώμη του, χωρὶς νά κινδυνεύει νὰ σπιλωθεῖ ἀπὸ χαρακτηρισμοὺς. Τὴν ὁποιαδήποτε γνώμη...

Εἶμαι ὑπέρ ὅλων τῶν πάσης φύσεως μειονοτήτων, ὅταν αὐτὲς δὲν λειτουργοῦν ὡς ἐθνικὲς καὶ προσχηματικὰ γιὰ τὴν προώθηση ἄλλου εἴδους συμφερόντων. Δὲν ἀποδέχομαι ὁποιοδήποτε ἐθνικὸ κράτος καὶ ἀνάλογες δυτικὲς ἔννοιες κοινωνικῆς ὀργάνωσης στὴν περιοχὴ τὼν Βαλκανίων καὶ Μέσης Ἀνατολῆς.

Τὸ τὶ εἶναι βασικὸ γιὰ διάβασμα καὶ τὶ ὄχι, ἀφῆστε νὰ τὸ κρίνει ὁ καθένας γιὰ τὀν ἑαυτό του..Ἀφῆστε λοιπὸν τὶς ὑπεροπτικὲς συστάσεις καὶ συμβουλές. Τουλάχιστον δὲν ἐπαναλάβατε τὀ "ἄντε τράβα" καὶ τὸ "ἀπόγονε τοῦ Βουκεφάλα"

Δὲν ἤθελα νὰ προβάλλω τὸ ἱστολόγιό μου, ἀλλἀ μἐ "ἀναγκάζετε" κ. Leo...

Ἡ δυναμικὴ τῶν Βαλκανίων


ὅπου ἀναφέρεται τὸ παρακάτω καὶ μὲ βρίσκει σύμφωνο. Ἄν θέλετε φυσικὰ μπορεῖτε νὰ διαβάσετε ὅλο τὸ μακρσκελές κείμενο γιὰ πληρέστερη εἰκόνα...

"...Ὅταν λέμε λ.χ. «σεβασμὸ γιὰ τὰ δικαιώματα μειονοτήτων» αὐτὸ σημαίνει πώς οὐσιαστικὰ δὲν θέλομε τίποτε ν’ ἀλλάξη καὶ στὴν πραγματικότητα ἐπιδιώκομε πόλεμο. Διότι ἡ ἔννοια «δικαιώματα μειονοτήτων» προϋποθέτει τὴν ἔννοια τοῦ «ἐθνικοῦ κράτους», δηλαδὴ νοηματικῶς τὴν ὕπαρξη μίας βασικῆς ἐθνότητας (πραγματικῆς εἴτε τεχνητῆς) πού κυριαρχεῖ ἐπὶ ἄλλων..."

9 Μαρτίου 2018 στις 12:12 μ.μ.

Κανείς δεν σπιλώθηκε. Έτσι είναι όσοι πέρασαν από την Αριστερά και ειδικά περιπτώσεις όπως του Μίκυ ή του Γλέζου πρέπει να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση. Δεν είναι δικαιολογία το παρελθόν ούτε άσυλο. Αν κάνουν μαλακίες θα έχουν και την ανάλογη αντιμετώπιση. Αυτά τελειώσανε. ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ και όσο πιο βαθιά βουλιάζουν στο καπιταλιστικό βούρκο τόσο πιο αυστηρή θα είναι η κριτική.

Τι πάει να πει να μην λειτουργούν ως εθνικές; Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό ή εγώ; Οι άνθρωποι έχουν εθνικότητα. Εγώ είμαι Έλληνας, άλλος είναι Γερμανός, άλλος Γάλλος κλπ. Αυτοί είναι Τούρκοι και αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι. Και θέλουν τα δικαιώματά τους. Θέλουν να έχουν τους συλλόγους τους, τα σχολεία τους, να μιλούν τη γλώσσα τους κλπ. Όπως τα θέλουν και οι Έλληνες στην Αλβανία. Το ότι εσύ δεν αποδέχεσαι εθνικό κράτος ή μειονότητες δεν σημαίνει ότι αυτά δεν υπάρχουν. Ο καπιταλισμός διαμορφώθηκε έτσι σε έθνη-κράτη. Τι να κάνουμε τώρα υπάρχουν έθνη, εθνότητες, εθνικά κράτη, εθνικές μειονότητες δεν είναι κατασκευασμένα όλα αυτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ έτσι διαμορφώθηκε ο καπιταλισμός.

Λες ότι θεωρώ τον Μουσταφά Τούρκο. Μα ρε άνθρωπε τι πάει να πει εγώ τον θεωρώ; Αν αυτός είναι και αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος εγώ φταίω; Δικαίωμά του. Το ελληνικό κράτος με ποιο δικαίωμα δεν τον αναγνωρίζει; Εσύ με ποιο δικαίωμα δεν τον αναγνωρίζεις; Ως τι τον αναγνωρίζεις για πες μου να καταλάβω. Με όλα αυτά που λες καταλήγω ότι είσαι ένα περίεργο κράμα κοσμοπολιτισμού, αναρχισμού και εθνικισμού. Πως το κατάφερες μόνο εσύ το ξέρεις.

Το ότι κάποιοι θέλουν με όχημα μειονότητες να προωθήσουν συμφέροντα αυτό το καταγγέλεις και το πολεμάς. Αλλά ο μόνος τρόπος για να το κάνεις αποτελεσματικά είναι με ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με τις εθνικές μειονότητες και ενάντια στον εθνικισμό. Μόνο έτσι οικοδομείς μέτωπο αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό ενάντια σε αυτούς που προωθούν όπως λες αυτά τα συμφέροντα. Διαφορετικά πέφτεις στην παγίδα του εθνικισμού ό,τι θέλουν δηλαδή Τούρκοι, Έλληνες αστοί και ιμπεριαλιστές. Μόνο η πάλη για τα δικαιώματα των μειονοτήτων βάζει φρένο σε τέτοιες επιδιώξεις. Αλλιώς άσε τον Ερντογάν να μιλάει για καταπιεσμένη μειονότητα και σπρώξε τον τουρκογενή πληθυσμό στην αγκαλιά του. Γιατί αυτό κάνεις τώρα με αυτά που λες. Τα έθνη, οι εθνότητες διαμορφώνονται, γεννιούνται, σχηματίζονται μέσα στην εξέλιξη των κοινωνιών και των λαών όποιος επιχειρεί να τα κατασκευάσει ναι ή παλαβός είναι ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Εδώ όμως δεν μιλάμε γι'αυτό αλλά για ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ μειονότητες. Όπως υπαρκτή είναι και η Καταλανική εθνότητα και οι Κουρδικές εθνότητες και το Παλαιστινιακό έθνος που δεν το αφήνουν να συγκροτηθεί κλπ.

Δεν σου φταίω εγώ λοιπόν ούτε κανένας άλλος εσύ έχεις το πρόβλημα. Εγώ είμαι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ αγαπητέ. Οι κομμουνιστές είναι ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ. Υπερασπίζομαι λοιπόν τα δικαιώματα των μειονοτήτων της χώρας μου όπως και τα δικαιώματα κάθε μειονότητας σε οποιαδήποτε χώρα.

V For Viva La Revolucion

9 Μαρτίου 2018 στις 5:37 μ.μ.

Ξύσε λίγο τον κύριο Σπυρόπουλος, και από κάτω θα βρεις τον Εθνικισμό σε πλήρη ανάπτυξη. Αν δεν είναι ο Σπυρόπουλος Εθνικιστής με αυτά που λέει ποιός είναι; ο Leo?

9 Μαρτίου 2018 στις 11:37 μ.μ.

1) Νομίζω κ. Leo σᾶς ἀπάντησα μὲ τὀ ἄρθρο τοῦ ὁποίου τὸν σύνδεσμο ἔβαλα προηγουμένως...Δικαίωμά σας νὰ μὴν τὸ διαβάσετε. Ἄν τὸ κάνετε ὅμως θὰ δεῖτε ὅτι τὸ περίεργο κρᾶμα κοσμοπολιτισμοῦ, ἀναρχισμοῦ καὶ ἐθνικισμοῦ ποὺ ἀναφέρεσθε δὲν εἶναι τίποτε ἄλλο παρὰ ἡ ἱστορικὴ ἀνάγνωση τὴς Ἀνατολικῆς Μεσογείου τὰ τελευταῖα δυόμιση χιλιάδες χρόνια...

Παραθέτω ἐνδεικτικὰ ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ τοῦ Γερασίμου Κακλαμάνη καὶ σᾶς εὐχαριστῶ γιὰ τὴν κουβέντα ποὺ εἴχαμε

"...…Ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωση ἔχοντας υἱοθετήσει τόν ρόλον τῆς «Ἁγίας Ἐλεούσης», προσπαθεῖ νά πείση διά τῆς τεταμένης χειρός, τῆς πλήρους «λογιστικῶν μονάδων», ἐνῷ εἶναι γνωστό ὅτι σέ ὡρισμένες περιοχές ὅπως αὐτές τῶν Βαλκανίων μία πολιτική διά τῆς … «οἰκονομικῆς πειθοῦς» ( ὅρα «λαοί ἐπί πιστώσει») καμμιά προοπτική ἐπιτυχίας δέν ἔχει, διότι ὁδηγεῖ ἄμεσα στό χάος στήν ἴδια τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση… Ἀπό τή μία μεριά τά ζωτικῆς σημασίας συμφέροντα, ἀπό τήν ἄλλη ἡ ἰδεολογία τῆς «βαλκανιότητος», πού θέλει τήν περί «Βαλκανίων» ἀντίληψη στά μέσα μαζικῆς ἐνημέρωσης ταυτιζομένην μέ κάποια …ἀλογομούλαρα!!. Μέσα στά πλέγματα αὐτῶν τῶν ἰδεολογικῶν ἀναγκαιοτήτων, ὁ ἐρχόμενος σέ ἐπαφή μέ τόν κόσμο τῆς «νοτιοανατολικῆς Εὐρώπης» δυτικός Εὐρωπαῖος ἀντιμετωπίζει μία νοοτροπία πού δέν μπορεῖ νά καταλάβει ἀλλοιῶς παρά μόνον ὡς… Arrogance ! Διότι ἔρχεται μέ… τόν ἀέρα τοῦ πολιτιστικοῦ τροπαιάρχη πρός κάποιο ὑποτυπῶδες φολκλόρ τοῦ …γαϊδάρου καί βρίσκει μίαν νοοτροπία ἐλάχιστα διατεθειμένη νά δεχθῆ πολιτιστικές ὑποδείξεις. Τό λάθος δέν ἔγκειται στά πράγματα ἀλλά στήν ἰδεολογία ἐπ’ αὐτῶν: ὁ δυτικός Εὐρωπαῖος, ὡς μέση κοινή συνείδηση, ἀγνοεῖ ὅτι ὁ ἀναβάτης τοῦ γαϊδάρου ἐκράτησεν τό μακροβιώτερον πολιτιστικό, πολιτικό καί ἱστορικό σύστημα πού ὑπῆρξε ὡς τώρα. Ἀρχῆς γενομένης διά τῆς ὕστερης Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας, μέσω τοῦ Βυζαντίου καί τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας, δηλαδή ἀπό τά χρόνια του Χριστοῦ ὡς τόν πρῶτον παγκόσμιο πόλεμο, ὁ «ὑπανάπτυκτος Βαλκάνιος» ἐκράτησε ἕνα σύστημα ἀπηλλαγμένο ἀπό ἐσωτερικές κοινωνικές ἀντιθέσεις, ἕνα σύστημα ἰδεώδους σοσιαλισμοῦ χωρίς κατακτητικούς πολέμους καί διαρκῶς πραγματοποιοῦν τήν ἔννοια τῆς δημοκρατίας ὡς τρόπον ἐπικοινωνίας τῶν ἀνθρώπων. Ἡ φιλοσοφία τοῦ Δυτικοευρωπαίου ἐκτός δυτικῆς Εὐρώπης εἶναι ἐκείνη περί τῆς «ἀνόδου» καί «καθόδου» τῶν πολιτισμῶν, διότι αὐτό ἐδιδάχθηκε καί αὐτό περιμένει νά βρῆ. Αὐτή εἶναι μία ἔμμεση ἰδεολογία ρατσισμοῦ ὡς ὑποκατάστατον τοῦ «ἐθνικισμοῦ», πού οἱ μεταπολεμικές ἀνάγκες ἐπέβαλλαν ὡς ξεπερασμένον. Καί ἀποτελεῖ συνθήκη γιά τήν λειτουργία τῆς δυτικῆς δημοκρατίας, τῆς ὁποίας οἱ ἀρχές καί τό περιεχόμενο εἶναι ἀπόρροια τοῦ Ἐργατικοῦ Δικαίου καί ρυθμίζονται διά τῶν «δεικτῶν ἀναπτύξεως»…


2) Ὅσον ἀφορᾶ τρολαρίσματα τοῦ τύπου Ηλίας Ζ. δὲν ἔχει νόημα νὰ ἀσχοληθῶ καὶ νὰ σχολιάσω, ὅπως δὲν ἀσχολοῦμαι καὶ μὲ τὸ alter ego του, τὴν Χ.Α. ( ὅπως πολὺ σωστὰ μᾶς προτρέπει ἡ ἀρχικὴ ἀνάρτηση...)

10 Μαρτίου 2018 στις 9:37 π.μ.

Γράφετε κύριε Σπυρόπουλε: <>
Αν εσείς πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη θράκη, γιατί το πιστεύετε αυτό; Εχεις ένα πληθυσμό που λέει: Ζω σε αυτή την περιοχή την Κομοτινή (Γκιουμουλτζίνα), είμαι πολίτης του ελληνικού κράτους, αλλά νιώθω τούρκος είμαι εθνικά τούρκος και εσείς του λέτε όχι δεν είσαι τούρκος, είσαι εθνικά έλληνας και μουσουλμάνος. Και ο Μουσταφά σου απαντάει: Οχι δεν είμαι μουσουλμάνος, δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία. Αν λοιπόν εσείς κ. Σπυρόπουλε βλέποντας όλα τα παραπάνω να συμβαίνουν και τα υιοθετείτε, επιτρέψτε μου να σας πω πως ναι. Ξύσε λίγο αυτές τις απόψεις και από κάτω θα βρεις τον εθνικισμό.

Στερνόγραφο 1
Αν θέλεις να γράφεις με πολυτονικό που έχει καταργηθεί εδώ και 40 χρόνια, τότε σου λέω ότι εκτός από την οξεία, υπάρχει και η βαρεία, γιατί την αγνοείς αυτή; Ναι αυτό είναι τρολ, και όχι το προηγούμενο που πήγες να ξεφύγεις κρίνοντας την αποψή μου σαν τρολάρισμα.

10 Μαρτίου 2018 στις 7:38 μ.μ.

Λέτε κ. Ἠλία Ζ.

"... Ζω σε αυτή την περιοχή την Κομοτινή (Γκιουμουλτζίνα), είμαι πολίτης του ελληνικού κράτους, αλλά νιώθω τούρκος είμαι εθνικά τούρκος και εσείς του λέτε όχι δεν είσαι τούρκος, είσαι εθνικά έλληνας και μουσουλμάνος..."

Ποῦ τὰ εἴδατε γραμμένα αὺτὰ; Εἴδατε πουθενὰ στὰ σχόλιά μου νὰ λέω σὲ κάποιον τὶ εἶναι καὶ τὶ δὲν εἶναι; Ἄν κάτι τέτοιο καταλάβατε ὑπάρχει πρόβλημα κατανόησης - συνεννόησης. Τὲλος πάντων, τὸ παρατραβήξαμε μοῦ φαίνεται. Ἅμα κάποιος δὲν θέλει νὰ καταλάβει τἰ τοῦ λέει ὁ ἄλλος...

Τὸ νὰ μὴν χρησιμοποιεῖ ὁ χρήστης τοῦ πολυτονικοῦ τὴν βαρεῖα εἶναι τρολάρισμα; Σοβαρὰ;;; Ἐγὼ πάντως στὸ σχολεῖο ἔμαθα νὰ γράφω μὲ τόνους καὶ πνεύματα, πλὴν βαρείας. Ὅταν ἀποφάσισα νὰ ἀψηφίσω τὴν ἐπιβολὴ τοῦ μονοτονικοῦ, συμπλήρωσα τὴν γραφὴ μου καὶ μὲ τὴν βαρεῖα. Φυσικὰ καὶ χρησιμοποιῶ λοιπὸν τὴν βαρεῖα. Ἁπλὰ σὲ κάποια ἀποσπάσματα ποὺ ἔχω κάνει copy paste, δὲν ἔκανα τὴν διόρθωση...

11 Μαρτίου 2018 στις 12:30 μ.μ.

Ε τι λες ρε άνθρωπέ μου πες μας να καταλάβουμε. Μας παραθέτεις ασυναρτησίες και αοριστολογίες και δεν καταλήγεις πουθενά. Γυρίζεις με την μπάλα γύρω γύρω από την περιοχή αλλά δεν μπαίνεις μέσα να κάνεις φάση (να μιλήσω και ποδοσφαιρικά). Σου έκανα ερωτήματα συγκεκριμένα για τις μειονότητες. Ρωτάω ξανά λοιπόν και περιμένω ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ απαντήσεις. Υπάρχουν για σένα ΕΘΝΙΚΕΣ μειονότητες ΝΑΙ Ή ΌΧΙ; Έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Αν όχι τότε τι είναι για σένα αυτοί οι άνθρωποι Έλληνες, εξωγήινοι, Ορκς, Χόμπιτ τι; Σου είπα την άποψή μου ναι υπάρχουν και ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και Τούρκοι. Και πρέπει να αναγνωριστούν ως ΕΘΝΙΚΕΣ μειονότητες. Επίσης αποδέχομαι την ύπαρξη εθνικών κρατών, εθνικών μειονοτήτων, εθνών διότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ο καπιταλισμός έτσι διαμορφώθηκε σε έθνη-κράτη, εθνότητες κλπ. Όσο αληθινό-πραγματικό είναι το ελληνικό έθνος-κράτος άλλο τόσο είναι και το Τούρκικο, το Μακεδονικό κλπ, όσο υπαρκτή είναι η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία άλλο τόσο είναι η Τούρκικη στη Θράκη κλπ. Πιο καθαρά δεν γίνεται. Εσύ από τη μία μας λες αυτά:

"σεβασμὸ γιὰ τὰ δικαιώματα μειονοτήτων αὐτὸ σημαίνει πώς οὐσιαστικὰ δὲν θέλομε τίποτε ν’ ἀλλάξη καὶ στὴν πραγματικότητα ἐπιδιώκομε πόλεμο. Διότι ἡ ἔννοια «δικαιώματα μειονοτήτων» προϋποθέτει τὴν ἔννοια τοῦ «ἐθνικοῦ κράτους», δηλαδὴ νοηματικῶς τὴν ὕπαρξη μίας βασικῆς ἐθνότητας (πραγματικῆς εἴτε τεχνητῆς) πού κυριαρχεῖ ἐπὶ ἄλλων..."

"Εἶμαι ὑπέρ ὅλων τῶν πάσης φύσεως μειονοτήτων, ὅταν αὐτὲς δὲν λειτουργοῦν ὡς ἐθνικὲς καὶ προσχηματικὰ γιὰ τὴν προώθηση ἄλλου εἴδους συμφερόντων. Δὲν ἀποδέχομαι ὁποιοδήποτε ἐθνικὸ κράτος καὶ ἀνάλογες δυτικὲς ἔννοιες κοινωνικῆς ὀργάνωσης στὴν περιοχὴ τὼν Βαλκανίων καὶ Μέσης Ἀνατολῆς."

"Ἡ ἀναγνώριση μειονοτήτων προϋποθέτει, καὶ πολλές φορὲς μᾶς κατσικώνει στὸ σβέρκο τὴν σιδερένια φτέρνα ἑνὸς αὐταρχικοῦ ἐθνικοῦ κράτους"

οπότε είτε έτσι είτε αλλιώς ξεκινάς από κοσμοπολίτικες-αναρχικές μπούρδες περί μη αποδοχής εθνικού κράτους, έθνους, εθνοτήτων κλπ και τελικά τάσσεσαι ΚΑΤΑ της αναγνώρισης ΕΘΝΙΚΩΝ μειονοτήτων άρα ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ σε αυτό με τους εθνικιστές, δεν απαντάς σε αυτά που σε ρωτάμε και δε λες κουβέντα συγκεκριμένα για τους Μακεδόνες και τους Τούρκους και από την άλλη μας τη λες κιόλας.

V For Viva La Revolucion

11 Μαρτίου 2018 στις 10:54 μ.μ.

Ἄν δὲν καταλαβαίνεις τὶ σοῦ λέει ὅ ἄλλος τὸτε ἤ βαριέσαι νὰ σκεφτεῖς ἤ δὲν μπορεῖς νὰ σκεφτεῖς... Ἔχω ἐξαντλήσει τὸ θέμα ΠΛΗΡΩΣ. Ἄλλο ἄν ἐσὺ δὲν τὸ βλέπεις...

Καὶ γιὰ νὰ μὴν τὸ ἀφήσω ἔτσι τὸ προκλητικὸ ὑφάκι σου... ΜΠΟΥΡΔΕΣ λὲς ἐσὺ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger