Home » , » Θηριωδίες στο Νέο Λιμάνι Πατρών - Οι προβοκάτσιες των Λιμενικών.

Θηριωδίες στο Νέο Λιμάνι Πατρών - Οι προβοκάτσιες των Λιμενικών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 | 10:43 μ.μ.


Για την κτηνωδία των λιμπενομπάτσων στην Πάτρα έχουν γραφτεί αρκετά στο παρελθόν. Η ασυδοσία και η ατιμωρησία που απολαμβάνουν τους δίνει τα περιθώρια να εκτονώνουν τα απάνθρωπα συναισθήματα τους , με θύματα τους μετανάστες και όχι μόνο. 

Χαρακτηριστικό ήταν περασμένο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της συντηρητικής φυλλάδας «Πελοπόννησος» που έγραφε χαρακτηριστικά:
«Δεύτερο πλήγμα κατά του κύρους της υπηρεσίας της Πάτρας, μετά την εμπλοκή λιμενικών σε κύκλωμα φυγάδευσης μεταναστών. Τουλάχιστον εκείνοι, με το αζημίωτο, διευκόλυναν τους πρόσφυγες. Οι συγκεκριμένοι, δύο τον αριθμό, με τη συνδρομή ενός πολίτη, έκαναν φρικαλεότητα: Εκλεβαν τους ταλαίπωρους ανθρώπους».

Το τελευταίο «κατόρθωμα» των λιμενομπάτσων της Πάτρας το πληροφορούμαστε από δελτίο τύπου της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/ιων.

Θηριωδίες στο Νέο Λιμάνι Πατρών - Οι προβοκάτσιες των Λιμενικών.

● Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη βάρβαρη επίθεση των Λιμενικών που σήμερα ξεπέρασαν κάθε όριο.

Θύμα τους -τρόπαιο στον πόλεμο που διεξάγουν "φυλάττοντας Θερμοπύλες" ένα 14χρονο παιδί αφγανικής καταγωγής, το οποίο μαχαίρωσαν (!) στα πόδια προσπαθώντας να καταστρέψουν τα παπούτσια του και με τα γκλομπς προκάλεσαν θλαστικό τραύμα στο ένα πόδι και κάταγμα στό μετακάρπιο!!

● Καταγγέλουμε την ανοχή -αν όχι ανοικτή στήριξη- τέτοιων πρακτικών από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε το παιδί, πήγαν 4 αστυνομικοί και 2 με πολιτικά από το Λιμενικό (όπως δήλωσαν) αφ'ενός να πούν ότι το παιδί τραυματίστηκε μόνο του (!) και αφ' ετέρου να πάρουν τα παπούτσια του!!!

● Καταγγέλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από κάποια  “πρόθυμα" ΜΜΕ που αναπαράγουν χωρίς ντροπή την αφήγηση των δυνάμεων καταστολής, υπηρετώντας την ξενοφοβική και ρατσιστική υστερία.

● Καταγγέλουμε για άλλη μια φορά ότι υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η απάνθρωπη και ρατσιστική Ευρωτουρκική συμφωνία που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της κυβέρνησης.

● Καλούμε κάθε συλλογικότητα να καταδικάσει αυτό τον ανηλεή πόλεμο που ασκείται σε ανθρώπους που βίωσαν και βιώνουν καθημερινά πολιτικές "έκτακτης ανάγκης" και αποκλεισμού.

● Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει και να βάλει τέρμα στην ανεξέλεκτη, παράνομη  και απάνθρωπη δράση μιας δράκας υπανθρώπων που ξερνούν ρατσιστικό μίσος ακόμα και σε παιδιά, προσφυγόπουλα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger