Home » , » Από τον "πάτερ Κλεομένη" στον "άγιο" Πειραιά Σεραφείμ

Από τον "πάτερ Κλεομένη" στον "άγιο" Πειραιά Σεραφείμ

Από giorgis , Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 | 7:32 π.μ.


Του Γ. Γ.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι γραφικοί, ανεκδιήγητοι τύποι, στις καταθλιπτικές εποχές που ζούμε και μας χαρίζουν χαμόγελο.
Και μάλιστα τα βίντεο που ανεβάζουν στο διαδίκτυο -όπως αυτό που παραθέτουμε στο τέλος της ανάρτησης- αναπληρώνουν απόλυτα τις σατιρικές εκπομπές που εξαφανίστηκαν απ' τις τηλεοπτικές οθόνες μας, μετά τον "σφαγιασμό" της "Εληνοφρένειας" από τον Κοντομηνά.

Ο νέος σούπερ σταρ σ' αυτές τις "παραγωγές" είναι ο "πάτερ Κλεομένης" και το τόπος που δίνονται αυτές οι παραστάσεις βρίσκεται έξω από το θέατρο «Ακροπόλ», όπου παρουσιάζεται η ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar".

Ενα έργο το οποίο έχει παιχτεί σε 42 χώρες, έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες κι έχει σαρώσει όλα τα βραβεία (Tony, Grammy, Olivier, Bafta, Drama Desk Award, Theatre World Award κ.ά.), ενώ η κινηματογραφική μεταφορά του το 1974 ήταν υποψήφια για Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, όπως σημειώνει δημοσίευμα στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, δυο δεσποτάδες, ο Κυθήρων και ο Πειραιώς, επικαλούμενοι τα άρθρα 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος, υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά ενάντια στους συντελεστές τις θεατρικής παράστασης, την οποία φυσικά δεν την έχουν δει.

Για τον "πάτερ Κλεομένη" δεν μπορούμε να πούμε κουβέντα. Αλλωστε αυτός έχει ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο με τους διαβόλους και μάλιστα μια μέρα "τον βούτηξαν οι δαίμονες και τον είχαν σηκώσει στον αέρα, μουδιάζοντας το δεξί του χέρι για να μην μπορεί να κάνει τον σταυρό του" και ευτυχώς ο ίδιος "επικαλούμενος το όνομα του Κυρίου" ξελάσπωσε.
Και αφού βγήκε νικητής με τους διαβόλους θα έχει πρόβλημα να κατατροπώσει τους συντελεστές μιας "βλάσφημης" θεατρικής παράστασης;

Για τον δεσπότη όπως Πειραιά, Σεραφείμ, που κι αυτός κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar», να πούμε δυο λόγια.

Πέρα του ότι αυτός ο «άγιος», είναι γνωστός σε όλους για τον σκοταδισμό, την μισανθρωπιά, και τις ακραίες θρησκόληπτες απόψεις του, έχει αναλάβει καθήκοντα "εθνικού λογοκριτή" και υποδείχνει τους "αποδεκτούς" τρόπους με τους οποίους πρέπει να ψυχαγωγείται ο ελληνικός λαός.
Αν εντοπίζει ότι όλα δεν γίνονται σύμφωνα με τα τροπάρια του, δεν αρκείται να ζητήσει την βοήθεια του θεού, αλλά προσφεύγει και στην αστική δικαιοσύνη, κάποιες φορές μάλιστα με την αρωγή στελεχών του ναζιστικού μορφώματος όπως έχει κάνει στο παρελθόν.

Και δεν ξέρουμε αν παρακολουθώντας αυτή την θεατρική παράσταση θα διαπράξουμε "θανάσιμο αμάρτημα", όπως είναι η ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με τα "θεόπνευστα" κηρύγματα αυτού του ευσεβούς ανθρώπου.
Αυτό που γνωρίζουμε και μας ανησυχεί, είναι ότι δεν είδαμε τον "άγιο" Πειραιά να δίνει συμβουλές στην κυβέρνηση για το πώς θα διαχειριστεί την υπόθεση με την Novatris.

Το λέμε αυτό, γιατί είναι παγκοίνως αποδεκτό, ότι ο δεσπότης Σεραφείμ είναι άριστος γνώστης στα ιατρικά θέματα.

Το μάθαμε αρχικά όταν μας πληροφόρησε ότι η πεολειχία –τα «τσιμπούκια» δηλαδή- «είναι μια θανάσιμη απειλή όπως και κάθε τι που αντιστρέφεται, στην φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος».

Λίγο αργότερα πλουτίσαμε τις γνώσεις μας, όταν ο ίδιος μας έβγαλε από την άγνοια μας γνωστοποιώντας μας ότι η «Η ομοφυλοφιλία οδηγεί σε καρκινογενέσεις».
(Το σχετικό τροπάρι που έψαλε ο αρχιρασοφόρος αυτός, από τον άμβωνα της ιστοσελίδας του –και αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια- είναι «όλα τα ευαγγέλια»: "Ταπεινῶς θά συνεβούλευα τόν κ. Ὑπουργό καί τόν κ. Γεν. Γραμματέα ἐπ’ ὠφελείᾳ τῆς τραγικῆς οἰκονομίας τῆς χώρας μας νά συμβληθῆ τό Ὑπουργεῖο τους μέ τίς μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες γιατί μέ τό ὑπό διαβούλευση νομοσχέδιο ἀπενοχοποιοῦνται οἱ πρακτικές τῆς ὁμοφυλοφιλίας πού ἀναπόδραστα ὁδηγοῦν σέ ἄπειρες λοιμώξεις τοῦ ὀργανισμοῦ καί καρκινογενέσεις, οἱ ὁποῖες μέ τήν σειρά τους θά αὐξήσουν τόν τζίρο τῶν μεγάλων πολυεθνικῶν τοῦ φαρμάκου").

Προφανώς και στερούμαστε κάθε δυνατότητας να κάνουμε κριτική στον «Ποιμενάρχη του Πειραιώς», όπως αυτοχαρακτηρίζεται ο Δεσπότης Σεραφείμ, πόσο μάλλον αφού αυτός γράφει τα παραπάνω εξακολουθεί να "ζει στον παλαιοημερολογισμό του Στάλιν και του Λένιν" όπως λέει και ο σύγχρονος λόγος του "εκπροσώπου του θεού".

Πάντως και χωρίς ίχνος "χριστιανικής" αγάπης να ευχηθούμε στον Σεραφείμ: Αντε και για αρχιεπίσκοπος. Κάτι τέτοιοι φωτισμένοι "ποιμένες" είναι ότι χρειάζεται το θρησκόληπτο κοπάδι.

Υ.Γ: Ανούσια λεπτομέρεια το ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δεσμευόταν για "άμεση κατάργηση της αναχρονιστικής και αντιδημοκρατικής διάταξης περί βλασφημίας", νομολογία που επικαλούνται σήμερα οι αρχιρασοφόροι για να στραφούν δικαστικά εναντίον της θεατρικής παράστασης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger