Home » , » Ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας - Αντιπαράθεση ΚΚΕ - Κυβέρνησης.

Ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας - Αντιπαράθεση ΚΚΕ - Κυβέρνησης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 | 4:17 μ.μ.

Είναι φανερό ότι οι επιδιώξεις της ανάλγητης, απόλυτα ταξικά προσανατολισμένης κυβέρνησης, που φέρνει σήμερα στην βουλή για συζήτηση το πολυνομοσχέδιο –μαμούθ και το οποίο θα αποτελέσει άλλο ένα χτύπημα στις λαϊκές ελευθερίες και στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας, θα προκαλέσουν αντιδράσεις. ("Εμβληματικό νομοσχέδιο υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου" το χαρακτηρίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ).

Με κυβερνητικό στόχο να υπερψηφιστούν 400 άρθρα ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται οι διατάξεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο σφαγιασμός επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, ο νόμος που ουσιαστικά ακυρώνει την δυνατότητα κήρυξης απεργιών από πρωτοβάθμια σωματεία κ.α., η κυβέρνηση δηλώνοντας την υποταγή της στις απαιτήσεις ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατικών κύκλων, επιδιώκει να πάρει το «ΟΚ» για την ολοκλήρωση της λεγόμενης τρίτης αξιολόγησης στο Γιούρογκρούπ στις 22 Γενάρη.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μια όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το πρωί συνδικαλιστικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών. (Ρεπορτάζ και βίντεο στην ιστοσελίδα 902).
Χτες επίσης μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κατερίνη σαν απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δείχνει να υποτιμάει τις αντιδράσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ με χαρακτηριστική την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «θεατρική παράσταση παρά πραγματική διαμαρτυρία» την χθεσινή παρέμβαση συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας, αν και ο ίδιος στις δηλώσεις του παραδέχεται ότι η κυβέρνηση είναι ο υπάκουος αποδέκτης εντολών λέγοντας: «Δεν είναι μια πολιτική επιλογή την οποία θα παίρναμε εφόσον δεν βρισκόμαστε σε καθεστώς επιτροπείας». 

Επίσης με ανακοίνωση του υπουργείου χαρακτηρίζεται «επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών» η παρέμβαση του ΠΑΜΕ με την Έφη Αχτσιόγλου να δηλώνει ότι «Η εισβολή ήταν εντελώς ακατανόητη και εξυπηρετούσε αμιγώς επικοινωνιακούς σκοπούς».

Απαντώντας στα παραπάνω το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης δηλώνει σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Οταν διαπραγματεύονται με εκπρόσωπους του Νομισματικού Ταμείου και της Ε.Ε είναι όλο χαμόγελα. Οταν μπροστά τους έχουν συνδικαλιστές τότε το ρίχνουνε στην τρέλα και λένε ότι αυτά είναι επικοινωνιακά παιχνίδια».  

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων "δημοσιονομικής προσαρμογής" αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία».

Να σημειώσουμε ότι το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις και απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και την Δευτέρα μέρα ψήφισης των μέτρων καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

10 Ιανουαρίου 2018 στις 4:51 μ.μ.

Είναι η ώρα κάθε τίμιος άνθρωπος κάθε Εργάτης Αυτοαπασχολούμενος και φτωχός Αγρότης να σκεφτεί τι θα είχε συμβει αν τέτοιες μέρες του 1991 είχε βγει Γ.Γ του ΚΚΕ Ο Δραγασάκης με τον ΑΘΛΙΟ ΦΑΡΑΚΟ η αν το 2012 το ΚΚΕ είχε παρασυρθεί μέσα σε αυτή την αθλιότητα και έμπαινε σε Κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού με αυτά τα ΣΚΥΛΙΑ. Μιλάμε για το απόλυτο χάος. Ας το σκεφτεί κάθε τίμιος άνθρωπος και ας κάνει το βήμα με αποφασιστικότητα. Το ΚΚΕ είναι εδω ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

10 Ιανουαρίου 2018 στις 7:04 μ.μ.

Έισαι πολύ σωστός σύντροφε Π.Τ.Αυτά να τά σκέφτονται οι υπερεπαναστάτες,πού μιλούσαν γιά νέες Καζέρτες καί πούλημα τών αγώνων τό 2012-13.

10 Ιανουαρίου 2018 στις 8:22 μ.μ.

Ακριβώς εκεί είναι η Αθλιότητα όλων αυτών Σύντροφε STAHANOF. Μιλούσαν για Καζέρτες ενω πρόκειται για Ακριβώς το Αντίθετο. Η Δική τους λογική για πολιτικά μέτωπα και ...ενδιάμεσα... στάδια οδήγησε σε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση ...παπατζή.... λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ....ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ με τον λαό δεμένο χειροπόδαρα να μη παίρνει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και να οδηγείται ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. Θέλουνε ενα ΚΚΕ Χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό όπως το 1944..... Ας αλλάξουν πλευρό. Αυτά Ψοφήσανε το 1991......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger