Home » , » Αλλη μια κακοστημένη ασφαλίτικη σκευωρία σε βάρος του μέλους του "Ρουβίκωνα" Γ. Καλαϊτζίδη κατέπεσε παταγωδώς

Αλλη μια κακοστημένη ασφαλίτικη σκευωρία σε βάρος του μέλους του "Ρουβίκωνα" Γ. Καλαϊτζίδη κατέπεσε παταγωδώς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 | 3:23 μ.μ.

Μια ακόμα ασφαλίτικη σκευωρία αποδείχτηκε τόσο κακοστημένη, σε βαθμό που μπορούσε να σταθεί μόνο σε έκτακτο μετεμφυλιακό στρατοδικείο, με αποτέλεσμα στην σημερινή ακροαματική διαδικασία να καταπέσει παταγωδώς.
Αφορούσε το μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαϊτζίδης που κατηγορούταν για συμμετοχή στην παρέμβαση μελών της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" στην Τουρκική πρεσβεία τέλη Ιούλη 2016.

Να θυμίσουμε ότι τότε μέλη του «Ρ» χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τις δυνάμεις καταστολής, βρέθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζεται η Τουρκική Πρεσβεία –το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου και σε ελάχιστη απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου- και το «στόλισαν» με μαύρες και κόκκινες μπογιές, πλημμυρίζοντας την περιοχή με τρυκάκια τα οποία μεταξύ άλλων έγραφαν: «Θάνατος στον Φασισμό», «Δύναμη και αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας».

Ο «Ρουβίκωνας» σε κείμενο του που δημοσίευσε στο indymedia ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή την «συμβολική παρέμβαση» αιτιολογώντας την «σαν πράξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας».

Ανέφερε το κείμενο μεταξύ άλλων:

«Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την τούρκικη πρεσβεία και να τη "διακοσμήσουμε" καταλλήλως: κόκκινο για το αίμα των αγωνιζόμενων που χρόνια τώρα ρέει ποτάμι στους δρόμους, στις πόλεις, στα κολαστήρια του καθεστώτος και στα βουνά του Κουρδιστάν και μαύρο για το ζόφο του απολυταρχισμού και της καταστολής που αφειδώς κερνάνε τους πολύπαθους λαούς της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες οι κάθε λογής εκμεταλλευτές τους, με πρώτο και καλύτερο το Σουλτάνο Ερντογάν». 

Μετά την παρέμβαση και από την στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη (παρά μόνον προσαγωγές ασχέτων περαστικών), η Τουρκική Πρεσβεία ζήτησε επιτακτικά,  μέσω κατεπείγοντος μηνύματος προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία όσων συμμετείχαν σ' αυτή την πράξη. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη μπάτσοι της Κρατικής Ασφάλειας, συλλαμβάνουν τον Γ. Καλαϊζίδη του χρεώνουν δύο αδικήματα.

Γράφαμε τότε εμείς στον ιστότοπό μας. Ξαναβρισκόμενος, στο ειδώλιο κατηγορουμένου ο Γεώργιος Καλαϊτζίδης για την παρέμβαση που έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην Τουρκική Πρεσβεία- του αποδίδονται τα αδικήματα, της διακεκριμένης φθοράς και της άρνησης δακτυλοσκόπησης- θεωρούμε ότι για μια ακόμα φορά θα γελοιοποιήσει τους ένστολους διώκτες του. Και συγκεκριμένα τους δυο μπάτσους της Κρατικής Ασφάλειας που ισχυρίστηκαν ότι τον «αναγνώρισαν», από το "σωματότυπο και τις κινήσεις του,  να συμμετάσχει στην ενέργεια στο κτίριο της Τουρκικής Πρεσβείας. επειδή τον είχαν δει παλαιότερα «δια ζώσης» στην Υπηρεσία τους".

Από την στιγμή που υπάρχουν δυο βίντεο τα οποία απεικονίζουν το περιστατικό είναι πολύ εύκολα τεχνικά να διαπιστωθεί η παρουσία ή όχι του Γ. Καλαϊτζίδη. Αυτό και με δεδομένο ότι οι κατηγορίες είναι χωρίς καμιά βαρύτητα- θα ήταν εντελώς ανόητο για ένα άτομο με την ιδεολογική συγκρότηση και την εμπειρία του Γ.Κ να αρνείται κατηγορηματικά την συμμετοχή του, όπως έκανε σήμερα.
Οι μπάτσοι θέλουν να παρουσιάσουν «έργο» και αν πάρει κανείς υπ’ όψιν του τις πιέσεις της τουρκικής πρεσβείας καταλαβαίνει γιατί έχουμε άλλη μια «πολιτική δίωξη», όπως υπογράμμισε ο συνήγορος του κατηγορουμένου.

Τελικά ακολουθούν τραγελαφικές δικαστικές καταστάσεις δικαστήριο που ακολούθησε "κέρασε" 6 μήνες φυλακή τον Γ. Καλαϊτζίδη. Σήμερα εκδικάστηκε η έφεση του και όπως είπαμε και παραπάνω θα γελούσαν και τα τσιμέντα αν επικυρωνόταν η πρωτόδικη ποινή. Οπότε το αποτέλεσμα της δίκης το βλέπουμε με αναρτήσεις του Γ.Κ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger