Pages

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο πασάς διατάζει και τα γιουσουφάκια του εκτελούν. - Οι χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν την κυβερνητική στάση

Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια. Οπως μας λέει η σημερινή ειδησεογραφία το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς τους οποίους το καθεστώς της Αγκυρας τους αποδίδει συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλη του 2016.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή ασύλου έλαβε αυτή την απόφαση τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Τούρκος στρατιωτικός δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Oι υπόλοιποι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί που ανήκουν στην ίδια ομάδα με τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου για τον οποίο γίνεται αναφορά οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής. Σ' αυτή την εξέλιξη δεν μπορεί παρά να θυμηθούμε τα όσα είχε ισχυριστεί ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη που είχε δώσει στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά πριν από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Εκεί ο Ερντογάν είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το ζήτημα των «8», ισχυριζόμενος ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί τηλεφωνικά την έκδοση τους.

Ανεξάρτητα πάντως από την βασιμότητα των ισχυρισμών του Ερντογάν, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλλει αίτηση ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητη από την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που προηγήθηκε. Σ' αυτή τονίζεται ότι η χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα σε έναν από τους οκτώ φερόμενους ως πραξικοπηματίες, θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και στη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά θέματα και πως θεωρεί ότι η απόφαση είναι «πολιτικά υποκινούμενη» και ότι ...αποδεικνύει πως η Ελλάδα υποθάλπει πραξικοπηματίες.

Εν κατακλείδει:

Η άσκηση εξουσίας απ'τον "αριστερό" ηγέρπη και την κλίκα του, deja vu  των πιο ελεεινών πολιτικών των προηγούμενων ετών...

Το σημερινό συμβάν, η αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο πιλότο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, επανάληψη μοιάζει της αισχρής παράδοσης του Οτσαλαν απ' τον Πάγκαλο, στους διώκτες του.

Κι έτσι ξαναζούμε το επεισόδιο: Ο πασάς διατάζει και τα γιουσουφάκια του εκτελούν.

Υ.Γ: Στην σημερινή πολιτική συγκυρία όπου υπάρχει μια σφοδρή ενδοαστική σύγκρουση μεταξύ εξουσιαστικών δομών (κυβέρνησης -δικαστικής κλίκας) δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα υλοποιηθούν οι κυβερνητικές προθέσεις). 

Διαβάστε επίσης: "Ο Ερντογάν κλιμακώνει την δικτατορία του - Για το ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων φερομένων πραξικοπηματιών που βρίσκονται στην χώρα μας".

Αναμενόμενο ήταν ότι αυτή η κυβερνητική απόφαση δεν θα έμεινε ασχολίαστη από τους χρήστες του διαδικτύου.

Μια γεύση από τοποθετήσεις στο twitter παίρνουμε παρακάτω:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου