Home » » Ο Έλληνας Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας Θεοφιλος ο 3ος πουλάει γη στη Δυτική Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ Carlos Latuff‏

Ο Έλληνας Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας Θεοφιλος ο 3ος πουλάει γη στη Δυτική Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ Carlos Latuff‏

Από Unknown , Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 | 9:09 π.μ.

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή κυβέρνηση.

Στην παλαιά πόλη του Ιερουσαλήμ, που αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων με κορωνίδα τον ιερό τάφο.

Το πατριαρχείο διαθέτει επίσης εδάφη σε όλη την Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.
Τα τελευταία χρόνια, οι ελληνορθόδοξοι ηγέτες του πατριαρχείου ενεπλάκησαν σε πώληση αθόρυβα πολλών ακινήτων σε ανώνυμους επενδυτές.
Αυτοί φέρονται να είναι κατά πλειοψηφία Ισραηλινοί «επιχειρηματίες».

Αυτές οι συναλλαγές αύξησαν τον πανικό μεταξύ των Ισραηλινών κατοίκων των οποίων διαμερίσματα είναι χτισμένα σε γη του Πατριαρχείου ενώ οδήγησαν και σε αυξανόμενη δημόσια διαμαρτυρία πολλούς Παλαιστινίους που είναι ενεργά μέλη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Το Πατριαρχείο κυριαρχείται από Έλληνες πολίτες, αλλά το ποίμνιο είναι σε μεγάλο βαθμό Παλαιστίνιοι , πολλοί από τους οποίους ανησυχούν βαθιά.

«Ανησυχούμε για αυτές τις πράξεις της εκκλησίας. Η ιδιοκτησία της μειώνεται χρόνο με το χρόνο», δήλωσε ο Hanna Amireh, ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος υπεύθυνος για εκκλησιαστικές υποθέσεις.
«Αυτό είναι μέρος της γης μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν θέλουμε να πωληθεί αυτή η γη … στον εχθρό μας», τόνισε ο ίδιος.

Το ζήτημα της ιδιοκτησίας γης πλήττει τον πυρήνα του ισραηλο-παλαιστινιακού ζητήματος έχοντας προκαλέσει πολλούς πολέμους στο παρελθόν.
Σε ένα τέτοιο πόλεμο το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική Ιερουσαλήμ, της οποίας τα ιερά εδάφη περιλαμβάνουν την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, το τζαμί Al-Aqsa και το Δυτικό Τείχος το 1967.

Οι Παλαιστίνιοι απαιτούν αυτό το τμήμα της πόλης ως πρωτεύουσα του μελλοντικού δικού τους ανεξάρτητου κράτους. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger