Home » , , » Συνάντηση Τσίπρα με τους ταξικούς συμμάχους του, τους τραπεζίτες. Σε ηχητικό ο σχετικός σχολιασμός από τον Ν. Μπογιόπουλο

Συνάντηση Τσίπρα με τους ταξικούς συμμάχους του, τους τραπεζίτες. Σε ηχητικό ο σχετικός σχολιασμός από τον Ν. Μπογιόπουλο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 | 7:06 μ.μ.

Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν; 
Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν! 
Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν! 
Από φιλία. 
Θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια, τέτοια περιμένετε! 

 Μπέρτολτ Μπρεχτ 

Με δισεκατομμύρια ευρώ που ξεπερνούν το 90% του ΑΕΠ της χώρας έχουν στηριχθεί οι ελληνικές τράπεζες από το 2008 έως σήμερα. Την ώρα που απλοί πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους, η ανεργία θερίζει την ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικονομία έχει βυθιστεί στην ύφεση και οι έλληνες πολίτες στη φτώχεια, οι ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται ότι έχουν λεφτά, αλλά μόνο για τις τράπεζες. Δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν, δίχως κανείς να γνωρίζει πού πήγαν τα χρήματα αυτά και πώς αξιοποιήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πήγαν εκεί που θα έπρεπε να πάνε: Στην πραγματική οικονομία.

(Από περασμένη ανάρτησή μας)

Στο ηχητικό που παραθέτουμε ακούμε τον σχολιασμό που έκανε στην ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Μπογιόπουλος για την συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με το Προεδρείο των Ελληνικών Τραπεζών.
Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ακούγονται για το τι διαμείφθει σ' αυτή την επαφή.

Ας κάνουμε κι εμείς τον δικό μας σχολιασμό:

Το ότι ο Τσίπρας λέει ψέματα με την συχνότητα που αναπνέει το διαπιστώνουμε καθημερινά, Παρακολουθώντας όμως το βίντεο που ανάρτησε στο διαδύκτυο και στο οποίο παρακολουθούμε απόσπασμα της τοποθέτησή του κατά την συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ενωσης Ελήνων Τραπεζών, αναρωτηθήκαμε πόσο λωτοφάγους θεωρεί τους πολίτες, για να μπορεί με απόλυτη φυσικότητα να παρουσιάζει σαν πραγματικότητα ένα εγκεφαλικό του κατασκεύασμα. 

Ακούμε, λοιπόν, σ' αυτό τον βίντεο τον πρωθυπουργό να απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας στους τραπεζίτες "σ' αυτή την φάση που είναι μια φάση σαφούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας". Και συνέχισε την ίδια κασέτα; "Ο ρόλος των τραπεζών είναι κρίσιμος, υπό αυτή την έννοια, είναι κρίσιμο να ακουμπήσετε στη θετική πορεία της οικονομίας και να ξεπεράσουμε μαζί τα τελευταία εμπόδια ...". 
Μάλιστα. "Ολοι το ίδιο είμαστε, λαός και Κολονάκι" που λέει και το άσμα. Και όμως ο ίδιος ο Τσίπρας, πριν μερικά χρόνια όταν το κόμμα το ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση είχε άλλη άποψη για τον ρόλο των τραπεζών και για τους τραπεζίτες. Ας θυμηθούμε τι δήλωνε (21/3/2013) ο σημερινός πρωθυπουργός για τον τωρινό κεντρικό τραπεζίτη, όταν είχε αναλάβει υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά: «Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί».

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η αρθρογραφία του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού όταν αυτός αρθρογραφούσε στην "Αυγή". Ο Θανάσης Καρτερός μάλιστα σε κείμενο του έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική διαδρομή του Στουρνάρα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί δίνοντας «λόγο σε κείνους που τον διόρισαν και τον στηρίζουν -στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον ωραίο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος και όχι στους Έλληνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί».

Προσέξτε τώρα διατυπώσεις ειπωμένες κατά λέξη από το στόμα του Τσίπρα.
Τραπεζίτες και πρωθυπουργός "εις σάρκαν μία": «Με τρόπο σοβαρό, υπεύθυνο και αποτελεσματικό να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών», μας είπε και συνέχισε την ... έκθεση ιδεών του κάνοντας λόγο για «μεγαλοοφειλέτες και μεγαλομπαταχτζήδες έχουν καταφέρει να χρεοκοπήσουν τις επιχειρήσεις τους, όντας οι ίδιοι πλούσιοι και βγάζοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό, μη πληρώνοντας τα χρέη στις τράπεζες». 
Αυτονόητες αυτές οι διαπιστώσεις αλλά... Πόσα εκατομμύρια χρωστούν στις τράπεζες, δανεικά κι αγύριστα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ γνωρίζουμε. Ε και; Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε όνομα και μάλλον τα χρέη του θα τα φάει η μαραμάγκα, ενώ όσο αφορά το χρέος της Ν.Δ το πιο πιθανό είναι να συμβεί αυτό που είπε σε τηλεοπτική του παρουσία ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνις Γεωργιάδης: «Είναι βέβαιο ότι πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία διαγραφής χρεών της Νέας Δημοκρατίας».


Επίσης κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα ονόματα μεγαλοοφειλετών και μπαταχτήδων που έχουν φεσώσει με εκατομμύρια τον ελληνικό λαό που απ' την φοροληστεία του ανακεφαλαιώνονται οι τράπεζες;  Είχαν κανένα πρόβλημα; 
Και η αποθέωση είναι η λύση που προτείνει στους τραπεζίτες ο Τσίπρας: "Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια", αυτών των μεγαλοοφειλετών "να μειωθούν με ταχύτητα"! 
Με δυο λόγια μένουν στο απυρόβλητο αυτοί οι πλουτοκράτες και απλώς οι τραπεζίτες πρέπει να "μειώσουν" τα θαλασσοδάνεια που καταλήγουν να παραφουσκώνουν τα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών

Και συνεχίζει το αφήγημα του ο Τσίπρας, ζητώντας από τους τραπεζίτες να συμβάλλουν ώστε: «να σταματήσει μια διαρροή ψευδών ειδήσεων, ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία με την ευρεία έννοια διότι και νομοθετικά προστατεύεται, αλλά και όλα όσα έχουμε συμφωνήσει διαμορφώνουν ένα πλέγμα που δεν προκαλεί αστάθεια και ανησυχία». 

Εδώ πια και για το πόσο συνειδητά ψεύτης είναι ο Τσίπρας θα αφήσουμε να μας το πει ένα κείμενο από το ημιεπίσημο έντυπο της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε πριν τρεις μέρες:

Το μαχαίρι στον λαιμό ενός ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ και 10 λεπτά έβαλε η Εφορία στο Αγρίνιο, προχωρώντας στην αναγκαστική κατάσχεση του ακινήτου του, το οποίο αποτελεί την πρώτη κατοικία του... Η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας επιδόθηκε στον άνδρα από δικαστική επιμελήτρια και με αυτήν του γνωστοποιούσε ουσιαστικά πως το κράτος δέσμευε το σπίτι του.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger