Home » » Το ΚΚΕ γνωρίζει το Δόγμα του Ελληνικού Στρατού;

Το ΚΚΕ γνωρίζει το Δόγμα του Ελληνικού Στρατού;

Από Unknown , Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 | 8:33 μ.μ.

Το ΚΚΕ με το φυλλάδιο του για τα 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που απευθύνεται στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, το οποίο υπήρξε πρωτοσέλιδο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, αλλά και επίσης γνώρισε την προβολή πληθώρας καθεστωτικών ΜΜΕ, μπορεί να δημιούργησε ερωτηματικά στους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, αλλά όχι σε όποιον παρακολουθεί τις δημόσιες τοποθετήσεις του γύρω από τις Ένοπλες Δυνάμεις.Η πολιτική πρωτοβουλία λοιπόν αυτή είναι απόλυτα σύμφωνη με μια γραμμή απεύθυνσης  που:
  • ζητά την εχθρική για τον κόσμο της εργασίας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαιτεί να μην πληγούν από τις Μνημονιακές περικοπές ΜΟΝΟ όσοι απαρτίζουν τις κατασταλτικές-πολεμικές-δικαστικές κρατικές δυνάμεις ώστε να "μπορέσουν" να επιβάλλουν στους εργαζόμενους και την νεολαία τα Μνημόνια και το σύνολο της αστικής πολιτικής.
  • απέχει ουσιαστικά από το μπλοκάρισμα της Πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • αρνείται να καταδικάσει και να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες ενάντια στην στρατιωτικοποίση του λαού μας που προωθεί η κυβέρνηση και την ένταξη των στρατιωτικοποιημένων εθνικιστικών τμημάτων στον Ελληνικό Στρατό: Άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων, 2017 ως Έτος Εθνοφυλακής, "κοινωνικός ρόλος των Ε.Δ." κλπ.
  • αρνείται να καταγγείλει και να αμφισβητήσει μαχητικά την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και τη διατήρηση των προνομίων των στρατιωτικών εις βάρος των στρατευμένων. Χαρακτηριστική η καταγγελία από τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα που δεν θέτει θέμα λειτουργίας τους και εκμετάλλευσης των στρατευμένων ως ΥΠΗΡΕΤΩΝ των στρατιωτικών, της πρόσληψης πολιτικού προσωπικού και τόσων άλλων αιτημάτων που δημιουργούν μέτωπο  μεταξύ εργαζομένων και στρατιωτών.
 Το κείμενο τους κινείται στην γνωστή ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ κατεύθυνση που Αρνείται να δει τον σύγχρονο ρόλο του Ελληνικού Στρατού. Την πραγματική οργανική σχέση του ελληνικού καπιταλισμού και των Ενόπλων Δυνάμεων του ελληνικού αστικού κράτους με το ΝΑΤΟ! 
Εμείς παραθέτουμε ξανά το επίσημο Δόγμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς του 2014, διαλέγοντας μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Τα σημεία αυτά αποδεικνύουν ότι το ελληνικό κράτος έχει ένα υπερσύγχρονο στρατιωτικό δόγμα, αντίστοιχο με τα πολεμικά δόγματα των άλλων ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Νοεμβρίου 2017 στις 3:11 μ.μ.

βαλτε και μια παραπομπη για το κειμενο του κκε (https://www.902.gr/eidisi/politiki/143892/fylladio-toy-kke-kai-tis-kne-gia-tin-epeteio-toy-polytehneioy)
νομιζω το κειμενο αναφερεται βασικα στα χρονια της χουντας. με προτροπες για το σημερα. κατα τα λοιπα γιαυτο που αναδεικνυει ο αρθρογραφος θυμιζουμε την υπερτατη αρχη του κοινοβουλευτισμου: το πολιτικο κοστος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger