Home » , » Τα "θαύματα" της "Τίμιας Ζώνης"

Τα "θαύματα" της "Τίμιας Ζώνης"

Από giorgis , Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 | 1:06 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Την είδηση την ακούσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή και μας λέει ότι χιλιάδες ευσεβείς χριστιανοί, παρά τον άσχημο καιρό «στέκονται υπομονετικά για να προσκυνήσουν την τίμια ζώνη της Παναγίας» την οποία έφερε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Νέα Ιωνία ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.
Όταν μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι οι προσφορές των πιστών θα χρησιμοποιηθούν για αγαθοεργίες λίγο έλειψε να πάμε και εμείς να προσφέρουμε τον οβολό μας.

Αλλωστε ο καλόγερος που "διαχειρίζεται" την «τίμια ζώνη» δεν είναι κάποιος τυχαίος ρασοφόρος. Τόσα θαύματα έχουν γίνει με την μεσολάβηση του που χρειάστηκε να εκδώσει ένα ολόκληρο βιβλίο για να τα περιγράψει. Όπως αναφέρει στο σύγγραμμά του ο Εφραίμ καρκινοπαθείς γιατρευόταν οριστικά, στείρες γυναίκες έμειναν έγκυες αρκεί ο «άγιος» ηγούμενος να τους έδινε την ευχή του και να φορούσαν το πιο πολύτιμο εμπόρευμα που έχει το μοναστήρι του. Την «Αγια Ζώνη». Ασε που είμαστε σίγουροι ότι αυτή μεσολάβησε για να ξελασπώσει ο Εφραίμ με μια ψιλοταλαιπωρία την δικαστική περιπέτεια που είχε με τις «άγιες κομπίνες» του.

Επειδή γι’ αυτό το θέμα είναι πιο αρμόδιος από μένα να το προσεγγίσει ο σύντροφος Mitsos175, ας διαβάσουμε το σχετικό κείμενο του. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger