Home » , » Λιάνα Κανέλλη - Παντελής Καψής: Κοίτα ποιοι κάνουν κριτική στον "Ρουβίκωνα"!

Λιάνα Κανέλλη - Παντελής Καψής: Κοίτα ποιοι κάνουν κριτική στον "Ρουβίκωνα"!

Από giorgis , Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 | 10:45 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα όσα ακούσαμε να μας λέει –στην εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στον ραδιοσταθμό του Χατζηνικολάου- η Λιάνα Κανέλλη
Κι αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφετε με χυδαίο τρόπο ενάντια στον «Ρουβίκωνα», αυτή την φορά παπαγαλίζοντας την γνωστή θεωρία των δυο άκρων και ταυτίζοντας την αναρχική αυτή ομάδα με την εγκληματική συμμορία του Μιχαλολιάκου. Αλλωστε είχαμε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν με την συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ, βουλευτή, όταν χαρακτήριζε «κωλόπαιδα» τα μέλη του «Ρουβίκωνα» και τα παραλλήλιζε με δολοφόνους, οπότε δεν είχαμε κάτι περισσότερο να προσθέσουμε από τον σχολιασμό που κάναμε τότε.

Ακούγοντας όμως, έναν άλλο δημοσιοκάφρο, τον Παντελή Καψή, να παρουσιάζεται σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Αλαφούζου, και να μας λέει ότι «ο Ρουβίκωνας με τις ευλογίες κυβερνητικών στελεχών κινείτε ανενόχλητος» και άλλες τέτοιες μπούρδες, είπαμε να σταθούμε λίγο στο «ποιος μιλάει».

Αυτός ο τύπος λοιπόν, -που για να μην ξεχνάμε προέρχεται από την «ανανεωτική αριστερά», ενώ υπήρξε και αρθρογράφος του «Θούριου», έντυπο της νεολαίας «Ρήγας Φεραίος»-, έχει μια «αξιοθαύμαστη» πορεία τα τελευταία χρόνια, κι αυτό το κατόρθωσε κύρια λόγω οικογενειακών καταβολών. Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του Γιάννης Καψής ο οποίος ξεκίνησε ως φέρελπις δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, είχε «άκριες» σε όλο το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο.

Στα βήματα του πατέρα του, λοιπόν, και ο Παντελής Καψής βρίσκεται να δημοσιογραφεί στο συγκρότημα Λαμπράκη με μισθό πάνω από 18.000 ευρώ τον μήνα, ενώ όταν ο ΔΟΛ κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας που είχε με τον Παντελή Καψή, του δίνει σαν αποζημίωση πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ!!! Να συμπληρώσουμε ότι όσο εργαζόταν στον ΔΟΛ ο Π. Καψής αμειβόταν με 18.014 ευρώ τον μήνα.

Στην συνέχεια τον Δεκέμβρη του 2011 ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα σαν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Η κατάληξη του αυτή υπήρξε σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών του, αφού σαν διευθυντής των φυλλάδων του ΔΟΛ, «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υποστήριξε τον διορισμό του Λ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργού, απαξιώνοντας εντελώς το όνομα του Φ. Πετσάλνικου που είχε ακουστεί να διεκδικεί την ίδια θέση. 
Βρίσκεται δηλαδή σε ένα υψηλά αμειβόμενο κυβερνητικό πόστο με αρμοδιότητες που μπορεί να του αποδώσουν και άλλα πράγματα πέρα από την αναγνώριση και τον μισθό του.

Ερχεται Ιούνης του 2013, οι πολιτικές καταστάσεις έχουν αλλάξει στην χώρα και ο Αντώνης Σαμαράς δεν αφήνει αναξιοποίητο ένα άτομο με το "πολιτικό βεληνεκές" που διαθέτει ο Παντελής Καψής. Τον διορίζει Υφυπουργό, παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Εχουμε δηλαδή έναν τύπο «φυτευτό», αφού ποτέ δεν εκλέχτηκε αλλά πάντα κατόρθωνε να βρίσκεται σε καίριες θέσεις μέσω «γνωριμιών».

Για τις «αποδόσεις» του, σ’ αυτό το πόστο έχουν γραφτεί και λεχθεί πάρα πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. 

Αυτό που μας εξοργίζει είναι το θράσος που έχουν κάτι τέτοιοι μπασιμπουζούκηδες σαν τον Π. Καψή να βγαίνουν και να εξαπολύουν τον οχετό τους ενάντια σε μια συλλογικότητα που αν μη τι άλλο οι ενέργειες της έχουν κοινωνική αποδοχή και τα μέλη της είμαι μόνιμα στο στόχαστρο του αστικού κράτους.

Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά παιδιά απ’ τον «Ρουβίκωνα». Δυο μάλιστα αρθρογραφούν και στον ιστότοπο μας. Ξέρω δηλαδή από «πρώτο χέρι», πώς τα «φέρνουν βόλτα» στην καθημερινότητά τους.

Γι’ αυτό μου φαίνεται εξωφρενικά προκλητικό, πάμπλουτα άτομα σαν τον Παντελή Καψή, δημοσιοκάφροι που τόσα χρόνια μας λένε ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις, να σφαγιαστούν ακόμα περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα … «για να σωθεί η χώρα», να στρέφονται απέναντι σε αγωνιστές που με το δικό τους οπτικό πρίσμα, παλεύουν ενάντια στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Για μας είναι ξεκάθαρο: Να σώσουν το παντεσπάνι τους και να υπερασπιστούν τα  συμφέροντα των αφεντικών τους αγωνίζονται όλα αυτά τα θρασίμια του καθεστώτος.

Υ.Γ.  Την μεγαλύτερη παπαριά την ακούσαμε από την εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη αλλά αυτή έχει το ακαταλόγιστο


Τώρα θα πείτε αυτή είχε την δυνατότητα να είναι παρούσα στις συνομιλίες που είχε ο Σαμαράς με το .. θεό, θα έχει πρόβλημα να ανακαλύψει καμένους ανθρώπους από τον "Ρουβίκωνα"; Σωστό κι αυτό 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

3 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 μ.μ.

ΟΙ Μηχανισμοί του Αστικού κράτους έχουν πολλά πλοκάμια και όλα είναι στην υπηρεσία των Καπιταλιστών. Ο Αντικομμουνισμός και η επίθεση στην ΛΙΑΝΑ είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Δείχνει οτι το ΚΚΕ είναι στον σωστό δρόμο. Αρνούμενο να αυτοκτονήση το 2012 σε πολιτικό μέτωπο και κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού με τον Σύριζα γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα. Η ΛΙΑΝΑ ήρθε δίπλα στο ΚΚΕ το 1993 και είναι προς τιμή της όπως και του ΚΚΕ. Ηταν τότε που τα ποντίκια με επικεφαλής τον ΑΘΛΙΟ ...ΦΑΡΑΚΟ.... τρέχανε να αγκαλιάσουνε την Αστική τάξη και έφτασε ο Αθλιος να κατηγορήση τον Μπελογιάννη για ...πρακτορα... της Μόσχας. Και πάρα πολλά άλλα. Με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να σφάζει με απίστευτη αγριότητα τον λαό και με απόλυτη δικαίωση σε οτι είπαμε συνεχίζουμε τον αγώνα. Απέναντι απο τους Μηχανισμούς του Αστικού κράτους και των Ταγμάτων εφόδου που φτιάχνει.

3 Νοεμβρίου 2017 στις 11:05 μ.μ.

Κοιτώντας "ποιοί κάνουν κριτική στον ρουβίκωνα" δε θα καταλάβουμε και πολλά!
Οπως δε θα καταλάβουμε και πολλά κοιτώντας "ποιοί αποδοκιμάζουν την επίθεση στον μικρό Αμίν".
Είναι καλύτερα να βλέπουμε τι κριτική κάνει ο καθένας.
Και, ειδικά για τον "κουκουλοφόρο(;...!...γιατί άραγε;!) ρουβίκωνα", είναι πιο χρήσιμο να δούμε ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

3 Νοεμβρίου 2017 στις 11:25 μ.μ.

- Το "ιερό μένος" κατά της Κανέλλη του Γ.Γ. (χωρίς το ηχητικό της "ενοχής" της) δεν το σχολιάζω... Ή μάλλον αντί σχολίου θα παραθέσω μια άλλη περίπτωση που εξεμάνη ο Γ.Γ. με τη "χυδαιότητα" της Κανέλλη:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6093.html
Τα συμπεράσματα δικά σας για την Κανέλλη και το "ιερό μένος" του Γ.Γ. ...

- Επίσης, δε σχολιάζω το τσουβάλιασμα Κανέλλη με Καψή... Να θυμίσω μόνο ότι στο τσουβάλιασμα έχουν "ειδικότητα" συγκεκριμένοι χώροι που προκαλούν τουλάχιστον αποστροφή στο μέσο εργαζόμενο και δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά.

- Την άποψή μου για το Ρουβίκωνα και τη "λογική της ανάθεσης" που καλλιεργούν τα μέλη του την έχω καταθέσει. Προφανώς κάποιους "υπερεπαναστάτες", αυτό δεν τους προβληματίζει καθόλου...

Άγνωστος Χ

4 Νοεμβρίου 2017 στις 12:04 π.μ.

Το ηχητικό υπάρχει εδώ http://www.real.gr/audiofiles/643664.mp3 Και η Κανέλλη λέει επί λέξη: «Προσοχή Το φίδι βγάζει ξανά το κεφαλάκι έξω απ το αυγό. Και το βγάζει με τρόπο ελαφρώς "Ρουβικωνιάτικο". Δηλαδή καμιά μπουνιά εδώ, δηλαδή καμιά κλωτσιά εκεί, 25 εναντίων γυναικών, μαλακά πραγματάκια για την ώρα για να μπορούν να ‘ρθουν τ' άλλα τα χοντρότερα».

4 Νοεμβρίου 2017 στις 12:04 π.μ.

οταν χαρακτηριζεις μελη οποιας συλλογικοτητας, οπως η βουλευτης του κκε κανελλη,αναλαμβανεις το ρισκο να δικαιωσεις οσους σε χαρακτηρισουν ομοια για την δικη σου πολιτικη δραση (για παραδειγμα την συμβολικη καταληψη του υπουργειου)

4 Νοεμβρίου 2017 στις 12:51 π.μ.

Ολοφάνερα κάποιους ενοχλεί ο Ρουβίκωνας. Ιδιαίτερα οι κινήσεις του να σταματήσει τους πλειστηριασμούς. Ένα από τα προαπαιτούμενα, ήταν ακριβώς η αρπαγή των σπιτιών των ανθρώπων, που δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Μάλιστα αυτός ήταν ο σκοπός μαζί φυσικά με τα χρήματα των εργαζομένων.
Όλοι οι φόροι, οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς - συντάξεις, έχουν αντικειμενικό σκοπό την καταλήστευση της περιουσίας των πολλών και τη συσσώρευση της σε ελάχιστους πλούσιους, που μπορούν να αγοράσουν φθηνά πολλά ακίνητα.
Αυτό γίνονταν και στην προηγούμενη Κατοχή. Ο θάνατος των πολλών, ο πόνος και η δυστυχία πλούτισε λίγους ασυνειδήτους. Οι μαυραγορίτες έπαιρναν κινητή και ακίνητη περιουσία κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί. Παρόμοια ενεργούν τώρα.
Δεν με ενδιαφέρει τι λέει οποιοσδήποτε πολιτικός, δημοσιογράφος κοκ. Θα μιλήσω για μένα προσωπικά. Είμαι πτυχιούχος και μακροχρόνια άνεργος. Προφανώς δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς. Στηρίζομαι στην Αλληλεγγύη φίλων, συγγενών κοκ. Με την ευκαιρία τους ευχαριστώ για όσα προσφέρουν. Επειδή είμαι κάποιας ηλικίας με κάμποσα προβλήματα υγείας, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, ότι θα καταφέρω να κάνω καριέρα...
Περιττό να πω πως αισθάνομαι. Όσοι είστε σε παρόμοια θέση, καταλαβαίνετε πολύ καλά. Υπάρχουν μάλιστα άνθρωποι σε πολύ χειρότερη θέση από μένα. Μοιραία πολλοί από μας δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τα χαράτσια, ή ακόμα τα έξοδα τους. Έτσι, όσο πάει η κατάσταση, αν δεν βελτιωθεί ουσιαστικά η Οικονομία, και δεν βρούμε δουλειά, θα δημιουργηθούν χρέη ή υπάρχοντα χρέη θα αυξηθούν.
Κάποια στιγμή λοιπόν τα χρέη θα φτάσουν σε κρίσιμο σημείο και θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε. Αν είμαστε τυχεροί θα καταφέρουμε κάποτε να το κάνουμε. Αν είμαστε στην ίδια κατάσταση καιρό, θα μας βγάλουν το σπίτι στο σφυρί. Ίσως κάποιο χωράφι ή άλλο ακίνητο, όσοι έχουν. Πιο πριν φυσικά θα έχει κοπεί φως, νερό, τηλέφωνο... Η θέρμανση ήδη έχει κοπεί στους περισσότερους. Ήδη πάρα πολλοί δεν έχουν τα παραπάνω βασικά αγαθά. Μόνο μια στέγη, κι αυτή έρχονται να τους την πάρουν!
Ρωτάω λοιπόν το ΚΚΕ που το πιστεύω (για άλλους δεν κάνω τον κόπο): Σύντροφοι, αν σταματήσει ο Ρουβίκωνας, και μου βγάλουν το διαμέρισμα στο σφυρί, μπορώ να πάω να μείνω με την Λιάνα; Λιάνα μου, τι λες; Δεν ροχαλίζω, αυτό να το λάβεις σοβαρά υπόψη. Επίσης είμαι διακριτικός. Γιατί στη Λιάνα; Γιατί είναι Κομμουνίστρια. Μένω και σε όποιον άλλο σύντροφο θέλει, αλλά η Λιάνα προφανώς θα έχει τη δική της πρόταση, για να ασκεί κριτική στο Ρουβίκωνα. Η μόνη πρόταση που θα ανακούφιζε αμέσως μερικούς από μας, θα ήταν να μας φιλοξενήσουν επ’ αόριστο. Να δείξουν στους φασίστες πως εμείς πραγματικά έχουμε Αλληλεγγύη μεταξύ μας, από τον βουλευτή μέχρι τον απλό ψηφοφόρο. Επίσης, θα ήθελα να ακούσω αντιπρόταση για όλους τους αστέγους. Φυσικά θα παλέψουμε για Κομμουνισμό, αλλά μέχρι να «ωριμάσουν οι συνθήκες» μπορεί να πεθάνουν πολλοί στο δρόμο και δεν θα το θέλαμε.
Θα σας πω και ποια άλλη «εναλλακτική» (προσέξτε τα εισαγωγικά) υπάρχει: Aν δεν βρούμε στέγη έξω, πολλοί θα πάνε μέσα. Φυλακή! Γιατί θα υπάρχει η εξής «επιλογή» σε πάρα πολλούς «Θα κοιμάμαι στο πεζοδρόμιο, ή σε κελί»; Στην ουσία το «δίλλημα» είναι επιβίωση σ' άθλιες συνθήκες, ή θάνατος σ' ακόμα χειρότερες;! Αυτό ας το λάβετε υπόψη, εσείς που καταδικάζετε τη βία. Κράτος, ΜΜΕ, κόμματα, κλπ… mitsos175.

4 Νοεμβρίου 2017 στις 1:50 π.μ.

https://athens.indymedia.org/post/1579535/

4 Νοεμβρίου 2017 στις 2:20 π.μ.

Το να σταματάνε πλειστηριασμοί που είναι για απλήρωτους εργαζόμενους και Ασφαλιστικά ταμεία είναι Εγκληματική ενέργεια. Με ελεημοσύνες δεν λύνονται τα προβλήματα.

4 Νοεμβρίου 2017 στις 8:47 π.μ.

Γ.Γ@ Κατ'αρχάς πού στέκει ο αρχικός σου σχολιάσμος γιά τήν Κανέλλη μέ τό υπόλοιπο σού αρθρό πού αναφέρεται έξ ολοκλήρου στόν Π.Καψή δέν μπορώ νά τό καταλάβω."Η μάλλον γνωρίζω...
Μήτσο175,άμα περιμένεις νά σωθείς από πληστηριασμούς από κάτι ρουβίκωνες σώθηκες..Έχουμε χορτάσει από υπέρεπαναστατες.Μάγκες τού ρούβικωνα σπάστε καί άλλα γραφεία,καταστρέψτε καί άλλη δημόσια περιουσία , τό σύστημα τό τελειώσατε......

4 Νοεμβρίου 2017 στις 8:57 π.μ.

Μήτσο 175 το τερμάτισες...δηλαδη μόνο ο ρουβικωναε κινητοποιειτε έναντια στους πλειστηριασμούς; όλους τους άλλους που πηγαίνουν συ ειρηνοδικεία εδω και μήνες τους έχεις χεσμενους; και πάνω σε αυτό το ψεμμα κτιζεις κι ότι καλή η επανάσταση αλλα αργεί πολυ ρε παιδί μου οποττε ας μην την συνδέουμε με τους σημερινούς αγώνες διότι..επειγομεθσ...και τελικα όλη η κατάληξη της δίκης σας αλλα και της κυρίαρχης - οι δυο όψεις του νομισματος- ειναι ότι θα μας σώσει ο ρουβικωνας! Μην του ασκειτε κριτική, μην μιλάτε για οργάνωση κι εξουσία της ε.τ. Γιατί θα μας άφησε απροστάτευτους και θα μείνουμε άστεγοι, δεν μπορούμε να σωθούμε μόνοι μας!

4 Νοεμβρίου 2017 στις 1:22 μ.μ.

....Φυσικά θα παλέψουμε για τον Κομμουνισμό αλλα μέχρι να ωριμάσουνε οι συνθήκες μπορει να πεθάνουν άνθρωποι στον δρόμο..... ΟΙ Συνθήκες δεν ωριμάζουνε στηρίζοντας ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ στο έδαφος του Καπιταλισμού. ΟΙ Συνθήκες ωριμάζουνε με τον αγώνα της Εργατικής τάξης και του λαού μέσα απο την Λαική Συμμαχία και όποιος Σαμποτάρει αυτό τον αγώνα βοηθάει στο να πεθάνουν άνθρωποι στον δρόμο. ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τώρα.

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2017 στις 2:09 μ.μ.

Η Κανέλλη ήταν δεξιά μεχρι το κόκκαλο .Μπήκε επι επταετίας στην ερτ.Στα γεράματα έγινε κομμουνιστρια υποτίθεται.Σεβαστό αρκει η μύγα που λεκανε κώλο να μην χέσει κ τον κόσμο όλο όπως έλεγε η (εαμιτισα) γιαγιά μου...

4 Νοεμβρίου 2017 στις 2:56 μ.μ.

Ενω αντίστροφα το Ταξικό ναυάγιο ....φαράκος.... πήγε με τον ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ και πρόλαβε να πει τον Μπελογιάννη ...πράκτορα της Μόσχας. ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.

4 Νοεμβρίου 2017 στις 11:49 μ.μ.

1) Τιμώ τους αγώνες όλων. Αυτό το λέω με κάθε ευκαιρία.
2) Υπάρχει μια πολύ σοβαρή κατάσταση, που απαιτεί δράση κι όχι μουρμούρα.
3) Κάθε μορφή Αντίστασης είναι αναγκαία.
4) Περιμένω προτάσεις. Προτάσεις συγκεκριμένες, άμεσα εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές.
mitsos175

5 Νοεμβρίου 2017 στις 1:05 π.μ.

Στην είπα την πρόταση Μήτσο. Αμεσα Εφαρμόσιμη απο χρόνια πίσω χωρίς ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και Δημοψηφίσματα..... Ενίσχυση παντού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν υπάρχει στεγνό νερό. Η Καπιταλισμό θα έχεις και ο λαός θα χάνει και τα σπίτια του η Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΗΤΣΟ.

5 Νοεμβρίου 2017 στις 1:23 π.μ.

Μήτσος. Και βέβαια οταν σταματάνε πλειστηριασμοί που αφορούν Μισθούς σε απλήρωτους εργάτες και ασφαλιστικά ταμεία είναι έγκλημα Μήτσο.

5 Νοεμβρίου 2017 στις 5:22 π.μ.

Παναγιώτη, σταμάτα να λες ότι και τα ΜΜΕ. Διάβασε το νόμο για τους πλειστηριασμούς και θα δεις ποιοι τα παίρνουν πρώτοι και πόσα. Τα ακίνητα τα βγάζουν συνήθως οι Τράπεζες. Γιατί; Κόπτονται για τους εργαζόμενους; Ας γελάσω! ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ στο χρήμα που θα πάρουν ενώ μέχρι πρότινος προηγούνταν τα Ασφαλιστικά Ταμεία κι η Εφορία.
Άλλωστε κανείς (πλην Μητσοτάκη και καναλιών) δεν είπε να μην πληρώσουν οι πλούσιοι. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, τι δεν καταλαβαίνεις; Ο διωγμός που κάνουν, το πλιάτσικο, είναι επίσης έγκλημα. Άμα κατοχυρώσουν τους φτωχούς, ας γίνουν όσοι πλειστηριασμοί θέλουν. Σιγά όμως μην το κάνουν. Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως η ΝΔ; Είναι ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ η συγκεκριμένη λεηλασία. Εκτός αν λες ότι η Τρόικα στηρίζει τους εργαζόμενους! Να τ’ ακούσω κι αυτό…
Στην πράξη οι φτωχοί δεν μπορούν να πληρώσουν. Απλή λογική: Ο πλούσιος δεν θα χάσει ένα ακίνητο που κάνει πολλά λεφτά για λίγα χρέη, ο φτωχός όμως θα χάσει το σπίτι που κάνει σχετικά λίγα για πολύ λιγότερα, γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει. Να αφήσεις τα σάπια που λένε οι Τράπεζες και οι νεοφιλελές. Τολμάνε και μιλάνε οι Τράπεζες που μας χρεοκόπησαν μαζί με τους πολιτικούς!
Από το 2008 και μέχρι τέλη του 2014 ο νόμος δεν επέτρεπε τον πλειστηριασμό για ορισμένα χρέη (λ.χ. μέχρι 200.000 ευρώ - νόμος Κατσέλη). Αλλά ήταν με ημερομηνία λήξης και για να αμβλύνει τις αντιδράσεις. Ας διαγραφούν 100% τα χρέη, όσων δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και είναι φτωχοί, όσων τα χρέη είναι από τοκογλυφία κι άδικα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, και μετά, ας κάνουν ότι θέλουν. Γιατί άραγε δεν βάζουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ τους πλειστηριασμούς, που αφορούν τις αποζημιώσεις εργαζομένων, να δούμε πόσοι είναι επιτέλους; Εκεί πρώτος εγώ, θα πω να γίνουν. Να δούμε και τι παίρνει τελικά ποιος. Αυτοί που βγάζουν τα σπίτια στο σφυρί είναι στην συντριπτική πλειοψηφία οι ΕΧΟΝΤΕΣ και στην συντριπτική πάλι πλειοψηφία αρπάζουν από τους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ.
Οι άνθρωποι πήραν δάνεια βασιζόμενοι στο μισθό τους. Μετά που έκοψαν το μισθό, που έβαλαν αβάσταχτα χαράτσια κι έχασαν τη δουλειά τους, δεν μπορούν πια να τα πληρώσουν. Τι ρύθμιση να κάνει ο άνεργος στο χρέος; Άμα έχει μηδέν (0,00€) εισόδημα, που θα βρει να τα δώσει; Αυτή είναι η κατάσταση αλλά κάποιοι είναι στον κόσμο τους.
Εκτιμώ τους αγώνες όλων, όμως η Λιάνα με το «Ρουβικωνιάτικο» έκανε λάθος. Το να επιμείνουμε σε κάτι λάθος, είναι ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα. Ρωτήστε τους ανθρώπους, να σας πούνε τι γίνεται. Δεν λέω εναντίον του Κόμματος, σχολιάζω μια φράση ενός βουλευτού. Πρέπει να αναλύσω τη διαφορά πολιτικής πρότασης ενός κόμματος και μιας λέξης ενός στελέχους; Ούτε είναι μομφή για τους αγώνες της. Μη λέμε ότι μας κατέβει. Ο Ρουβίκωνας δεν χτύπησε γυναίκες, αλλά τα έβαλε με «δήμιους» που κάνουν τη βρομοδουλειά για το μεγάλο Κεφάλαιο. Αυτό δεν έχει σχέση με φύλο, θρησκεία, χρώμα δέρματος, αλλά με ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ. Οι κόρακες κοιτάνε να μας πάρουν τα σπίτια δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο. Δεν λέω λοιπόν ότι δεν κάνουν κι άλλοι αγώνα και μάλιστα σκληρό, επίμονο, αλλά οι Αναρχικοί σε αυτό το σημείο και μέχρι τώρα ήταν αποτελεσματικοί. Γι αυτό, αν δεν τους συμπαραστεκόμαστε, τουλάχιστο ας μην τους βρίζουμε… mitsos175.

5 Νοεμβρίου 2017 στις 9:13 π.μ.

Σταματάνε και πλειστηριασμοί που είναι για να πληρωθούν Εργαζόμενοι και Ασφαλιστικά ταμεία. Η Μοναδική λύση είναι ο αγώνας του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Είναι το μόνο που φοβάται η Αστική Τάξη Μήτσο.

5 Νοεμβρίου 2017 στις 12:18 μ.μ.

Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών. Είμαι υπέρ της ματαίωσης πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία λαϊκών και φτωχών ανθρώπων και πολύ καλώς παρεμποδίζονται αυτοί. Δεν είμαι όμως υπέρ της παρεμπόδισης πλειστηριασμών περιουσιών για πλούσια καθίκια, μπαταχτσήδες, λαμόγια, φοροφυγάδες, εκμεταλλευτές κλπ. Αυτός ο μη διαχωρισμός των δύο περιπτώσεων συκοφαντεί όλη την προσπάθεια που κάνουν οι συλλογικότητες και όποιοι συμμετέχουν σε αυτοί. Εκτός του ότι δίνει τροφή για προπαγάνδα από τα συστημικά ΜΜΕ είναι και αντικειμενικά ανήθικο να τη γλιτώνει κάποιος που ενώ έχει εισοδήματα και είναι λαμόγιο ή είναι απατεώνας, δεν πληρώνει εργαζομένους κλπ διότι αυτά τελικά θα τα πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι πέρα από το γεγονός ότι την γλιτώνει.

Δυστυχώς με την ματαίωση πλειστηριασμών που αφορούν όντως πρώτη-λαϊκή κατοικία και περιουσία των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών γίνονται και ματαιώσεις πλειστηριασμών που αφορούν τις άλλες περιπτώσεις που ανέφερα και αυτή η εξίσωση μόνο ζημιά κάνει. Δεν γίνεται λοιπόν από μεριάς κινήματος και όσων συμμετέχουν σε αυτό να υπάρξει ένας τέτοιος διαχωρισμός στα Ειρηνοδικεία στην πράξη; Δηλαδή εκείνη την ώρα που διενεργούνται οι πλειστηριασμοί να υπάρχει να το πω έτσι λαϊκός-εργατικός έλεγχος όλης της διαδικασίας ώστε να επιτραπούν αυτοί οι πλειστηριασμοί που δεν θίγουν φτωχούς ανθρώπους και πολίτες εργατικών-λαϊκών στρωμάτων και να μην επιτραπεί η διενέργεια των υπόλοιπων. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ας πάνε οι συλλογικότητες να είναι μπάστακες να το πω έτσι και να παρακολουθούν-ελέγχουν όλη τη διαδικασία. Να επιτρέψουν να πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί που πρέπει και να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση των υπόλοιπων που αφορούν τη φτωχολογιά και τα θύματα της κρίσης. Να υπάρχει δηλαδή από μεριάς κινήματος ένας διαχωρισμός στην πράξη των περιπτώσεων. Γιατί πρέπει να ματαιώνεται συνολικά η διαδικασία για όλους τους πλειστηριασμούς και να την γλιτώνουν μερικά καθάρματα; Αυτό δεν μπορεί να γίνει; Ρωτάω γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω πως γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και έχω απορίες επί του θέματος. Εκτός και αν δεν γίνεται οπότε οκ σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση που δεν προστατεύει τα θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών και όχι το κίνημα. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει αν γίνεται αυτό που περιέγραψα ή όχι.

Για να πω και την πρότασή μου συνοπτικά. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

ΥΓ: Μην θεωρήσουν κάποιοι ότι προβοκάρω ή ότι είμαι υπέρ των πλειστηριασμών των φτωχών οι απορίες μου είναι αληθινές και όχι προβοκατόρικες-προσχηματικές εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger