Home » , » Σαν σήμερα στις 22 Νοέμβρη 1989 σχηματίζεται "οικουμενική κυβέρνηση" με πρωθυπουργό τον Ζολώτα

Σαν σήμερα στις 22 Νοέμβρη 1989 σχηματίζεται "οικουμενική κυβέρνηση" με πρωθυπουργό τον Ζολώτα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 | 12:58 π.μ.

Σαν σήμερα στις 22 Νοέμβρη 1989 με την σύμφωνη γνώμη των ηγετών της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, και του πρώην γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη σχηματίζεται οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον ακαδημαϊκό Ξενοφώντα Ζολώτα.

Ας δούμε πώς περιγράφει τα γεγονότα της εποχής ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πριν»:

Στις 5 Νοεμβρίου 1989 γίνονται βουλευτικές εκλογές. Η ΝΔ ανεβάζει το ποσοστό της στο 46,2% και παίρνει 148 Βουλευτές – 2 λιγότερους από τους αναγκαίους. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει κι αυτό αύξηση ξεπερνώντας το 40% - παίρνει το 40,67% των ψήφων και 128 Βουλευτές.
Ο Συνασπισμός πέφτει στο 10,96% και παίρνει μόνο 21 έδρες, έχοντας πλέον ποσοστό μικρότερο από αυτό που είχε πάρει μόνο του το ΚΚΕ το 1981!

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου, η ηγεσία του ΚΚΕ αυτογελοιποιείται καθώς συμφωνεί ο Χ. Φλωράκης να σχηματίσει κυβέρνηση όχι μόνο με τη ΝΔ αλλά και με το… ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, τον οποίον ΝΔ και Συνασπισμός είχαν παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο στις 27 Σεπτεμβρίου! Η απόλυτη ξεφτίλα! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ σχηματίζουν την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, η οποία έχει τη στήριξη των 296 από τους 300 της Βουλής!

Την επόμενη μέρα του σχηματισμού της κυβέρνησης Ζολώτα , στις 22 Νοεμβρίου παραιτούνται οκτώ μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ (Κ. Τζιαντζής, Άγγ. Χάγιος, Θ. Σκαμνάκης, Σ. Καυκαλάς, Χρ. Καυκιάς, Δ. Τσουραμάνης, Δ. Τσακνιάς και Γ. Σταμάτης, ενώ από τον Οκτώβριο έχει παραιτηθεί και ο Μιχ. Τερζίδης).

Στις 28 Νοεμβρίου ανεξαρτητοποιείται και αποχωρεί από το ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δεσύλλας.

Στις 11 Φεβρουαρίου ιδρύεται το Νέο Αριστερό Ρεύμα από αυτούς και χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, και κυρίως της ΚΝΕ, που έχουν πέσει θύματα πογκρόμ διαγραφών ή έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς.

Για να πάει με τη ΝΔ και τους «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» και να συμμετάσχει στη γλυκιά νομή της εξουσίας, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν δίστασε να διαγράψει χιλιάδες κομμουνιστές! Από τότε πέρασε στην πλήρη ανυποληψία και ουδέποτε τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ προσέγγισαν εκείνα που έπαιρνε προτού συμμετάσχει στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

22 Νοεμβρίου 2017 στις 2:42 μ.μ.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον Αντικομμουνιστή Δελαστίκ πάντα στην υπηρεσία του Καπιταλισμού. Το 1988 έγινε το κοινό πόρισμα ΚΚΕ ΕΑΡ με βάση το πρόγραμμα του ΚΚΕ που μίλαγε για Πολιτικά Μέτωπα και ενδιάμεσα Στάδια Εξουσίας απο το 1955.... Ετσι το 1989 φτιάχτηκε ο Συνασπισμός... της αριστεράς και της προόδου που συμμετείχε σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Εκείνη ακριβώς την στιγμή μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο της τελικής διάλυσης του ΚΚΕ. Η Τροτσκιστική φράξια του ΝΑΡ όρμησε μέσα στην σύγχηση ώστε να παρασύρει εκτός καλοπροαίρετους συντρόφους ώστε να ανοίξει τον δρόμο σε Κεντριστές.... και δεξιούς οπορτουνιστές να διαλύσουν το ΚΚΕ. Δυστυχώς για όλα αυτά τα ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ και ευτυχώς για τον λαό και τους Κομμουνιστές το ΚΚΕ σώθηκε το 1991.... και ξεκίνησε η προσπάθεια ανασυγκρότησης μελέτης της Ιστορίας και εξαγωγής Συμπερασμάτων. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 το ΚΚΕ κατάργησε την αιτία όλων των καταστροφών Πολιτικά Μέτωπα και ενδιάμεσα Στάδια. Αντίθετα όλοι αυτοί που τάχα διαφωνούσαν το 1989..... αποτέλεσαν παντού ουρά του Συνασπισμού Σύριζα για 25 Χρόνια το 2012 ο ΧΑΓΙΟΣ.... έβγαζε φωτογραφίες με Τσίπρα ...γλέζο.... μαζί πανηγυρίζανε στις 25 Γενάρη του 2015 για την νίκη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ μαζί με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τμήματα της Αστικής Τάξης ψηφίσανε ΝΑΙ σε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ετσι λοιπόν Κυριε Δελαστίκ να κοιτάξετε τον Καθρέφτη σας.

22 Νοεμβρίου 2017 στις 2:44 μ.μ.

Και κάτι για την Ιστορία. Γ.Γ του ΚΚΕ στις 22 Νοέμβρη του 1989 ήταν ο ....ΑΘΛΙΟΣ..... φαράκος.......

22 Νοεμβρίου 2017 στις 2:56 μ.μ.

Γράφει ο Κύριος Δελαστίκ οτι το ΚΚΕ απο τότε έπεσε σε ... ανυποληψία..... και ποτέ τα ποσοστά... δεν φτάσανε εκει που ήταν πριν το 1989. ΜΑΛΙΣΤΑ. Τα ποσοστά του ΝΑΡ 25 χρόνια δεν μας τα λέει. ΛΟΓΙΚΟ. Και κάτι ακόμα. Πριν το 1989 επειδή το ΚΚΕ είχε μεγάλα ποσοστά ήταν όλα εντάξει για τον ...ΚΥΡΙΟ... Δηλαδή Συμμαχία το 1974 με τους προδότες του ....εσωτερικού... δεν τον πείραξε η Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ και το 17% το 1981 δεν τον πείραξε ο ...σαρτζετάκης το 1985... δεν τον πείραξε το 12ο Συνέδριο του 1987 που τα προετοίμασε όλα αυτά που τάχα διαφωνεί δεν τον πείραξε. Δεν τους πείραξαν οι αιτίες τους Πείραξε το αποτέλεσμα .....ντάξει μωρέ όλοι ...αριστεροί... είμαστε να ...ουμε.....

22 Νοεμβρίου 2017 στις 6:03 μ.μ.

Ανεκδιήγητε τύπε μέσα στο ρεφορμισταριό που πήγε χέρι χέρι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν ο Χαρίλαος, ο Γόντικας, ο Χαλβατζής, η Παπαρήγα και όλη αυτή η άθλια φάρα οπορτουνιστών που εσύ πασχίζεις να υπερασπιστείς. Και αυτοί ήταν σύμφωνοι με τις συγκυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα και εξίσου υπεύθυνοι μαζί με το Φαράκο.

V For Viva La Revolucion

22 Νοεμβρίου 2017 στις 8:29 μ.μ.

Καταλαβαίνω την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Το ποιός έφτιαξε τις δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Προβλεπόταν στο πρόγραμμα του ΚΚΕ απο το 1955... με τα Πολιτικά Μέτωπα και τα στάδια... Και αυτό έγινε απο τον ....συνασπισμό της αριστεράς.... και της προόδου. ΟΙ Κομμουνιστές μείνανε στο ΚΚΕ εφαρμόζοντας τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ το σώσανε το 1991.... και στην συνέχεια στο 15ο Συνέδριο το 1996 καταργήσανε τα Πολιτικά μέτωπα και τα στάδια της αιτίες των καταστροφών. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα Κόλπα ψοφήσανε το 1991.....

22 Νοεμβρίου 2017 στις 10:06 μ.μ.

Όχι από το 1955 αλλά το 1956 και την 6η ολομέλεια όπου τα οπορτουνιστικά ρετάλια ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ (ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ πράξη) μετέτρεψαν το κόμμα σε ένα αστικό μόρφωμα. Και αυτά τα ρετάλια τον Κολιγιάννη, Τσολάκη, Λουλέ κλπ έχετε το θράσος και τους αποκαλείτε κομμουνιστές. Και δε ντρέπεσαι κιόλας. Ο Φλωράκης όπως και ο Φαράκος και οι υπόλοιποι αυτή την προδοτική γραμμή εφαρμόσανε και ακολουθήσανε. Τα δε οπορτουνιστικά στάδια που λες ήταν επιλογή ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ. Οι βρώμικες συγκυβερνήσεις ήταν έργο και του Φλωράκη όχι μόνο του Φαράκου.

V For Viva La Revolucion

23 Νοεμβρίου 2017 στις 4:22 π.μ.

Εκεινη η αμαρτωλη ανηθικη αλλα κυριριως αντεργατικη και αντιλαλαικη
συναξη εκεινων των μορφωματων κυριως του τοτε συνασπισμου παρα τα χρονια
που περασαν τιποτε δεν αλλαξε παρα γιναν τρισχειροτεροι Βεβαια απο τα
αστικα μορφωματα της Νδ Και του Πασοκ δεν θα περιμενε κανεις αλλαγες αλλα
και το λεγομενο ``κ``ΚΕ εγινε ενα γερο δεκανικι του κατεστημενου ενω ο τοτε συνεταιρος του και νυν κυβερνητικος Συριζα καταντησε ενα ελεφρως καλυμμενο και σε ορισμενες περιπτωσεις απροκαλυπτα φασιστικο μορφωμα ικανο να συνσταυλιζεται ακομα και με τη Χρυση Αυγη σε ορισμενα θεματα Αυτη ειναι η μετεξελειξη του Συνασπισμου
μενο φασιστικο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger