Home » , » Σχολιάζοντας την σημερινή ενέργεια του "Ρουβίκωνα"

Σχολιάζοντας την σημερινή ενέργεια του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 | 3:51 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς μορφή πρωτόλειας λαϊκής αντιβίας και σαν «επιστροφή ελάχιστου ποσοστού της βίας που καθημερινά δεχόμαστε όλοι μας προσπαθώντας να καλύψουμε τους φόρους που έχουν ορίσει για εμάς οι εξουσιαστές», την ενέργεια που έκανε σήμερα το πρωί ο «Ρουβίκωνας» με το να κατεβάσει τζαμαρίες στο κτίριο της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών στη Καλλιθέα;
Αυτό είναι συζητήσιμο. Γιατί ναι μεν είναι κατανοητή η ενέργεια σε ένα κτίριο που στεγάζει μηχανισμό λαϊκής φοροληστείας, το μήνυμα όμως που θέλει να περάσει θα βρει αποδέκτες όταν απευθύνεται σε μια ανώνυμη κρατική οντότητα;

Εμείς λαϊκή αντιβία θα ονομάζαμε π.χ. μια ουσιαστική απάντηση στα φασιστοειδή καθάρματα που χτες εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση σε μετανάστες στον Ασπρόπυργο, ή σε συμβολαιογραφικά γραφεία που οι ιδιοκτήτες τους γίνονται έμμισθα τσιράκια για να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια «αρπακτικών» μέσω των πλειστηριασμών.

Και για να μην υπάρξει καμιά παρανόηση. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την συμβολική αυτή ενέργεια της αναρχικής ομάδας. Θεωρούμε όμως, μια και ο «Ρουβίκωνας» έχει αποδείξει ότι είναι μια οργάνωση που μπορεί να δρα οργανωμένα και να περιφρουρεί τις δράσεις της, ότι οι στόχοι του θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα μελετημένοι.

Υ.Γ Προφανώς δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε υποδείξεις σε μια οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη των ενεργειών της, με ότι αυτό σημαίνει. Την συντροφική μας άποψη διατυπώνουμε.
Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε στο indymedia όπου και αναμένεται κείμενο του «Ρουβίκωνα» στο οποίο θα αιτιολογεί αυτή την δράση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger