Home » , , » Μια παραίτηση (του Τσακνή) που άργησε τρεις μήνες

Μια παραίτηση (του Τσακνή) που άργησε τρεις μήνες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 | 10:23 μ.μ.

Του ΕΡΤ –ικού...

Λίγο πριν το Καλοκαίρι, όταν το μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθησε μέρες αργότερα η «παραίτηση» του από τη ηγεσία της, άρχισε μια σχεδόν λυσσαλέα μάχη διαδοχής. Μάχη για το ποια πρόσωπα θα ηγηθούν της κρατικής ραδιοτηλεόρασης η οποία στα δυο χρόνια επαναλειτουργίας της όχι μόνο απεμπόλησε και πέταξε στα σκουπίδια την εμπειρία ενός μοναδικού 2ετούς μαχητικού αγώνα για μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά επανήλθε στο παλαιότερο «αμαρτωλό» παρελθόν του (εκάστοτε) κυβερνητικού φερέφωνου, άρμα της κυβερνητικής αλλά και της πολιτικής των άλλων κομμάτων, προπαγάνδας.

Στο προκείμενο μας ενδιαφέρει το παρασκήνιο της αναμενόμενης παραίτησης του Δ. Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ.
Το Καλοκαίρι το μέγαρο Μαξίμου διαπίστωσε πως στο ραδιομέγαρο είχε ήδη στηθεί μια ομάδα που προωθούσε μαζί με τις κυβερνητικές εντολές και τη δική της προσωπική ατζέντα, (αναθέσεις, Digea, κ.λ.) και ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του ΔΣ.

Ο Δ. Τσακνής τότε, ζήτησε να παραμείνει στο ραδιομέγαρο και προσπάθησε να πάρει περισσότερες αρμοδιότητες. Ένα αίτημα που φαντάζει λογικό στη μάχη που μαινόταν στα παρασκήνια για τον έλεγχο του κρατικού οργανισμού. Ενός οργανισμού ο οποίος συνεχίζει να διανέμει χρήμα στην τηλεοπτική αγορά, αντί να φροντίσει να αναπτύξει ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό της ιδιωτικής τηλεοπτικής αγοράς.

Το Μαξίμου ωστόσο είχε ήδη τους ανθρώπους του στο ραδιομέγαρο και βέβαια δεν χρειαζόταν τα καθημερινά ραπόρτα ενημέρωσης από συνδικαλιστές ή καλοθελητές για τα όσα συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες.
Η τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη, παλαιού Πασόκου, πρώην νομικού συμβούλου της ΕΡΤ επί πολλά χρόνια, απολυμένου και συκοφαντημένου από τη διοίκηση του Χρήστου Παναγόπουλου, προέδρου της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, έβαλε φωτιά στις αντικρουόμενες ομάδες εξουσίας στο ραδιομέγαρο. Ο Βασίλης Κωστόπουλος είχε συγκρουστεί προσωπικά με τον Διονύση Τσακνή στην υπόθεση της ΑΕΠΙ. Και αυτή η διαμάχη αναβίωσε δυναμικά πάλι, μιας και στην ΕΡΤ εκκρεμεί η υπογραφή μιας ακόμη μεγάλης συμφωνίας με την ΑΕΠΙ για πνευματικά δικαιώματα. Υπογραφή την οποία σταμάτησε ο νέος διευθύνων σύμβουλος ζητώντας επιπλέον έλεγχο.

Ο Διονύσης Τσακνής χαρακτήρισε σήμερα την επίσκεψη του Νίκου Παππά, αρμόδιου και εποπτεύοντα υπουργού στην κρατική ΕΡΤ για να τοποθετήσει επίσημα τον Βασίλη Κωστόπουλο, «φιέστα». Και ήταν απών από αυτήν, έχοντας φροντίσει να υποβάλλει προηγουμένως την παραίτησή του.

Η παρουσία του Νίκου Παππά βεβαίως σήμαινε την πλήρη στήριξη του στα νέα επιλεχθέντα από το μέγαρο Μαξίμου, στελέχη για να ηγηθούν της ΕΡΤ. Η οποία όχι μόνο θα περνάει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, αλλά θα ελέγχεται πλήρως σε όλες τις λειτουργίες της από τους δικούς της ανθρώπους.

Τις όποιες εστίες αντίστασης εξάλλου φρόντισαν τα δυο προηγούμενα χρόνια να τις εξαφανίσει το πρώτο επιλεχθέν από την  ίδια κυβέρνηση δίδυμο εξουσίας της ΕΡΤ. Ο Λάμπης Ταγματάρχης και ο Διονύσης Τσακνής.

____________

Να προσθέσουμε το κείμενο που μας έστειλε ο Χρήστος Αβραμίδης και υπάρχει στην παρουσία του στο f/b

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνέλευση στο κατειλημμένο κτίριο της ΕΡΤ3, όπου ήρθαν για πρώτη φορά, ο Τσακνής και ο Ταγματάρχης, για να επιβάλουνε με τακτ, τον νόμο του Ισχυρού.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, ρωτούσαν με αγωνία
-Θα συνεχίσουν να προβάλλονται τα κοινωνικά μηνύματα των κινημάτων? (ΒΙΟΜΕ,Σκουριές, Νερό,Δίκτυο Ανέργων)
-Θα δούμε. Απαντούσανε οι δύο «ισχυροί άντρες». Τα μηνύματα κόπηκαν μαχαίρι.. Βασικό επιχείρημα για να διακοπούν ήτανε πως δεν εκφράζουν όλη την κοινωνία.

Λίγο μετά είδαμε να προβάλλονται τα «κοινωνικά μηνύματα» της ελληνικής αστυνομίας. Που ως γνωστόν εκφράζουν ολόκληρη την κοινωνία. Κυρίως την αφρόκρεμά της πολιτείας μας (τράπεζες,φασίστες, εφοπλιστές κτλ)

-Θα συνεχίσουν να προβάλλονται οι εκπομπές της αυτοδιαχείρισης; Ρωτούσαν όσοι έμειναν στα κτίρια

-Θα δούμε.
Οι εκπομπές κοπήκανε

-Θα κάνετε την ΕΡΤ κυβερνητική τηλεόραση;
Εδώ είναι αμίμητη η απάντηση Τσακνή. Που εγγυήθηκε ότι η ΕΡΤ δεν θα γίνει προπαγανδιστικό όργανο, αφού όπως είπε «Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Έτσι τις επόμενες μέρες, είχα διπλό καθήκον. Από τη μία τα γνωστά. Αυτά που έκανα έναν χρόνο. Στους διαδρόμους και στα διαλείμματα, μέσα στις θυελλώδεις πολιτικές κουβέντες, να υποστηρίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μόνη επιλογή που έχει είναι να υπογράψει μνημόνιο. Και όταν γίνει αυτό, η μοναδική επιλογή θα ειναι.να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε μνημονιακη ντουντούκα.
Και από την άλλη, να προσπαθώ να πείσω ότι ο Τσακνής δεν είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ είμαι εγώ και είμαστε ενάντια στον νόμο Παππά.

Αυτός λέει τι ψήφισε ακριβώς ως άλλοθι για να αθωώσει τα πολιτικά εγκλήματα που έρχονται…
Η συνέχεια γνωστή…

Και τώρα: 2,5 χρόνια μετά , αφού μούλιασαν τα χέρια απ’το πολύ «νίπτω τα χείρας μου» οι Τσακνηδες «στο εξής θα παίζουν σάυτόν τον Θίασο μόνο ως φαντάσματα»

Τον Θίασο που έφτιαξε ο ίδιος.

Πιο πριν κατάφερε με τις υπογραφές του και μέσα στην ΕΡΤ «ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε»
Χρησιμοποίησε τα αριστερά του ένσημα για να βγάλει τις «εξεγέρσεις μας, εν γένει, εκτός κλίματος.»

Διορισμένε Πρόεδρε «τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες»

Και φταις εσύ για αυτό.

Ελπίζω τουλάχιστον να διευθετήθηκαν οι μπίζνες σου με την ΑΕΠΙ…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger