Home » , » Γινόμαστε στόχος πυρηνικής επίθεσης.

Γινόμαστε στόχος πυρηνικής επίθεσης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 | 8:35 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ακούγονται φήμες, ότι τουλάχιστο 90 πυρηνικά όπλα πρόκειται να μεταφερθούν στην «χωματερή της ΕΕ», δηλαδή στη Μπανανία μας. Οι επικρατέστεροι προορισμοί είναι ο Άραξος, η Σούδα, ενώ παίζουν και άλλες περιοχές. Τα περισσότερα όπλα είναι βόμβες ισχύος 340 ΚΤ (Β-61 mod 7).
Ο 1 ΚΤ είναι 1.000 τόνοι εκρηκτικού ΤΝΤ. Οι βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν 15 ή 16ΚΤ και 20 ΚΤ αντίστοιχα.
Δηλαδή μια μόνο βόμβα έχει ισχύ πάνω από 21 ή 22 βόμβες σαν αυτή που ρίχτηκε στη Χιροσίμα ή 17 βόμβες παρόμοιες με κείνη που βομβαρδίστηκε το Ναγκασάκι. Η συνολική ισχύς όλων αυτών των όπλων είναι 27-30,6 ΜΤ καθώς δεν είναι όλα τα όπλα ίδιας ισχύος. 30.000.000 τόνοι ΤΝΤ είναι καλός λόγος να αισθανόμαστε μια κάποια ανασφάλεια.

Βέβαια τα όπλα αυτά δύσκολα εκρήγνυνται από μόνα τους. Η ειρωνεία όμως είναι, πως αυτά ακριβώς τα τόσο ισχυρά όπλα έχουν πολλά μειονεκτήματα για τα κράτη που τα έχουν, αλλά δεν είναι δικά τους κι επομένως δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Το κυριότερο είναι ότι γινόμαστε στόχος πυρηνικής επίθεσης.

Σ’ ένα υποθετικό σενάριο, όπου στραβώνουν τα πάντα και οδηγούμαστε σε Πόλεμο, θα δούμε τις επιπτώσεις μιας μόνο πυρηνικής έκρηξης σε Άραξο ή Σούδα. Στο σενάριο αυτό έχουν προλάβει να φορτωθούν στα αεροπλάνα οι βόμβες, πράγμα που στην πραγματικότητα είναι δύσκολο λόγω χρόνου, και έτσι δεχόμαστε «μόνο» μια πυρηνική κεφαλή στον Άραξο και τη Σούδα. Θυμίζουμε ότι και οι δυο περιοχές είναι κοντά σε μεγάλες πόλεις Πάτρα και Χανιά.
Το πιθανότερο όπλο που μπορεί να μας χτυπήσουν είναι μια πυρηνική κεφαλή του SS-25 Topol ισχύος 800ΚΤ. Σημείωση: Γενικά τα πυρηνικά των Ρώσων είναι ισχυρότερα των Αμερικανικών αλλά λιγότερο ακριβή.

Μια έκρηξη 800ΚΤ θα δημιούργησε μια μπάλα φωτιάς 2,45 Km2 ενώ σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Εγκαύματα 3ου βαθμού και σοβαρές υλικές ζημιές θα γίνουν μέχρι τα 11,1 χιλιόμετρα. Από τις Καλύβες μέχρι το Γαλατά και από το Σταυρό ως το Δράκοντα, αν η έκρηξη γίνει στη Σούδα. Το μεγαλύτερο μέρος των Χανιών θα αφανιστεί. 42.000 άνθρωποι στην Κρήτη θα πεθάνουν αμέσως, ενώ οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 120.000 στις πρώτες 24 ώρες. Πολλές χιλιάδες θα είναι ο αριθμός των τραυματιών που θα πεθάνουν αβοήθητοι, καθώς οι υποδομές δεν θα υπάρχουν πλέον.

Η ραδιενέργεια, ανάλογα τον άνεμο, θα μεταφερθεί 360 km μακριά όπου θα πέφτει σα στάχτη με συνέπεια αύξηση καρκίνων, λευχαιμιών, διακοπή κύησης, κλπ. Σε ακτίνα 51 Km η ακτινοβολία θα φτάσει τα 1000 rad την ώρα. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες 2 μέρες θα πεθάνουν φρικτά πολλοί περισσότεροι, ενώ οι καρκίνοι θα θερίζουν σε μια έκταση 255 km από το σημείο στης έκρηξης ιδιαίτερα όσους βρίσκονται μέχρι τα 153 Km ! Η Κρήτη θα γίνει ένα μεγάλο ραδιενεργό νεκροταφείο. Από μόνο μια έκρηξη.

Αν γίνει στο Άραξο το κύμα κρούσης θα φτάσει στα Νιφοραίϊκα (Ανατολικά), το Βουπράσιο στα Νότια, ενώ η Πάτρα, (213.000 κάτοικοι) θα δεχτεί τρομακτική δόση ακτινοβολίας. Η ακτινοβολία (ανάλογα τις καιρικές συνθήκες) μπορεί φτάσει μέχρι τη Μύκονο, την Κρήτη, τα Τίρανα ή την Ιταλία! Οι νεκροί από την έκρηξη θα είναι λιγότεροι (κάπου 10.000), αφού ο Άραξος δεν είναι τόσο κοντά σε μεγάλη πόλη όσο η Σούδα στα Χανιά, αλλά από τη ραδιενέργεια τελικά θα πεθάνει αντίστοιχος ή ακόμα και μεγαλύτερος αριθμός. Περιττό να περιγράψουμε τι Θα γίνει αν εκραγούν 30 Μεγάτονοι δηλαδή 37-38 φορές μεγαλύτερη ισχύ!

Θα κάτσουμε λοιπόν στον καναπέ και δεν θα κάνουμε τίποτα ευχόμενοι να είναι μόνο φήμες; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger