Home » , » Σχολιάζοντας την παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ

Σχολιάζοντας την παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 | 6:39 μ.μ.


Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους σχολιάζοντας την είδηση που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η οποία αναφέρει ότι παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής γιατί δεν μπορούσε «να ανεχθεί φαινόμενα που του θυμίζουν άλλες εποχές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Όταν έγινε γνωστό ότι ο  Δ. Τσακνή ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην ΕΡΤ εμείς εκτιμήσαμε ότι ήταν θα η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει. Ο καλλιτέχνης αυτός έχει μια μακρά αγωνιστική διαδρομή και αρκετοί θα τον θυμούνται να συμπαραστέκεται στην απεργία πείνας που έκαναν 300 μετανάστες το 2011, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας «Πριν», να υπογράφει κείμενο καλώντας σε μετωπική σύμπραξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΧΕΔΙΟΥ Β’, να στέκεται στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ … Πιθανόν να ήταν άστοχη η ενέργεια του να αποδεχθεί για ένα διάστημα την θέση του εκπροσώπου της ΑΕΠΙ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία με αρκετό παρασκήνιο.

Δυστυχώς δεν πέρασε πολύς καιρός από το κυβερνητικό πόστο που ανέλαβε και μας απογοήτευσε. Όχι απλώς δεν έφερε έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στην αραχνιασμένη και απαξιωμένη ΕΡΤ, αλλά συνέργησε στο να παραμείνει μια κυβερνητική επικοινωνιακή ντουντούκα.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας από τα πεπραγμένα της θητείας του; Την παραπληροφόρηση και άθλια προπαγάνδα στην οποία διακρίθηκε η δημόσια, υποτίθεται, τηλεόραση, όταν παρουσίαζε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού; Το ότι η ΕΡΤ έφτασε στο σημείο να λογοκρίνει και να απαγορεύει την μετάδοση διαφημιστικού σποτ του περιοδικού UNFOLLOW, θεωρώντας ότι έθιγε την κυβέρνηση; Την ανεκδιήγητη ειδησεογραφική εκπομπή της Ακριβοπούλου που σου δημιουργούσε την αίσθηση ότι η σύνταξη της προερχόταν από το Μέγαρο Μαξίμου;

Ο Δ. Τσακνής επικαλέστηκε σαν λόγο της παραίτησης του τη «νομιμοποίηση, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, του "Καλφαγιανισμού" στην ΕΡΤ», θεωρώντας τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ εκπρόσωπο «του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού»,

Δεν γνωρίζουμε το παρασκήνιο της αντιπαράθεσης Τσακνή – Καλφανιάννη. Ούτε μπορεί να υιοθετήσουμε απόψεις που υπάρχουν σε ενημερωτικές σελίδες ότι ο «Καλφαγιάννης έφαγε τον Τσακνή». Ξέρουμε όμως ότι ο για πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει κατηγορηθεί δημόσια από εργαζόμενους του κλάδου του σαν υπονομευτής των αγώνων τους και εργατοπατέρας. Δεν μπορεί όμως να αγνοήσουμε και το γεγονός –όπως μας μεταφέρουν συμμετέχοντες στο ραδιοφωνικό εγχείρημα της ERTopen- ότι ο Π. Καλφαγιάννης στήριξε με όλους τους τρόπους τον αυτοδιαχειριζόμενο αυτό ρ/σ που ομολογουμένως αποτελεί μια όαση στην μπάντα των FM.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger