Home » , » Ο λαός της Συρίας, αν και μάτωσε πολύ, ανέτρεψε τα σχέδια όσων επιβουλεύονταν το φυσικό πλούτο της χώρας.

Ο λαός της Συρίας, αν και μάτωσε πολύ, ανέτρεψε τα σχέδια όσων επιβουλεύονταν το φυσικό πλούτο της χώρας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 | 10:53 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Αρχίζει η επόμενη φάση αντιπαράθεσης στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να περικυκλώσουν το Ιράν και να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για τη μονοπώληση του πετρελαίου, αν και οι μισθοφόροι τους έχασαν τον πόλεμο στη Συρία.

Οι προβοκάτσιες, για να χτυπηθούν μεταξύ τους Κούρδοι και Σύριοι, δεν πέρασαν, έτσι οι Κούρδοι μαχητές απελευθερώνουν περιοχές, που πριν είχε το Ισλαμικό κράτος Ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, ενώ ο Συριακός στρατός περικυκλώνει όλη την περιοχή των Ισλαμοφασιστών Δυτικά, προελαύνοντας κατά μήκος του ποταμού. Σημαντικές πόλεις και πετρελαιοπηγές έχουν αλλάξει πλέον χέρια στερώντας από το ISIS μεγάλες πηγές εσόδων.

Οι Αμερικάνοι κατάλαβαν πως δεν μπορούν να εξαγοράσουν τους Κούρδους, πέρα από κάποια πρόσωπα, τα οποία όμως εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους. Η συμμαχία ΗΠΑ - Κούρδων, που κάνει την Τουρκία έξω φρενών, θα είναι σύντομη, αφού συμφέρει τους Κούρδους αυτή τη χρονική συγκυρία. Οι ΗΠΑ σύντομα θα τα ξαναβρούν με την Τουρκία, αφού όλα όσα ακούμε τον τελευταίο καιρό κρύβουν πίσω τους σκληρά παζάρια.

Οι Τούρκοι λοιπόν εισέβαλαν πάλι στη Συρία καταλαμβάνοντας μια περιοχή πλάτους 4-5 χιλιομέτρων και βάθους 17 περίπου χιλιομέτρων δίπλα ακριβώς στο Κουρδικό καντόνι του Αφρίν. Οι Κούρδοι πρέπει να προσέξουν τις κινήσεις αυτές, αφού τώρα ο Τουρκικός στρατός μπορεί να επιτεθεί από δυο μεριές στο σχεδόν απομονωμένο Καντόνι. Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ θα ήθελαν να χαρίσουν στο Σουλτάνο το Καντόνι αυτό, πουλώντας τους Κούρδους. Ευτυχώς οι άντρες και γυναίκες του Κουρδιστάν δεν έχουν μόνο διαφορετική γνώμη, αλλά και την ικανότητα να παραμείνουν Ελεύθεροι.

Το άλλο αξιοσημείωτο είναι επίσης στην περιοχή της Βορείου Συρίας, αν και λίγο πιο Νότια, στην Ανατολική Hama. Ο ISIS βρέθηκε από το πουθενά να καταλαμβάνει χωριά, που πριν είχε η συριακή αντιπολίτευση και η Αλ Κάιντα. Μάλιστα η επίθεση του ISIS περιελάμβανε και άρματα σε μια περιοχή που πριν δεν υπήρχαν καν οι φονιάδες του!
Πως έγινε αυτό; Έχουμε ήδη δώσει την εξήγηση: Πολύ απλά μια ομάδα της δήθεν μετριοπαθούς αντιπολίτευσης άλλαξε σημαία.

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει, πως ISIS - «αντιπολίτευση» έχουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Έτσι μέσω της αντιπολίτευσης που εξοπλίζεται από ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκία, Σ. Αραβία κλπ, οι Αμερικάνοι εξοπλίζουν τους δήμιους του ISIS, ενώ μετά τους βομβαρδίζουν! Όλα αυτά για να έχουν πρόφαση να επέμβουν. Συνολικά 2,2 δις $ έχουν δοθεί -μέσω και του υπόκοσμου, ΜΕΤΑ την επίσημη απόφαση του Προέδρου Τραμπ, να σταματήσει (δήθεν) τη χρηματοδότηση στην Συριακή Αλ Κάιντα και τα κλωνάρια της.

Πάντως ο Άσαντ είναι κερδισμένος στο πεδίο της μάχης, ενώ τα Ρώσικα οπλικά συστήματα έκαναν «καλή εντύπωση». Έτσι οι «πρώην εχθροί» της Ρωσίας Σ. Αραβία - Τουρκία συζητούν με τη Μόσχα για τη μοιρασιά της Συρίας. Είναι γνωστό πως για τα κράτη δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι και εχθροί υπάρχουν μόνο αιώνια συμφέροντα. Πάντως αυτές οι λυκοφιλίες δεν θα διαρκέσουν πολύ. Η Σαουδική Αραβία έχει αντίθετα συμφέροντα με το Ιράν το οποίο είναι σύμμαχος των Ρώσων. Εντούτοις στον Καπιταλισμό πάντα υπάρχει καιρός για μπίζνες, ειδικά όταν πρόκειται για όπλα.

Τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων μπορούν να ανατραπούν από τους ίδιους τους λαούς. Ο λαός της Συρίας, αν και μάτωσε πολύ, ανέτρεψε τα σχέδια όσων επιβουλεύονταν το φυσικό πλούτο της χώρας. Αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα μέσα σε αυτή την απίστευτη καταστροφή. Αλλά για τους Καπιταλιστές (όλους ανεξαιρέτως) η καταστροφή των πολλών, είναι ευκαιρία των λίγων... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger