Home » » Τώρα στρατό θα πηγαίνουν μόνο οι φτωχοί: οι πλούσιοι θα εξαγοράζουν τη θητεία!

Τώρα στρατό θα πηγαίνουν μόνο οι φτωχοί: οι πλούσιοι θα εξαγοράζουν τη θητεία!

Από Unknown , Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 | 4:24 μ.μ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΕΝΑΝ ¨ΕΘΝΙΚΟ" ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
Ότι δεν τόλμησαν να προτείνουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνει πράξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Π.Καμμένος-Δ.Βίτσας που ηγούνται στο Υπουργείο Άμυνας.
Η ταξική τους επίθεση στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία γίνεται καθημερινά πιο σφοδρή, τα μέτρα τους πιο χυδαία.
"Στον Στρατό είναι όλοι ίσοι" μας λένε οι πολεμοκάπηλοι, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες, όλα τα αστικά κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μέχρι το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΟ-ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ! Ας γελάσουμε...
Δεν ψαρώνουμε με την αθλιότητα της κυβερνητική προπαγάνδας που αναπαράγουν οι χυδαίοι δημοσιογράφοι τους....

Αλήθεια, είναι ή δεν είναι ταξικό μέτρο η Απαλλαγή των πλουσίων από την ξεφτίλα της Υποχρεωτικής Στράτευσης τα μέτρα που εξήγγειλε ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας;

Είναι ή δεν είναι τα πλουσιόπαιδα και οι γόνοι των μεσαίων στρωμάτων αυτοί που θα προχωρήσουν σε εξαγορά της στρατιωτικής θητείας στα 33 τους χρόνια και θα απολαμβάνουν σπουδάζοντας για χρόνια μεγαλύτερη αναβολή;

Να οι εξαγγελίες τους: 

Στα 33 έτη (από τα 35 που ισχύει σήμερα) μειώνεται το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας. Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, το οποίο ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων και προβλέπει την σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών, ο κ. Βίτσας προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη.
Δηλαδή, ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας μας λέει ότι εμπορευματοποιούν την Απαλλαγή Στράτευσης. Ένα προϊόν πολυτελείας αποκλειστικά για ισχυρά βαλάντια... 

Δεν είναι φυσικά ο Άνεργος νέος και η πάμφτωχη λαϊκή οικογένεια με τον άνεργο γονιό ή γονιούς, αυτή που της αρπάζουν το σπίτι και της μειώνουν το μισθό, αυτοί που θα εξαγοράσουν την Στρατιωτική θητεία.

Δεν είναι ο φτωχός φαντάρος που αναγκάζεται να πάει στην ΕΛΔΥΚ για να εξοικονομήσει το πετσοκομμένο επίδομα της θητείας στην Κύπρο, που θα του επιτρέψει να τσοντάρει στο πενιχρό οικογενειακό εισόδημα.

Ο Στρατός έχει γίνει η πιο επικίνδυνη και εκμεταλλευτική περίοδος στην ζωή της νεολαίας. 

Ο κοινωνικός πόλεμος οξύνεται -μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες μετρήσαμε τη δολοφονία 25 εργαζομένων εξαιτίας των νέων εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των εργολάβων-, η πολεμική προετοιμασία είναι συνεχής και σημαίνει αυτοκτονίες-ατυχήματα-θάνατο, ενώ ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός μεταξύ δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων κλιμακώνεται, ο πόλεμος κατά των προσφύγων εντείνεται όπως και η ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων από τον Στρατό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει το μάτι για μια ακόμη φορά στους πλούσιους και απαλλάσσει τους γόνους της. 
Δεν θα είναι το πλουσιόπαιδο ο Αναλώσιμος της πρώτης γραμμής που σύμφωνα με τα πολεμικά σενάρια προβλέπεται να σκοτωθεί στα πρώτα 15 λεπτά της ελληνοτουρκικής σύρραξης σε νησιά και Έβρο.
Δεν θα είναι το πλουσιόπαιδο αυτό που θα πάει ΕΛΔΥΚ, θα εργαστεί ως Δούλος στη ΜΟΜΑ, στις Λέσχες Αξιωματικών και τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αυτός που θα καθαρίζει ακτές, θα σβήνει πυρκαγιές και θα χτίζει τα σπίτια των στρατιωτικών. 
Την ταξικότητα του δεν κρύβει ο Ελληνικός Στρατός: ούτε στην αποστολή και στον ρόλο του ως δύναμη καταστολής εργατικών αγώνων -δεν πάει καιρός που ήθελαν να σπάσουν με τον Στρατό την Απεργία στους ΟΤΑ-, αλλά και ως δύναμη επιβολής των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Την ταξικότητα του όμως αποκαλύπτει ο Ελληνικός Στρατός θέλοντας να επιβάλλει την Υποχρεωτική Στράτευση και την καριέρα στον Στρατό μόνο στους φτωχούς.
Να θέσουμε επομένως μερικά ερωτήματα:
  • είναι ή δεν είναι οι φτωχοί των πόλεων και της επαρχίας που κατατάσσονται στις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών για να γλυτώσουν την Ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση στην ζούγκλα του Ιδιωτικού Τομέα;
  • ήταν ή δεν ήταν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που προπαγάνδιζε την επιτυχία της προσέλκυσης νέων ως Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ εξαιτίας της ανεργίας και των κοινωνικών αδιεξόδων που προκαλούν τα Μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζει;
  • ήταν ή δεν ήταν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που προπαγάνδιζε την Στράτευση των Φτωχών Γυναικών στον στρατό τάζοντας μπόνους για επόμενους διαγωνισμούς Προσλήψεων Μισθοφόρων Στρατιωτών περιορισμένου χρόνου;
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΕΝΑΝ ¨ΕΘΝΙΚΟ" ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στεκόμαστε απέναντι σε όλα αυτά. Κλιμακώνουμε την συνδικαλιστική μας πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στην κατεύθυνση ενός μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, την κρατική τρομοκρατία, τον εθνικισμό και φασισμό.
Απαιτούμε μείωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης σε 6 μήνες
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους και τα σχέδια καταστολής του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger