Home » , , » Μια δικαστική δίωξη με αναμενόμενα αποτελέσματα και μια διδακτική δικαστική απόφαση

Μια δικαστική δίωξη με αναμενόμενα αποτελέσματα και μια διδακτική δικαστική απόφαση

Από giorgis , Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 | 11:23 π.μ.

Του Γ. Γ.

Κι ενώ υπάρχει κάλεσμα από το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στο κτήριο 16 στις 12 το μεσημέρι, για τα μέλη του Ρουβίκωνα και της ΑΣΥΝΦ τα οποία περνούν αυτόφωρο για τη κατάληψη στην Ισπανική πρεσβεία, αξίζει να σημειώσουμε κάποια πράγματα.

Οι επικεφαλής της ισπανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας δεν κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των 18 συλληφθέντων αναρχικών. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι των μπάτσων μέσω των όσων διαρρέουν στον αστικό τύπο μας λένε ότι «λόγω ιδιαιτερότητας του περιστατικού ("θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο", είπαν επί λέξει) αποφάσισαν τη σύλληψη και παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη». Μ’ αυτό το πρόσχημα μεθόδευσαν την δικαστική τους δίωξη.
Η αρχική κατηγορία που σκόπευαν να τους αποδώσουν ήταν «φθορές σε ξένη περιουσία» αλλά επειδή ήταν τόσο γελοία και δεν μπορούσε να τεκμηριωθεί σε καμιά περίπτωση την μετάτρεψαν σε «διατάραξη οικιακής ειρήνης», η οποία συνοδεύτηκε στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους με την  επίσης έωλη κατηγορία «για διατάραξη σχέσεων με άλλη χώρα».

Είναι φανερό ότι υπάρχει μια μεθόδευση εκ μέρους του αστικού κράτους να σταλεί ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε όσους/ες προχωρούν σε συμβολικές ακτιβίστικες ενέργειες απέναντι στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Για να μην επαναλαμβάνουμε αυτά που έχουμε γράψει χτες, περιοριζόμαστε να παραθέσουμε –γνωρίζοντας τους αυθόρμητους συνειρμούς που θα δημιουργηθούν- μια σημερινή ανάρτηση από την κυβερνητική ιστοσελίδα left.gr. (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Αθώος ο διμοιρίτης των ΜΑΤ που έκανε ότι δεν είδε τη χρυσαυγίτικη επίθεση σε εκλ. περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ το 2012

«Τυφλή η δικαιοσύνη», για την προκλητική ολιγωρία των ΜΑΤ κατά την επίθεση χρυσαυγιτών στον δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο (τότε) Ιωάννη Καρδάρα στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, τον Ιούνιο του 2012

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012: Ανήμερα των εκλογών, Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, «ντοπαρισμένο» από την εκλογική επιτυχία των νεοναζί, σπέρνει τον τρόμο στο κέντρο του Πειραιά.
Περίπου 40 μαυροντυμένοι με κοντάρια, κατά τη γνωστή «μεθοδολογία» της εν λόγω συμμορίας, επιτέθηκαν κατά πολιτών που παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στο υπαίθριο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Θύμα, ευτυχώς με ελαφρύ τραυματισμό, ο δικηγόρος Ιωάννης Καρδαράς ο οποίος περιγράφει στο Left.gr την προκλητική αδιαφορία της διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία «βρισκόταν παρατεταγμένη περί τα 50 έως 70 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης και σε άμεση  οπτική  επαφή με το συμβάν, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».
«Πηγαίνετε στον Τσίπρα να σας προστατέψει», η... προτροπή των ανδρών των ΜΑΤ που με χυδαίες ύβρεις λοιδορούσαν τους παρευρισκόμενους, όταν οι τελευταίοι τους καλούσαν να επέμβουν.

Όπως καταγγέλλει ο Ιων. Καρδαράς, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά την περίοδο της επίθεσης, οι χρυσαυγίτες, αφού προπηλάκισαν τον κόσμο στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις ιαχές «κομμούνια θα πεθάνετε», πέρασαν μέσα από τις γραμμές των ανδρών των ΜΑΤ και έφυγαν ανενόχλητοι.

Όλα αυτά, υπό τα παραγγέλματα ενός «επικεφαλής» («εμπλοκή» - «απεμπλοκή»), όπως συνηθίζουν τα στρατιωτικά και με αυστηρή ιεραρχία οργανωμένα Τάγματα Εφόδου (σ.σ.: ο Ιων. Καρδαράς κατέθεσε πρόσφατα και στη δίκη της  Χρυσής Αυγής για την πτυχή αυτή, ως προς τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η συγκεκριμένη επίθεση περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία).

Ο Ιων. Καρδαράς γρονθοκοπήθηκε, έχασε προσωρινά της αισθήσεις του και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό ο οποίος βρισκόταν στο παρακείμενο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό.
5 χρόνια μετά η ΕΔΕ και το δικαστήριο!

10 Οκτωβρίου 2017: Το θύμα της επίθεσης, μαζί με τους επίσης παρόντες στο περιστατικό, Μαν. Σαρρή (τότε Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά) και Λία Φράγκου, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και, 5 ολόκληρα χρόνια αργότερα (!) βρέθηκαν στο Β΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για να εξιστορήσουν ξανά το περιστατικό.

«Είναι πασιφανής η παράβαση καθήκοντος από τον επικεφαλής εκείνης της διμοιρίας» σημειώνει ο Ιων. Καρδαράς καθώς είναι ψευδής η δικαιολογία ότι οι άνδρες των ΜΑΤ ήταν εντός της κλούβας («έξω ήταν, τους βλέπαμε!») και πολύ μακριά από το περιστατικό και ότι «δήθεν δεν άκουσαν τον θόρυβο των 20 περίπου μηχανών και τις ιαχές των 40 οπαδών της Χρυσής Αυγής που... παρήλαυναν στην Ηρώων Πολυτεχνείου με κοντάρια και κουκούλες».

Σύμφωνα με τον εν λόγω αστυνομικό, η διμοιρία ενήργησε όπως προβλέπεται και η ολιγωρία οφείλεται στην αναμονή για το «οκ» από τα κεντρικά προκειμένου να δράσει. Για το γεγονός ότι δεν προέβησαν σε καμία προσαγωγή, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό ή υλικές ζημιές (ακόμα ένα ψέμα καθώς η επίθεση άφησε πίσω της μία σπασμένη τηλεόραση και αρκετές καρέκλες) και άλλωστε «πολλές φορές βλέπουμε αντεγκλήσεις από διάφορες ομάδες» (χρυσαυγίτες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλά δύο ομάδες που “διαπληκτίζονταν!)...

«Το Δικαστήριο, ενώ άκουσε τα παραπάνω αλλά και ειδικότερα  τις καταθέσεις μας -ότι  άργησαν κατά 10 λεπτά να παρέμβουν και ότι περνούσαν οι χρυσαυγίτες, δια μέσου του «φράγματος» που καθυστερημένα ανέπτυξαν τα ΜΑΤ, ανενόχλητοι καθώς και  ότι ορισμένοι άνδρες της διμοιρίας μας έβριζαν με τις λέξεις «πηγαίνετε στον Τσίπρα να σας προστατέψει» και άλλες ακατανόμαστες ύβρεις-,  έκρινε πιο ειλικρινή και αξιόπιστη την μαρτυρία ενός άνδρα των ΜΑΤ και αθώωσε τον κατηγορούμενο διμοιρίτη επειδή δεν απεδείχθη η πλημμέλεια των ενεργειών του ούτε πρόθεση για παράβαση του καθήκοντός του».

Όσο για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί, η αστυνομία τους κάλεσε μόλις πριν 4 μήνες να καταθέσουν και αναμένουμε, χωρίς ιδιαίτερη αγωνία, τα αποτελέσματα.

«Εμπεδώσαμε για ακόμα μία φορά, καθώς δεν είναι πρωτοφανής η ανοχή ή και κάλυψη νεοναζιστικών ομάδων από δυνάμεις των ΜΑΤ, ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή σε τέτοιες περιπτώσεις», το σχόλιο των 3 μαρτύρων.
«Ασφαλώς, το ζήτημα δεν είναι η παράβαση καθήκοντος ενός διμοιρίτη αλλά το συνολικότερο φαινόμενο των δεσμών τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας με την ακροδεξιά», καταλήγουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger