Home » , » "Φωτοβολίδες" οι απειλές Τραμπ σε βάρος της Β. Κορέας

"Φωτοβολίδες" οι απειλές Τραμπ σε βάρος της Β. Κορέας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 | 6:50 μ.μ.

Ασχετα τι γνώμη έχει κάποιος για το καθεστώς της βόρειας Κορέας πρέπει να παραδεχθεί το αυτονόητο. Ο ισχυρός άντρας της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, έχοντας την εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν γνωρίζει πολύ καλά τι του επιφυλάσσει το μέλλον αν σταματήσει την προσπάθεια του για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Όπως έγραφε στο περιοδικό Politico. ο Τζον Γουλφσθαλ, ο οποίος χρημάτισε ανώτερος σύμβουλος στην κυβέρνηση Ομπάμα, και ειδικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, «Ο Κιμ δεν είναι τρελός. Απλά πολύ καλά διαβασμένος. Ίσως πολύ περισσότερο από ότι η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση» και αιτιολογούσε την στάση που κρατάει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ:

Αν η Βόρεια Κορέα παραδώσει τον πυρηνικό της εξοπλισμό δεν θα έχει τίποτα πλέον. Οι ΗΠΑ έκαναν συμφωνία με τον Καντάφι για την παράδοση του πυρηνικού του οπλοστασίου και η Λιβύη καταστράφηκε.

Ομοίως και στο Ιράκ. Ο Σαντάμ Χουσεϊν σταμάτησε την κατασκευή πυρηνικών και η κατάληξη για τη χώρα ακόμα και σήμερα είναι τραγική. Όσο η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά όπλα, μπορεί να καθορίζει τη τύχη της και να παίζει και αυτή επί ίσοις όροις. Αν τα παραδώσει, θα χαθεί από τον παγκόσμιο χάρτη.

Για αυτούς τους λόγους, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γνωρίζει καλά ότι δεν χρειάζεται να φοβάται τον Ντοναλντ Τραμπ. Όπως δεν τον φοβήθηκαν και οι προκάτοχοί του. Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ελάχιστες ρεαλιστικές εναλλακτικές για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, όσο κι αν δεν του αρέσει αυτό.

Με αυτά τα δεδομένα μπορεί κάποιος να θεωρήσει φωτοβολίδες τις απειλές που εκτοξεύει κατά καιρούς ο αρχηγός του Αμερικανικού κράτους, «Εάν η Βόρειος Κορέα μάς απειλήσει τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος», μας είχε πει στο παρελθόν ο Τραμπ. Και σήμερα επανέρχεται στην ίδια ρότα κατά την  ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Αν η Βόρεια Κορέα δεν υποχωρήσει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να την καταστρέψουμε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα στα οποία ήδη έχουμε αναφερθεί διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον το άρθρο  του James George Jatras στο οποίο αποδεικνύεται ότι οι απειλές που εκτοξεύει κατά καιρούς ο Τραμπ σε βάρος της Β. Κορέας δεν έχουν καμιά πραγματική βάση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger