Home » , » Μπάτσοι: Οταν δεν πουλούν προστασία σε εμπόρους ναρκωτικών, βασανίζουν αδύναμους πολίτες και ληστεύουν αλλοδαπούς.

Μπάτσοι: Οταν δεν πουλούν προστασία σε εμπόρους ναρκωτικών, βασανίζουν αδύναμους πολίτες και ληστεύουν αλλοδαπούς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 | 12:39 π.μ.

«Ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει» τραγουδούσε κάποτε ο Θ. Μπακαλάκος και οι στίχοι αυτού του άσματος μας έρχονται ασυναίσθητα στο μυαλό διαβάζοντας τις ειδήσεις που έχουν πρωταγωνιστές μπάτσους.

Χτες το μεσημέρι π.χ μάθαμε για την κτηνώδικη ρατσιστική βία που έδειξαν σε έναν μετανάστη. Τώρα πληροφορούμαστε ότι πέρα απ’ το «χόμπι» τους, να δείχνουν δηλαδή τον «ανδρισμό» τους απέναντι σε αδύναμους ανθρώπους ξαναπαρακολουθούμε και την ποιο προσοδοφόρο δραστηριότητά τους.
Αυτή την φορά δεν έχει σχέση με το να πουλούν προστασία σε εμπόρους ναρκωτικών όπως μάθαμε πρόσφατα. Σε τούτη την περίπτωση ήταν ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα και η «μπάζα» που αποκόμισαν ήταν αξιόλογη.

Απ’ ότι λοιπόν μας λέει η είδηση δύο ανθυπαστυνόμοι, που υπηρετούν ο ένας στο τμήμα ασφαλείας Μενιδίου και ο άλλος στη φρουρά της ΓΑΔΑ, κανονικά και σαν «κύριοι» φορώντας την στολή τους και προτάσσοντας τα όπλα τους λήστεψαν ένα Σύρο ο οποίος μόλις είχε ρθει από την Γερμανία «σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το αυτοκίνητό του το ποσό των 280.000 ευρώ και των 30.000 δολαρίων».

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ μας λέει επίσης ότι «Οι κατηγορούμενοι είχαν πληροφορηθεί την ύπαρξη χρημάτων και για αυτό τον λόγο έστησαν καρτέρι στον 47χρονο», ενημερώνοντας μας ταυτόχρονα ότι «ο ένας από τους αστυνομικούς είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν και είχε πρόσφατα επανακάμψει από διαθεσιμότητα».
Βάσιμα μπορεί να υποθέσουμε δηλαδή ότι αυτός ο μπάτσος είχε ξανασυλληφθεί για ληστεία, έγινε μια απ’ τις συνηθισμένες ΕΔΕ, αθωώθηκε και τώρα συνεχίζει να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας δεν είναι ότι βλέπουμε ληστές –μπάτσους, αλλά το ότι συνελήφθησαν. Κάτι μας λέει, διαβάζοντας την είδηση ότι «κελάηδησε» ένας συνεργός των μπάτσων ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή στη Ρωσία. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger