Home » , , » Ενα εγκληματικό λάθος. Ηταν σαν σήμερα το 1944 όταν για πρώτη φορά η Αριστερά στην Ελλάδα αποκτάει υπουργούς.

Ενα εγκληματικό λάθος. Ηταν σαν σήμερα το 1944 όταν για πρώτη φορά η Αριστερά στην Ελλάδα αποκτάει υπουργούς.

Από giorgis , Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 | 3:17 π.μ.

Του Γ. Γ.

«Μωρέ πού καταντήσαμε!»

Γιάννης Ζέβγος, μέλος της 4μελούς Γραμματείας του Π.Γ. της του ΚΚΕ
(2/9/1944, προσερχόμενος σε κυβερνητική δεξίωση στο Κάιρο)

Ηταν σαν σήμερα το 1944 όταν για πρώτη φορά η Αριστερά στην Ελλάδα αποκτάει υπουργούς. ΕΑΜ και ΚΚΕ συμμετέχουν με 6 υπουργούς (τους Α. Σβώλο – Οικονομικών, Γ. Ζέβγο – Γεωργίας, Μ. Πορφυρογιάννη – Εργασίας, Ν. Ασκούτση – Δημοσίων Έργων και Η. Τσιριμώκο – Εθνικής Οικονομίας) και 1 υφυπουργό (τον Α. Αγγελόπουλο – Οικονομικών) στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου.

Άλλο ένα εγκληματικό λάθος, που αργότερα μετά τη Βάρκιζα, καταγγέλθηκε εσωκομματικά  σαν σοβαρό «δεξιό λάθος», ισοδύναμο με τη συνθηκολόγηση του Λιβάνου και της Καζέρτας.

Ένα παντοδύναμο ΕΑΜ, ένας οπλισμένος και αποφασισμένος λαός πέφτει θύμα μιας ανάξιας ηγεσίας η οποία βρέθηκε παγιδευμένη σε μια πολιτική σχεδιασμένη από τους Βρετανούς, που εκβιάζοντας με διακοπή της επισιτιστικής βοήθειας, οδήγησαν τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ να παίξουν το παιχνίδι τους.

Προσπαθώντας το Π.Γ του ΚΚΕ να δικαιολογήσει αυτή του την επιλογή στις οργανώσεις του κόμματος αναφέρει: «Το ΠΓ θεώρησε ότι το Κόμμα μας δεν επιτρέπεται να μείνει έξω από την Κυβέρνηση. Μια τέτοια στάση θα ενίσχυε ακριβώς εκείνες τις άκρες μερίδες που κάνουν το παν για να ματαιώσουν την ενότητα και να επιβάλουν αντιλαϊκό καθεστώς με πρόκληση του ανοιχτού εμφυλίου πολέμου... Η είσοδός μας πείθει τα πλατιά στρώματα του λαού για την ειλικρίνεια της πολιτικής της εθνικής ενότητας που ακολουθούμε σ' όλη τη διάρκεια του εθνικού αγώνα. Αφοπλίζει την προπαγάνδα των πιο αντιδραστικών κύκλων. Βοηθάει στο σπάσιμο της διεθνούς απομόνωσης και κατασυκοφάντησης του αγώνα μας. Μας δίνει νέες δυνατότητες πάλης για την ενίσχυσή του. Φέρει σύγχυση στο στρατόπεδο των τρομοκρατικών αντιπάλων οργανώσεων. Μας βοηθάει να ανασυγκροτήσουμε τις λαϊκές δυνάμεις σε νέα ανώτερη βάση».

Ας δώσουμε όμως τον λόγο στον σ. Τάσο Κατιντσάρο παραθέτωντας αποσπάσματα από ένα άρθρο
που έχει γράψει στο «Πριν»

Στο Λίβανο, αποδεχόμενοι το σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου και παίρνοντας 7 υπουργεία, παρέδωσαν την εξουσία ουσιαστικά στην αστική τάξη. 

Δέχτηκαν τη δημιουργία Εθνικού Στρατού (τη διάλυση δηλαδή του ΕΛΑΣ) και μαζί με τους συνωμότες του Καΐρου χαρακτήρισαν την εξέγερση των Ελλήνων στρατιωτών και ναυτών στη Μέση Ανατολή ως «έγκλημα εναντίον της πατρίδος» (!) αφιερώνοντας ολόκληρη παράγραφο για να αναφέρουν ότι «εις την ύπαιθρον θα διασφαλιστεί η τάξις, η προσωπική ασφάλεια και η πολιτική ελευθερία», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να χαρακτηριστεί στη συνέχεια «τρομοκρατικό» το έργο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις απελευθερωμένες περιοχές!

 Στη Γκαζέρτα, νομιμοποίησαν προκαταβολικά την εγγλέζικη επέμβαση, βάζοντας τον ΕΛΑΣ κάτω από τις διαταγές του Σκόμπυ!! Έτσι ευνουχίστηκε το πιο δυνατό απελευθερωτικό κίνημα της Ευρώπης, που αριθμούσε πάνω από 1.500.000 οργανωμένα μέλη, μ’ έναν εμπειροπόλεμο στρατό 200.000 αντρών κι είχε στο πλευρό του την πλειοψηφία του ελληνικού λαού!!

  Το ξεκίνημα

Με τον ερχομό του Παπανδρέου στην Ελλάδα, η τραγωδία μπήκε στην τελευταία της πράξη. Η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης ήταν ο διορισμός του γνωστού φασίστα και χίτη στρατηγού Σπηλιωτόπουλου ως στρατιωτικού διοικητή της Αθήνας. Ο Παπανδρέου διασκεδάζει τις έντονες διαμαρτυρίες των ΚΚΕ-ΕΑΜ… διαβεβαιώνοντάς τους πως όλα θα πάνε καλά!! Οι φασίστες, οι χίτες, οι γερμανοτσολιάδες, οι δοσίλογοι, όλα τα κατακάθια της κοινωνίας, κάτω από την κάλυψη των εγγλέζικων στρατευμάτων, αναθαρρεύουν και προκαλούν.

Τα ξενοδοχεία της Ομόνοιας γίνονται φασιστικές σφηκοφωλιές. Η οργή του λαού μεγαλώνει. Το σύνθημα «θάνατος στούς προδότες» γεμίζει τους τοίχους των πόλεων, γίνεται κεντρικό σύνθημα του ελληνικού λαού. Τελικά την 1 Δεκέμβρη σκάει η «βόμβα»! «Ο αρχιστράτηγος των εν Ελλάδι εδρευουσών συμμαχικών δυνάμεων» (συμφωνία της Γκαζέρτας) Σκόμπυ διατάζει τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ και την απομάκρυνσή του από την Αθήνα μέχρι τις 10 του Δεκέμβρη. Το ύπουλο σχέδιο των Εγγλέζων ιμπεριαλιστών και της αστικής τάξης, που από καιρό έχει μελετηθεί, μπαίνει σ’ εφαρμογή. Ο στόχος των αντιδραστικών είναι η συντριβή του ΕΛΑΣ.

Μερικούς μήνες πριν, τον Αύγουστο του ’44, ο Τσόρτσιλ τηλεγραφούσε στον Ίντεν (υπουργό του των Εξωτερικών):  «Η υπόθεση μου φαίνεται πως έχει φτάσει στο ακόλουθο σημείο: Ή θα υποστηρίξουμε τον Παπανδρέου, εξ ανάγκης και δια της βίας, όπως το έχουμε υποσχεθεί, ή θα παύσουμε να ενδιαφερόμαστε για τη Ελλάδα».
Ακολουθεί, μερικές μέρες μετά, τηλεγράφημα του Παπανδρέου προς Τσόρτσιλ: «Τα πολιτικά μέσα προς αντιμετώπισης καταστάσεως δεν είναι πλέον επαρκή! Μόνον ή άμεσος παρουσία επιβλητικών βρετανικών δυνάμεων στην Ελλάδα και μέχρι των τουρκικών ακτών μπορεί να μεταβάλει την κατάσταση»

Ώσπου, το Νοέμβριο του ’44, ο Τσόρτσιλ, τηλεγραφεί στον Ίντεν που βρισκόταν στην Ελλάδα: «Περιμένω σίγουρα ρήξη με το ΕΑΜ και δεν πρέπει να την αποφύγουμε με την προϋπόθεση ότι θα διαλέξουμε εμείς το έδαφος και τη  στιγμή».
Αυτά τα τρία αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα, από τα απομνημονεύματα του Τσόρτσιλ, αποδεικνύουν τις βρωμερές συνωμοσίες και τα ύπουλα σχέδια των ελληνικής μπουρζουαζίας, που για μήνες ετοίμαζαν τη συντριβή του λαϊκού μας κινήματος.
Απ’ αυτά βγαίνει το συμπέρασμα πως η διαταγή του Σκόμπυ για αφοπλισμό του ΕΛΑΣ δεν ήταν παρά η επιλογή της «κατάλληλης στιγμής». Οι 7 εαμίτες υπουργοί, ακόμα κι αυτή τη στιγμή, που το κίνημα κινδυνεύει να στραγγαλιστεί, απλώς αντιπροτείνουν τη διάλυση όλων των στρατιωτικών σωμάτων (!) αλλά ο Παπανδρέου δεν δέχεται.

  Το αιματοκύλισμα

 Τότε το ΚΚΕ αποφασίζει ν’ αντιδράσει. Οι 7 εαμίτες υπουργοί παραιτούνται και το ΕΑΜ καλεί τον αθηναϊκό λαό σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 3 του Δεκέμβρη στο Σύνταγμα και σε Γενική Απεργία στις 4 του Δεκέμβρη. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, μπασμένη στο κόλπο, απαγορεύει τη διαδήλωση με την αιτιολογία του… κινδύνου εκτροπών, αλλά 200.000 λαού αψηφούν την απαγόρευση και πλημμυρίζουν τους δρόμους.

  Έτσι άρχισαν τα ματωμένα γεγονότα του Δεκέμβρη. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 180 σχόλια

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:19 π.μ.

Το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό Στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία.... που σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει Σοσιαλισμός. Αν είχε Στόχο τον Σοσιαλισμό έπρεπε να είχε φτιάξει το ΕΑΜ σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ώστε χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΤΡΑ ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:04 π.μ.

Πω πω άρθρο!! Πως δεν "χτήπησαν ακόμα οι πολλαπλασιαστές του ΚΚΕ τύπου Τζαμαρία;

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:07 π.μ.

Ελα Τζαμ, ξεκίνα με μυρίνα, Κασέτα Νο1 ΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΛΙΒΑΝΟΣ. Κασέτα Νο2 ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κασέτα Νο3 Παλινόρθωση καπιταλισμού με το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:15 π.μ.

Δεν έφταιγε λοιπόν η γραμμή που το ΕΑΜ ήταν πολιτικό μέτωπο, αυτό δεν εμπόδιζε το κίνημα να καταλάβει την εξουσία (Τι να καταλάβει δηλαδή, την είχε στα χέρια του και την παρέδωσε). Εφταιγε η ανεπάρκεια που έδειξε το ΚΚΕ την κρίσιμη στιγμή και πήγε και το μάντρωσε στο Λίβανο ο Παπανδρέου και μπήκε στην Κυβέρνηση.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:26 π.μ.

Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ και απο τις 2 μεριές των Καπιταλιστικών κρατών απο την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Καπιταλισμός στην χώρα μας είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911..... Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ έκανς 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ Διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Δυστυχώς στην 3η Κ.Δ το 1935 επικράτησε ο Οπορτουνισμός με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ με την 5η Φάλαγγα. Χαλάρωσε ΣΤΑΔΙΑΚΑ η Ενιαία καθοδήγηση με το παραμύθι των ...εθνικών ιδιομορφιών... με αυτή την δικαιολογία την διαλύσανε το 1943.... με αποτέλεσμα την καταστροφή για τους λαούς όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΎ. Τα συμπεράσματα για τους Κομμουνιστές πολύτιμα με αποτέλεσμα η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να σφάζει τον λαό την στιγμή που το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100%.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:24 μ.μ.

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ έστειλε 3 Γράμματα απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της φυλακής. Στο 2ο και 3ο Που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ο Μανιαδάκης τα έθαψε........ Το 3ο Γράμμα υπάρχει στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 μαζί με άρθρο του ...σιάντου.... που βγάζει το Γράμμα ....σεχταριστικό... και για αυτό φτιάξαμε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.... Και όλος ο λαός να μας πει πάρτε την Εξουσία και κάντε σοσιαλισμό δεν γίνεται... Πρέπει να μεσολαβήσει ένα ..αστικοδημοκρατικό στάδιο.... λύσης των Εσωτερικών Ζητημάτων και μετά με ...ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες θα πάμε στον Σοσιαλισμό. Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΕΕΑ λίγο πριν το ΕΓΚΛΗΜΑ στην ΚΑΖΕΡΤΑ. ΟΙ Συμφωνίες του ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΖΕΡΤΑΣ δεν ήταν λάθος ήταν μέσα στην πολιτική μας της ...εθνικής ενότητας.... Το ίδιο ισχύει και για την ΒΑΡΚΙΖΑ. Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ Εισήγηση στο 7ο Συνέδριο ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1945.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:42 μ.μ.

Τέτοιες μέρες του 1944 ο Κόκκινος Στρατός είχε ήδη Απελευθερώση την Ρουμανία και προχωρούσε στην Απελευθέρωση της Βουλγαρίας. Ηδη απο τις 26 Αγούστου οι Γερμανοί αποχωρούσαν απο την Ελλάδα. Αδειαζαν την Θράκη Και την Πελοπόννησο. ΟΙ ΑγγλοΑμερικάνοι έχοντας καθυστερήση να ανοίξουνε 2ο Μέτωπο το έκαναν τελικά τον ΙΟΥΝΗ ΤΟΥ 1944 έτρεχαν προς το Βερολίνο να περισόσουν ότι προλάβουνε για τον Καπιταλισμό. Ο Συσχετισμός στα Βαλκάνια ήταν Συντριπτικός. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ο ΕΛΑΣ θα αποτελούσε τμήμα του Κόκκινου Στρατού θα απελευθέρωνε κομάτι κομάτι την χώρα όπως αποχωρούσαν οι Γερμανοί και ο λαός συντρίβοντας τα Υπολείματα των Αστικών δυνάμεων θα ξεκινούσε την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού με τους ΑγγλοΑμερικάνους να αδυνατούν να κάνουνε οτιδήποτε υπερ της Αστικής Τάξης. Τα Συμπεράσματα Πολύτιμα.

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:07 μ.μ.

Δυνατό το κείμενο.Είναι αλήθεια οτι ο Λίβανος κ η Καζέρτα είναι τα μικρα αδερφάκια της βάρκιζας.Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως διάολο δεχθηκε το Εαμ την τοποθέτηση Σπηλιωτόπουλου στη θέση του στρατιωτικού διοικητή των Αθηνών.Το ειρωνικό είναι οτι μεχρι κ ο ..εδες διαμαρτυρήθηκε.Μάλιστα ο Ζέρβας σε επιστολή προς τον Παπαντρέου είχε χαρακτήρισει γκεσταπίτη τον Σπηλιωτόπουλο.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:30 μ.μ.

....Δεν έφταιγε λοιπόν η γραμμή που το ΕΑΜ ήταν Πολιτικό Μέτωπο Αυτό δεν εμπόδιζε το κίνημα να καταλάβει την εξουσία..... Μάλιστα. Δηλαδή τα ....κόμματα.... των Σβώλος.... Τσιριμώκος.... Μ.Κύρκος.... και του Μενσεβίκου Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΥΠΕΞ το 1921 στην Γεωργία που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους.... όλοι αυτοί θέλανε Σοσιαλισμό.......ΜΑΛΙΣΤΑ.......

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:41 μ.μ.

Ρε πως τα λέτε ρε οι νεοζαχαριαδικοί. Αν θέλετε να ξέρετε, το ΚΚΕ σε συνεδρίαση της Κ.Ε απέρριψε την συμφωνία του Λιβάνου, είπε ότι η αντιπροσωπεία δεν είχε τέτοια εντολή και δεν ισχύει τίποτα. Ψήφισαν μάλιστα αν πρέπει να εκτελέσουν το Ρούσσο που ήταν αντιπρόσωπος του ΚΚΕ στο Λίβανο. Την πρόταση για την εκτέλεση την έκανε ο Ζεύγος. Αρα τι μου λέτε; Τώρα γιατί μετά συμφώνησε η Κ.Ε να μπει στην Κυβέρνηση, και να μετατρέψει τον ΕΛΑΣ σε εγγλέζικο λόγο, ας τα βρουν οι γνωρίζοντες. Κάποιο πουλάκι πάντως λέει ότι υπήρξε δάχτυλος άνωθεν, για αυτό και η απελευθέρωση της Ευρώπης "σταμάτησε" στα βόρεια σύνορά μας και δεν τους πήρε μπάλα ο Κόκκινος Στρατός. Εδειξε λένε μια "συγκράτηση". Πάντως το άρθρο του ΠΡΙΝ είναι πολύ ορθά τοποθετημένο κύριοι νεοσταλινικοί και νεοζαχαριαδικοί.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:45 μ.μ.

8.41 Ο Δρόμος για το Βερολίνο δεν πέρναγε απο την Αθήνα και την Καλαμάτα. Με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ καμμία ΕΣΣΔ δεν μπορούσε να βοηθήση όταν το ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει υπογράψει τέτοιες Συμφωνίες με την ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:53 μ.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ....εσωτερικού..... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ....παρτσαλίδη.....Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ... απο το 1944 ηρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ....ΕΔΑ.... ήταν η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ. Τα είπε όλα 1943 διάλυση Κ.Δ Λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ ...δεν χρειαζόταν... 1944 ΚΚΕ ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ...... ΜΑΛΙΣΤΑ........ Οπορτούνια....

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:16 μ.μ.

Επικρατεί μια γενική σύγχηση στον Οπορτουνιστικό χώρο. Για το ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΟ ΝΑΡ είμαστε με τους Μπολσεβίκους. Αντίθετα για τους .....σταλινικούς..... του Αντικομμουνιστικού αγώνα είμαστε ....τροτσκιστές...... ενώ οι Ιδιοι είναι αγκαλιά με τους Τροτσκιστές σε ΝΑΡ και ΛΑΕ. Μιλάμε για μεγάλο Γλέντι. Ας το απολαύσουμε.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:34 μ.μ.

Ηλία δεν ήταν ανεπάρκεια αλλά ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Όσο για το Λαοκρατία που τόσο σιχαίνονται οι διάφοροι Τζαμαρίες μα ακριβώς αυτό δεν τήρησαν και πρόδωσαν την ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ δηλαδή να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του και να πετάξει έξω τους ιμπεριαλιστές. Αν'αυτού μας παρέδωσαν στου Βρετανούς. Δεν παραδίδεσαι έχοντας απελευθερώσει τη χώρα σου και έχοντας τα όπλα και το λαό και έχοντας τη δυνατότητα να κηρύξεις ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αυτό μόνο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ. Κάποιοι στο ΚΚΕ και το ΕΑΜ είχαν άλλα σχέδια και μας ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ. Γιατί; Γιατί ήτανε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ και δεν ήθελαν σοσιαλισμό αλλά καπιταλισμό. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!!

ΝΑ θυμίσουμε τι έλεγε ο Λένιν για τους οπορτουνιστές; Για να δούμε:

"Οι οπορτουνιστές αντικειμενικά αποτελούν μια μερίδα των μικροαστών και μερικών στρωμάτων της εργατικής τάξης, μερίδα που έχει εξαγοραστεί με χρήματα από τα ιμπεριαλιστικά υπερκέρδη και έχει μετατραπεί σε ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ του καπιταλισμού, σε διαφθορέα του εργατικού κινήματος"

Β. Ι. Λένιν: «Απαντα», εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», τ. 30, σελ. 168

Δεν έφταιγε λοιπόν κανένα πολιτικό μέτωπο ούτε η Λαοκρατία αλλά το ότι κάποιοι από την ηγεσία του ΚΚΕ και του ΕΑΜ (Σιαντο-Παρτσαλιδο-Σβωλο-Τσιριμώκοι) μας πρόδωσαν. Και ξέρεις γιατί δεν έφταιγε το πολιτικό μέτωπο και η Λαοκρατία; Στην Τσεχοσλοβακία το Εθνικό Μέτωπο ήταν συμμαχία κομμουνιστών, σοσιαλδημοκρατών, φιλελεύθερων κλπ. Και όμως είχε στόχους ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Και αφού πήρε την εξουσία
σχηματίστηκε ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με τη συμμετοχή του ΚΚ. Ο ίδιος ο Γκότβαλντ έλεγε: ΟΧΙ ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Και να που η αστική διακυβέρνηση με την ΣΩΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚ μετεξελίχθηκε σε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Και ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ που το '45 αποχώρησε. Γιατί εδώ λοιπόν κύριε Τζαμαρία δεν απέτυχε ο....πολιτικός συνασπισμός και η λαοκρατία; Άλλο παράδειγμα. Το Πατριωτικό Μέτωπο στην Βουλγαρία είχε μέσα και κομμουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, αγροτικό κόμμα και ριζοσπάστες δημοκράτες. Να που και εκεί όμως φτάσαμε σε σοσιαλισμό. Γιατί κύριε Τζαμαρία; Αφού μέσα είχε και σοσιαλδημοκράτες και άλλους.

V For Viva La Revolucion

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:59 μ.μ.

Ειδικά το δίδυμο Σιάντου και Ιωαννίδη (τον ξέχασα πριν αυτόν) ευθύνεται περισσότερο διότι αυτοί που είχαν τα ηνία του κόμματος. Μαρτυρία του Θόδωρου Καλλίνου-Αμάρμπεη (καπετάνιος του ΕΛΑΣ της 16ης μεραρχίας Θεσσαλίας και της 13ης μεραρχίας Ρούμελης):

«πήγα στη Μάνδρα να υποδεχθώ το 52 Σύνταγμα και τη Μοίρα Πυροβολικού. Έφτασε στη Μάνδρα το βρετανικό Σύνταγμα από τη Θεσσαλονίκη. Το σταματήσαμε και πήραμε διάταξη να το αφοπλίσουμε. Τηλεφώνησα στο Σιάντο: «έφτασε στη Μάνδρα βρετανικό Σύνταγμα από τη Θεσσαλονίκη. Θα το αφοπλίσουμε». Απάντησε: «ν α τ ο α φ ή σ ε τ ε ν α π ε ρ ά σ ε ι»(υπογρ. «Α»). Ξανατηλεφωνώ: «Αύριο αυτό το Σύνταγμα θα μας πολεμάει στην Αθήνα». Απάντησε: «να το αφή σετε να περάσει»(υπογρ. «Α»). («ΕΛΛΑΔΑ», Νο 150, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2008, σελ. 1).

"το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέχθηκε κατά τρόπο απαράδεχτο και ακατανόητο τη μονοπωλιακή διαχείριση του Δεκέμβρη από το Γ.Σιάντο. Ο Γ.Σιάντος κατάργησε αυθαίρετα χωρίς να ρωτήσει κανέναν, το γενικό αρχηγείο του ΕΛΑΣ και ίδρυσε την ΚΕ του ΕΛΑΣ, όπου έκανε αυτό που ήθελε. Χαραχτηριστικό είναι ότι ο Γ.Σιάντος με προσωπική διαταγή του στις 17 του Δεκέμβρη 1944, άφησε και μπήκε περνώντας μέσα από τη διάταξή μας στη Γκάζα, έξω από την Αθήνα, ανενόχλητο, ένα σύνταγμα άγγλων, που μπήκε έτσι στην Αθήνα και πήρε μέρος στις μάχες ενάντια στα τμήματά μας που πάλαιβαν ηρωικά. Στο ίδιο διάστημα και απ’ τη Θεσσαλονίκη φεύγαν ανενόχλητα αγγλικά στρατεύματα για την Αθήνα, ενώ οι κύριες δυνάμεις του ΕΛΑΣ δεν παίρναν μέρος στη μάχη κατά των άγγλων. Αυτά όλα μόνο σαν π ρ ο δ ο σ ί α (υπογρ. «Α») μπορούν να χαραχτηριστούν. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έμενε ξένο και αμέτοχο απ’ όλα αυτά, που ούτε κατοπινά τα συζήτησε, ούτε τα καταδίκασε, όπως δεν συζήτησε ούτε καταδίκασε την άλλη π ρ ο δ ο σ ί α (υπογρ. «Α»), τη συμφωνία της Γκαζέρτας"

(Ν.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΗΣ» (προς τη Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ), σελ. 16-17, εκδ. της ΚΕ του ΚΚΕ, 1950)

V For Viva La Revolucion

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:12 μ.μ.

Δυστυχώς για εσένα Μουσαντένιε ....σταλινικέ.... η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Πουθενά δεν έγινε Σοσιαλισμός γιατί η Κ.Δ μετά το 1935 που επικράτησε ο Οπορτουνισμός δεν είχε τέτοιο στόχο αλλά την ...λαοκρατία..... Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν και περίμεναν την επικράτηση τους και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε στο 20ο Συνέδριο του 1956 λόγω των Απωλειών του πολέμου και εφαρμόζοντας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ με ΣΤΑΔΙΑΚΑ βήματα νόμους του Καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα μετατρέποντας το κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:18 μ.μ.

Στην 5η Ολομέλεια Γενάρης 1949 στο κλείσιμο ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μίλησε για Σοσιαλιστική Επανάσταση με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Ξεκίνησε η Διόρθωση του προγράμματος που ψηφίστηκε το 1953. Το 1955 τους υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ χρουτσόφ να το αποσύρουνε. Στην Σελ.318 του 2ου τόμου 1949 1968 ο διάλογος με Στεπάνοφ Τσβιγκούλιν που του λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:22 μ.μ.

Leo, Οι δημοσιεύσεις σου 8.34 & 8.59 με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ευχαριστώ πολύ που αφιερώνεις χρόνο για εμένα. Ναι αν βρεθούμε θα ήθελα να τον πιούμε τον καφέ που είπες ότι θα κεράσεις και δέχομαι το κέρασμα

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:26 μ.μ.

Γράφει στο 7.45 ο πολιτικά αστοιχείωτος ότι: 1) Ο Δρόμος για το Βερολίνο δεν πέρναγε από την Αθήνα και την Καλαμάτα, και συνεχίζει και λέει ότι 2) το ΚΚΕ και το ΕΑΜ έχει υπογράψει τέτοιες Συμφωνίες με την Αστική Τάξη και για αυτό δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Κατ αυτόν, αν οι απόψεις μας δεν συμφωνούν με την πραγματικότητα, τότε αλλοίμονο στην πραγματικποτητα.
Ρε πολιτικά αστοιχείωτε, και βέβαια ο δρόμος πέρναγε από την Καλαμάτα. Ξέρεις ρε τι έγινε στις 15-9-1944 στο Μελιγαλά; Ο Αρης ξεκαθάρισε όλο το ταγματαλήτικο στοιχείο σε 2 ημέρες, και μετά ξεπάστρεψε τα υπόλοιπά τους στους Γαργαλιάνους στα άλλα μέρη της Μεσσηνίας. Το ξέρεις ρε το σύνθημα ‘ΕΑΜ - ΕΛΑΣ Μελιγαλάς, αυτός είναι ο δρόμος Λαέ για να νικάς’: (βέβαια το κόμμα σου δεν το φώναξε ποτέ, γιατί;). Το πολιτικό μήνυμα του συνθήματος είναι ότι ξεπαστρέβεις αλύπητα τους μοναρχοφασίστες ταγματαλήτες και είσαι κυρίαρχος, όπως ήταν κυριάρχος ο ΕΛΑΣ στην Μεσσηνία στα μέσα Σεπτέμβρη 1944. Και τον Αρη δεν τον εμπόδισε κανένα ΕΑΜ πολιτικό μέτωπο για να τους ξεπαστρέψει. Μετά την Μεσσηνία ο Αρης τράβηξε για την Αθήνα την οποία θα ξεπάστρεβε σε μία εβδομάδα και θα έδινε στο τέλος Σεπτέμβρη 1944 την εξουσία στο πιάτο, και θα έλεγε κύριοι Σιάντο, Ιωαννίδη, Μπαρτζιώτα, να η εξουσία, τι θα κάνετε τώρα με αυτή; Αλλά στην Αθήνα δεν τον άφησαν ποτέ να βαδίσει τον Αρη, τον έστειλε ο Σιάντος στην Ηπειρο να κυνηγάει το Ζέρβα, λες και αυτό ήταν το πρόβλημα. Και εδώ έρχεται το πράγμα και κουμπώνει με αυτά που έγραψε ο Leo ότι απλά δηλαδή ήταν προδότες.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:03 π.μ.

"Πουθενά δεν έγινε Σοσιαλισμός γιατί η Κ.Δ μετά το 1935 που επικράτησε ο Οπορτουνισμός δεν είχε τέτοιο στόχο αλλά την ...λαοκρατία..... Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση"

Άντε πάλι η ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Ρε τροτσκιστοκέφαλε ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΚΔ είχαμε σοσιαλισμό σε μια σειρά χώρες μετά τον πόλεμο. Καλά εσύ δεν λογαριάζεις καθόλου τους λαούς δηλαδή ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ; Τα ΚΚ δουλέψανε μέσα στα ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ-ΚΙΝΗΜΑΤΑ και τράβηξαν το λαούς με το μέρος τους ΕΦΑΡΜΟΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΔ. Ο κόκκινος στρατός δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα, ρόλο κομπάρσου θα είχε αν τα ΚΚ δεν ήθελαν και αν οι λαοί δεν ήθελαν. Οπότε ήταν η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΚ που έδωσε τη δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε σοσιαλισμό και ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Πάρτο χαμπάρι ο σοσιαλισμός ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

V For Viva La Revolucion

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:24 π.μ.

Καταλαββαίνω την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο Δρόμος για το Βερολίνο δεν περνάει απο την Αθήνα και την Καλαμάτα. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο ΕΛΑΣ θα ήταν αναπόσπαστο τμήμα του Κόκκινου Στρατού και ο λαός θα έπαιρνε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η Φάλαγγα Σοσιαλισμό στόχο δεν έχεις. Συνέχισε να χτυπιέσε.......

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:27 π.μ.

...Leo ΟΙ Δημοσιεύσεις σου με βρίσκουνε απόλυτα σύμφωνο.... χοχοχοχοχο Μουσαντένιε ...σταλινικέ...... ο φιλαράκος σου ο Τρότσκα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εξηγησέ του οτι έχεις άλλη χρέωση. χοχοχοχοχο.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:37 π.μ.

....Και εδω έρχεται και κουμπώνει με αυτά που έγραψε ο Leo..... Τίποτα παράξενο. Τα πολιτικά μέτωπα να βγαίνουνε καθαρά να κάνει την δουλειά του ο Καπιταλισμός και τα Οπορτούνια συμφωνούν. ΛΟΓΙΚΟ..........................

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:48 π.μ.

Ηλία πάλι τα ίδια; Αφού είπαμε όχι ευχαριστίες. Nα'σαι καλά και....YOU ΜΑΥ CALL ME V!!!

Τζαμαρία κάτι άλλο. Μιλάς συνέχεια για τα 3 γράμματα του Νίκου. Ξέρεις τα άλλα δύο γράμματα (2ο και 3ο) ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ της γερμανικής εισβολής-κατοχής ο Νίκος τα έγραψε πριν την ναζιστική κατοχή. Συνεπώς άλλο χαρακτήρα έπαιρνε πλέον η πάλη του λαού με την Ελλάδα ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. Γι'αυτό και ο Νίκος ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν καταδίκασε το ΕΑΜ επειδή έθετε στόχο την ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Ίσα ίσα που ο Νίκος για αυτά πάλευε. Το ΕΑΜ λοιπόν αν ήταν κοινωνική συμμαχία με την έννοια που το εννοείς εσύ δηλαδή να έβαζε ως άμεσο στόχο το σοσιαλισμό τότε με βάση τις τότε συνθήκες ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. Αυτές τις ανοησίες ξεφούρνιζαν και οι τρότσκες εργατική εξουσία, σοσιαλισμός, όχι εθνικός αγώνας, όχι λαοκρατία τέτοιες μπούρδες ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ. Ξέρεις πως λεγόταν το αντιστασιακό κίνημα στην Αλβανία; ΜΕΤΩΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. Πρόσεξε ούτε σοσιαλιστικό, ούτε εργατικό, ούτε ταξικό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. Και παρόλο που ηγούνταν καθαρά οι κομμουνιστές σε αυτό (διότι δεν υπήρχαν άλλα κόμματα σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα που να εκφράζουν ένα αντικατοχικό-πατριωτικό τμήμα της αστικής τάξης συνεπώς το βάρος έπεφτε στους κομμουνιστές) ξέρεις τι έλεγε ο Ενβέρ; Έλεγε:

"Το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης ένωσε ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ στοιχεία , ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και θρησκευτικές διακρίσεις. Έγινε ένας οργανισμός υγιής, ικανός να πραγματοποιήσει κάθε δύσκολη αποστολή. Ο Στρατός της Εθνικής Απελευθέρωσης, μεγαλωμένος στις πιο σκληρές μάχες, ήταν ένας στρατός του λαού, στον οποίο οι αγρότες, οι εργάτες, οι διανοούμενοι , ενωμένοι σαν ένας άνθρωπος, μάχονταν για τον κοινό σκοπό, για την ελεύθερη Αλβανία, για την ανεξάρτητη Αλβανία, τη δημοκρατία τη λαϊκή". Μπορείς να διαβάσεις εδώ:

https://parapoda.wordpress.com/2012/12/08/%CE%B5%CE%BD%CE%B2%CE%B5%CF%81-%CF%87%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7/

Βλέπεις τι λέει; ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΛΑΪΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ. Και όλοι οι δημοκράτες χωρούσαν στο Μέτωπο χωρίς πολιτικές διακρίσεις δηλαδή μπορούσαν να πάρουν μέρος και φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες όλοι αρκεί να μάχονταν για την πατρίδα.

Α και κάτι άλλο. Έχεις πει και αλλού ότι ο Νίκος δεν συμφωνούσε με την ΚΔ μετά το 7ο το 1935. Ξέρεις πως κλείνει το 3ο γράμμα; Το 1941 μετά το 7ο δηλαδή την επικράτηση του....πεμποφαλαγγιτισμού όπως υποστηρίζεις. ΖΗΤΩ Η ΚΔ!

V For Viva La Revolucion

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:21 π.μ.

Οσο για τις Βρισιές απο Οπορτουνιστικά Ρετάλια του Καπιταλισμού είναι τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές. Η Αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του ΚΚΕ την τελευταία 26ετία τους έχει φέρει σε απόγνωση. Ούτε μας νοιάζει. Ξεβρωμίσαμε το 1991.... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:45 π.μ.

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ έστειλε τα 3 Γράμματα απο την απομόνωση της Φυλακής. Το 2ο και 3ο που μιλάνε ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ τα έθαψε......... Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Και αυτό έγινε παντού. Για την Αν.Ευρώπη και τον Κόκκινο Στρατό τα έχουμε πει. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα πολεμούσε το Γερμανικό Ιμπεριαλισμό χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ και την ώρα που αποχωρούσαν οι Γερμανοί θα γινότανε η Σύνδεση με το ΤΑΞΙΚΟ. Ολα τα άλλα είναι Οπορτουνιστικά Κουραφέξαλα για την Σωτηρία του Καπιταλισμού.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:52 π.μ.

....Συνεπώς άλλο χαραχτήρα έπαιρνε η πάλη του λαού με την Ελλάδα υπο ..κατοχή..... Εντάξει αστεία το γράφεις αυτό για να γελάσουμε να είσαι καλά. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ απο το 1911...

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:11 π.μ.

Με Πολιτικά Μέτωπα δεν έγινε πουθενά Σοσιαλισμός γιατί δεν είναι αυτή η Δουλειά της 5ης Φάλαγγας. Δουλειά της είναι να πνίγει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Ηταν η παρουσία του Κόκκινου Στρατού που απέτρεψε την 5η Φάλαγγα να κάνει το ίδιο και το 1945. Χωρίς τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ όλα θα είχανε πνιγεί στο Αίμα.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:22 π.μ.

Συμπέρασμα. Η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν Οπορτουνιστική όχι γιατί εφάρμοσε ...λάθος.... τα Πολιτικά μέτωπα με την 5η Φάλαγγα αλλα ακριβώς επειδή έφτιαξε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η Φάλαγγα όπως έγινε παντού και Εγκλώβισε τον λαό με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και δεν έγινε η Σύνδεση με το ΤΑΞΙΚΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 γιατί ακριβώς δεν είχε τέτοιο στόχο το ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αυτό θα είχε γίνει μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Η Δουλειά των Κομμουνιστών είναι να ενώσουνε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και όχι να τον Εγκλωβίσουνε με τα Αστικά Σοσιαλδημοκρατικά Οπορτουνιστικά κόμματα που φτιάχνει ο Καπιταλισμός και τον υπηρετούνε πιστά.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:09 μ.μ.

.... Α και κάτι άλλο. Εχεις πει και αλλού οτι ο Νίκος δεν συμφωνούσε με την Κ.Δ μετά το 7ο το 1935 Ξέρεις πως κλείνει το 3ο Γράμα το 1941 μετά το 7ο δηλαδή την επικράτηση του Πεμτοφαλαγγιτισμού. Ζήτω η Κ.Δ....... Πολύ σωστά. Για αυτό ήταν Μπολσεβίκος ηγέτης. Γιατί παρά το ότι ήταν στην ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν παραβίασε ποτέ τον Δ.Σ. Και υπενθυμίζω οτι και τα 3 Γράμματα τα έγραψε απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ. Το 2ο και 3ο που μιλάνε ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ο Μανιαδάκης τυα έθαψε.....ΓΙΑΤΙ............

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:01 μ.μ.

Η Σοσιαλδημοκρατία και ο Οπορτουνισμός ολόκληρο τον 20ο Αιώνα έπαιξε τον Αντεπαναστατικό του ρόλο. Το 1918 20 πνίξανε όλες τις Επαναστάσεις στο αίμα με ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ που φτιάξανε τα Παραστρατιωτικά Φασιστικά Τάγματα Εφόδου Φράικοπς. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ήταν η ΚΑΠΛΑΝ που πυροβόλησε τον ΛΕΝΙΝ. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ήταν οι ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που δολοφονήσανε τους ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΚ ΛΙΜΠΝΕΧΤ. Αν δεν υπήρχε ο Κόκκινος Στρατός στην Αν. Ευρώπη ξέρανε πολύ καλά τι θα κάνανε.... θα πνίγανε τα πάντα στο αίμα. Ο Ευρωκομμουνιστικός δρόμος ήταν έτοιμος απο την Κ.Δ μετά το 1935. Λούφαξαν και περίμεναν όσο και να Σκούζουν οι Οπορτουνιστές για να επαναλάβουν και στο μέλλον τα εγκλήματα τους.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:16 μ.μ.

Στην Αλβανία με Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης και ενότητα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (άρα μέσα και σοσιαλδημοκράτες, και φιλελεύθεροι και άλλοι) ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Στην Τσεχοσλοβακία ΜΕ ΤΟ ΚΚ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ (ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ 1945). Στην Βουλγαρία το Πατριωτικό Μέτωπο, συνασπισμός κομμουνιστών-σοσιαλδημοκρατών και άλλων, πήρε την εξουσία το 1944 και το 1946 κηρύχτηκε ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ήταν η πολιτική των ΚΚ και της ΚΔ που οδήγησε στο σοσιαλισμό τις χώρες αυτές. Ο Κόκκινος στρατός απελευθέρωσε τις χώρες αυτές και βοήθησε και αυτός στο να σχηματιστούν Λαϊκές Δημοκρατίες ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΚΚ. ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ. Ο Κόκκινος στρατός δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό δεν ήταν αυτή η δουλειά του άλλωστε. Στην Γιουγκοσλαβία ο κόκκινος στρατός αφού βοήθησε τις αντιστασιακές δυνάμεις στην απελευθέρωση το 1944 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ και το 1945 το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο πήρε την εξουσία (ήταν δυστυχώς ο Τίτο που δεν ήταν κομμουνιστής και δεν οικοδόμησε ποτέ το σοσιαλισμό στη χώρα αν ήταν Μ-Λ θα οικοδομούνταν ο σοσιαλισμός μια φορά πάντως η γραμμή των ΛΜ πέτυχε και εκεί). Στην Ουγγαρία με την παρουσία του κόκκινου στρατού το 1946 νίκησαν ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΟΙ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΧΤΗΤΕΣ. Δηλαδή με παρουσία κόκκινου στρατού είχαμε....ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αργότερα το 1949 εγκαθιδρύθηκε Λαϊκή Δημοκρατία ύστερα από την υπομονετική δουλειά που έκανε μέσα στις μάζες ο Ράκοσι.

ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ VS ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1!!!

Ο Νίκος ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν διαφώνησε με τη γραμμή της ΚΔ. Δεν το έκανε λοιπόν λόγω ΔΣ αλλά επειδή ήταν Μ-Λ. Έχεις ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν το αντίθετο; Το γράφει κάπου ότι η ΚΔ ακολουθούσε λαθεμένη πολιτική μετά το 1935;

Συγγνώμη τώρα αμφισβητείς και το ότι ήταν υπό κατοχή η Ελλάδα από τους Ναζί; Με τρελούς έχουμε μπλέξει μάγκες εδώ η ιμπεριαλιστική Γαλλία βρισκόταν σε κατοχή, τόσες χώρες κάτω από τη μπότα των Ναζί και εσύ τώρα αρνείσαι και την κατοχή; ΔΕ ΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ; Άντε γιατί έχουμε ξεφύγει.....

V For Viva La Revolucion

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:18 μ.μ.

Όσο για το πόσο αντίθετος ήταν ο Νίκος με τα ΛΜ:

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γράφτηκε από τις 12-20 του Ιούνη του 1939 στις φυλακές της Κέρκυρας.

Δημοσιεύεται σύμφωνα με το κείμενο της μπροσούρας «Θέσεις για την Ιστορία του ΚΚΕ»,έκδοση 1946

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

"2. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, που δημιουργεί σοβαρή απειλή ενάντια στην αστοτσιφλικάδικη κυριαρχία, η πιο αντιδραστική μερίδα της πλουτοκρατίας δυναμώνει ολοένα τον εκφασισμό της χώρας και κάτω από την καθοδήγηση του ξένου ιμπεριαλισμού, πρώτ' απ' όλα της Αγγλίας, πραγματοποιεί τη μοναρχική παλινόρθωση ( Νοέμβρης 1935) σαν βάση για τη συγκέντρωση των δυνάμεων της αντίδρασης, που τείνει στην εγκαθίδρυση της φασιστικής δικτατορίας. Τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας την παραδίνουν αμαχητί και μόνο το ΚΚΕ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ.

3. Την πολιτική γραμμή και δράση στο διάστημα αυτό την πλαισιώνει τούτη η κεντρική προσπάθεια: να συγκεντρωθούν γύρω από μια κοινή πλατφόρμα δράσης όλες οι δυνάμεις, δίχως καμιά εξαίρεση, που δε θέλουν τη φασιστική δικτατορία που ετοιμάζει η αντίδραση με επικεφαλής το Μεταξά - Μανιαδάκη και να κατοχυρώνει η εσωτερική εξέλιξη σύμφωνα με τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού.

4. Η προσπάθεια αυτή, που πήρε την πρώτη της ώθηση στο 5ο Συνέδριο (Απρίλης 1934( και απόχτησε την απαραίτητη ευρύτητα με το 6ο Συνέδριο (Δεκέμβρης 1935), ύστερα από το 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, παρουσιάζει τις παρακάτω συγκεκριμένες εκδηλώσεις: α) πραγματοποιεί το ενιαίο εργατικό μέτωπο για τις άμεσες διεκδικήσεις, β) προωθεί αποτελεσματικά τη συνδικαλιστική ενότητα και οι δύο Γενικές συνομοσπονδίες αποφασίζουν την ολοκλήρωσή της, γ ) το Σεπτέμβρη του 1934 σχηματίζει το αντιφασιστικό μέτωπο από τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, δ) πραγματοποιεί με το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας συμφωνία λαϊκού μετώπου και ενότητας μαζί του των αντιπλουτοκρατικών δυνάμεων στο χωριό μέσα στο ενιαίο Αγροτικό Κόμμα, που είναι το κόμμα της εργατοαγροτικής συμμαχίας στο χωριό και της πάλης για τις άμεσες διεκδικήσεις των αγροτών και τον αστικοδημοκρατικό μετασχηματισμό, ε) υπογράφει το Φλεβάρη του 1936 το αντιφασιστικό σύμφωνο με το κόμμα των Φιλελευθέρων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και τα άμεσα λαϊκά αιτήματα.

5. Με βάση αυτή την πολιτική, το ΚΚΕ αναπτύσσει στο διάστημα αυτό τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Οι εργατικές απεργίες παίρνουν μια εξαιρετική και πρωτόφαντη έκταση, αγκαλιάζουν όλους τους κλάδους και ανυψώνονται αδιάκοπα. Η μαζική πολιτική απεργία γίνεται όργανο καθημερινής πάλης και πραγματοποιείται η γενική απεργία. Η αντιφασιστική δράση ξαπλώνεται σ' όλα τα στρώματα του πληθυσμού και βρίσκει το κατακόρυφό της στο παλλαϊκό επαναστατικό ξεσήκωμα της Σαλονίκης στις 10 του Μάη, που έβαλε στην ημερήσια διάταξη τη λαϊκή ανατροπή της κυβέρνησης του Μεταξά (που προχωρεί στην εγκαθίδρυση της φασιστικής δικτατορίας) και την πραγματοποίηση του λαϊκού μετώπου στην Ελλάδα. Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα συγκεντρώνονται ολοένα και πιο γοργά γύρω από δύο πόλους: α) το δρόμο προς το λαϊκό μέτωπο και την κυβέρνησή του, που βαδίζει η Ελλάδα στο πρώτο μισό του 1936 με τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού της και β) τον πόλο της αντίδρασης που βαδίζει για τη φασιστική δικτατορία. Η μοναρχική παλινόρθωση δε δικαίωσε τις προβλέψεις της χρηματιστικής ολιγαρχίας και του ξένου κεφαλαίου. Έπρεπε με τη βία της φασιστικής δικτατορίας να σαρωθούν όλες οι λαϊκές πολιτικές καταχτήσεις, να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και πρώτ' απ' όλα ο βασικός κινητήρας του, το ΚΚΕ, για να διατηρηθεί η πλουτοκρατική εξουσία και κυριαρχία.

V For Viva La Revolucion

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:20 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γράφτηκε από τις 12-20 του Ιούνη του 1939 στις φυλακές της Κέρκυρας.

Δημοσιεύεται σύμφωνα με το κείμενο της μπροσούρας «Θέσεις για την Ιστορία του ΚΚΕ»,έκδοση 1946

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

ΤΕΛΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ

4. Με την ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΔ το ΚΚΕ έλυσε το πρόβλημα αυτό. Η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (Γενάρης 1934) καθόρισε: Η Ελλάδα είναι χώρα αγροτική - βιομηχανική με μέση κεφαλαιοκρατική ανάγκη και με μισοφεουδαρχικά υπολείμματα στην αγροτική οικονομία. Η τέτια οικονομική διάρθρωση της χώρας φέρνει τούτη τη βασική ιδιομορφία: τη σημαντική της πολιτική εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο. Αυτή η εξάρτηση , μαζί με τη διατήρηση των φεουδαρχικών υπολειμμάτων στο χωριό, κρατούν τη χώρα στην οικονομική και στην ολόπλευρή της καθυστέρηση. Η αστική δημοκρατία δεν έθιξε το ξένο κεφάλαιο, αντίθετα μεγάλωσε την εξωτερική εξάρτηση της χώρας. Η αγροτική «μεταρρύθμισή» της αντικατέστησε το γεώμορό της με την πληρωμή για την εξαγορά της γης. Έτσι ουσιαστικά δεν άλλαξε την κατάσταση στο χωριό, δεν έκανε τον αγρότη λεύτερο παραγωγό, με λεύτερη κατοχή της γης και των προϊόντων του. Δεν απάλλαξε τη φτωχομεσαία αγροτική οικονομία από τα βάρη που την κρατούσαν σε μια κατάσταση κατάπτωσης, ανικανότητας και για μια απλή αναπαραγωγή. Για να σπάσει η νέα Ελλάδα τα δεσμά που κρατάνε δεμένες τις παραγωγικές δυνάμεις και την όλη της ανάπτυξη- δεσμά που της επιβάλλει η αστοτσιφλικάδικη αντίδραση πρέπει πρώτ' απ' όλα να λύσει αυτά τα δύο αστικοδημοκρατικά καθήκοντα. Το προλεταριάτο, πρωτοστατώντας ση λύση αυτή και καθοδηγώντας την αγροτιά και τον άλλο εργαζόμενο λαό στην πάλη για την πραγματοποίησή της , που τους ενδιαφέρει ζωτικότατα, καταχτά την εμπιστοσύνη τους και τις εξυψώνει, μέσα από την ίδια τους την πείρα που θα τους δώσει η ανάγκη να συντριφτεί η αστοτσιφλικάδικη αντίδραση ενάντια στη λύση αυτή, ως την πάλη για τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση της λαϊκής κοινωνικής απελευθέρωσης, δηλ. ως την απαλλοτρίωση της κεφαλαιοκρατίας και τη σοσιαλιστική οργάνωση της παραγωγής. Κατά συνέπεια, η επερχόμενη επανάσταση στην Ελλάδα, από τα καθήκοντα που πρώτ' απ' όλα έχει να λύσει, θ' αρχίσει σαν αστικοδημοκρατική, με περισσότερο ή λιγότερο γοργό πέρασμά στη σοσιαλιστική επανάσταση. Αυτό πρώτα απ' όλα θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της εργατικής τάξης να εξυψώσει ως την κατανόηση της ανάγκης αυτής τη φτωχομεσαία αγροτιά και την άλλη φτωχολογιά στις πόλεις."

NAI TZAMAΡΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ....ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΔ Ο ΝΙΚΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.....

V For Viva La Revolucion

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:27 μ.μ.

Μήπως μπορεί να μας πει κάποιος, γιατί το ΚΚΕ στις εκλογές του 2012 έχασε το 50% των οπαδών του; Και που πήγαν αυτοί; Θα επανέλθουν πάλι; ή θα εκλέξει νέο λαό; Επίσης στο δημοψήφισμα του 2015 το ψηφοδέλτιο που μοίραζε το ΚΚΕ δεν το έριξαν οι οπαδοί του στην κάλπη. Μήπως αυτά σχετίζονται με την νέα γραμμή που μας λέει ότι ο πόλεμος του 1940 που έγινε επίθεση στην Ελλάδα, ήταν ιμπεριαλιστικός πόλεμος; Δηλαδή οι Ελληνες που πήγαν στον πόλεμο το 1940, δεν πήγαν για να αποκρούσουν τον εισβολέα; πολέμαγαν για τα συμφέροντα της Ιμπεριαλιστικής Ελλαδας και δεν έπρεπε να πολεμήσουν; Πάντως μέχρι τώρα αυτό ξέρουν οι οπαδοί του ότι πολέμησαν τον εισβολέα. Η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα από το 1911; Δεν έχουν καλά καταλάβει οι ψηφοφόροι του που τους οδηγεί. Οταν το καταλάβουν τότε το κόμμα θα δει τα ποσοστά του να μικραίνουν. Τότε βέβαια θα αλλάξει ρότα και θα ξαναθυμηθεί το μεγαλείο του ΕΑΜ. Μέχρι και μητροπολίτες είχε στις τάξεις του ΕΑΜ.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:37 μ.μ.

Λόγος του Νίκου στην 7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ Μάρτης 1950
ΜΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ

Λόγος στην 7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ Μάης 1950

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ

"Για τη χαφιέδικη κλίκα Τίτο - Ράνκοβιτς και Σία ο άξονας αυτός επιστεγάζει μια προδοσία ενάντια στο δημοκρατικό αγώνα του λαού της Ελλάδας, προδοσία που άρχισε στα 1943, όταν οι άγγλοι ιμπεριαλιστές κατάλαβαν ότι ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ αγώνας στη χώρα μας, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, αποτελεί θανάσιμη απειλή για την κυριαρχία τους, για το καθεστώς των λακέδων τους στην Ελλάδα."

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Όπως και να ‘χει το πράγμα, το ΣΚΕΛΔ και οι ηγέτες του, Σβώλος- Τσιριμώκος, αφού πρώτα ζήτησαν να βγουν στο βουνό για να εκπληρώσουν την ίδια προδοτική αποστολή, που κατ’ εντολή των άγγλων είχαν πραγματοποιήσει στη ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, υποτάχτηκαν μετά απόλυτα στους χρηματοδότες τους και τώρα, αν εξαιρέσει κανένας τη δημαγωγία τους γύρω απ’ το Μακρονήσι, δε λεν λέξη για την ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ..."

Κατάλαβες τώρα Πανούλη; ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΓΑΛΕ. Ακόμα και για ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ κάνει λόγο ο Νίκος. ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΟ. ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΙ Η "ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΓΟ.......

V For Viva La Revolucion

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:57 μ.μ.

Aπό τη μπροσούρα του Ν. Ζαχαριάδη: Η πάλη για τη λευτεριά και τη δημοκρατία στην Ελλάδα 15-12-48

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

"Το ΕΑΜ επεξεργάστηκε και δημοσίευσε το πρόγραμμά του για την εγκαθίδρυση της λαϊκής δημοκρατίας στην Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα ζητάει πρώτα απ’’ όλα να απελευθερωθεί η χώρα από την οικονομική εξάρτηση σε σχέση με το εξωτερικό ( απαλλοτρίωση στις ξένες αποικιακές παραχωρήσεις), να πραγματοποιηθεί η αγροτική μεταρρύθμιση, να εθνικοποιηθεί η μεγάλη βιομηχανία και να λυθεί το εθνικό ζήτημα (Μακεδονία) δημοκρατικά. Σύγχρονα, το ΕΑΜ., σήκωσε τη σημαία της πάλης για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία , για σταθερή ειρήνη, στα Βαλκάνια, για συνεννόηση κα δημοκρατική και αδελφική συνεργασία με τους γειτονικούς βαλκανικούς λαούς."

Tζαμαρία τι λέει εδώ ο Νίκος ρε συ; Ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΑΜ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ; Μα αυτά δεν είναι....ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΥΠΡΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ (22/04/1955)

Ν. Ζαχαριάδη

"Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Κύπρο οι προσκυνημένοι και συνθηκολόγοι εθνοπροδότες φουντώνουν καθε τόσο τα εντυπωσιακά τους πυροτεχνήματα....Το ζήτημα είνε ζωτικό, τόσο για τους ντόπιους πλουτοκράτες και προσκυνημένους, όσο και για τους ιμπεριαλιστές αφέντες τους: πρόκειται για την ηγεσία στον εθνικό αγώνα του ελληνικού λαoύ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τρέμουν, όπως ο διάολος το λιβάνι, μην ξαναπάθουν εκείνα της πρώτης κατοχής όταν ο λαός τους έφυγε απ’ τα χέρια και τάχτηκε κάτω από τη σημαία της πάλης για την εθνική τιμή και ανεξαρτησία, που αφτοί τσαλαπάτησαν και τη ρίξαν στα φασιστικά και χιτλερικά σκυλιά και οι κουκουέδες πρώτοι σήκωσαν και κράτησαν ψηλά."

"Όμως η προδοσία είνε ανελέητη και στιγματίζει ανεξίτηλα τους ίδιους της φορείς, τους προδότες. Έτσι και οι προσκυνημένοι στη χώρα μας έχουν μπροστά γκρεμό και πίσω ρέμα. Πούλησαν την Ελλάδα, ξεπουλάν και την Κύπρο, η προδοσία τους τραβά αμείλιχτα στον πάτο, προσπαθούν, όμως, να πιαστούν απ΄ το καλαμάκι της κυπροακαπηλείας και να κρατηθούν στην επιφάνεια. Και επειδή οι κουκουέδες, οι πατριώτες αγωνιστές στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν τους αφήνουν να σταθούν σε χλωρό κλαρί και βγάζουν στη φόρα όλες τις βρώμικες δουλιές και τους χρησιμοποιούν οι πατριδοκάπηλοι και οι προσκυνημένοι όλα τα μέσα για να κτυπήσουν και βγάλουν απ’ τη μέση τους πρωτοπόρους πατριώτες, μπροστάρηδες στην πάλη του λαού. Στην Ελλάδα οι κουκουέδες πρώτοι σήκωσαν και πρώτοι κρατάν τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας"

Τζαμαρία τι λέει εδώ ο Νίκος ρε; ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΕΕΙ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΕΕΙ. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1911; ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ;

Νικου Ζαχαριαδη: Καινουργια κατασταση- καινουργια καθηκοντα (9/10/1949)

"Την αμερικανική κατοχή την αισθάνεται σήμερα ως το μεδούλι του ο κάθε έλληνας και στα πιο μεγάλα προβλήματα και στα μικρά ζητήματα στην καθημερινή του ζωή. Η Ελλάδα οικονομικά έχει γίνει αμερικάνικη αποικία."

ΩΧ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ; Σε....Ιμπεριαλιστική χώρα ρε Πανάγο; Ρε μπας και ήταν οπορτούνα τελικά.....

V For Viva La Revolucion


3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:19 μ.μ.

Εν κατακλείδι: Ο Νίκος ΉΤΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΜ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΚΔ, και του ΕΑΜ εθνικοαπελευθερωτικού-αντιφασιστικού Μετώπου με στόχους ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, πάλευε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτοί ήταν οι στόχοι και του ΔΣΕ.

Για να δούμε τι έλεγαν οι τρότσκες:

"Είναι αισχρή απάτη για τις εκμεταλλευόμενες μάζες του λαού το σύνθημα της Λαϊκής Δημοκρατίας, είναι προδοσία του σοσιαλισμού. (Προλετάριος, φ.4, Μάρτης 1943, Όργανο της ΕΟΚΔΕ, «Προλετάριος και Διεθνιστής της Κατοχής, σελ. 50, Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη, Αθήνα 1986)"

Α ΡΕ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ......

V For Viva La Revolucion

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:56 μ.μ.

Κατανοητή η απόγνωσή σου Τρότσκα αλλά ούτε μας αφορά. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα όσο και να Σκούζεις. Το τι θα κάνει το ΚΚΕ είναι δικό του θέμα και δεν δίνει λόγο σε 5ο Φαλαγγίτες ποτέ. Το 2012 η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ έπαιξε το χαρτί του Οπορτουνισμού. Πιστέψανε οτι απο το φόβο μη χάσουμε Αστικά ψηφαλάκια θα πέσουμε στον Βούρκο με τα Οπορτουνιστικά Σκατά. Σπάσανε τα μούτρα τους. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100% απο την Εγκληματική πορεία της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Το οτι κουβαλούσαμε οπαδούς διαπαιδαγωγημένους πριν το 1991 στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες δεν είναι μυστικό. Καλό ταξίδι να έχουν. Οποιος είναι με το ΚΚΕ θα είναι στην Αντίθεση Τάξη απέναντι σε Ταξη και τίποτα άλλο. Στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ 2015 με τα δυο ΝΑΙ σε Μνημόνια το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ το ρίξανε στην κάλπη οι Οπαδοι του ΚΚΕ και μαζί είναι και τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ και η ΠΑΡΑΠΑΝΩ αποχή. Ο Πόλεμος ήταν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ και απο τις δυο μεριές των Καπιταλιστικών χωρών. Δικαίωμα σου να είσαι Σοσιαλσωβινιστής. Στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ είναι απο το 1911.... Το ΚΚΕ σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ θα ηγηθεί της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και του λαού για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ του λαού αντιμετωπίζοντας Ντόπια και ξένη Αστική Τάξη σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:01 μ.μ.

Οσα Σεντόνια και να γράφεις το ξεβράκωμα σου είναι απόλυτο και δεν γλιτώνεις. Ολα είναι πεντακάθαρα για τους Κομμουνιστές. Εσυ με τον φίλο σου τον Τρότσκα θέλετε Καπιταλισμό. Είμαστε εχθροί ότι και να λες. Εσυ πουλα τρέλα περί Ιμπεριαλιστικής Γαλλίας υπο ....κατοχή...... Ο κατήφορες δεν έχει πάτο Ορτινάτζες του Καπιταλισμού.

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:04 μ.μ.

....θα ξαναθυμηθεί το μεγαλείο του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ..... Το μεγαλείο..... του ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ.... Αλλαξε πλευρό και χέρι πιάστηκες......

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:10 μ.μ.

Ο Μπελογιάννης στο έργο του για το Ξενο κεφάλαιο μιλάει για Σερβικό Βουλγαρικό και Ελληνικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ απο το 1911..... Το 1919 συμετείχε στην Ιμπεριαλιστική Επέμβαση στην Ουκρανία για να πάρει μερίδιο απο την λεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1940 μπήκε στην Αλβανία για Μερίδιο απο την λεια. Το 1950 53 ΠΉΡΕ μέρος στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στην Κορέα για Μερίδιο απο την λεία. Τα ίδια ισχύουνε μέχρι Σήμερα. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ απο το 1911.........

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:26 μ.μ.

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και τα Τρια Γράμματα τα για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ τα έγραψε απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της ΦΥΛΑΚΗΣ. Το 2ο και 3ο που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ τα έθαψε. ΓΙΑΤΙ......... Το 1953 ψηφίστηκε το Πρόγραμμα με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το 1955 τους Υποχρεώσανε να το Αποσύρουνε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ. Στον 2ο Τόμο 1949 1968 ο διάλογος με ΣΤΕΠΑΝΟΦ ΤΣΒΙΓΚΟΥΛΙΝ που του λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το 15ο Συνέδριο του 1996 είναι Σταθμός στην Ιστορία του ΚΚΕ. Κατάργησε το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ. Ετσι το 2012 το ΚΚΕ Ιδεολογικά έτοιμο δεν έπεσε στον ΒΟΘΡΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ. Σήμερα ο καθένας βλέπει τον Εγκληματικό ρόλο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί απόλυτα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ Το Γλέντι Συνεχίζεται ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:50 μ.μ.

ΟΙ Αστικές Τάξεις όλων των χωρών τις Ευρώπης επέλεξαν τον Φασισμό σαν την Αιχμή του Δόρατος όλου του Καπιταλιστικού κόσμου στον Αντικομμουνιστικό αγώνα. Σε όλες τις χώρες ένα τμήμα της Αστικής Τάξης πήγε με τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό και ένα άλλο αφήνοντας ενα ...αντιφασιστικό.... παράθυρο ανοιχτό με τον Αγγλικό Ιμπεριαλισμό. Αυτή την Συνειδητή επιλογή των Καπιταλιστών την ονομάζουν δήθεν.....κατοχή.....διαφορα Σοσιαλσωβινιστικά κατακάθια για να τον Υπηρετήσουν Εγκλωβίζοντας τους λαούς σε παραμύθια. Μιλάμε για πραγματικά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:12 π.μ.

Και βέβαια κάτι που ξεχνάνε Σκόπιμα όλα τα Σοσιαλσωβινιστικά Ρετάλια είναι οτι Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο τον ΣΕΠΤΕΜΒΗ του 1936 μέχρι 30 ΜΑΗ του 1945 για 9 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ήταν σε ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΤΑΧΑΟΥ. Και το Κάνουνε προσπαθώντας να του χρεώσουν όλο τον ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ που κατέστρεψε τον λαό οδηγόντας τον στην Σφαγή με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Εφάρμοσε πάντα τον Δ.Σ για αυτό και αποκαταστάθηκε πλήρως απο το ΚΚΕ το 2011. Το Γλέντι συνεχίζεται.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:26 π.μ.

....Δηλαδή οι Ελληνες που πήγανε στον πόλεμο το 1940 δεν πήγαν για να αποκρούσουν τον Εισβολέα πολέμαγαν για τα συμφέροντα τις Ιμπεριαλιστικής Ελλάδας....... Ασφαλώς τώρα το κατάλαβες. Και φάνηκε πεντακάθαρα στην Συνέχεια. Ετσι γίνεται στις Κοινωνίες που είναι χωρισμένες σε Τάξεις και στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ 1911..... Για τα παράσιτα τους Αστούς πολέμησαν και τους Αγγλους Συμμάχους της. Και φάνηκε πεντακάθαρα αργότερα απο τις Εξελίξεις. Θα μου πεις τι σε νοιάζει εσένα με τον Καπιταλισμό είσαι. Μεγάλο το δίκιο σου.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:36 π.μ.

....Εδω η Ιμπεριαλιστική Γαλλία ήταν σε ....κατοχή.....χοχοχοχοχοχοχοχοχο. ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ. Ο Κατήφορος δεν έχει πάτο..... Δεν είναι τίποτα βρέχει....χοχοχοχοχο

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:49 π.μ.

Σταμάτα να τα γράφεις αυτά ρε τζαμ. κάνεις κακό ρε στο κκε δεν το καταλαβαίνεις; αλλά εσένα τι σε μέλει; Οταν αλλάξει ρότα το κκε απο την αιμορραγία, εσύ πάλι με το κκε θα είσαι. Οτι πει το κόμμα. Α! γράφεις παραπάνω 'Πιστέψανε ότι από το φόβο μη χάσουμε Αστικά ψηφαλάκια θα πέσουμε στον Βούρκο με τα Οπορτουνιστικά Σκατά" Παραδέχεσαι μόνος σου ότι Αστικά ψηφαλάκια χάσατε το 2012. Για να δούμε τώρα που τους λες ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική δύναμη απο το 1911 θα μαζέψεις πολλούς; Ποιός τα πιστεύει ρε αυτά;. Οσο θα μαθαίνουν οι αθώοι οπαδοί του κκε ότι λέτε τέτοια, θα την κάνουν σιγά σιγά. Μπράβο συνέχισε να γράφεις. Δεν βλέπεις ρε ασχετε ότι και σε πάνελ στην τηλεόραση όταν βρίσκονται κκεδες και τους λένε οι πολιτικοί αντίπαλοι ότι επαναφέρετε στον Στάλιν, κάνουν μόκο και δεν απαντάνε; Αποφεύγουν να το λένε και γυρίζουν την κουβέντα αλλού. Γιατί; Το 50% των οπαδών του κκε, που δεν ήταν χθεσινοί, και έκανε αγώνα να τους μαζέψει μετά το 4% που πήρε όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, ήτανε αστικά ψηφαλάκια. Μπράβο συνέχισε. Εχεις πείσει πολλούς; Αυτό που έχει περάσει στον κόσμο είναι ότι το κκε δεν θέλει την εξουσία γιατί φοβάται. Περιμένει να δημιουργηθεί απο αντικειμενικές συνθήκες επαναστατική κατάσταση, και τότε να αρπάξει την εξουσία. Κούνια που σε κούναγε κακομοίρη μου. Νομίζεις ότι στην επαναστατική κατάσταση εσένα θα περιμένει ο κόσμος. Οταν θα δημιουργείται τέτοια κατάσταση και ο λαός θα ξεσηκώνεται και θα σαρώνει την Αστική Τάξη, θα έχουν βγει και άλλοι φορείς και ο λαός θα έχει πάει σε αυτούς, θα έχει οργανωθεί μαζικά ο κόσμος σε εκείνα τα συνδικάτα, και εσύ ούτε παμε θα έχεις ούτε τίποτα. Το μόνο που θα κάνεις θα είναι να προσπαθείς να σταματήσεις την εξέγερση όπως έκανες το 2008. Αλλά τότε θα είναι αργά. Θα ξαναμπείς σε καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού όπως κάπου το γράφει το κκε και το αναμασάς σαν καραμέλα. Εδώ μπήκες για να πας τον παπαντρέου στο δικαστήριο, (γελάει όλο το σύμπαν), και δεν θα μπεις τότε που οι μάζες θα σε ξεπερνάνε; Αν θέλεις ρε να είσαι σταλινικός, να είσαι σταθερός, όπως είναι η ΣΑΚΕ, και το ΜΛ. Οχι να είσαι πάντα ρωσόδουλος και όταν ο κρούτσεφ κατήργησε το στάλιν και το Ζαχαριάδη εσύ τους έθαψες. Οταν πέρναγε ρε ο σύντροφος Νίκος το σχοινί στο λαιμό του, οι Λουλέδες άλειφαν το σχοινί με σαπούνι και είναι ηθικοί αυτουργοί. Τι έγραψε ο Νίκος ένα λεπτό πριν κρεμαστεί; "Λουλέ, τόχασες το στοίχημα. Κληροδοτώ το κουφάρι μου στους Λουλέ Φλωράκη και σία. Χαλάλι σας." Και ποιο ήτανε το στοίχημα; Ο Λουλές έλεγε: "Αστον δεν θα κρεμαστεί κοροϊδεύει" Και εσύ μου τσαμπουνάς σήμερα αυτά που τσαμπουνάς. Νομίζεις ότι εξαγνίζεσαι επειδή το κκε σήμερα λέει αυτά που λέει. Προχώρα έτσι, καλά πας. Σε λίγο θα βρεθείς και εκτός Βουλής. Βέβαια αυτό δεν έχει σημασία, αλλά για το κκε έχει μεγάλη σημασία.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:47 π.μ.

Ρε Ηλία πες μου τώρα έχω άδικο και φορτώνω; Δηλαδή οι παππούδες μου και οι γιαγιάδες μου που πολεμήσανε ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ τι ήταν σωβινιστές ή πολεμούσανε για τους..ιμπεριαλιστές και δεν το ξέρανε; Που πολεμούσανε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ με τον ΔΣΕ; ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ; Που μέχρι τα βαθιά τους γεράματα οραματίζονταν μια Ελλάδα ΛΕΥΤΕΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ και ποτέ δεν σταμάτησαν να πιστεύουν σε αυτά τα ιδεώδη και να είναι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ; Άκου εκεί δεν υπήρχε κατοχή.

Ο άνθρωπος έχει ανατρέψει βασικές έννοιες πλέον. Ούτε την κατοχή δεν αποδέχεται. Δεν είναι ότι συγκρούεται με εμάς συγκρούεται πλέον ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Τι λες μωρέ; Μπήκαν με στρατό οι ναζί, μας κατέκτησαν, επέβαλαν κατοχική κυβέρνηση, αυτοί ήταν τα απόλυτα αφεντικά, ασκούσαν απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά και εσύ μιλάς για...επιλογή τμημάτων του κεφαλαίου; Και τότε ρε μεγάλε γιατί μπήκαν και μας κατέλαβαν αφού ήταν επιλογή της αστικής τάξης να μας προσδέσουνε στον Άξονα; Μα αυτό είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΆΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΚΑΗΜΕΝΕ. Ορίστε:

http://el.thefreedictionary.com/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE

Να τι λέει και το κόμμα σου με το οποίο διαφωνείς αυτή τη στιγμή:

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8460059

ΚΑΤΟΧΗ ΛΕΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..........

Έχεις καταντήσει πλέον τρισχειρότερος και από τους τροτσκιστές και από τους αναρχικούς. Ακόμα και αυτοί τέτοια ΑΝΟΗΣΙΑ αποκλείεται να πετούσαν. Τι λες ρε που τολμάς και προσβάλλεις τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν στην Αλβανία για να σταματήσουν τον Ιταλικό Φασισμό δεν έχει τσίπα ρε; Αυτοί πολέμησαν για να μην πέσουμε στα χέρια του Μουσολίνι και εσύ τους προσβάλλεις με αυτό τον τρόπο; Ο ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ Α΄ΓΡΑΜΜΑ, η ΚΔ έλεγε το 1939: "Η χώρα σας απειλείται απ' το φασιστικό άξονα και ιδιαίτερα από τον ιταλικό φασισμό που δρα ειδικότερα στα Βαλκάνια. Το πρώτο καθήκον του ΚΚΕ είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας. Εφόσον η κυβέρνηση Μεταξά παλεύει και αυτή κατά του ίδιου αυτού κινδύνου, δεν υπάρχει λόγος να επιδιώκετε πρώτα απ' όλα την ανατροπή της". Και έρχεσαι εσύ και μας αποκαλεί και σωβινιστές επειδή είμαστε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; Και τους συγγενείς μας αποκαλεί σωβινιστές που έδωσαν τη ζωή τους, κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, βγήκαν στο βουνό με το όπλο στο χέρι ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΕ; Μας το παίζεις και κομμουνιστής ΞΕΦΤΙΛΑ. ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΕ;

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:49 π.μ.

Δες λοιπόν με ποιους ταυτίζεσαι:

"Έτσι, η δημιουργία του ΕΛΑΣ – ΕΑΜ κι ο ανταρτοπόλεμος ήταν μια προέκταση της σοσιαλπατριωτικής υπεράσπισης της αστικής Ελλάδας κι ένα είδος “αντιφασιστικού” (!) πολέμου κάτω απ’ την ηγεσία του “φασιστικού” καθεστώτος του Μεταξά"

(σ.σ. Κ. Καστρίτη, Ανταρτοπόλεμος και Αναθεωρητισμός, στον τόμο Τροτσκιστες και Πόλεμος, Αθήνα)

"Το προλεταριακό [τροτσκιστικό] κόμμα καταδικάζει όλους τους πατριωτικούς αγώνες οσοδήποτε μαζικό χαρακτήρα κι’ αν έχουν και οποιεσδήποτε μορφές κι’ αν παίρνουν και καλεί ανοιχτά τους εργάτες ν’ απέχουν απ’ αυτούς"

(«Εργατικό Μέτωπο», 15/1/1946, σελ. 4)

Από την πλευρά των Τροτσκιστών της χώρας μας, οι διάφορες ομάδες, Αρχειομαρξιστές (ΚΑΚΕ), ΕΟΚΔΕ, ΚΔΚΕ κ.τ.λ., χαρακτήρισαν τον πόλεμο ιμπεριαλιστικό και από τις δυο πλευρές και τη στάση του ΚΚΕ σοσιάλσοβινιστική. Συγκεκριμένα γράφανε: “Στα 1940 με το γράμμα του Ζαχαριάδη η σταλινική γραφειοκρατία κάλεσε τις μάζες να τραβήξουνε στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο, με τον ισχυρισμό ότι ο πόλεμος του Μεταξά ήτανε ένας πόλεμος εθνικοαπελευθερωτικός. Αντίθετα από τους 4 διεθνιστές που καταγγείλανε τον αντιδραστικό χαρακτήρα που ο πόλεμος είχε τόσο από την πλευρά του Ιταλικού όσο κι από την πλευρά του ελληνικού ιμπεριαλισμού.» «… ήταν ο αντιδραστικός ρόλος ενός μικροσκοπικού ιμπεριαλιστικού δορυφόρου στην υπηρεσία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων της Δύσης.”

(«Ιδεολογική πάλη ανάμεσα στο ΚΚΕ και στις παραφυάδες του Ελληνικού Τροτσκισμού 1946-1947», σελ.78, [ανατύπωση] Εκδόσεις του λαού [μέρος από το λόγο του ομιλητή του ΚΔΚΕ (4η Διεθνής), Χ. Αθανασιάδη].)

Στην ίδια γραμμή και η τοποθέτηση του Διεθνιστικού Επαναστατικού Κόμματος (Τροτσκιστές-Ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς), το οποίο έγραφε: «απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του ήταν ιμπεριαλιστικός κι’ απ’ το μέρος της Ελλάδος» («Εργατικό Μέτωπο», σελ. 2, 15/1/1946.)

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΣΑΙ!!!

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:46 π.μ.

Όσο για τον Μπελογιάννη λοιπόν ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα. Είναι αλήθεια ότι ο όρος ιμπεριαλισμός χρησιμοποιούνταν όχι μόνο για να περιγράψει τη φύση των κρατών σύμφωνα με τη Λενινιστική αρχή αλλά λαθεμένα συγχέονταν με την σωβινιστική πολιτική-επεκτατισμό και την καταπίεση μειονοτήτων-εθνοτήτων. Αυτό το λάθος γινόταν από τους κομμουνιστές συχνά όμως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Πάρε για παράδειγμα το ξένο κεφάλαιο. Aναφέρεται όντως μία φορά ΜΙΑ στον όρο ελληνικός ιμπεριαλισμός. Καταρχήν είναι μία. Και δεύτερον όλο το βιβλίο του Νίκου είναι ακριβώς Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Και να πως κλείνει:

"Παρόλα αυτά όμως οι ελληνικές κυβερνητικές κλίκες όταν έφταναν στο σταυροδρόμι που οδηγούσε ή στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους ή στην ΥΠΟΤΑΓΗ στις επιθυμίες και στους εκβιασμούς των ξένων προτίμησαν πάντοντε σχεδόν χωρίς εξαίρεση το δεύτερο δρόμο. Και αν στον ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ τους αυτό κατήφορο δεν συναντούσαν τη λαϊκή αντίσταση ποιος ξέρει αν και που θα σταματούσαν....Μα τώρα πια οι λαϊκές δυνάμεις θέριεψαν όσο ποτέ και την καινούρια τους απόπειρα θα τη στεφανώσει η νίκη με έπαθλο μια Ελλάδα ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΞΕΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ."

Τώρα πες μου εσύ πως σε μια ιμπεριαλιστική χώρα οι κυβερνητικές της κλίκες είναι....αντεθνικές και υποτάσσονται στις επιθυμίες των ξένων (αφού εσύ λες ότι το θέλουν πως υποτάσσονται σύμφωνα με το Νίκο;) και γιατί μπαίνει ζήτημα απαλλαγής από την ξενική εξάρτηση;

Πιο πάνω λέει: "Η πολιτική χειραφέτηση του ελληνικού λαού και η στάση του να απαλλαγεί από την ΞΕΝΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ...."

Και πιο πάνω: " Αυτοί που μας έδιναν τα δάνεια ποτέ δεν επεθύμησαν μιαν Ελλάδαν ενωμενη δυνατή και πλούσια, γιατί τότε θα θα'παυε Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Κάπου στην αρχή λέει για τις ξένες εταιρείες: "Όλες τούτες οι ξένες εταιρείες μεταχειρίζονται τη χώρα μας ΣΑΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ" ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΡΕ ΤΖΑΜΑΡΙΑ......

Τέτοια έχει ακόμα όσα θες ούτε αύριο δεν θα τελειώνω. Ναι γινόταν λαθεμένη χρήση του όρου ιμπεριαλισμός όμως δεν κυριαρχούσε στις αναλύσεις των κομμουνιστών (είπαμε ταυτιζόταν ο ιμπεριαλισμός με τις επεμβάσεις, το σωβινισμό και την καταπίεση εθνοτήτων αλλά δεν είναι ιμπεριαλισμός αυτό σύμφωνα με το Λένιν). Ειδικά ο Νίκος Ζαχαριάδης ποτέ δεν μίλησε για ελληνικό ιμπεριαλισμό το αντίθετο που μέχρι και στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ΤΟ 1954 έλεγε στο κομμάτι για το Χαρακτήρα και τις κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης:

"Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ....και ύστερα από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και η Ελλάδα έγινε ουσιαστικά ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ"

Ούτε μία αναφορά σε ελληνικό ιμπεριαλισμό δεν θα βρεις εδώ ούτε μία. Και μιλάμε για το 1954. Αντίθετα μιλάει για αμερικανοκρατία, αμερικανοδουλεία, ξένη εξάρτηση κλπ.

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:04 π.μ.

Δες τι έλεγε ο Λένιν για την "ιμπεριαλιστική" Ελλάδα. Το γράφει στους δίκαιους και άδικους πολέμους σε απάντηση στον Π. Κιέβσκι (Γ. Πιατακόφ) το 1916 όταν σύμφωνα με εσένα η Ελλάδα ήδη ήτανε ιμπεριαλιστική. Λέει:

"Τι να μιλάμε τώρα εδώ για δικαιώματα των εθνών όταν βασιλεύει απλώς ο γενικός στραγγαλισμός! Για ποια αυτοδιάθεση, "ανεξαρτησία" των εθνών μπορεί να γίνει λόγος όταν κοιτάξτε τι έκαναν με την "ανεξάρτητη" Ελλάδα!"

Και πιο κάτω: "Το παράδειγμα της Ελλάδας φαίνεται να αναιρεί κάθε αυτοδιάθεση των εθνών"

ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΜΠΕΡΙΆΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ;

Και τέλος δίνω τον λόγο στον ίδιο τον Μπελογιάννη:

"Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν εκινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα"

"Είμαι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ακριβώς για την ιδιότητά μου αυτή δικάζομαι, γιατί το Κόμμα παλεύει και χαράζει το δρόμο της Ειρήνης, της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας..."

"Οι μάρτυρες - είπε απευθυνόμενος στους στρατοδίκες ο Μπελογιάννης- φτάσανε μέχρι του σημείου να λένε πως κάθε Κομμουνιστής είναι κατάσκοπος και πως οι Κομμουνιστές δεν είναι Έλληνες και πως το ΚΚΕ δεν είναι ελληνικό Κόμμα. Τι άτιμο ψέμα! Ο πατριωτισμός κάθε κόμματος μετριέται μόνο τότε που η λευτεριά και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας διατρέχει κίνδυνο. Απ' αυτό και μόνο αν βγάζατε συμπέρασμα, θα σχηματίζατε τη σωστή εντύπωση για το χαρακτήρα του ΚΚΕ, που χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για καθαρό πατριωτικό Ελληνικό Κόμμα"

"Ο πατριωτισμός ενός κόμματος ή ατόμου δεν κρίνεται κυρίως από την θέση του κόμματος ή του ατόμου στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα στο εσωτερικό της χώρας. Και ιδίως όταν ο αγώνας οξύνεται, οπότε δεν υπάρχει όριο στις συκοφαντίες (σ.σ. αναφορά στον Βάντερμπιλντ, 1915-17). Ο πατριωτισμός ενός κόμματος ή ενός ατόμου κρίνεται όταν κινδυνεύει η ανεξαρτησία και η ελευθερία της πατρίδας μας. Εκεί η λυδία λίθος"

"Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της πολύ περισσότερο από τους κατηγόρους μας το δείξαμε όταν κινδύνευε"

"Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Με την καρδιά μας και με το αίμα μας"

ΑΝΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΣΩΒΙΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΤΩΡΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ!!!

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:16 π.μ.

Καταλαβαίνω απόλυτα την απόγνωση σου αλλα ούτε με νοιάζει. Προχώρα μόνος σου στο κατάντημα σου. Τελειώσανε οι Εποχές που με το παραμύθι της αριστεράς αλωνιζατε. Αυτές τις Κοινοβουλευτικές αυταπάτες πληρώσαμε το 2012 και Ξεβρωμίσαμε. Οποιος είναι με το ΚΚΕ είναι στην Αντίθεση ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. Το 2008 πολύ σωστά δεν συμμετείχαμε σε Παρακρατικούς Σχεδιασμούς όπως και το 2012. Παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και δεν κάνουμε βήμα πίσω. Μαθήματα Μπολσεβικισμού δεν δεχόμαστε απο εσένα ούτε απο τους Μουσαντένιους της ΣΑΚΕ λαι του μ λ. Αλλου τα μαθήματα ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ. Ασφαλώς και είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ απο το 1911..... όσο και αν σε πονάει. Αν έτσι το είχε αντιμετωπίσει τότε τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 Ο ΛΑΟς ΘΑ ΈΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Οσο και να λυσσάξεις στον Βόθρο με ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ δεν πέφτουμε. Να χαίρεσαι την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:44 π.μ.

.....Αν θες Ρε να είσαι .....σταλινικός.... να είσαι σταθερός όπως η ΣΑΚΕ και το ΜΛ. Ξυνισμένη Σούπα που βρώμισε. Καταρχήν μαθήματα Μπολσεβικισμού απο εσένα ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΡΟΤΣΚΑ ποτέ. Το ΚΚΕ είναι Μπολσεβίκικο κόμμα πολεμάει τον Οπορτουνισμό σε όλες του τις Αποχρώσεις με Γραμμή Σοσιαλφασισμό παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και συμμετέχουμε στο Αστικό Κοινοβούλιο απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Οσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Και βλέπουμε το Μολότοφ Ρίμπεντροπ και την Αντιφασιστική Συμμαχία της ΕΣΣΔ σαν αυτό που πραγματικά είναι ΕΛΙΓΜΟΙ του Κόμματος των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ τους έκανε διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Αυτό είναι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ. Και Οχι να μπαίνεις κάτω απο την Σημαία τμημάτων της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ όταν δεν έχεις την εξουσία όπως έκανε η Κ.Δ μετά το 1935 που επικράτησε το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του Οπορτουνισμού με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και κατέστρεψε τα πάντα

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:04 μ.μ.

.... Παραδέχεσαι μόνος σου οτι Αστικά ψηφαλάκια χάσατε το 2012...... Ασφαλώς. Το έχουμε πει και επίσημα. Και ήταν απόλυτα φυσιολογικό όταν όλοι αυτοί είχαν διαμορφώσει συνείδηση πριν το 1991 και για Δεκαετίες τότε που αλωνίζατε. Οποιος πίστεψε οτι για αυτό τον λόγο θα γκρεμίζαμε οτι χτίσαμε απο το 1991 και μετά στον Ιδεολογικό τομέα είναι μακριά νυχτωμένος. Δεν μας χρειάζεται ενα ΚΚΕ που θα έχει 20% η 30% στις Αστικές κάλπες και θα είναι Μπουρδέλο. Αυτά κρατήστε τα εσείς......

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:11 μ.μ.

.... Το 50% των οπαδών του ΚΚΕ που δεν ήταν χτεσινοί και έκανε αγώνα να τους μαζέψει μετά το 1991.... ήταν Αστικά ψηφαλάκια...... Ακριβώς το ανάποδο. Αυτοί είναι μετά το 1991 και τους μαζέψαμε στην Αντίθεση Τάξη απέναντι σε Τάξη και συνεχίζουνε να βρίσκονται στο ΚΚΕ. Και έτσι ακριβώς συνεχίζουμε απευθυνόμενοι στον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και τίποτα άλλο. Τα παραμυθάκια με τους δεξιούς αριστερούς ψοφήσανε το 1991.....

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:51 μ.μ.

.....Οταν πέρναγε Ρε ο σύντροφος Νίκος το σχοινί στον λαιμό του...... Ετσι Μπράβο χαίρομαι που αποκαλείς τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ σύντροφο και συμφωνείς με τα Τρια γραμματά του για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Οπως και την αλλαγή του προγράμματος το 1953 με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Το κατάλαβες και εσύ οτι είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1911..... Μπράβο Σύντροφε.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:37 μ.μ.

Πάλη των τάξεων Νο 47 Δ/μβρης 42:

"το βαρύ και δύσκολο αυτό έργο δεν πραγματοποιείται με τα σταλινική συνθήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ-με το σύνθημα να διώξουμε τους γερμανούς κατακτητές και να υποταχθούμε αύριο κατά συνέπεια στους αγγλοαμερικάνους και στους ντόπιους δυνάστες μας αλλά....με το σύνθημα της μετατροπής του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε εμφύλιο"

Διεθνιστής Νο 1 Δ/μβρης 1942:

" Το σταλινικό κόμμα που πρόδωσε ανοιχτά την υπόθεση της εργατικής τάξης υιοθετώντας το σύνθημα της ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ μέσα στη σημερινή ιμπεριαλιστική σύγκρουση συνεχίζει και κάτω από το καθεστώς κατοχής...υπερασπίζοντας την πολιτική του πολέμου και του ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Στην πολιτική του ΕΑΜ που προπαγανδίζουν οι σταλινικοί οι διεθνιστές έχουν την υποχρέωση να αντιτάξουν την πολιτική του ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ...την ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ"

Είναι ανατριχιαστικό το πόσο ταυτίζονται οι θέσεις των ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΟ-ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ με του "σταλινικού"-"ζαχαριαδικού" (τρομάρα σου λερώνεις και το όνομα των μεγάλων επαναστατών και μόνο που τους επικαλείσαι) Περισσιώτη Τζαμαρία. Πρώτον και οι δύο απορρίπτουν-καταδικάζουν τον πατριωτικό-εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και δεύτερον μιλάνε για μετατροπή του "ιμπεριαλιστικού" πολέμου σε ταξικό εμφύλιο δηλαδή τον πατριωτικό-αντικατοχικό αγώνα τον μετατρέπουν σε ιμπεριαλιστικό και δεν βάζουν ζήτημα ΑΠΟΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ αλλά ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ μιλώντας ο ένας για Κοινωνική συμμαχία (προφανώς όπως το ΠΑΜΕ) και ο άλλος για Ταξικό μέτωπο (που στην ουσία η μία θέση με την άλλη είναι το ίδιο δηλαδή βάζουμε ως άμεσο στόχο το σοσιαλισμό και την...ανατροπή του κεφαλαίου και όχι το διώξιμο του κατακτητή θέση που ευνοούσε τους...ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ δηλαδή ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτό υπερασπίζεται ο Τζαμαρίας). Εκείνη την χρονική στιγμή που όλος ο λαός ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ αυτοί μιλάνε για σοσιαλισμό και ταξικό μέτωπο αρνούμενοι τον εθνικοπατριωτικό αγώνα και ο Τζαμαρίας μας μιλά για...άρνηση της κατοχής και του πατριωτικού αγώνα μιλώντας για ιμπεριαλιστικό και όχι εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο του ελληνικού λαού (όπως ακριβώς και οι Τροτσκιστές) απέναντι πρώτα στους Ιταλούς και μετά στους Ναζί, λέγοντας για κοινωνική συμμαχία και σοσιαλισμό.

Βέβαια εδώ οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον κύριο Τζαμαρία. Ακόμα και οι Τροτσκιστοπροδότες παραδέχονταν έστω και στα λόγια ότι υπήρχε γερμανική κατοχή και κατακτητές. Ο ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟ ΈΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ. ΝΕΟΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ Ο ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.......

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:55 μ.μ.

Δηλαδή ο Τζαμαρίας ως άλλος Ας Κέτσαμ ή Τάι (θυμάστε τα Ντίτζιμον;) εξέλιξε τον Τροτσκισμό-Πίκατσου ή Άγκουμον σε Ράϊτσου ή Γκρέϊμον-Νεοτροτσκισμό.

ΕΙΣΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΤΣΙΚΣΤΟ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΕ.....

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:49 μ.μ.

Καταλαβαίνω την απόγνωση σου Μουσαντένιε ....σταλινικέ..... αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Συνέχισε να χτυπιέσε όσο θέλεις. Πάμε ξανά. Το Κόμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ στην ΕΣΣΔ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Ο Φασισμός ήταν επιλογή όλων των ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ της Ευρώπης στον ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Ετσι η Κάθε Αστική τάξη είχε δυο Ρόλους. Ενα Κομμάτι να φέρει τον Φασισμό και ένα άλλο να κρατήσει ενα ... αντιφασιστικό..... παράθυρο για μετά. Καμμία ....κατοχή.... λοιπόν για καμμία ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Ολες ήταν στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Στην Κ.Δ το 1935 επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ μετώπων και κατέστρεψε τους λαούς το 44 45 λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Ειμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ για την Κ.Δ σήμαινε Γραμμή Σοσιαλφασισμού ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Πόλεμος ενάντια στον Γερμανικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και την ώρα που αποχωρούνε απο την κάθε χώρα σύνδεση με το ΤΑΞΙΚΟ. Π.Χ ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Δεν έγινε λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ στα 3 Γράμματα απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της φυλακής μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ. Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΤΑ ΕΘΑΨΕ ΓΙΑΤΙ......... Εσυ συνέχισε να Γελιοποιήσε για τις ....κατοχες.... σε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:00 μ.μ.

....τροτσκιστής..... λοιπόν και ο Μπελογιάννης μετά τον Ζαχαριάδη σύμφωνα με τον μουσαντένιο ....σταλινικό. Το βιβλιο του Μπελογιάννη είναι Ξεκάθαρο. Μιλάει για Ελληνικό Σερβικό Βουλγαρικό Ιμπεριαλισμό απο το 1911...... Και σαφώς ασχολείται και με την Περίοδο απο το 1830 μέχρι το 1909 που είχαμε Φεουδαρχία. Συνέχισε να γράφεις. ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:05 μ.μ.

Ο Μπελογιάννης ήταν Μπολσεβίκος Κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του δεν πρόδωσε ποτέ το ΚΚΕ και πάντα εφαρμοζε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ όπως έκανε και στην Απολογία του στην δίκη που έγινε πριν την αλλαγή του προγράμματος το 1953 με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Σιγά μη σεβαστούνε πεθαμένους οι Τρότσκες και οι Μουσαντένιοι ....σταλινικοί προκειμένου να υπηρετήσουν τον Καπιταλισμό που αγαπάνε...

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:09 μ.μ.

.....Ουτε μια αναφορά δεν θα δεις εδω για .....ελληνικό ιμπεριαλισμό..... και μιλάμε για το 1954.. ... χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο. Μετακόμισες και την ημερομηνία λόγω του Προγράμματος του 1953. Μάρτη του 1952 εκτελέστηκε Νούμερο... χαχαχαχαχαχαχαχαχα

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:24 μ.μ.

.... Και τότε ρε μεγάλε γιατί μπήκαν και μας κατέλαβαν οι Γερμανοί....... Είναι απλό Μουσαντένιε ....σταλινικέ...... υπήρχανε ενδοιμπεριαλιστικές διαφορές. Οταν οι Αγγλοι ΣΥΜΜΑΧΟΙ της Αστικής Τάξης που είχανε σπάσει το Γερμανικό κώδικα είδαν οτι μετά απο εδω θα χτυπήσει τελικά την ΕΣΣΔ το πρόβλημα λύθηκε. Η Αστική Τάξη έκανε το ίδιο όπως όλες στην Ευρώπη και έστειλε και ένα τμήμα στην Αίγυπτο για ....αντιφασιστικό..... παράθυρο. Καμμία ....κατοχή..... για τους ΑΣΤΟΥΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:56 μ.μ.

.....Ιδεολογική πάλη ανάμεσα στο ΚΚΕ και στις Ελληνικές παραφυάδες του Τροτσκισμού 1946 1947...... χοχοχοχοχοχο Να είσαι πάντα καλά Μουσαντένιε ....σταλινικέ..... μόνο σου βάζεις τα χέρια σου και βγάζεις τα μάτια σου χαχαχαχαχαχαχαχα Πάμε λοιπόν στο Ξεβράκωμα. ΤΟ ΚΚΕ που σύμφωνα με τα λόγια του Κρίττα με αναφορές στον ...παρτσαλίδη..... στα 40 χρόνια του ...εσωτερικού το 2008 είχε μετατραπεί σε ....ομόσπονδο.... αφού είχε διαλύσει την ΟΚΝΕ το 1943 μέσα στην Αθήνα έπαιζε της Πιτσικουλιές με του τροτσκιστές το 1946 47 αντι να ασχολείται με το να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη του 1945 όπως πίεζε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την 1η μέρα που γύρισε. Και αυτό το μεταφέρει σαν επιχείρημα ο μουσαντένιος ...σταλινικός.... χοχοχοχοχοχοχο Να είσαι καλά και πάντα τέτοια χαχαχαχαχαχαχα

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:27 μ.μ.

....ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ..... Δεν έχω τέτοιες αυταπάτες οτι θα σεβαστείς τον λαό που Σφαγιάστηκε απο την Αστική Τάξη και τους Αγγλους και Γερμανούς Συμμάχους της. Και σφάχτηκαν απο τις αυταπάτες και τα φούμαρα για ...λαοκρατία.... που δεν σημαίνει Σοσιαλισμός ενω απο την άλλη μεριά κάνανε Συνειδητό ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ όπως συνειδητά ήταν τα Κουραφέξαλα για ....λαοκρατία..... λόγω Ευρωκομμουνισμού. Σου είπα στον Βούρκο που έχει πέσει ουτε τους Νεκρούς δεν θα Σεβαστείς

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:32 μ.μ.

Τα έχεις χάσει πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις πλέον. Που κολλάει η εκτέλεση του Μπελογιάννη με το Πρόγραμμα του ΚΚΕ το 1954; Εγώ στο δεύτερο αναφέρθηκα και τι είπε ο Ζαχαριάδης. Ε μέσα εκεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ. Και ο Μπελογιάννης αναφέρεται σε όλη την περίοδο από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους έως τη στιγμή που έγραψε το βιβλίο και μιλάει ΓΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ. Λέγε ρε συμφωνείς ή διαφωνείς με το Μπελογιάννη που κλείνει λέγοντας για απαλλαγή ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, που κατηγορεί τις ξένες εταιρείες που μας έκαναν ΑΠΟΙΚΙΑ, που οι κυβερνητικές κλίκες είναι ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ; Συμφωνείς ή διαφωνείς που αποκαλεί το ΚΚΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και που αγαπάει την Ελλάδα; Που μιλάει για Ανεξαρτησία και Ελευθερία; ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ.

"Η 4η επέτειος του ΕΑΜ μας βρίσκει σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή. Δεν συμπληρώθηκε ακόμα χρόνος που ο λαός με πρωταγωνιστή το ένοπλο κομμάτι του, τον ηρωικό ΕΛΑΣ, έδιωχνε τον ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Και όμως η χώρα στέκει μπροστά στο γκρεμό και την καταστροφή.
Την αιτία την γνωρίζετε όλοι σας. Η ένοπλη εξωελληνική επέμβαση του Δεκέμβρη ανέκοψε το έργο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Η αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας και λευτεριάς δεν ολοκληρώθηκε. Η βίαιη εκείνη επέμβαση δεν άφησε το λαό μας να καταπιαστεί με το έργο της δημιουργικής ανοικοδόμησης. Με το χτίσιμο της Λαϊκής Δημοκρατίας. Ενάντια στη θέληση του λαού έφερε ξανά στην αρχή την κλίκα του ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ. Τους προδότες συνεργάτες του χιτλεροφασίστα ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Τη χούφτα των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου που γδέρνει το λαό και ΞΕΠΟΥΛΑ τον τόπο."

Νικου Ζαχαριαδη: για τα 4 χρονια του ΕΑΜ (27/9/1945)

https://parapoda.wordpress.com/2012/12/27/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-4-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B1%CE%BC-27/

Τζαμαρία είσαι δειλός. Αποφεύγεις να σχολιάσεις τα λεγόμενα του Νίκου. Να λοιπόν που και αυτός για κατακτητές μιλάει δηλαδή ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ.

"έπαιζε της Πιτσικουλιές με του τροτσκιστές το 1946 47 αντι να ασχολείται με το να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη του 1945 όπως πίεζε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την 1η μέρα που γύρισε"

ΧΑΧΑΧΑΧΑ έτσι μπράβο ξεσκεπάσου ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΑΡΑ. Ε ΡΕ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΕΞΑΛΛΕ ΤΕΤΑΡΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ. Αυτό είναι το πρόβλημα σου ε ότι το ζαχαριαδικό ΚΚΕ, το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ χτυπούσε αλύπητα τους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ. Ε τι να κάνουμε ρε Τζαμαρία ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ τους τσακίζουμε ναι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ. ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ. Διάβασε λοιπόν τι λέει ο Νίκος το 1946 δηλαδή αφού γύρισε στην Ελλάδα:

Νικου Ζαχαριαδη: Ο Μαρξισμος-Λενινισμος στην Ελλαδα (Γεναρης 1946)

"Να απογυμνώσουμε το αντεπαναστατικό πραχτορείο του τροτσκισμού που αποβλέπει να διασπάσει τις δυνάμεις της εργατικής πρωτοπορίας στο λαϊκοδημοκρατικό κίνημα και έτσι να το εξασθενήσει προς όφελος της ντόπιας και ξένης αντίδρασης. Αυτό, που η θεωρία του δυτικού σοσιαλισμού επιδιώκει από τα δεξιά, ο τροτσκισμός το συμπληρώνει από τα «αριστερά» μέσα στο κίνημα της λαϊκής δημοκρατίας."

https://parapoda.wordpress.com/2012/12/27/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC/

Να υποθέσω ότι αυτοί που τραγουδάνε τον ύμνο του ΕΑΜ (έχει πρόγραμμα ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ) και το Παιδιά σηκωθείτε (για τη ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ την τίμια ζωή) είναι ΣΟΣΙΑΛΣΟΒΙΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=vDXHCKdRGxM
https://www.youtube.com/watch?v=BGisOTZcRPI

Και τα αντίστοιχα αντάρτικα τα θεωρείς ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ.

Ρε Τζαμαρία ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ρε μπας και είσαι ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΗΣ τελικά;

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:40 μ.μ.

...Ιδεολογική πάλη ανάμεσα στο ΚΚΕ και στις Ελληνικές παραφυάδες του Τροτσκισμού 1946 47........ Εδω έχουμε το ΚΚΕ που η ηγεσία του είναι Οπορτουνιστική επειδή εφαρμόζει την Γραμμή των Πολιτικών Μετώπων που αντί να ρίχνει το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 45 όπως πίεζε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την 1η Μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μετα την 9χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία του να παίζει τις Πιτσικουλιές με τους Τροτσκιστές. Ακριβώς το ίδιο έργο 40 χρόνια μετά την περίοδο 1987 1991. Απο την μια μεριά οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ να προσπαθούνε να παρασύρουνε εκτός κόσμο μέσα στην σύγχηση και απο την άλλη η συμμορία του Αθλιου ...φαράκου.... να ορμάει να διαλύση το ΚΚΕ το 1991..... που είναι όλοι αυτοί σήμερα. Στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τΣΥΡΙΖΑ που σφάζει τον λαό. Και επειδή η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ξεβρακώθηκε με το ΚΚΕ δικαιωμένο απόλυτα ....κάποιοι.... τρέχουν για το νέο Οπορτουνιστικό ανάχωμα και επειδή τα βρήκαν Μπαστούνια ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Αρε Γλέντι.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:02 μ.μ.

Το ξέρω οτι τα έχεις χαμένα αλλά ούτε με νοιάζει. Παμε Πάλι. Ο Μπελογιάννης μιλάει για Σερβικό Βουλγαρικό και Ελληνικό Ιμπεριαλισμό το 1911.... Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ στα τρια Γράμματα μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ. Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ τα έθαψε ΓΙΑΤΙ...... ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΗ.... Και οι δυο ήταν ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ και εφαρμόζανε πάντα τον Δ.Σ ΠΑΝΤΑ

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:06 μ.μ.

Και πάμε ξανά. Αντί να ρίξουνε όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη του 1945 όπως πίεζε απο την 1η μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ παίζανε τις ΠΙΤΣΙΚΟΥΛΙΕΣ στην Αθήνα με τους ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ το 1946 47 με αποτέλεσμα το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να προλάβει να οργανωθεί. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ εφάρμοζε πάντα τον Δ.Σ. Ελειπε 9 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙ.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:36 μ.μ.

... Να υποθέσω οτι αυτή που τραγουδάνε είναι Σοσιαλσωβινιστές για εσένα..... Το ΚΚΕ το 1941 βρέθηκε χτυπημένο καίρια μετά απο 16 χρόνια στην παρανομία αφήνοντας χώρο στον Οπορτουνισμό για δράση. Ολη την περίοδο απο το 1941 και μετά ετοιμαζόταν η μετατροπή του σε ....ομόσπονδο..... Χτυπούσαν οι Καμπάνες στα χωριά και ερχόταν όλο το χωριό για την Συνέλευση της ΚΟΒ. Αυτά αναφέρουν στις ομιλίες τους οι σύντροφοι στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950. Ολα για την Μετατροπή του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. Οπως και έγινε 20 ΑΠΡΙΛΗ του 1945 το ίδιο μήνα που διαγράψανε τον ΑΡΗ και το κρατήσανε μυστικό για ...αργότερα..... Είπαμε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι πολύ μεγάλη.....καλή ώρα....

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:01 μ.μ.

.... Η ένοπλη Εξω ελληνική επέμβαση του Δεκέμβρη ανέκοψε το έργο του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και του ΕΛΑΣ..... Απόλυτα φυσιολογικο απο την στιγμή που έχεις φτιάξει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και δεν πήρε ο λαός την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα έπαιρνε ο λαός την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και θα ξεκινούσε την Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού. Οταν έχει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του. Να υπηρετεί τον Καπιταλισμό.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:57 μ.μ.

Πάλι τίποτα. Πάλι δεν απαντάς για Μπελογιάννη και Ζαχαριάδη. Ολο μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα. Άσε ρε κακομοίρη δε πας να σου εξηγήσει κανένας παλιός βετεράνος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τι σημαίνει κατοχή; ΚΩΛΟΜΠΟΥΡΔΑ από τη στιγμή που ξένο κράτος καταλαμβάνει με στρατό έδαφος άλλης χώρας,διορίζει κυβερνήσεις μαριονέτες και την ελέγχει ολοκληρωτικά οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά απομυζώντας την και λεηλατώντας την για να αρπάζει πλούτο και υπεραξία ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΗ. Το ότι η αστική τάξη ή τμήμα της από τη χώρα που είναι υπό κατοχή θέλει να προσδεθεί με τη χώρα κατακτητή δεν σημαίνει κάτι ΠΑΛΙ ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΕΙΣ από τη στιγμή που το κεφάλαιο της χώρας κατακτητή ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ολοκληρωτικά και έχει αυτή τον πρώτο λόγο με τον τρόπο που ανέλυσα παραπάνω.

V For Viva La Revolucion

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:23 μ.μ.

Ρε Leo, το άτομο πρέπει να είναι τρολ, κάνει συνειδητά ζημιά στο ΚΚΕ. Αν τον πάρουν χαμπάρι θα τον τσακίσουν.

4 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:26 μ.μ.

...πάλι δεν απαντάς για Μπελογιάννη και Ζαχαριάδη..... Το ξέρω οτι δεν απαντάς. Τι να πεις άλλωστε. Ητανε Μπολσεβίκοι μέχρι το τέλος της Ζωής τους. Και μιλάγανε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1911....Καμμία σχέση με ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ. Και πάντα εφαρμόζανε τον Δ.Σ. ΠΑΝΤΑ.

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:32 π.μ.

Ρε Τζαμ ρε νεοτροτσικιστικό κατάλοιπο, ίδιος με τον Σπύρο Πρίφτη - Στίνα κατάντησες. Αυτός έλεγε αυτά τα εμετικά που λες εσύ τώρα και η Αστική Τάξη λιβανίζει τα βιβλία του. Αυτός έλεγε δεν πειράζει που η κάθε "φουκαργιάρα" γυναίκα πλαγιάζει με Γερμανούς στρατιώτες για να ταΐσει τα παιδιά της. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε έλεγε, είναι να συμφιλιωνόμαστε με τους Γερμανούς στρατιώτες και όχι να τους πολεμάμε. Και από την άλλη μεριά είχαμε τις Ηλέκτρες Αποστόλου και τόσες άλλες. Να φανταστούμε να κάναμε στην Κατοχή αυτά που μας δίδασκε ο Στίνας που σήμερα εσύ είσαι οπαδός του!! Για βγες ρε να τα πεις αυτά στους επιζώντες του αγώνα 41-44, και θα σε πάρουνε με τις πέτρες. Θα φας το ξύλο της αρκούδας κακομοίρη μου. Προσβάλεις τον αγώνα των γονέων μας πολιτικό μείασμα. Αυτά να πας να τα λες στους όμοιούς σου και εκεί που περνάμε παλιογκρουπούσκουλο, πολιτικό κάθαρμα πολιτικό σκουλίκι. Νομίζεις ότι οι απλοί οπαδοί του ΚΚΕ συμφωνούν με αυτά που τους λες; Θα σε ξυλοφοτρώνουν στα χωριά οι ΕΛΑΣΙΤΕΣ αν καταλάβουν ότι τους συκοφαντείς με αυτό τον τρόπο τον αγώνα που έδωσαν. Αντε πέστα τους φάτσα φάτσα αν μπορείς. Οπαδέ του Στίνα και του Ταμτάκου. Αλλά τόσο μυαλό έχεις. Σαν αυτούς θα καταντήσεις και εσύ. Λες ότι υπερασπίζεσαι τον Ζαχαριάδη, την τύφλα σου τη μαύρη υπερασπίζεσαι, σε ξεφτύλισε ο Leo και δεν απαντάς τίποτα. Ρε την ξέρεις την παροιμία; Μια φορά προδότης, πάντα προδότης. Εσείς που κρεμάσατε το ΝΖ είναι δυνατόν να συμφωνείτε σήμερα μαζί του; Αδύνατον. Οπου και να ρωτήσεις, αδύνατον θα σου πούνε. Ρωσόδουλε ε Ρωσόδουλε. Εσύ προσωπικά ρε τι έλεγες τότε; Ξέρω τι έλεγες, ότι ο Ζαχαριάδης βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της γραμμής της 6ης και 7ης ολομέλειας και πρέπει να πάει στο πηγάδι του Σουργούτ. Και θα μου πεις εσύ για τα γράμματα του Ζαχαριάδη; Να μου τα πει ένας που δεν τον εγκατέλειψε ποτέ όπως ο Leo, ναι να μου το πει και να το δεχθώ, απο εσένα δεν το δέχομαι ρε πολιτικό εκρεμές, ρωσόδουλε, υπάλληλε του Κρούτσεφ και του Γκορμπατσόφ. Δεν ξεπλένεσαι με τίποτα ρε. Τίμημα θάνατος

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:53 π.μ.

Επειδή δεν θέλω να μείνουμε μόνο σε αυτά πρέπει να προσδιορίσουμε την πηγή του κακού από την οποία ξεφυτρώνουν οι διάφοροι Τζαμαρίες. Και η πηγή αυτή είναι η ηγεσία του κόμματος. Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

"Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε ως ιμπεριαλιστικός και τέτοιος παρέμεινε σε όλη τη διάρκειά του"

Τμήμα ιστορίας της κε του κκε "ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ʼ44. Κρίσιμη ταξική σύγκρουση (Άρθρα και ντοκουμέντα)"

"Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του έμεινε αναλλοίωτος και ύστερα από τον Ιούνη 1941, που η Γερμανία εναντίον της ΕΣΣΔ…Στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο μόνο η ΕΣΣΔ αγωνιζόταν από δίκαιες θέσεις."

"Ο χαρακτήρας του ιταλοελληνικού πολέμου, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και της αστικής τάξης, δεν άλλαξε επειδή ο ελληνικός στρατός πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ήταν εξαρχής ιμπεριαλιστικός, ενταγμένος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Μεγάλης Βρετανίας που βρισκόταν σε οξύτατη διαμάχη με τον Άξονα, με την οποία Βρετανία, η εγχώρια αστική τάξη και η κυβέρνηση Μεταξά ήταν σύμμαχοι…."

Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-1941

https://www.efsyn.gr/arthro/timi-kai-didagmata:

"Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε ως ιμπεριαλιστικός και τέτοιος παρέμεινε. Η επίθεση του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Σοβιετική Ενωση και η αναγκαστική εμπλοκή της στον πόλεμο δεν άλλαξαν τον χαρακτήρα του και ούτε ήταν δυνατόν να τον αλλάξουν."

Κείμενο του Μάκη Μαϊλη το 2014 μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Όπως βλέπουμε εδώ ο πόλεμος χαρακτηρίζεται ως ιμπεριαλιστικός ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΣΣΔ σε αυτόν. Αλήθεια τι διαφορετικό λένε οι τροτσκιστές; Για να δούμε:

"Η συμμετοχή της Σοβιετικής Ρωσίας στον πόλεμο δεν αλλάζει καθόλου τον ιμπεριαλιστικό του χαρακτήρα. Και τώρα όπως και στην αρχή του, ο πόλεμος διεξάγεται από τις ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τους ίδιους ληστρικούς σκοπούς"

Εφημερίδα ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ (φ.2 Ιανουάριος 1943) όργανο της ΕΟΚΔΕ

Για το δε ελληνοιταλικό πόλεμο τον χαρακτηρίζουν ιμπεριαλιστικό ακόμα και στην πρώτη φάση όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να αποκρούσει τον εισβολέα δηλαδή όταν ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ακριβώς όπως και οι τροτσκιστές. Εδώ βέβαια μπαίνει η δικαιολογία ότι ο Μεταξάς είχε σκοπό τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Και όμως ανεξάρτητα τι σκοπούς είχε ο Μεταξάς που φάνηκε μετά ο χαρακτήρας του πολέμου από μεριάς Ελλάδας-λαού ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ-ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ αυτό ήταν αντικειμενικό.

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:10 π.μ.

O Β παγκόσμιος είχε από την αρχή χαρακτήρα ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ. Και αυτό ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Δίνω τον λόγο στον ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Ι.ΣΤΑΛΙΝ από την ομιλία του προς τους ψηφοφόρους της περιφέρειας του κατά τη διάρκεια των εκλογών για το Ανώτατο Σοβιέτ, 9 Φεβρουαρίου 1946:

"...Έτσι, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-18) ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945) ήταν το αποτέλεσμα μιας δεύτερης κρίσης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα αντίγραφο του Πρώτου. Αντιθέτως, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ από τον πρώτο σε χαρακτήρα. Πρέπει να γίνει η υπόμνηση ότι, πριν επιτεθούν στις Συμμαχικές Χώρες, οι βασικές χώρες μέλη του φασιστικού Άξονα -η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Ιταλία- κατέστρεψαν τα τελευταία απομεινάρια των αστικοδημοκρατικών ελευθεριών στο εσωτερικό τους, εγκαθίδρυσαν ένα βάρβαρο τρομοκρατικό καθεστώς πάνω στους λαούς τους, τσάκισαν και ποδοπάτησαν τις αρχές της κυριαρχίας και της ελεύθερης ανάπτυξης των μικρών χωρών, διακήρυξαν την πολιτική της κατάσχεσης των ξένων εδαφών σαν βάση της πολιτικής τους, και διακήρυξαν ανοιχτά μπροστά στην ανθρωπότητα ότι εξορμούνε για παγκόσμια κυριαρχία και για την εγκαθίδρυση ενός φασιστικού καθεστώτος σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, μετά την κατάληψη της Τσεχοσλοβακίας και της κεντρικής περιοχής της Κίνας, τα κράτη του Άξονα έδειξαν ότι ήταν έτοιμα να πραγματοποιήσουν την απειλή τους για υποδούλωση κάθε ελευθερόφιλου έθνους. Με βάση τα παραπάνω, σε αντίθεση με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος εναντίον του Άξονα των φασιστικών χωρών πήρε από την πρώτη στιγμή το ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ενός ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ένας στόχος του οποίου ήταν και η αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών. Η είσοδος της Σοβιετικής Ένωσης στον πόλεμο κατά των μελών του Άξονα μπορούσε μονάχα ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ, και φυσικά ενίσχυσε, τον αντι-φασιστικό και απελευθερωτικό χαρακτήρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Ήταν σε αυτή τη βάση που η αντιφασιστική συμμαχία της Σοβιετικής Ένωσης, των Ενωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Μεγάλης Βρετανίας, και όλων των ελευθερόφιλων χωρών πραγματοποιήθηκε - ένας συνασπισμός που έπαιξε στη συνέχεια, καθοριστικό ρόλο στη νίκη κατά των ενόπλων δυνάμεων των κρατών του Άξονα."

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:17 π.μ.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές οι βρισιές απο 5ο Φαλαγγίτες. Συνέχισε το παραλήρημα σου τι άλλο να κάνεις Φουκαριάρη την στιγμή που ξεβρακωθήκατε. Ο Λαός πολέμησε με το όπλο στο χέρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ και σφαγιάστηκε γιατί το ΕΑΜ ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τον Εγκλώβισε κάτω απο την Σημαία της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και των Συμμάχων της και δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944... Θα το είχε κάνει μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο κλαι 3ο γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ τα έθαψε. ΓΙΑΤΙ...... Την αθάνατην ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Χωρίς αυτόν ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌς ΉΤΑΝ ΈΤΟΙΜΟς ΑΠΟ ΤΟ 1944. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Τα κόλπα ψοφήσανε το 1991.... Συνέχισε να βρίζεις Είσαι η Πυξίδα μας. Το Γλέντι θα Συνεχιστεί 5ο Φαλαγγιτη.

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:27 π.μ.

....Να μου το πει ένας που δεν τον ...εγκατέλειψε...ποτέ όπως ο Leo ναι να μου το πει και να το δεχθώ.....χοχοχοχοχο Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Να στο πει ο Φίλος σου ο Τρότσκα που προσπαθεί να ντύσει τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Καουτσκι Μπερστάιν δηλαδή 5ο Φαλαγγίτη οπαδό των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ που καταστρέψανε το Κ.Κ την στιγμή που μιλάμε για ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ ΗΓΕΤΗ που ήταν με τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε τέτοια Σαπίλα. Αλλαξε πλευρό τώρα ...πιάστηκες.... χοχοχοχοχοχοχο

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:40 π.μ.

Όσο για την Κομιντέρν και τα ΛΜ:

"Το 7ο Συνέδριο της ΚΔ διαμόρφωσε στρατηγική που προσανατόλισε τα ΚΚ στη σύμπραξη με τη μια ιμπεριαλιστική πλευρά, τη λεγόμενη δημοκρατική, εναντίον της άλλης, της φασιστικής. Εκ των πραγμάτων η νέα στρατηγική της ΚΔ ωθούσε να διεξάγεται η πάλη του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος υπό ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ"

Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-1941», σελ. 26, Αθήνα 2015

Είναι φανερό λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο οι κκέδες ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΑ ΛΜ. Τα ΛΜ ήταν μία αναγκαιότητα εκείνης της εποχής (δεδομένου ότι από τη μια ο φασισμός επικρατούσε ή προσπαθούσε να επικρατήσει σε κάθε χώρα πχ Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα και από την άλλη υπήρχαν ήδη τα φασιστικά κράτη Γερμανία, Ιταλία που μετά άρχισαν να καταπίνουν ένα ένα μια σειρά κράτη αυτό η ΚΔ το κατάλαβε και το πρόβλεψε γι'αυτό και κατέληξε στα ΛΜ) και έδωσαν την δυνατότητα στους λαούς σε κάθε χώρα να ενωθούν και να πολεμήσουν το φασισμό. Και όχι μόνο αυτό αλλά ταυτόχρονα έθεταν τις βάσεις για τα ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ και για ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ.

Όπως λέει και ο ΝΕΟΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ ΜΑΪΛΗΣ:

"Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα δεν μπόρεσε να διαμορφώσει επαναστατική στρατηγική για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας. Ενώ αρχικά ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σωστά χαρακτηρίστηκε ως ιμπεριαλιστικός, στη συνέχεια εκτιμήθηκε ως αντιφασιστικός - πατριωτικός. Επιλέχθηκε η στρατηγική των αντιφασιστικών μετώπων, καθώς και η διαπλάτυνση των συμμαχιών από το 1943, με στόχο τη συγκρότηση κυβερνήσεων «εθνικής ενότητας», στρατηγική άμεσα συναρτημένη με ένα κολοσσιαίας σημασίας γεγονός: Την αυτοδιάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Αυτή η στρατηγική δεν επιβεβαιώθηκε. Αν δεν υπήρχε ο καθοριστικός ρόλος του Κόκκινου Στρατού, γενικά της Σοβιετικής Ενωσης, θα ήταν αδύνατη η απόσπαση 8 χωρών της Ευρώπης από το ιμπεριαλιστικό σύστημα."

Ο κύριος Μαϊλης λοιπόν ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ γιατί:

Α) Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΔ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ διότι από τη μία ο Φασιστικός Άξονας νικήθηκε και δεύτερον σε μια σειρά χώρες ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

Β) Υπήρξε διαμόρφωση επαναστατικής πολιτικής αυτή της ΚΔ με τα ΛΜ στην αρχή και στη συνέχεια με τα ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ.

Γ) Ο σοσιαλισμός στις χώρες αυτές δεν ήταν έργο του κόκκινου στρατού (θεωρία εξαγωγής επανάστασης ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ αλλά και ΦΙΛΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ θεωρία πάνω στην οποία πάτησαν οι μετέπειτα ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΟΥΤΣΟΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ) ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΚ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ. Διότι αν τα ΚΚ δεν είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη των λαών ο κόκκινος στρατός απλά ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ χωρίς να έχουμε Λαϊκές Δημοκρατίες πχ Αυστρία. Άρα ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΚ. Ο κόκκινος στρατός βοήθησε και συνέβαλε σε αυτό αλλά μέχρι εκεί.

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:56 π.μ.

Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ Διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Για τα Κ.Κ της Κ.Δ που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ σήμαινε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πόλεμος ενάντια στον ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και την ώρα που αποχωρούνε οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ. Π.Χ ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Οταν είσαι σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η Φάλαγγα η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Ο Φασισμός ήταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Επιλογή όλων των ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ της ΕΥΡΩΠΗΣ που βρισκόντουσαν στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στον Αντικομμουνιστικό αγώνα. Αφήσανε και ένα ....αντιφασιστικό.... παράθυρο για Διαφυγή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το οτι χαλάει την δουλειά της 5ης Φάλαγγας μας αφήνει παγερά Αδιαφορους.

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:18 π.μ.

Σε όλη την χώρα γίνονται εκδηλώσεις και φτιάχνονται μνημεία για την Αντίσταση του λαού στον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό και στην Αθάνατη ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. Παρουσιάζονται πλατιά οι Σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματος απαλλαγμένες απο όλη την Οπορτουνιστική σκουριά που έκατσε επάνω. Η Καλύτερη τιμή για τους Νεκρούς αυτού του αγώνα είναι η Εξαγωγή αυτών των Συμπερασμάτων που το ΚΚΕ ξεκίνησε απο το 1991 στο γιατί ο λαός δεν μπόρεσε να πάρει την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Ολα αυτά είναι χρήσιμα για να μην επαναληφθούν τα ίδια και βρεθεί το ΚΚΕ εγκλωβισμένο σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με τον Οπορτουνισμό. Ειναι η Σίγουρη συνταγή της Αποτυχίας. Το οτι λυσσάνε οι 5ο Φαλαγγίτες είναι απόλυτα λογικό. Χωρίς το ΚΚΕ εγκλωβισμένο σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ο Οπορτουνισμός δεν μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρςσίες του με ....σκαλάκια.... Στην Ιδεολογική μήτρα που τους γέννησε ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:59 π.μ.

....Εμεις αυτό που πρέπει να κάνουμε λέγανε οι Τροτσκιστές είναι να συμφιλιωνόμαστε με τους Γερμανούς Στρατιώτες και όχι να τους πολεμάμε.... Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου οτι οι Ιδεολογικοί σου πρόγονοι ήταν προδότες είναι πολύ καλό που το κατάλαβες. Συμφωνείς λοιπόν με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που στα Τρια Γράμματα του απο ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της Φυλακής μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ και ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΤΑ ΕΘΑΨΕ. Συμφωνείς λοιπόν με το ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Που θα πολεμούσε τους Γερμανούς και την ώρα που αποχωρούσαν θα έπαιρνε ο λαός την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Πράγμα που με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν γίνεται ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. Μπράβο ΣΥΝΤΡΟΦΕ. Χαιρομαι που το κατάλαβες. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:14 μ.μ.

....Ρε ...νεοτροτσκιστικό κατάλοιπο ίδιος με τους Πρίφτη και Στίνα κατάντησες..... χοχοχοχοχοχο. Περιμένω Ντοκουμέντα του Τροτσκισμού που να μιλάνε για ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Μεχρι τότε ας κάνουμε ένα φρεσκάρισμα. Ο Τροτσκιστής ΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΡ το 2009 στον προσυνεδριακό του 18ου Συνεδρίου κατηγόρησε το ΚΚΕ για Σταλινική Στροφή. Αν και δεν ύπαρχει τέτοιος όρος Μπολσεβικισμός λέγεται δεν μας χαλάει καθόλου. Ευχαριστούμε τον Τροτσκιστή Κύριο Ρούση. Χτες στην Λευκαδα βγήκε Ανακοίνωση απο τους Τροτσκιστές ΛΑΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ...σταλινικούς....Χαφιέδες του Μανιαδάκη που καλούνε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να μη δώσει την ΑΟΖ στους Αμερικάνους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Να προτιμήση Ρώσσους Κινέζους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Και ταυτόχρονα μιλάνε για ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αντίθετα το ....τροτσκιστικό ΚΚΕ μιλάει για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:17 μ.μ.

Πάμε τώρα για την Αντίσταση.

"Η στρατηγική των αντιφασιστικών μετώπων είχε ως απόρροια τη συμφωνία του Λιβάνου και της Καζέρτας και πριν από αυτές την υπαγωγή του ΕΛΑΣ στο στρατηγείο της Μέσης Ανατολής. Η στρατηγική των αντιφασιστικών μετώπων, που εκτιμήθηκε ως μεταβατική για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, δεν επιβεβαιώθηκε"

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=17/5/2015&columnId=342

Αυτό είνα ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ. Δεν ήταν η στρατηγική των Μετώπων που οδήγησε στις συμφωνίες Λιβάνου-Καζέρτας αλλά ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΜ. Είναι γνωστό πως κλείνει το πρώτο γράμμα του ο Νίκος:

"έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ ένα πραγματικό παλλαϊκό πολιτισμό"

Ο Νίκος συνέδεε τον ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ με την πάλη για ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Όπως ακριβώς και η ΚΔ. Ήταν οι προδοτικές συμφωνίες των Σιαντο-Ιωαννιδω-Παρτσαλιδο-Σβωλο-Τσιριμόκων που κατέστρεψαν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας και όχι η γραμμή της ΚΔ. Απόδειξη γι'αυτό είναι ότι την ίδια ακριβώς γραμμή ακολούθησαν τα κινήματα και τα ΚΚ και σε άλλες χώρες (Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία, Βουλγαρία, κλπ) και γι'αυτό μετά την απελευθέρωση των χωρών τους ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Γι'αυτό άλλωστε και ο Ενβέρ Χότζα στο "Ο Ευρωκομμουνισμός είναι Αντικομμουνισμός" καταδίκασε όχι τα ΛΜ και την ΚΔ αλλά τα ΚΚ Γαλλίας και Ιταλίας που δεν εφάρμοσαν ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΗ.

Επίσης εδώ μπαίνει και η τροτσκιστική θέση περί εργατικής εξουσίας. Όταν ένας λαός εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίοι, μικροαστικά και μεσαία στρώματα, διανοούμενοι, εργαζόμενοι, νέοι κλπ ενώνονται γύρω από την πάλη για τη λευτεριά και την εθνική ανεξαρτησία είναι προφανές ότι το περιεχόμενο της εξουσίας που προτείνεις δεν θα είναι εργατικό αλλά ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σε εκείνη τη χρονική στιγμή γιατί εδώ έχεις συμμαχία πολλών στρωμάτων και όχι μόνο εργατών ή κομμουνιστών. Η γραμμή των τροτσκιστών α) Απέκλειε τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα από αυτή τη συμμαχία και β) απέκλειε και πολίτες άλλων ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων. Αυτό όμως σήμαινε ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ. Αυτή άλλωστε ήταν και η βασική διαφωνία του Λένιν και του Τρότσκι το 1917. Ο Λένιν στην εξουσία των Σοβιέτ μιλούσε για εργατοαγροτική εξουσία. Είναι επίσης ενδεικτικό και αυτό οι τροτσκιστές το κρύβουνε ότι και στις θέσεις του Απρίλη ο Λένιν έλεγε: ΟΧΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ, αλλά πέρασμα αμέσως μόνο στον έλεγχο της κοινωνικής παραγωγής και της διανομής των προϊόντων από μέρους του Σοβιέτ των εργατών βουλευτών. Η όλη πολιτική του Λένιν ερχόταν σε αντιπαράθεση με αυτή του Τρότσκι που μιλούσε μόνο για εργατική-σοσιαλιστική κυβέρνηση ως άμεσο καθήκον.

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:30 μ.μ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του "Κ"ΚΕ καταδικάζει σήμερα κάθε αγώνα και αίτημα για εθνική ανεξαρτησία και πατριωτισμό λέγοντας ήδη από το 2005 ότι: "ο όρος σήμερα “εθνική ανεξαρτησία” δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες" Ομιλία της Α. Παπαρήγα στην ΚΟΑ του ΚΚΕ , “Ρ” 1/2/2005, σελ.15

Έτσι το κόμμα καταδικάζει πλέον ως οπορτουνιστές όσους πιστεύουν στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και αποτίναξη της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας της χώρας. Εξού και το γεγονός ότι λυσσάνε κάθε φορά που μιλάμε για ΕΞΟΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Το ΚΚΕ ταυτίζει επίτηδες την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό με την εργατο-λαϊκή του εξουσία (όπως την εννοεί που στην πράξη μόνο σοσιαλισμός δεν είναι) και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ακριβώς γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ διότι ο αντιιμπεριαλισμός σημαίνει ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ-ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ εφόσον η ελληνική αστική τάξη είναι εξαρτημένη από το ξένο κεφάλαιο.

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:03 μ.μ.

"Οταν το Κόμμα μας κρίνει τη στρατηγική του, για παράδειγμα στα χρόνια της Κατοχής, την κρίνει από τη σκοπιά ότι τότε, έχοντας το σοσιαλισμό ως τελικό και όχι ως άμεσο σκοπό, δεν αντιμετώπισε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ως κρίκο για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, αλλά τον είδε ως αυτοτελή πολιτικό στόχο. Αυτονόμησε την πάλη ενάντια στους κατακτητές από την πάλη για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, θέτοντας ως επιστέγασμα της νίκης ένα εκδημοκρατισμένο αστικό καθεστώς, ανεξάρτητα από την ονομασία που του έδινε ως λαϊκή δημοκρατία ή λαοκρατία"

Εδώ πάλι τι κάνουν. Παρουσιάζουν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ως θέση των ΚΔ-Ζαχαριάδη τη θέση των Σιαντέων ενώ η θέση του Νίκου δεν μιλούσε για ένα εκδημοκρατισμένο αστικό καθεστώς αλλά για ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ η οποία θα έθετε τις βάσεις για την οικοδόμηση ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Η Λαοκρατία λοιπόν, η λαϊκοδημοκτατική εξουσία καμία σχέση δεν είχε με αυτό που λέει εδώ ο Μαϊλης ή έτσι όπως την παρουσίαζαν οι Σιανταίοι προδότες αλλά σήμαινε ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ, ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ όπως έγινε ακριβώς και στις υπόλοιπες χώρες. Η διαφορά είναι ότι εκεί δεν είχανε Σιάντους να υπογράφουνε Καζέρτες και Βάρκιζες. Και φυσικά εδώ πάλι φαίνεται η ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΘΕΣΗ περί σοσιαλισμού ως άμεσο στόχο ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ που είπαμε τι θα σήμαινε αυτό ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το κόμμα ευθύνεται για τους διάφορους Τζαμαρίες. Αυτοί τους γεννάνε. Εμένα πάντως Ηλία με προβληματίζει πιο πολύ το ότι δεν βλέπεις κανέναν να του λέει τίποτα. Πλήρη ανοχή δείχνουν. Δε ξέρω (και δεν θέλω να πιστεύω) αν πιστεύουν έστω τα μισά από όσα λέει αλλά το γεγονός ότι δεν μιλάει κανείς είναι άκρως προβληματικό. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι είναι πρόβλημα ενός τρολ αλλά συνολικά ιδεολογικο-πολιτικό είναι το πρόβλημα μέσα στο κόμμα και στη βάση των μελών του.

Το 1952, «η 3η ευρεία Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ» στην «Απόφασή» της, αξιολογώντας και το έργο του Στάλιν: «Οικονομικά προβλήματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ» και το Λόγο του στο 19ο Συνέδριο, μεταξύ άλλων, τονίζει:

"και στην Ελλάδα η αστική τάξη, η πλουτοκρατία πέταξε στο βούρκο τη σημαία της εθνικής τιμής και ανεξαρτησίας, τη σημαία των δημοκρατικών ελευθεριών… η μεγαλοαστική τάξη όλο και πιο ανοιχτά, ξεκόβει οριστικά απ’ τα συμφέροντα του έθνους… μετατρέπεται σε αντεθνικό, ξενοκίνητο κοσμοπολίτικο εξάρτημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Πατριωτισμός και έθνος απ’ τη μια και πλουτοκρατία και εθνοπροδοσία απ’ την άλλη, είναι δυο αντίπαλες, ανειρήνευτες εθνικές παρατάξεις… ο Στάλιν μας παρέδωσε τη σημαία της πάλης για την εθνική ανεξαρτησία, τις δημοκρατικές ελευθερίες, για την ειρήνη. Κάτω απ’ τη σημαία αυτή μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε όλο το λαό, που μισάει την αμερικανοκρατία και τους προσκυνημένους εθνοπροδότες"

Το ΚΚΕ, επίσημα κείμενα», τόμος 7ος 1949-1955, σελ. 327-328, Αθήνα 1995

Και κλείνω με τον Λενιν:

"Αν σε καιρό πολέμου πρόκειται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ή για αγώνα ενάντια στο ζυγό που καταπιέζει ένα έθνος, εγώ δεν είμαι καθόλου ενάντια σ' ένα τέτοιο πόλεμο και δεν φοβάμαι τις λέξεις "υπεράσπιση της πατρίδας" όταν αναφέρονται σ' ένα τέτοιου είδους πόλεμο ή εξέγερση. Οι σοσιαλιστές τάσσονται πάντοτε με το μέρος των καταπιεζόμενων και συνεπώς δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι των πολέμων που έχουν σκοπό τη δημοκρατική ή σοσιαλιστική πάλη ενάντια στην καταπίεση"

Λένιν : «Γράμμα προς τον Μπορίς Σουβάριν»
Γράφτηκε το Δεκέμβρη του 1916
Άπαντα, τομ. 30, σελ. 262

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:20 μ.μ.

Κατανοητός ο Πανικός το παραλήρημα και η απόγνωση απο τα Σοσιαλσωβινιστικα ναυάγια. ΟΙ Κομμουνιστές τους έχουμε κάνει και παραμιλάνε. Πολύ θα το θέλανε οι Κομμουνιστές να είχαμε φύγει απο το ΚΚΕ το 1968 η το 1991... Θα τους ερχότανε όλα όμορφα και βολικά. Θα Μένανε οι Συμμορίες του Χάγιου και του .....αθλιου Φαράκου..... ωστε αυτό που βλέπουμε απο το 2012 να είναι Αγκαλιασμένοι για την καρέκλα να είχανε μαζί την Κόκκινη Σημαία και τον Τίτλο του Κόμματος στην σφαγή του λαού που συνεχίζεται απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΙ Κομμουνιστές το 1991... τους χαλάσαμε τα σχέδια. Και μέσα στην 26 χρονη πορεία μέχρι σήμερα ξεβρωμίσαμε το ΚΚΕ απο όλη την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΥΡΙΑ. Ειναι απόλαυση να τους βλέπεις να ΣΚΟΥΖΟΥΝΕ. Είναι ένα Γλέντι που δεν το έχανα με τίποτα.

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:41 μ.μ.

Οσα Σεντόνια και να γράψεις Σοσιαλσωβινιστικό ναυάγιο δεν γλιτώνεις. Η Πραγματικότητα είναι Αδιαψευστος Μάρτυρας. Ο Μπελογιάννης μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ απο το 1911... Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ στα Τρια Γράμματα απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ. Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΤΑ ΕΘΑΨΕ ΓΙΑΤΙ.........

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:33 μ.μ.

....Λένιν Γράμμα προς τον Μπορίς Σουβάριν. Γράφτηκε το Δεκέμβρη του 1916 Απαντα τομ.30 σελ.262...... Απόλυτα σωστός και πάντα επίκαιρος ο Μεγάλος δάσκαλος. 1916 στην Ρωσία είχε ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ και στις περισσότερες χώρες και ορισμένες μόλις είχαν περάσει στον Καπιταλισμό και ήταν εξαρτημένες απο τις λίγες που είχανε μπει στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. 100 Χρόνια μετά ο μεγάλος δάσκαλος πάντα ζωντανός και επίκαιρος με τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. Οπότε η Απάντηση είναι Σοσιαλισμός με Δικτακτορία του προλεταριάτου όποιο και να είναι το Ερώτημα. Αρε Δάσκαλε. Τους πήρες τα Σώβρακα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:37 μ.μ.

Λεο,
Είναι προφανές ότι το κόμμα ευθύνεται για τους διάφορους Τζαμαρίες και αυτό τους γεννάει. Και σίγουρα δεν πρόκειται περί τρολ, αστεία το έγραψα. Όμως λες ‘Εμένα πάντως Ηλία με προβληματίζει πιο πολύ το ότι δεν βλέπεις κανέναν να του λέει τίποτα. Πλήρη ανοχή δείχνουν’. Εγώ είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη μάζα των μελών και των οπαδών δεν έχει καταλάβει τι λέει το κόμμα σήμερα. Εχουν πάντα εμπιστοσύνη στην ηγεσία και ούτε καν σκέπτονται τι είναι αυτά που τους κατεβάζουν. Τώρα αυτό που έχουν πιάσει από γενικά πασαλείματα, είναι ότι επαναφέραμε το Ζαχαριάδη, και δε τους πειράζει αυτό, και ότι το κόμμα βαδίζει σήμερα στο σωστό δρόμο και το 2012 έπεσε από 8.5 στο 4.5 διότι απαλλάχθηκε από τους οπορτουνιστές και έτσι είναι καλύτερα. Λίγοι και καλοί, έτσι λένε. Ακουσέ με, μέλος και στέλεχος από το 1976 μέχρι τον Τζανετάκη, και μετά πολύ κοντά σαν μέλος μέχρι του 2012. Εχω ζήσει από μέσα όλη την πορεία του κόμματος, από τις αναλύσεις για την 'μεγάλη στρατηγική που βάζει το 9ο Συνέδριο', μέχρι την 'μεγάλη σύλληψη της περεστρόϊκας του μεγάλου ηγέτη Γκορμπατσώφ'. Όταν κάποιος έλεγε στην ομιλία του μέσα στην συνέλευση της ΚΟΒ, ακόμη και σε κορυφαίες διαδικασίες πχ. συζήτηση για τις Θέσεις, ότι σ. πρέπει να δούμε πως μπαίνει αυτή η θέση πχ. τι είναι το παλλαϊκό κράτος που μας έφεραν καπέλο, πεταγόταν ο τύπος Τζαμαρία, απλό μέλος, και σαν αγανακτισμένος διότι μιλάς πολύ έλεγε: Τι θα γίνει σύντροφοι, θα το ξημερώσουμε εδώ μέσα; Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις και τις ψηφίζω, και όποιος δεν έχει καταλάβει να πάει στην καθοδήγηση να τον βοηθήσει, εδώ ήρθαμε για ψηφίσουμε, άντε να τελειώνουμε. Και είναι σίγουρο ότι δεν είχε καταλάβει την τύφλα του διότι στο τέλος με έπιανε μόνος και μου έλεγε: Εντάξει ρε σύντροφε, δεν μπορούμε να τα καταλαβαίνουμε και όλα, εμείς απλά μέλη είμαστε. Αν βάζουμε ερωτήσεις ή εκφράζουμε προβληματισμό σε τέτοιες σοβαρές επιλογές αποφάσεις, σημαίνει ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία του κόμματος.
Και σήμερα σου λέω, δεν έχουν πιάσει γρι, κύρια οι μεγαλύτεροι, αλλά και πολλοί νεότεροι, από αυτά που λέει σήμερα το ΚΚΕ. Εγώ όλο με οπαδούς και μέλη ανακατεύομαι κάθε μέρα ακόμη και τώρα. (βλέπεις τόσα χρόνια είναι πολλά, γνωριμίες, συναδέλφοι, κουμπαριά, αδελφικές φιλίες, μέσα από εκεί τις έχω). Μιλάμε συνέχεια, κάνω τραπέζι σπίτι μου ή με καλούν σε τραπέζια, και το 70% είναι μέλη και οπαδοί. Ευτυχώς όμως που με αγαπάνε, και δεν χαλάμε τις φιλίες μας διότι είναι πολύ γερές. Σου λέω λοιπόν ότι αυτό που επικρατεί, είναι: Εντάξει, αφού ότι καλό έχει γίνει στην Ελλάδα από αυτό το κόμμα έχει γίνει, δεν πρέπει εμείς να φωνάξουμε πχ. για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Το κόμμα ξέρουμε ότι έχει το θάρρος και διορθώνει τα λάθη του όπως διόρθωσε για τον Αρη, τον Πλουμπίδη, και κυρίως για το Ζαχαριάδη. Αν όμως φωνάξουμε ή φύγουμε, θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα του Λαού. Αυτά ακούω κάθε ημέρα. Ελα εσύ και βάλτους να διαβάσουν τα κείμενα που ποστάρισες. ΔΕΝ τα κοιτάνε, λένε πάντα ως αξίωμα ότι το κόμμα αγωνίζεται για το καλό του λαού και αυτό τους φτάνει. Αυτά ζω εγώ κάθε μέρα στην καθημερινή ζωή μου.

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:39 μ.μ.

"Συμφωνείς λοιπόν με το ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Που θα πολεμούσε τους Γερμανούς και την ώρα που αποχωρούσαν θα έπαιρνε ο λαός την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944"

Ρε άνθρωπε αυτό σου εξηγώ ότι θα μπορούσε να την πάρει την εξουσία με περίπατο έτσι όπως ήταν ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Δεν το έκανε όχι λόγω...πολιτικού μετώπου όπως λες βλακωδώς αλλά γιατί κάποιοι ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ. Μα υποθετικά και έτσι να ήταν όπως το λες εσύ δηλαδή κοινωνική συμμαχία από τη στιγμή που κάποιοι ήθελαν να μας υποτάξουν στους Άγγλους θα το έκαναν ο πράκτορας είναι πράκτορας δεν αλλάζει. Αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις ενώ αλλού η γραμμή ΠΕΤΥΧΕ (και γι'αυτό κουβέντα δεν λες) εδώ απέτυχε γιατί ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ. Και ο κόκκινος στρατός ακόμα να έμπαινε στην Ελλάδα αν κάποιοι πήραν απόφαση για παράδοση στο κεφάλαιο πάλι Βάρκιζες θα είχαμε. Το θέμα είναι τι θέλουν οι λαοί και αν τα ΚΚ διαμορφώνουν ή όχι επαναστατική πολιτική σε αυτό ο Κόκκινος στρατός δεν μπορούσε να κάνει κάτι δεν ήταν αυτός ο ρόλος του. Είπαμε ο Κόκκινος Στρατός μπήκε και στην Αυστρία αλλά εκεί δεν κηρύχτηκε Λαϊκή Δημοκρατία γιατί ο λαός δεν ήθελε. Ο Κόκκινος στρατός δεν είχε σκοπό να υποτάξει την θέληση των λαών ούτε να δώσει αυτός στα ΚΚ την εξουσία αυτά είναι δικές σου ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ αντιλήψεις όχι της ΕΣΣΔ του Στάλιν.

Και το ΕΑΜ ήταν ταυτόχρονα και κοινωνική συμμαχία από τη στιγμή που ΣΥΝΕΝΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ εδώ όλος ο λαός πολεμούσε τον κατακτητή. Και ζήτημα κατάκτησης εξουσίας έθετε αυτό σήμαινε ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ και ανεξαρτησίας. Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΚΚΕ πρόδωσε αυτά τα συνθήματα και δεν ήθελε την κατάκτηση της εξουσίας, την Λαϊκή Εξουσία και τα έδωσε όλα στους μεγαλοαστούς και τους Άγγλους είναι το πρόβλημα και όχι η Λαοκρατία. Η Λαοκρατία, η Λαϊκή Δημοκρατία με την σωστή πολιτική του ΚΚ που θα κυβερνούσε και θα έπειθε το λαό για την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού θα μετατρεπόταν σε σοσιαλισμό όπως έγινε σε όλες τις άλλες χώρες.

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:46 μ.μ.

"σήμαινε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πόλεμος ενάντια στον ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και την ώρα που αποχωρούνε οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ"

Μα αυτή ακριβώς ήταν η γραμμή της ΚΔ και αυτή πέρασε στα ΚΚ γι'αυτό και πήραν μαζί με το λαό την εξουσία σε μια σειρά χώρες. Θα μπορούσαμε λοιπόν και εμείς να το είχαμε πράξει αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ και ειδικά Σιάντος-Ιωαννίδης-Παρτσαλίδης είχαν δυστυχώς άλλα σχέδια, εγκατέλειψαν αυτή τη γραμμή ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ. Εαν ήταν επαναστάτες και ενεργούσαν αλλιώς το 1944 ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ θα είχαμε.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:04 μ.μ.

Το κυριότερο ζήτημα που για μένα έπρεπε να συζητιέται αλλά κανείς δεν το κάνει είναι πως ο λαός αντιδρά όταν η ηγεσία τον ξεπουλά; Πήραν μερικοί την απόφαση να παραδώσουμε την εξουσία. Αυτοί ρωτήσανε κανένα; Τον λαό που πολεμούσε με το όπλο στο χέρι τον λογαριάσανε; Γιατί εγώ στις εικόνες από την παράδοση των όπλων βλέπω τους αντάρτες να πετάνε τα όπλα εντελώς απογοητευμένοι. Όταν λοιπόν η ηγεσία της ΚΕ ενός ΚΚ αποφασίζει κάτι τέτοιο και μάλιστα σε περίοδο που καθοδηγεί αντικατοχικό αγώνα πως πρέπει να αντιδράσει ο λαός; Μπορούσε να αντιδράσει; Γιατί δεν το έκανε; Γιατί μην μου πει κανένας ότι ο λαός που έδωσε το αίμα του, που θυσιάστηκε και πέρασε τόσα πολλά ήθελε Βάρκιζες. Άρα κάποιοι Σιάντοι ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και ενήργησαν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ. Γιατί όμως ο λαός υποτάχτηκε και αυτός και δεν ξαναείπε ΟΧΙ; Γιατί δεν τους είπαν οι αντάρτες ελάτε εδώ ρε ποιον ρωτήσατε και το κάνετε αυτό; Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να γίνει κουβέντα κάποια στιγμή κατά τη γνώμη μου.

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:26 μ.μ.

Και τα βάζω αυτά τα ερωτήματα γιατί είναι ακόμα επίκαιρα. Ας θυμηθούμε λίγο τι έγινε με την πρόταση για απεργία διαρκείας το 2013 μέσα στις πανελλήνιες. Τότε οι καθηγητές στις ΕΛΜΕ ψήφισαν μαζικά ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Και έρχονται οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ και λένε όχι με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-ΣΥΝΕΚ. Γιατί δεν υπήρχε αντίδραση από τους καθηγητές σε αυτό το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ; Γιατί δεν επέμεναν για την πραγματοποίηση της απεργίας και άφησαν τους ξεπουλημένους να κάνουν παιχνίδι;

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:41 μ.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ....Απεργίες διαρκείας με Ρεπό και Αδειες Γιατρού απο Τυχωδιώκτες για να διαλύσουνε το Συνδικαλιστικό κίνημα ΜΑΛΙΣΤΑ.......

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:12 μ.μ.

....Ακουσέ με μέλος και στέλεχος απο το 1976... ΜΑΛΙΣΤΑ..... ΦΑΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΓΡΑΨΑΣ ΧΑΓΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ κ.α. Μιλάμε για πολύ Σαβούρα..........

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:22 μ.μ.

....Εγω είμαι σίγουρος οτι η μεγάλη μάζα των μελών και οπαδών δεν έχει καταλάβει τι λέει το ΚΚΕ σήμερα...... Αρα πεδίο δόξας λαμπρό να έρθεις μια μέρα να μας τα εξηγήσεις. Θα περάσεις ωραία. Θα είναι μια καλή εμπειρία για εσένα. Θα σε Φιλέψουμε και Κάτι. Κόπιασε...............

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:51 μ.μ.

Αγορίνα μου αυτά δεν αφορούν εμάς οι κομμουνιστές και οι συνεπείς αγωνιστές δεν κάνουν τέτοια. Αυτά να τα πεις στους γαλαζοπράσινους και στους συριζαίους και ξέρεις ότι αυτοί κάνουν κάτι τέτοια και εν πάση περιπτώσει σε όσους και όποιους τα κάνουν αν έχεις στοιχεία για συγκεκριμένα άτομα να απευθυνθείς σε αυτούς. Έχεις να πεις κάτι για το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που έγινε ή κάνεις την πάπια; ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Βγήκε κάποιος από το ΠΑΜΕ να πει καθαρά ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ; Γιατί εγώ δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑΝ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ; ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ; ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ.

Εσύ προσωπικά είσαι υπέρ των πραξικοπηματικών ενεργειών; Να ακυρώνονται ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΕΣ αποφάσεις εργαζομένων από γραφειοκράτες προέδρους και ΔΣ; Βέβαια θα μου πεις εδώ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟ '56 ΕΔΩ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ........

V For Viva La Revolucion

5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:13 μ.μ.

.....Εδω δεν καταδικάζετε τα γεγονότα στο ΚΚΕ ΤΟΥ 1956..... Η Χαμένα τα έχεις η δεν παρακολουθείς. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 επαναφέραμε το πρόγραμμα του 1953 με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ και το 2011 αποκαταστάθηκε πλήρως ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Αρα είμαστε εντάξει με το θέμα.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:19 π.μ.

Ναι τον αποκαταστήσατε τόσο που τους ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ Φλωράκη-Κολιγιάννη-Λουλέ-Τσολάκη τους θεωρείτε.. κομμουνιστές επαναστάτες. Ενώ την ΕΣΣΔ των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΧΡΟΥΤΣΟΦ-ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ την υπερασπίζεστε ως...σοσιαλιστική.

ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΟΙ.....

V For Viva La Revolucion





6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:22 μ.μ.

Ακόμα περιμένω απαντήσεις. Γιατί ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ έθαψε το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Γιατί διαλύθηκε η ΟΚΝΕ το 1943 και δεν υπήρχε Κ.Ν για 25 χρόνια μέχρι το 1968. Γιατί δεν υπήρχαν Κ.Ο 1958 1974.... Περιμένω Απαντήσεις Μουσαντένιε.......

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:59 μ.μ.

...Ναι τον αποκαταστήσατε τόσο που τους Φλωράκη Κολιγιάννη Λουλέ Τσολάκη τους θεωρείτε Κομμουνιστές επαναστάτες.... Ασφαλώς και τους θεωρούμε Κομμουνιστές. Καταρχήν δείξανε Αντανακλαστικά το 1968 ασχετα αν δεν έγινε κατορθωτό σε εκείνες τις Συνθήκες να αλλάξει το πρόγραμμα και να καταργηθούνε τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ και συνεχίστηκε το παραμύθι της αριστεράς. Τα ίδια και καλύτερα Αντανακλαστικά δείξανε το 1991 με ακόμα καλύτερες δυνατότητες για να τελειώνουμε Οριστικά με τον Οπορτουνισμό. Και εκει ακριβώς είναι το Φαρμάκι για όλους σας. Και τα Καταφέραμε χάρη στις Παρακαταθήκες της ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣΕ που χωρίς ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν θα υπήρχε λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ του 2ου και 3ου Γράμματος ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΤΑ ΕΘΑΨΕ......Και του προγράμματος του 1953 που μίλαγε για ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:11 μ.μ.

Α) Είναι προφανές ότι ο Μαναδιάκης ως όργανο του Μεταξά θα φρόντιζε να εξαφανίσει ό,τι είχε σχέση με το αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα του Νίκου προς το λαό ενάντια στη δικτατορία Μεταξά και στους Άγγλους για να προστατέψει το φασιστικό καθεστώς. Ειδικά το 3ο γράμμα στο οποίο ο Νίκος ξεσκέπασε την Προσωρινή Διοίκηση βεβαίως και είχε κάθε λόγο να το θάψει.

Β) Δεν στα μαθαίνουνε σωστά στον Περισσό. Η ΕΠΟΝ ξέρεις πότε διαλύθηκε; ΤΟ 1958 μαζί με τις Κ.Ο από τους ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ. Ήδη η ΕΠΟΝ στον εμφύλιο λειτουργούσε ως Κ.Ν διότι το ΚΚΕ την καθοδηγούσε και αυτό καθόριζε τη γραμμή της. Και ξέρεις γιατί η νεολαία εντασσόμενη στις γραμμές της ΕΠΟΝ ακολουθούσε το ΚΚΕ; Διότι ήταν ακριβώς Η ΣΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ να δημιουργηθεί η ΕΠΟΝ το 1943 καθώς και η αυτοδιάλυση της ΟΚΝΕ για να συσπειρωθούν οι νέοι στην ενωτική μαζική λαϊκή πάλη ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτή η κίνηση συσπείρωσε και ένωσε ΌΛΗ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ενάντια πρώτα στο ναζί κατακτητή αλλά και αργότερα στον πόλεμο ενάντια στο μοναρχοφασισμό ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. Τι λέει και ο Νίκος:

"Επιθυμώντας να σταθεροποιήσει την ενιαία οργάνωση της ελληνικής νεολαίας (ΕΠΟΝ), να ενισχύσει τους δεσμούς της με τα πλατιά στρώματα των νέων εργαζομένων, το κομμουνιστικό κόμμα απάλλαξε τους κομμουνιστές – μέλη της ΕΠΟΝ- από κάθε οργανωτική δουλιά στο κόμμα για όλη την περίοδο που θα δουλεύουνε σ’ αυτή την οργάνωση. Αυτό το μέτρο είχε ευνοϊκή επίδραση για την ανάπτυξη της ΕΠΟΝ, σαν αληθινά λαϊκής και δημοκρατικής οργάνωσης της ελληνικής νεολαίας."

η παλη για τη λευτερια και τη δημοκρατια στην Ελλαδα (15/12/1948)

"Ασφαλώς και τους θεωρούμε Κομμουνιστές..."

Έτσι μπράβο ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ-ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΓΓ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Έτσι πες ότι θεωρείτε κομμουνιστές τους υπερασπιστές ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΑΠΟ ΤΟ 1956. Πες ότι θεωρείτε κομμουνιστές τους ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ-ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ. Πες ότι θεωρείτε κομμουνιστές αυτούς που ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΕ ΕΞΟΡΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ διαλύοντας ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ. Πες ότι θεωρείτε κομμουνιστές αυτούς που υπερασπιζόντουσαν ακόμα και ΣΤΥΓΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΛΑ (λόγω πολύ καλών σχέσεων με ΕΣΣΔ). Διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

"ο Πρόεδρος Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα διακήρυξε, όμως, επανειλημμένα, την επιθυμία του να εγκαθιδρυθεί, σε λογικό χρόνο, μια αντιπροσωπευτική, ομοσπονδιακή και ανανεωμένη δημοκρατία" («Ρ» 29/7/1978)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ......

"οι κομμουνιστές της Αργεντινής δημοσίεψαν, προς υποστήριξη του Προέδρου (εννοεί το φασίστα στρατηγό Βιντέλα, σ.σ.) ένα ντοκουμέντο, υπογραμμένο από τον Ροντόλφο Γκιόλντι και άλλους κομματικούς ηγέτες" («Ρ» 26/5/1977)

ΑΡΑ ΟΙ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ.....

Ο Δ. Σάρλης έγραφε στο Ριζοσπάστη πως το κόμμα του "καταδικάζει κατηγορηματικά την εγκληματική δράση των οργανωμένων φασιστικών ομάδων στην Αργεντινή" («Ρ» 17/6/1978)

Δηλαδή ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛΛΑ....ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝΕ. ΜΑΛΙΣΤΑ.....

V For Viva La Revolucion

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:13 μ.μ.

Αλήθεια για το ΠΑΜΕ το 2013 και για τα ερωτήματα που έθεσα για τη στάση του θα μας απαντήσεις καθόλου ή ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ......

V For Viva La Revolucion

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:48 μ.μ.

Νίκος Ζαχαριάδης: "Κληροδοτώ το κουφάρι μου στους Λουλέ Φλωράκη και σια. Χαλάλι σας. Τι έκανε ο Λουλές και σια; Αλειφε το σχοινί με σαπόύνι. Δοξάστε τον.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:49 μ.μ.

H EΠΟΝ ήταν συνέχεια της ΟΚΝΕ. Ήταν η ΟΚΝΕ που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της, ήταν οι νεολαίοι κομμουνιστές που καθοδήγησαν τον ηρωϊκό αγώνα της ΕΠΟΝ και έδωσαν τον επαναστατικό χαρακτήρα σε αυτήν συνεχίζοντας τον αγώνα για ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μέσα στον εμφύλιο και μετά από αυτόν μαζί με το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ το οποίο ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΛΟΥΛΕ-ΤΣΟΛΑΚΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ-ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μαζί και την ΕΠΟΝ και τις ΚΟ.

Και αυτούς τώρα έχετε το ΘΡΑΣΟΣ και αποκαλείτε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ αυτούς που και το Νίκο ανέτρεψαν και την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ εγκατέλειψαν και υποστήριξαν ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ. Και εσείς τώρα υπερασπίζεστε κατά τα άλλα το Νίκο και την Δικτατορία του Προλεταριάτου.

ΕΥΓΕ......

V For Viva La Revolucion

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:57 μ.μ.

Να κάνεις άγαλμα κακομοίρη μου στους δολοφόνους του Ζαχαριάδη. Αν δεν το κρεμάγανε, στις 24-7-1974, ο σύντροφος Νίκος θα ήταν στην Ελλάδα, και τότε μαύρο φίδι που θα σε έτρωγε. Νομίζεις ότι ο Νίκος θα στρατευότανε με το κόμμα σου; Στους συντρόφους της Τασκένδης στην ΟΜΛΕ ή στο ΛΜ ΚΚΕ θα πήγαινε άχρηστε. Θα είχαμε πολλά γέλια, ο Γιώτης να απαξιώνει το Ζαχαριάδη και μα λέει μην τον ακούτε, είναι αντισοβιετικός. Για αυτό τον κρεμάσατε! για αυτό.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:03 μ.μ.

Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Δραγασάκης, Λαφαζάνης, Καρτερός, Κοτζιάς, Θεοδωρικάκος, κ.α. Μιλάμε για πολύ Σαβούρα..........Τίνος είναι παιδιά αυτά;;;; Το Καπετάν Γιώτη!!
Το κόμμα όμως τους έβγαλε έξω. Οταν θα βγάλει και τους Μαίλη, Γόντικα, κ.α θα έχει κάνει βήματα, έτσι θα λένε οι τζαμ.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:05 μ.μ.

Ο Γιάννος - Κώστας Τσολάκης, γιατί έλαβε το παρατσούκλι Ταρζάν; Ξέρει κάποιος να το γράψει εδώ;

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:18 μ.μ.

Με ποιούς πήγαινε χέρι χέρι ο Τσολάκης να σκοτώσει το Ζαχαριάδη; Φοβερό, Με τον Πάνο Δημητρίου. Αγκαλιά μαζί μέχρι το 1968. Οταν η ΕΣΣΔ είπε ότι Ο Κολιγιάννης δεν κάνει για Γραμματέας τότε Ξεσαβουρώσαμε! Ρε δεν το βλέπετε ότι γινότανε ότι έλεγε το ΚΚΣΕ; Αυτό πρέπει να παραδεχθεί η σημερινή ηγεσία του κόμματος και όχι αυτά που λέει. Εδώ και ο ίδιος ο Νίκος που ήταν κομουνιστής αναγκάστηκε στην 5η Ολομέλεια του Δεκέμβρη του 1955 και έβγαλε χαιρετισμό στο "αδελφό κόμμα των Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών" Πάει αυτό που ξέραμε ότι το στιλέτο του Τίτο χτύπησε πισώπλατα την Ελλάδα. Γιατί το έκανε το έκανε; μύγα τσε τσε τον τσίμπησε; Οχι βέβαια, ο Κρούτσεφ το απαίτησε. Μάλλον δεν τα ξέρουν αυτά κάτι νεοφώτιστα Κνιτάκια, διαβάζουν αυτά που τους δίνουν σήμερα, τα προηγούμενα τους τα κρύβουν. Ωραία πράγματα. ΚΚΕ με φυτώριο την ΚΝΕ.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:20 μ.μ.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος είναι καλός; Είναι μέλος του ΚΚΕ απο όσο λέει ο ίδιος.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:36 μ.μ.

....Τίνος παιδιά ήταν αυτά....... Της Διάλυσης της ΟΚΝΕ 1943 1968 ΚΑΙ ΤΩΝ κ.0 1958 1974 ΜΕ Το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΔΑ........

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:38 μ.μ.

Με τίποτα δεν μπορείς να λερώσεις Ηρωες Κομμουνιστές σαν τους Καπεταν Γιώτη και Λουλέ που απο το 1954 μέχρι το 1972 ήταν Εξορία Οπορτουνιστικό Ρετάλι.

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:41 μ.μ.

Ηλια..
εγω πιστεύω πως ο Ζαχαριαδης θα πήγαινε στους μιλγουοκι μπαξ.μαζι με τον ακετοκουμπο

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:42 μ.μ.

Απεργίες με Ρεπό και άδειες Γιατρού δεν υπάρχουν. Γιατί διαλύσανε την ΟΚΝΕ και δεν υπήρχε Κ.Ν 25 Χρόνια....... Γιατί ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ έθαψε το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΙΑΤΙ......

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:45 μ.μ.

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μίλαγε για ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Ελλάδα απο το 1911.... και διόρθωσε το πρόγραμμα του ΚΚΕ το 1953 με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Περαστικά να είναι.......

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:48 μ.μ.

....Η ΕΠΟΝ ξέρεις πότε διαλύθηκε το 1958 μαζί με τις Κ.Ο....... Το 1947 και ακολούθησε προσωρινά η Δ.Ν.Ε στον ΔΣΕ. 25 Χρόνια χωρίς ΚΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ..........

6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:54 μ.μ.

Είναι τέτοιος ο Πανικός και η απόγνωση που τροτσκιστές αποκαλούνε ....σύντροφο..... τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Μεγάλα τα Ζόρια στην δημιουργία του νέου Οπορτουνιστικού αναχώματος. Είναι και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που ξεβρακώθηκε και το Γλέντι μεγαλώνει.. ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ..... Αθανατε Καπεταν Γιώτη και μπαρμπα Κώστα Λουλέ. Τους Ανοίξατε τον τάφο το 1991...χοχοχοχοχοχοχο

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:07 π.μ.

Μην λέμε μεγάλα λόγια για ήρωες κομμουνιστές Γιώτη κλπ. Οπου νάναι έρχεται η κριτική και η αποκαθήλωση του Καπετάν Γιώτη. Δεν γίνεται αλλιώς. Το κκε για να είναι συνεπές με την ιστορία του πρέπει να το κάνει. Τι δηλαδή, εδώ κανένας ΓΓ του ΚΚΕ δεν έχει γλυτώσει την διαγραφή και την ρετσινιά, Ο Γιώτης θα την γλυτώσει; Ε, δεν γίνεται. Αλλωστε ο Γιώτης είναι βουτηγμένος μέσα στα οπορτουνιστικά σκατά, είναι συνεπές το κόμμα.
Αλήθεια, γιατί ο Μανιαδάκης έκρυψε τα 2ο και 30 γράμματα του Ζαχαριάδη και έβγαλε μόνο το πρώτο; Αν ήξερε ότι αυτό το γράμμα θα σημάνει συναγερμό και θα στραφεί ο κόσμος στο κκε, Ούτε το 1ο γράμμα θα έβγαζε.

Ρε dionimich1 Δεν ξέρω αν πήγαινε εκεί που λες, στο κόμμα του Λουλέ όμως δεν θα πήγαινε. Μόνο ο Πολύδωρος, και ο Πορφυρογένης ρε τον υπερασπίστηκαν μαζί με τους σύντροφους της Τασκένδης που τους διέγραψαν μαζικά οι Κολιγιάννηδες το 1957, γιατί δεν το βλέπεις αυτό;

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:11 π.μ.

Ρε Τζαμ, δεν πας να ματαιώσεις και κανένα πλειστηριασμό, να είσαι και λίγο χρήσιμος στο κόμμα σου; Κάθε μέρα το κίνημα είναι μπροστά στους πλειστηριασμούς. Διάβασε και καμία είδηση να δεις τι γίνεται. Διάβασε και λίγο Ριζοσπάστη

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:22 π.μ.

Το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη είναι καλό σύνθημα; Πρέπει να το φωνάζουμε;
Το σύνθημα να καεί να καεί η Βουλή, είναι καλό σύνθημα;

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:30 π.μ.

Γιατί στους μιλγουόκι ρε dionmich1; Αλλες ομάδες δεν υπάρχουν; Τα διαβάζεις αλλά δεν μιλάς, αφήνεις το παιδάκι να βάζει τις κασέτες, ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ κλπ

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:48 π.μ.

.....Επιθυμώντας να σταθεροποιήσει την ΕΝΙΑΙΑ οργάνωση της Ελληνικής Νεολαίας ΕΠΟΝ το ΚΚΕ απάλλαξε τους Κομμουνιστές μέλη της απο οποιαδήποτε άλλη δουλειά του κόμματος. Και η Αυτοδιάλυση της ΟΚΝΕ ήταν Σωστή....... Εδω έχουμε τα αποκαλυπτήρια απο τον Μουσαντένιο ....σταλινικό..... του Εγκλήματος που στέρησε για 25 χρόνια την Κομμουνιστική Διαπαιδαγώγηση απο τους νέους με όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα για το ΚΚΕ σε συνδυασμό με την διάλυση των Κ.Ο το 1958. Σωστά έκανε μας λέει η ηγεσία του ΚΚΕ Ενω σε αλλα σχόλια περιγράφει ακριβώς τα Αντίθετα. Δεν θα κάνω κανένα Σχόλιο το αφήνω στην κρίση του καθένα. Μας είπε Σωστά διαλύθηκε η ΟΚΝΕ 1943 1968. ΕΥΓΕ....

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:45 π.μ.

.....Οπου να είναι έρχεται η αποκαθήλωση του Καπετάν Γιώτη...... Αλλαξε πλευρό και χέρι πιάστηκες. 1925 1974 ΠΑΡΑΝΟΜΟ 1943 1968 χωρίς ΟΚΝΕ απο το 1949 στην Πολιτική Προσφυγιά 1958 1974 χωρίς Κ.Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και ΣΤΑΔΙΑ απο το 1956 και ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ 1954 1972 Εξόριστος. Περαστικά να είναι.....

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:49 π.μ.

....Αν ήξερε ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ότι το 1ο Γράμμα θα σήμαινε Συναγερμό να βγει ο κόσμος στο βουνό ούτε αυτό θα έβγαζε........ Θα το βγαζε Γιατί υπήρχανε οι Οπορτουνιστές να το Διαστρεβλώσουνε ωστε να φτιάξουνε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αντι για ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Οπότε η καταστροφ΄η απο την 5η Φάλαγγα είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:50 π.μ.

ο θέμα είναι πως σήμερα με­γάλα κομμάτια του λαού στέκουν αμήχανα και απογοητευμένα. Η αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά πρέπει να δείξει έναν δρόμο που να συσπειρώνει, να οργανώνει για αγώνα, σε ρήξη με την κυρίαρχη αστική πολι­τική που επιτίθεται στον λαό για να του φορ­τώσει την κρίση του καπιταλισμού, ανοίγο­ντας τον δρόμο για την επαναστατική ανα­τροπή του. Το ΚΚΕ είναι πολύ μακριά από αυτήν την ανάγκη.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:51 π.μ.

το ΚΚΕ όχι μόνο απορρίπτει την ρή­ξη / έξοδο από την ΕΕ αλλά στέλνει την ενα­ντίωση στην ΕΕ στο πυρ το εξώτερο ταυτί­ζοντάς την με τον «ευρωσκεπτικισμό». Θε­ωρεί ακόμα πιο επικίνδυνη την εναντίωση στην ΕΕ από αντικαπιταλιστικές θέσεις, χα­ρίζοντας το αναπτυσσόμενο αντιΕΕ ρεύμα στις συντηρητικές δυνάμεις και την ακροδε­ξιά. Πρόκειται για μια εξαιρετικά λανθασμένη πολιτική, που θα την πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα, αν δεν υπάρξουν δυ­νάμεις ικανές να πάρουν πάνω τους την αντι­ΕΕ πάλη από την σκοπιά των εργατικών λαϊ­κών συμφερόντων.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:15 π.μ.

ΟΙ Θέσεις του ΚΚΕ εία απόλυτα ξεκάθαρες όσο και να Σκούζουν οι Απολογητες του Καπιταλισμού. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Και στο Αστικό Κοινοβούλιο Εργατική Λαική Αντιπολίτευση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και Αλλαγή ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Συμμαχίας με ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α αποτελεί καταστροφή για τον λαό ίδια με την Σημερινή. Το Επιδιώκουνε Οπορτουνιστές Εθνικιστές Φασίστες Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι Εφοπλιστές. Ο Οπορτουνισμός όπως πάντα Σκαλάκι....πλατύσκαλο στον Καπιταλισμό. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:39 π.μ.

Στην Βενεζουέλα εδω και 19 χρόνια με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ταίζουνε το λαό με ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ και Φούμαρα για ...σοσιαλισμό με στάδια...... Ουτε στην Ε.Ε είναι ούτε Ευρώ έχει. Αποτέλεσμα μετά απο 19 χρόνια η Απόλυτη Εξαθλίωση και η Αστική Τάξη στην Χλιδή. Το Ζήτημα δεν ειναι ο λαός να Εγκλωβιστεί κάτω απο την Σημαία Τμημάτων της Αστικής Τάξης η άλλου Ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Πρέπει να παλέψει κάτω απο την δική του ταξική Σημαία για Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. Παραμερίζοντας τα ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ του καπιταλισμού με προβιά ...φίλου...

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:48 π.μ.

Τζαμαρία η ΕΠΟΝ έκανε κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ και περνούσε την γραμμή του στους νεολαίους (ειδικά με τον Νίκο από το 1945) μέχρι που οι ρεβιζιονιστές ΠΡΟΔΟΤΕΣ την διαλύσανε το 1958. Αμ δεν διαλύθηκε το 1947 όπως λαθεμένα επιμένεις τότε ήθελαν οι μοναρχοφασίστες να την διαλύσουνε και την βγάλανε εκτός νόμου αλλά αυτή δεν τους έκανε τη χάρη και παρέμεινε ζωντανή. Αυτό που δεν κατάφεραν οι μοναρχοφασίστες ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ '58 ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ. Και μιλάς μετά για νεολαία και ταυτόχρονα υποστηρίζεις αυτούς που ΔΙΕΛΥΣΑΝ την ΕΠΟΝ και τους χαρακτηρίζεις και ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΙΑ.....

Πάντως πριν το Α γράμμα του Νίκου είχε δημοσιευτεί ένα πλαστό made in Maniadakis που ουσιαστικά προσπαθούσε να δημιουργήσει σύγχυση στους κομμουνιστές και να περάσει ουσιαστικά γραμμή υποταγής στο μεταξικό καθεστώς. Θεωρώ ότι ένας λόγος που άφησαν το Α γράμμα να δημοσιευτεί ήταν ότι θα μπερδεύονταν πολλοί κομμουνιστές και θα θεωρούσαν και το γράμμα του Νίκου πλαστό (όπως ο Πλουμπίδης που την πάτησε) ή και επικίνδυνο και αντιδραστικό. Ευτυχώς δεν πέρασε αυτή η προσπάθεια αποδιοργάνωσης και σύγχυσης των κομμουνιστών.

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:11 π.μ.

Ηλία το "Κ"ΚΕ φυσικά και απορρίπτει την ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. Ξέρει πολύ καλά ότι αυτό το σύνθημα μπορεί να συσπειρώσει το λαό μας αντιιμπεριαλιστικά αλλά ταυτόχρονα και ταξικά διότι από τη στιγμή που ο ελληνικός καπιταλισμός είναι εξαρτημένος από τον ευρωπαϊκό κυρίως από το γαλλογερμανικό ιμπεριαλισμό ξέρει ότι η εναντίωση στην ΕΕ αν συνδυαζόταν με μία επαναστατική πολιτική θα άνοιγε το δρόμο ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και για την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Γι'αυτό έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι απαραίτητο όλες οι αντιΕΕ δυνάμεις που αναγνωρίζουν ως αναγκαίο πλέον την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ (πρόσεξε όχι μόνο από το ευρώ) αλλά και το ΝΑΤΟ και την αποτίναξη ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ να δημιουργήσουν ένα μέτωπο με ένα πλαίσιο αιτημάτων (όπως πχ ανατροπή των μνημονίων, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, εθνικό νόμισμα κλπ) και ταυτόχρονα αυτό το μέτωπο να μην είναι εγκλωβισμένο στη λογική εκλογικών διαδικασιών και δημοψηφισμάτων ούτε διαχειριστικών ή σεχταριστικών λογικών αλλά να κινείται σε επαναστατική, ανατρεπτική κατεύθυνση μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες του λαού στο δρόμο, στα συνδικάτα κλπ. Και εδώ εγώ κρίνω ότι όλοι (αναφέρομαι και στους εξωκοινοβουλευτικούς) έχουν αποτύχει σε αυτό και κανένας στην ουσία δεν θέλει κάτι τέτοιο.

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:19 π.μ.

Τώρα όσο για τους Γιουγκοσλάβους που είπες Ηλία ας δούμε λίγο τι έλεγε η 5η ολομέλεια:

"Το 1955 ο Ν. Χρουστσιώφ έκανε μερικά ταξίδια στη Γιουγκοσλαβία, για την εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών και του ΚΚΣΕ με την ΕΚΓ, που είχανε διακοπεί το 1948-1949. Στο πρώτο ταξίδι, στο θέρετρο του Τίτο Μπριόνι, ο Χρουστσιώφ, σταυροφιλώντας τον Τίτο του είπε: Αδελφέ μου I. Μπ. Τίτο, εσύ έχεις δίκαιο και άδικο εμείς. Δηλαδή όχι εγώ, άλλα το ψόφιο άλογο... ο Στάλιν.

Ο Ν. Ζαχαριάδης, η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, όλοι εμείς γνωρίζαμε πολύ καλά τι σημαίνει Τίτο και επαναδιαπραγμάτευση μαζί του.Γιατί είναι τετραγωνικά αποδειγμένο, ότι τορπίλισε τον αγώνα του ΔΣΕ, μας χτύπησε πισώπλατα το 1948, έχουμε θύματα και τραυματίες από τιτοϊκές σφαίρες. Ο σ. Κυρκιακίδης έχει ακόμα στην ωμοπλάτη του μια τέτοια σφαίρα. Το 1949 έκλεισε τα σύνορα για το ΔΣΕ και τα άνοιξε για τον κυβερνητικό στρατό. Η μεγάλη προδοσία του Τίτο, είναι μια από τις κύριες αιτίες της ήττας του ΔΣΕ.

Όμως, επειδή το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα δογματικό, η Ολομέλεια εξέλεξε μια επιτροπή με επικεφαλής τον Β. Μπαρτζιώτα να πάει στο Βελιγράδι να βολιδοσκοπήσει τις δυνατότητες προσέγγισης, στον πολιτικό τομέα των δυο κομμάτων.

Ο σύντροφος Ν. Ζαχαριάδης που δεν ήταν ρεβανσιστής, δογματικός αλλά καινοτόμος και δημιουργικός μαρξιστής, διεθνιστής είχε προτείνει ακόμα από το 1951-52, ότι μπορούσε η Ελλάδα και οι χώρες των Βαλκανίων, στον τομέα των διακρατικών σχέσεων, να εφαρμόσουν εξωτερική πολιτική ενεργούς ουδετερότητας. Μια ρεαλιστική πρόταση, που παρόλο που δεν αντικρούστηκε, δεν εγκρίθηκε από την ηγεσία του ΚΚΣΕ.

Στις νέες όμως συνθήκες του 1955 μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τις Βαλκανικές χώρες με παράδειγμα τις Γιουγκοσλαβο-Αιγυπτιακές σχέσεις, εφαρμόζοντας την πρόταση Ζαχαριάδη, δηλαδή μια εξωτερική πολιτική που να ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα των Βαλκανικών λαών και όχι, που θα συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης στη Μεσόγειο.

Για το σκοπό αυτό το ΚΚ προτίθεται να στείλει αντιπροσωπεία στο Βελιγράδι για να διερευνήσει τις δυνατότητες προσέγγισης απόψεων των δυο κομμάτων στα πιο πάνω ζητήματα.

Στο ακτίφ στελεχών στο θέατρο Σβερντλόφ τον Αύγουστο του 1955, ο σ. Ζαχαριάδης δημόσια, λακωνικά και με σαφήνεια ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά την πολιτική του ΚΚΕ απέναντι της ΕΚ Γιουγκοσλαβίας. Αφορμή γι' αυτό έδωσε ένας φραξιονιστής, που με υπόδειξη των σοβιετικών αναθεωρητών έκανε μια προβοκατόρικη ερώτηση στο σ. Ζαχαριάδη: "Τι γνώμη έχεις τώρα για τις σχέσεις της ΕΣΣΔ με την Γιουγκοσλαβία σύντροφε... Ζαχαριάδη;".
Ο Ν. Ζαχαριάδης, νηφάλιος πάντα, του είπε. Παρόλο που η πρότασή σου είναι υπαγορευμένη και προβοκατόρικη, εγώ θα απαντήσω: Μακάρι να βγει κάτι καλό απ' αυτήν την προσπάθεια. Η ιστορία όμως που γράφτηκε δεν σβήνεται!"

Και:

"Η 5η Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ ελέγχου του ΚΚΕ χαιρετίζει και επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία της ΚΕ του ΚΚΣΕ για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και την Ομόσπονδη Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, για την επανασύνδεση των φιλικών δεσμών ανάμεσα στο ΚΚΣΕ και στην Ένωση Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας.

Η Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ δηλώνει ότι από την πλευρά του ΚΚΕ, σε συντονισμό με όσα γίνονται από την πλευρά των άλλων αδελφών κομμάτων, θα παρθούν τα αναγκαία μέτρα για να εξαλειφθούν όλες οι δυσάρεστες επιδράσεις που βάραιναν πάνω στις σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και την ΕΚ Γουγκοσλαβίας.
Η εξομάλυνση των σχέσεων και η επανασύνδεση των αδελφικών δεσμών ανάμεσα στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και την ΕΚΓ, ανάμεσα στο ΚΚΕ και την ΕΚΓ, μόνο καλό φέρει στο παγκόσμιο στρατόπεδο της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, θα προσφέρει τεράστια βοήθεια στο έργο της ειρήνης και της προόδου των λαών στα Βαλκάνια, θα έχει θετική επίδραση στις δημοκρατικές εξελίξεις και στη χώρα μας"

http://eniaiokke.blogspot.gr/2016/05/5-19181955.html

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:50 π.μ.

....πρόκειται για λανθασμένη πολιτική που θα την πληρώσει η ....ελλάδα.... αν δεν υπάρξουν οπορτουνιστικές δυνάμεις να πάρουνε επάνω τους την υπόθεση...... χοχοχοχοχοχο. Το γνωρίζουμε και μας αφήνει παγερά αδιάφορους η Σωτηρία του Καπιταλισμού και η ανάγκη του για νέο Οπορτουνιστικό ανάχωμα. Στην Ελλάδα έχουμε Καπιταλισμό στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911..... και η Απάντηση είναι Σοσιαλισμός με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ όποιο και να είναι το Ερώτημα. Τα Κόλπα Ψοφήσανε το 1991...... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:55 π.μ.

Νομίζω ότι το ΚΚΕ και ο Νίκος τάσσονται υπέρ των ομαλών σχέσεων των δύο κομμάτων στο πλαίσιο μιας πολιτικής διακρατικών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής μεταξύ των βαλκανικών χωρών που να ευνοεί τα συμφέροντα των δύο χωρών αλλά και των υπόλοιπων βαλκανικών όπως πχ να εξασφαλίζεται η ειρήνη στην περιοχή. Και γι'αυτό είδαν με θετικό μάτι τις επαφές σοβιετικών και γιουγκοσλάβων. Εγώ πιστεύω ότι ο Νίκος και το κόμμα δεν κατάλαβαν το πραγματικό λόγο των ταξιδιών αυτών στην Μόσχα που φάνηκε αμέσως μετά ότι δεν μιλάμε απλά για...εξομάλυνση σχέσεων αλλά πλέον όπως αποδείχτηκε και με το 20ο για ιδεολογικο-πολιτική ταύτιση των δύο πλευρών και προσπάθεια συμμαχίας ΠΡΟΔΟΤΩΝ-ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΩΝ (δηλαδή προμήνυε την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ η οποία και πραγματοποιήθηκε το 1956). Αυτό ήταν το λάθος του και του ΚΚΕ. Και κάνανε έτσι κακή υποχώρηση, βλακεία αν θέλεις μιλώντας για αδελφικούς δεσμούς με ένα κόμμα που ΗΔΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ και την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ Μ-Λ (και που έπαιξε και βρώμικο ρόλο εναντίον μας).

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:38 μ.μ.

....Για αυτό όλες οι ..αντι Ε.Ε δυνάμεις πρέπει να φτιάξουνε ένα Μέτωπο..... Αντε Καλορίζικα Μουσαντένιε..... Εκανες τα αποκαλυπτήρια για το Νέο Μέτωπο. ΛΑΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ. Ευγε Μουσαντένιε. Η Λύσσα σου να σώσεις τον Καπιταλισμό σε Ξεβράκωσε απόλυτα. ΜΠΡΑΒΟ.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:36 μ.μ.

Δεν μας λες καλύτερα για το δικό σου μέτωπο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;

Α και ως ΔΕΙΛΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ που είσαι ακομα να μας πεις για το ΠΑΜΕ το 2013.

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:49 μ.μ.

Που λέει ρε ο Καρατζαφέρης ή ο Μπαλτάκος αυτά που λέω εγώ; ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΔΟΥΛΩΝ ΑΝΑΜΑΣΑΣ.

ΥΓ: Ακόμα να πεις όνομα Φαρμακοβιομήχανου και Ξενοδόχου. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΕΥΡΩΔΟΥΛΕ.....

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:02 μ.μ.

.....ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ..... Αξιος Μουσαντένιε..... Ξεφτιλήστηκες τελείως. Αλλαγή νομίσματος με την Ιδιοκτησία των Βασικών Συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στα χέρια της Αστικής Τάξης. Δηλαδή στέλνεις τον λαό στην απόλυτη καταστροφή να ψάχνει στα Σκουπίδια για φαγητό χωρίς Τρόφιμα Φάρμακα Βενζίνη Νοσοκομεία Σχολεία τιποτα. Το ξέρεις οτι οι Φασίστες μπροστά σε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλεις να σπρώξεις τον λαό είναι Αγγελούδια. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:10 μ.μ.

Απάντηση για τό ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ έθαψε το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλαει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ακόμα να πάρουμε.... ΜΟΥΓΚΑ. Οπως και για την διάλυση της ΟΚΝΕ το 1943 με αποτέλεσμα να μη υπάρχει Κ.Ν για 25 χρόνια. Η Απόλυτη ΜΟΥΓΚΑ. Τι να πεις άλλωστε Φουκαριάρη........

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:52 μ.μ.

Λοιπόν Μουσαντένιε επειδή ο Διασυρμός σου δεν έχει όρια μια Διέξοδο έχεις αν βέβαια έχεις τα Κότσια. Στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε Ταξική Βάση. Το οτι δεν ήσουνα ποτέ Κομμουνιστής δεν πειράζει. Ελα να παλέψουμε για να Αποσπάσουμε προσωρινά μέτρα Ανακούφισης για τον λαό που τον Σφάζει καθημερινά η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μέσα απο την ζύμωση και την Ιδεολογική πάλη η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές έχουμε τα ΚΟΤΣΙΑ. Εσυ Μουσαντένιε...... Εμπρός Λοιπόν...... η πρόταση ισχύει και για τον φίλο σου τον Τρότσκα....... Αλλιώς το κατάντημα και ο διασυρμός σας δεν έχει τέλος Αγκαλιά με Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της Αστικής Τάξης. ΔΙΑΛΕΞΤΕ........

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:33 μ.μ.

.... Η ΕΠΟΝ έκανε .....Κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση γιατί την καθοδηγούσε το ΚΚΕ..... χοχοχοχοχοχο ΤΟΜΠΟΛΑ. Πρέπει να είσαι διχασμένη προσωπικότητα. Σύμφωνα με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ σκεπτικό κατηγορείς την ηγεσία του ΚΚΕ οτι δήθεν διαστρέβλωσε την ....λαοκρατια..... για αυτό δεν πήρε την εξουσία και ταυτόχρονα αυτή η ....αχρηστη.... ηγεσία..... καθοδηγούσε σωστά την ΕΠΟΝ και έκανε ....κομμουνιστική διαπαιδαγώση....... χαχαχαχαχαχα. Μη σταματάς να γράφεις με τίποτα. Εχουμε στήσει ένα Γλέντι διασκεδάζουμε Αφάνταστα. Ρίξε Κάρβουνο χοχοχοχοχοχοχοχοχο

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:39 μ.μ.

.....Που λεει ο Καρατζαφέρης Μπαλτάκος αυτά που λέω εγώ........ Ακριβώς τα ίδια παραμύθια λέτε. ...αποικία.....εξάρτηση.....καπιταλιστική δραχμή κ.α ΑΞΙΟΣ.........

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:43 μ.μ.

"Απάντηση για τό ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ έθαψε το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλαει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ακόμα να πάρουμε.... ΜΟΥΓΚΑ."

Δείτε τώρα το παραλήρημα του Τζαμαρία. Στο σχόλιό μου πιο πάνω 6 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:11 μ.μ. δίνω απάντηση στο ερώτημα του στο Α και ο τύπος με κατηγορεί για...Μούγκα. ΕΧΕΙΣ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ. ΣΚΟΥΠΙΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ....

"Οπως και για την διάλυση της ΟΚΝΕ το 1943 με αποτέλεσμα να μη υπάρχει Κ.Ν για 25 χρόνια. Η Απόλυτη ΜΟΥΓΚΑ."

Με κατηγορεί για...Μούγκα και γι'αυτό. Και όμως μου κάνει κριτική πιο πάνω για μια άποψη που...δεν εξέφρασα ποτέ αφού έκανα μούγκα. Διαβάστε:

"Εδω έχουμε τα αποκαλυπτήρια απο τον Μουσαντένιο ....σταλινικό..... του Εγκλήματος που στέρησε για 25 χρόνια την Κομμουνιστική Διαπαιδαγώγηση απο τους νέους με όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα για το ΚΚΕ σε συνδυασμό με την διάλυση των Κ.Ο το 1958. Σωστά έκανε μας λέει η ηγεσία του ΚΚΕ Ενω σε αλλα σχόλια περιγράφει ακριβώς τα Αντίθετα. Δεν θα κάνω κανένα Σχόλιο το αφήνω στην κρίση του καθένα. Μας είπε Σωστά διαλύθηκε η ΟΚΝΕ 1943 1968. ΕΥΓΕ...."

Δηλαδή διαφωνεί και μου ασκεί κριτική σε κάτι το οποίο....δεν υπάρχει και δεν εξέφρασα ποτέ αφού έκανα μούγκα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΑΝΩ ΜΟΥΓΚΑ Η ΕΚΦΡΑΖΩ ΑΠΟΨΗ.

ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ.....

Και φυσικά για το ΠΑΜΕ.....ΜΟΥΓΚΑ ΕΥΡΩΛΑΓΝΕ!!!

ΠΙΟ ΧΕΣΜΕΝΟ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ "Κ"ΚΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ!!!

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:45 μ.μ.

Leo, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτό που πόσταρες για εμένα σχετικά με την 5η ολομέλεια 1955, αλλά είπες όχι ευχαριστίες.
Εντάξει, δεν τα είχα ψάξει σε τόσο βάθος τα πράγματα, αν είναι έτσι πρέπει να έχεις δίκιο. Εγώ και όλοι μας εκεί μέσα στο κόμμα, δεν είχαμε την δυνατότητα να 'σκαλίζουμε' τέτοια πράγματα, ούτε και πολύ πρόσβαση είχαμε. Κρεμότανε και απο πάνω μας η ρετσινιά του αντισοβιετικού και αρκούμασταν. Πάντως μου είχε δημιουργηθεί η γνώμη, ότι επιβλήθηκε απο το ΚΚΣΕ στο Νίκο να πει αυτά στην 5η ολομέλεια. Αυτά για το αχτίφ και τις επισκέψεις ομολογώ δεν τα ήξερα.
Οσο για το άλλο 10.11 σημείωμά σου, με βρίσκει σχεδόν σύμφωνο, μόνο για την τελευταία αράδα "Και εδώ εγώ κρίνω ότι όλοι (αναφέρομαι και στους εξωκοινοβουλευτικούς) έχουν αποτύχει σε αυτό και κανένας στην ουσία δεν θέλει κάτι τέτοιο." πιστεύω ότι το ΝΑΡ που σου ομολογώ ότι το ακολουθώ κριτικά, δεν είναι σε αυτούς που λες.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:54 μ.μ.

Η ΕΠΟΝ συνέχισε να υπάρχει παρά την παρανομία και δρούσε παράλληλα με την ΔΝΕ (Δημοκρατική Νεολαία Ελλάδας). Ξέρετε γιατί όλο αυτό; Γιατί ο κύριος Τζαμαρίας ως ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΩΝ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΩΝ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΩΝ προσπαθεί με νύχια και δόντια να καλύψει τις βρωμιές τους. Όπως και το κόμμα του. Γι'αυτό έχουν εφεύρει αυτό το παραμύθι ότι δήθεν δεν υπήρχε ΕΠΟΝ μετά το 1947 ότι την διέλυσε ο μοναρχοφασισμός ενώ η αλήθεια είναι ότι την διέλυσε ο ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΣ το 1958. Και αν είναι αλήθεια ότι ΕΠΟΝ δεν υπήρχε μετά το 1947 τότε αυτά πρέπει να είναι οφθαλμαπάτη:

https://parapoda.wordpress.com/2015/11/15/%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BD-h-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%B1/

https://parapoda.wordpress.com/2016/04/02/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-1950-55-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%B1-1955/

V For Viva La Revolucion

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:04 μ.μ.

Πιο μηχανιστική σκέψη, δεν έχει ξαναυπάρζει απο αυτή του Τζαμαρία. Ομιλόν εργαλείο είναι ο άνθρωπος.
ποατάρει ένα κείμενο ".....ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ..... Αξιος Μουσαντένιε..... Ξεφτιλήστηκες τελείως. Αλλαγή νομίσματος με την Ιδιοκτησία των Βασικών Συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στα χέρια της Αστικής Τάξης. Δηλαδή στέλνεις τον λαό στην απόλυτη καταστροφή να ψάχνει στα Σκουπίδια για φαγητό χωρίς Τρόφιμα Φάρμακα Βενζίνη Νοσοκομεία Σχολεία τιποτα. Το ξέρεις οτι οι Φασίστες μπροστά σε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλεις να σπρώξεις τον λαό είναι Αγγελούδια. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ."

Και νομίζει ότι εμείς θέλουμε αλλαγή νομίσματος και την έξοδο απο ΕΕ μέσα στον Καπιταλισμό. Και απο εκεί και πέρα, λέει αυτά για πείνα του λαού κλπ.
Αντε κόλλα καμιά αφίσα νεοφώτιστε, όταν κουραστείς λίγο, και την κάνεις μπράφ, τότε θα γίνεις υβριστής του κομμουνισμού και των κομμουνιστών και θα λες ότι είναι μια θεωρία απαίσια, έχω δει πολλούς τέτοιους στη ζωή μου.Ετσι καταλήγουν τ άτομα σαν και σένα.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:26 μ.μ.

"Το ξέρεις οτι οι Φασίστες μπροστά σε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλεις να σπρώξεις τον λαό είναι Αγγελούδια. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ."

Όχι δεν το ξέρω εγώ βλέπεις δεν έχω πάρε δώσε. Εσύ που πηγαίνεις μαζί τους στην Κριμαία ξέρεις καλύτερα φαντάζομαι. Ή όταν χορεύεις...αργεντίνικο τανγκό με το ΦΑΣΙΣΤΑ Βιντέλα ναι καταλαβαίνω ξέρεις πιο πολλά. Και με τους κινέζους ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΕΣ με τους οποίους συναντιέστε σε συντροφικό κλίμα διατηρώντας ειλικρινείς σχέσεις μαζί τους καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα. Μάλλον και οι επαφές σας με το ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟ ΚΚ ΣΥΡΙΑΣ που στηρίζει ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (ΑΣΑΝΤ-ΡΩΣΙΑ) εμπλούτισαν τις γνώσεις σας. Φαίνεται ότι και η επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στη Χαλυβουργία με τον Παμίτη Σιφωνιό να παρακολουθεί σαν χάνος τον Κασιδιάρη σας έκανε πλουσιότερους σε γνώση. Μάλλον επισκεφτήκατε καμιά Κυριακή και την Θεσ/νίκη όπου ο ναζισεβασμιότατος Άνθιμος σας ευλόγησε και ποτέ δεν λέτε κουβέντα για τις ναζιφασιστικές του απόψεις που κάθε τρεις και λίγο εκτοξεύει και αυτό σας έκανε πιο έμπειρους. Και το Δεκέμβρη του 2008 που ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ επιτεθήκατε με ΛΥΣΣΑ στη εξεγερμένη νεολαία αποκομίσατε εμπειρίες από τη συνεργασία σας.

Οπότε ναι εσύ ξέρεις περισσότερα για το φασισμό εγώ που ΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ δεν έχω σχέση με αυτά το ομολογώ δεν ξέρω.....

Καλή φάση πάντως να λες ότι ο φασισμός είναι αγγελούδι μπροστά στη δική μου πρόταση. Έχει ένα τόνο έτσι.....ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΟΥΤΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ. Ρε Τζαμαρία τους ξεπέρασες όλους ρε τροτσκιστές, ναζήδες μπράβο ρε συ είσαι φοβερός.

ΡΕ ΚΑΤΙ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ" ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΟΥΝΕ.........

V For Viva La Revolucion


7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:17 μ.μ.

....Αντε κόλα καμμιά αφίσα Νεοφώτιστε οταν κουραστείς και την κάνεις τότε θα βρίζεις τον Κομμουνισμό....... Πονάει η αλήθεια και το ξεβράκωμα σε καταλαβαίνω αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Εθνικό Καπιταλισμό προτείνεις τα ίδια με τους Φασίστες. Διαφορετικά στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Εχεις τα Κότσια.... ΕΜΠΡΟΣ........ Για τα υπόλοιπα προφανώς κοίταξες τον Καθρέφτη σου. Ευχαριστώ που με έκανες πολύ νεότερο.

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:45 μ.μ.

LEO
πήγαινε στο ¨"αντιγειτονιές" που γραφεις κατα καιρους να δεις πως ειναι η ταξικη αντιμετώπιση,αν εχεις τέτοια συνείδηση (ψαξε στο αρχειο)

Για την μαλακια που αμόλησες για τους χαληβουργους και τον Σιφωνιο..

και το πέσιμο στο Πέραμα οφθαλμαπάτη ειναι...Αντε μαζεψου

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:57 μ.μ.

Οταν κάνεις 9 μήνες απεργία μέσα στα Εργασιακά κάτεργα στην ξηρά η στην Θάλασσα χωρίς Ρεπό και Αδειες Γιατρου τότε θα έχεις κατι να πεις.......

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:17 μ.μ.

....Καλή φάση πάντως νας λες οτι ο Φασισμός είναι Αγγελούδι μπροστά στην δική μου πρόταση..... Ασφαλώς ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ. Το Αποκρουστικό του πρόσωπο φαίνεται ξεκάθαρα χωρίς ....προβια......

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:41 μ.μ.

Ενα βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=EsmL5xqMWT8

7 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:44 μ.μ.

Για ζητήματα της υπεράσπισης της Εθνικής ακαιρεότητας και ανεξαρτησίας της χώρας μας θα πάμε όχι μονάχα με την δεξιά αλλά και με το διάβολο.

Χαρίλαος Φλωράκης 2-6-1989 Ελληνική Βουλή

8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:39 π.μ.

Τζαμαρία να είσαι σίγουρος ότι όταν κάνω 9 μήνες απεργία και δω μπροστά μου ΝΑΖΙ το λιγότερο θα τον πετάξω έξω με τις κλωτσιές. Γιατί έχω και μία αλλεργία σε αυτούς οπότε δεν θα κρατιόμουνα.

Φαίνεται ότι με το ΠΑΜΕ και το βρώμικο 2013 ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙ. Και όσο αφορά την ΕΠΟΝ ξέρεις το 1945 που ανέλαβε ο Νίκος το ΚΚΕ μπήκε ξανά σε επαναστατική ρότα. Το ζαχαριαδικό ΚΚΕ που καθοδηγούσε την ΕΠΟΝ περνούσε την συνεπή επαναστατική γραμμή. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1958 ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ. Εκτός και αν μας λες ότι και από το '45 που ανέλαβε ο Νίκος ήταν οπορτουνιστικό το κόμμα. Αλλά ακόμα και πριν πρέπει να ξέρεις ότι ανεξάρτητα από τις επιλογές των προδοτών ξέρεις μέσα στην ΕΠΟΝ και φυσικά στο ΚΚΕ έδρασαν και συνεπείς κομμουνιστές δεν υπήρχαν μόνο οι Σιανταίοι μέσα. Αυτοί δυστυχώς έπαιρναν τις αποφάσεις αλλά υπήρχαν και επαναστάτες και Μ-Λ. Το ίδιο και στην ΕΠΟΝ. Οι νεολαίοι κομμουνιστές που μπήκαν μέσα και έκαναν δουλειά συσπείρωσαν ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Όπως και οι κομμουνιστές στο ΕΑΜ. Το ΕΑΜ όπως και η ΕΠΟΝ δημιουργήματα του ΚΚΕ ήταν οι κομμουνιστές σήκωσαν το βάρος της αντίστασης στον κατακτητή. Την αναγκαιότητα για την ύπαρξη αυτών των μετώπων-οργανώσεων δεν την καθόρισαν κάποιοι αλλά Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το γεγονός ότι βρέθηκε στην ηγεσία αυτών των κινημάτων κάποιοι λίγοι που με τις αποφάσεις τους μας χαντάκωσαν ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την αξία και την αναγκαιότητα καθώς και το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ αυτών των κινημάτων εκείνη την περίοδο διότι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα-έργο ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ γιατί τα ήθελε πραγματικά ώστε να πολεμήσει τον κατακτητή. Γι'αυτό έπρεπε να υπάρχει ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΕΠΟΝ γιατί ΟΛΟΣ ο λαός, ΟΛΗ η νεολαία ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Οι κομμουνιστές αφουγκραζόμενοι τη θέληση και τη δύναμη του λαού καθώς και την αναγκαιότητα για ύπαρξη οργανωμένων αντιστασιακών κινημάτων πρωτοστάτησαν στην δημιουργία και στην καθοδήγηση αυτών των λαϊκών επαναστατικών οργανώσεων. Οι προδοτικές αποφάσεις μερικών που βρίσκονταν στην ηγεσία αυτών των κινημάτων ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΩΝ. Ξέρεις γιατί; Γιατί Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΑΜ, ΤΗΝ ΕΠΟΝ, ΤΟ ΔΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ δεν θα ξεχάσει ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

V For Viva La Revolucion

8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:09 π.μ.

Ηλία το καλό με αυτήν την εποχή που ζούμε ξέρεις ποιο είναι; Ότι πλέον με το πάτημα μερικών κουμπιών αυτά τα βρίσκεις και τα μελετάς. Ότι πλέον έχουμε πρόσβαση στη γνώση ευκολότερα σε σύγκριση με άλλες εποχές. Βιβλία, διαδίκτυο, εφημερίδες τα πάντα. Και δεν μπορεί να μας δουλεύει πλέον κανένας. Αυτά που σου παραθέτω τα μισά τα έχω από βιβλία του πατέρα μου που ήταν οργανωμένος στο κόμμα μέχρι και το βρώμικο '89 όπου ο άνθρωπος τα βρόντηξε και έφυγε γιατί ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕ όπως και την περεστρόϊκα και τα άλλα ψάχνω και τα βρίσκω στο διαδίκτυο. Βέβαια επειδή είμαι και λίγο περίεργος αυτά που βρίσκω στο διαδίκτυο θέλω να ξέρω ότι είναι σωστά γι'αυτό και συζητάω με ανθρώπους των χώρων αυτών που έχουν γνώσεις και εμπειρίες που μου τα επιβεβαιώνουνε και είμαι σίγουρος ότι δεν γράφω αρλούμπες. Πλέον δεν μπορεί να έρθει ο κάθε Τζαμαρίας και να μας αραδιάζει ψέμματα παλιότερα περνούσαν αυτά ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ τουλάχιστον για όσους είναι και λίγο ψαγμένοι και θέλουν να ασχολούνται πραγματικά. Αυτό σημαίνει να κρίνεις, να μελετάς, να διαβάζεις να ψάχνεσαι γενικώς και όχι να είσαι έρμαιο του κάθε άσχετου που κάνει προπαγάνδα για το κόμμα και το χώρο του. Έτσι σχηματίζει ο καθένας άποψη τουλάχιστον έτσι πρέπει να το κάνει. Και πλέον μπορεί να το κάνει το θέμα είναι να θέλει.

Και επειδή εγώ προσωπικά δεν έχω τις εμπειρίες τις δικές σου ή του πατέρα μου ή οποιουδήποτε άλλου και δεν έχω ζήσει καταστάσεις όπως εσείς οι παλιότεροι θέλω να κάνω το homework μου καλά πριν τοποθετηθώ για ένα ζήτημα. Προσπαθώ λοιπόν πριν τοποθετηθώ για ένα θέμα να διαβάζω όλες τις απόψεις, να βρίσκω όσο γίνεται περισσότερες πηγές, να τις μελετάω προσεκτικά, να λαμβάνω υπόψη και την γνώμη, τις γνώσεις και τις εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν και μερικά πράγματα περισσότερα από εμένα, να ανοίγω και να διαβάζω βιβλία πχ κλασσικών, εφημερίδες κλπ. Έτσι λειτουργώ γι'αυτό έχω μια μανία να παραθέτω αποσπάσματα, να αναφέρω γεγονότα, τις πηγές που τα βρίσκω κλπ θέλω να τεκμηριώνω τα λεγόμενά μου.

V For Viva La Revolucion

8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:42 π.μ.

Leo, Είμαι σύμφωνος, έτσι πρέπει να γίνεται η μελέτη και η παράθεση των απόψεων. Σήμερα βρίσκεις ότι θέλεις, είναι όλα γραμμένα και μπορείς να σχηματίζεις γνώμη και να μιλάς τεκμηριωμένα.

8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:30 μ.μ.

....Ξερεις το 45 που ανέλαβε ο Νίκος το ΚΚΕ μπήκε πάλι στην ...επαναστατική.... ρότα.... χοχοχοχοχοχο. Ποιό Νούμερο πεθαίνεις. Ηταν ο γιός του πάρτα όλα ο Σούπερμαν και αυτόματα άλλαξε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που κατέστρεψε τα πάντα με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟ 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία. χαχαχαχαχαχαχαχαχα ΣΥΝΕΧΙΣΕ.......

8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:51 μ.μ.

....Πλέον δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας και να μας λέει ψέμματα..... Απόλυτα Σωστός Συμφωνούμε. Πατάμε λοιπόν 40 χρόνια ....εσωτερικό.... Και μας βγάζει χρυσάφι... Εκδήλωση το 2008 του Συνασπισμού. Λεει ο Κρίττας με αναφορές στον ....παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ....ομόσπονδο.... απο το 1944 ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ..... Η ...ΕΔΑ.... είναι η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ ΤΟΜΠΟΛΑ...... Δεν τα λέω εγώ. ΤΟΥ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ. Τι μας λέει. Διάλυση Κ.Δ ΚΑΙ ΟΚΝΕ το 1943 δεν χρειαζόταν και ουτε το ΚΚΕ χρειαζόταν .....ομοσπονδο..... Τι σημαινει αυτό. Κομμουνιστική διαπαιδαγώση ΤΕΛΟΣ. 25 ΧΡΟΝΙΑ δεν υπήρχε ΚΝΕ. Ποιός τους Καθυστέρησε.... Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Αρα χωρίς αυτόν ΔΣΕ δεν θα υπήρχε λόγω ...λαοκρατίας..... δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Βέβαια κατάφεραν να καθυστερήσουν να πέσει ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ όσο χρειαζότανε ωστε να προλάβει το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ. Αρα κατάφερε κάτι ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Ασφαλώς τον ΔΣΕ που στην Δύση δεν υπήρχε πουθενά. Ηταν ΜΑΓΟΣ να εξαφανίση μόνος του το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε μια Στιγμή ωστε τέλη 45 να πέσει όλο το βάρος εκει. Ασφαλώς και Οχι. Το Γλέντι συνεχίζεται.

9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:37 π.μ.

Καπετάν Γιώτης Κομμουνιστής ηγέτης πάντα πιστός στο ΚΚΕ Εφάρμοζε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ λέγοντας δημόσια τις Συλλογικές αποφάσεις του κόμματες βοήθησε τα μέγιστα στην Σωτηρία του ΚΚΕ το 1991 και ήταν δίπλα μας μέχρι το τέλος της ζωής του στην Αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του κόμματος. Εξόριστος απο το 1954 μέχρι το 1972 ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:39 π.μ.

Δεν φταίει το πολιτικό μέτωπο που δεν πήρε την εξουσία το ΕΑΜ το 1944, φταίει η ανεπάρκεια ή η προδοσία των ηγετών του. Διαλέχτε και πάρτε. Δεν τους σώζει όμως ότι σήμερα το παραδέχονται. Επρεπε να εκτελεστούν και μερικοί. Πρέπει να περάσουν απο κκεδοδικείο και μετά θάνατον. Μόνο έτσι θα μπορούν να μιλάνε οι σημερινοί.

9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:45 π.μ.

Αχρηστε άνθρωπε τζαμ, που έχεις στόκο στο κεφάλι σου, αφού δεν πέρασαν κκεδοδικείο αυτοί, να πας να περάσεις εσύ για αυτούς και να εκτελεστείς για να σώσεις την τιμή του κόμματος, αλλιώς δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς, και όλα αυτά που λέει σήμερα το κόμμα σου και αναμασάς εσύ σαν μυρικαστική γίδα, προβατίνα, αγελάδα, είναι άνευ ουσίας και δεν πείθουν κανέναν. Θυσιάσου για τι κόμμα ρε όπως θυσιάστηκε ο Παπαφλέσσας για την επανάσταση, όπως θυσιάστηκε ο Πλουμπίδης για την τιμή του κόμματος.

9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:43 π.μ.

....Δεν φταίει το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την εξουσία. Φταίει η Ανεπάρκεια της ηγεσίας του..... Η Ηγεσία του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ήταν επαρκέστατη στην Σωτηρία του Καπιταλισμού μέσα απο ....σκαλάκια.... πλατύσκαλα.... Αυτή άλλωστε είναι πάντα η Αποστολή του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό. Η Καταστροφή για τον λαό ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα έπαιρνε ο λαός την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί.

9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:31 μ.μ.

Δεν έφταιξε η πολιτική γραμμή που δεν πήρε το ΕΑΜ την εξουσία το 1944, αλλά η ανεπάρκεια που έφτανε μέχρι εγκληματική προδοσία των συγκεκριμένων στελεχών του ΚΚΕ Σιάντου, Ιωαννίδη Μπαρτζιώτα. Αυτοί έπρεπε να εκτελεστούν αμέσως απο τον Αθηναϊκό Λαό και έπρεπε ο Λαός να προσκαλέσει τον Αρη να μπει στην Αθήνα και να ξεπαστρέψει κάθε ταγματαλήτικο στοιχείο. Ετσι θα έπαιρνε την εξουσία και με την βούλα. Αν λοιπόν "Ηγεσία του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ήταν επαρκέστατη στην Σωτηρία του Καπιταλισμού μέσα απο ....σκαλάκια.... πλατύσκαλα", πόσοι εκτελέστηκαν απο αυτούς; Να πας να αυτοκτονήσεις εσύ αν θέλεις να μπορεί μπαίνει αυτή η γραμμή σήμερα. Χωρίς αίμα δεν εξιλεώνεσαι.

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:51 π.μ.

.....Αν η ηγεσία του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ήταν επαρκέστατη στην σωτηρία του καπιταλισμού μέσα απο ....σκαλάκια.... πλατύσκαλα πόσοι εκτελέστηκαν απο αυτούς....... Πάντα η Ηγεσίες στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ είναι επαρκέστατες στην Σωτηρία του Καπιταλισμού γιατί αυτός είναι ο λόγος υπαρξεις Σοσιαλδημοκρατίας Οπορτουνισμού. Για αυτό οι Κομμουνιστές πρέπει πάντα να προσπαθούνε να ενώσουν τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είτε σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ είτε σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΎ ΠΟΛΕΜΟΥ. Αυτά βέβαια δεν αφορούνε εσένα και την Τάξη σου.

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:13 π.μ.

Τζαμ το ΚΚΕ ήταν η ψυχή, η καρδιά, ο πνεύμονας, ο εγκέφαλος του ΕΑΜ. Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ ιδρύθηκε το ΕΑΜ. Συνεπώς ήταν οι αποφάσεις του ΚΚΕ που επηρέαζαν το ΕΑΜ και καθόριζαν την στάση του. Το '44 θα είχαμε καταλάβει άνετα την εξουσία ακόμα και με πολιτικό μέτωπο όπως λες. Δεν μας εμπόδιζε κανείς κανένα πολιτικό μέτωπο και κανένας μια απόφαση ήταν έχεις όπλα, έχεις λαό ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ είναι τόσο απλό. Είχαμε εγκαθιδρύσει λαοκρατική εξουσία στα απελευθερωμένα εδάφη. Τους είχαμε. Απλά κάποιοι από το κόμμα ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ και ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ. Αν ήθελε το κόμμα εξουσία το ΕΑΜ θα έπαιρνε την εξουσία, θα πετούσε τους Άγγλους έξω, θα ανέτρεπε την πλουτοκρατία και θα οικοδομούσε ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Εντάξει καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να το παραδεχτείς δεδομένο ότι αποκαταστήσατε ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΑΝΤΟ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό εσείς τον αποκαταστήσατε όχι εγώ. Παρέθεσέ μου ένα κείμενο που να λέει ο Νίκος ότι έφταιγε το ΕΑΜ πολιτικό μέτωπο και η....Λαοκρατία. Αντιθέτως σου παραθέτω κείμενα όπου ο Νίκος ρίχνει την ευθύνη ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ:


"Ωστόσο πρέπει να πούμε πως το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα είχε τις αδυναμίες του, που έγιναν αισθητές απ’ το φθινόπωρο του 1944. Όταν οι βρετανοί ξανάρθαν στο ελληνικό έδαφος, διαπιστώθηκαν μέσα στο ΕΑΜ και στο κομμουνιστικό κόμμα, καθοδηγητική δύναμη του ΕΑΜ, δισταγμοί , έλλειψη από σαφείς προοπτικές, αυταπάτες όσον αφορά την πολιτική του αγγλοσαξονικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα και το ρόλο που αυτός εννοούσε να παίξει εδώ.

Στις αποφασιστικές για την Ελλάδα μέρες, όταν η δημοκρατική λαϊκή επανάσταση που αγκάλιαζε τη συντριφτική πλειοψηφία του λαού αναπτυσσότανε νικηφόρα, η καθοδήγηση του κόμματος έδειξε πως ζαλίστηκε απ’ τις επιτυχίες. Ικανοποιημένη απ’ τα αποτελέσματα που σημείωσε, άφησε ν’ αδυνατίσει η ταξική επαναστατική επαγρύπνηση και διέπραξε λάθη που οι σοβαρές συνέπειές τους δεν επέτρεψαν να τελειώσει με τη νίκη η λαϊκοδημοκρατική επανάσταση στη χώρα. Έτσι μόνο μπορούν να εξηγηθούν μερικά γεγονότα, όπως η υποταγή του ΕΛΑΣ στο βρετανικό αρχηγείο Μέσης Ανατολής και η παραχώρηση αποφασιστικών θέσεων στην κυβέρνηση Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΕΑ) στα φιλοβρετανικά στοιχεία, πράγμα που δεν αντιστοιχούσε καθόλου με τον αληθινό συσχετισμό των δυνάμεων μέσα στο εθνικοαπελευθερωτικό στρατόπεδο. Χαρακτηριστικές ακόμα απ’ αυτή την άποψη, είναι οι αδικαιολόγητες παραχωρήσεις που κάναμε στη συνδιάσκεψη του Λιβάνου, τότε που σχηματίστηκε η εθνική κυβέρνηση με πρόεδρο τον Παπανδρέου. Η καθοδήγηση του ΚΚΕ διέπραξε λάθος όταν δέχτηκε τη συμφωνία της Γκαζέρτας, που σύμφωνα μ’ αυτήν παραχωρήθηκαν εξαιρετικά δικαιώματα στο βρετανό στρατηγό Σκόμπυ, αρχηγό των αποβατικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Η καθοδήγηση του ΚΚΕ δεν είχε σταθερή και καθάρια γραμμή στην εχτίμηση του ρόλου του βρετανικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έπρεπε να επιτρέψουν στους βρετανούς να αποβιβάσουν στρατεύματά τους στην Ελλάδα. Γιατί αυτά δεν είχαν καμιά δουλιά στη χώρα μας. Οι γερμανοί επιδρομείς είχαν ήδη διωχτεί απ’ την Ελλάδα. Ο μόνος σκοπός των βρετανών ήταν να τσακίσουν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα."

η παλη για τη λευτερια και τη δημοκρατια στην Ελλαδα (15/12/1948) - ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

"Δε χρειάζεται να σταθούμε εδώ πολύ στη λαθεμένη γραμμή στην πρώτη κατοχή. Βασική διαπίστωση είναι τούτη: Είχαμε στην περίοδο εκείνη πλήρη, ολοκληρωτική υποταγή στους άγγλους ιμπεριαλιστές. Την υποταγή αυτή την εφάρμοζε συνειδητά ο Σιάντος.

Έχουμε τώρα αρκετά στοιχεία, ώστε να μπορούμε να το πούμε στη Συν-διάσκεψη. Και την υποταγή αυτή την αποδέχτηκε όλη η καθοδήγηση του ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Παρά το γεγονός ότι μπορούσαμε να νικήσουμε, η λαθεμένη πολιτική μας μας έφερε στην ήττα, στη συνθηκολόγηση της Βάρκιζας, στη νίκη των άγγλων. Αυτά σχετικά με την πρώτη κατοχή."

Νικου Ζαχαριαδη: Εισηγηση στην 3η συνδιασκεψη πανω στο 1ο θεμα -Δεκα χρονια Αγωνων: Διδαγματα, συμπερασματα, καθηκοντα (Οκτωβρης 1950)Αρχείο της Κεντρικής Επιτροπής τον ΚΚΕ

«III Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ»

Εκδόσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, Αύγουστος 1951, σελ. 17-28.

V For Viva La Revolucion

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:23 π.μ.

"Παρά την ηρωική πάλη του λαού στην Αθήνα και στον Πειραιά, όλος ο αγώνας ήταν μια πολιτικά απροετοίμαστη και στρατιωτικά πρόχειρη και σπασμωδική προσπάθεια, που έφερε στην ήττα. Γεγονός που πρέπει να μάθει σήμερα το κόμμα, είναι ότι το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ δεν προείδε, δεν προετοίμασε, δεν οργάνωσε και δε διεύθυνε τη μάχη του Δεκέμβρη. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέχτηκε κατά τρόπο απαράδεχτο και ακατανόητο τη μονοπωλιακή διαχείριση του Δεκέμβρη από το Γ. Σιάντο. Ο Γ. Σιάντος κατάργησε αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, το γενικό αρχηγείο του ΕΛΑΣ και ίδρυσε την ΚΕ του ΕΛΑΣ, όπου έκανε αυτό που ήθελε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γ. Σιάντος με προσωπική διαταγή του στις 17 του Δεκέμβρη 1944, άφησε και μπήκε περνώντας μέσα από τη διάταξη μας στη Γκάζα, έξω από την Αθήνα, ανενόχλητο, ένα σύνταγμα άγγλων, που μπήκε έτσι στην Αθήνα, και πήρε μέρος στις μάχες ενάντια στα τμήματα μας που πάλευαν ηρωικά. Στο ίδιο διάστημα και απ' τη Θεσσαλονίκη φεύγαν ανενόχλητα αγγλικά στρατεύματα για την Αθήνα, ενώ οι κυρίες δυνάμεις του ΕΛΑΣ δεν παίρναν μέρος στη μάχη κατά των άγγλων. Αυτά όλα μόνο σαν προδοσία μπορούν να χαρακτηριστούν. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έμενε ξένο και αμέτοχο απ' όλα αυτά, που ούτε και κατοπινά τα συζήτησε, ούτε τα καταδίκασε, όπως δε συζήτησε ούτε καταδίκασε την άλλη προδοσία, τη συμφωνία της Γκαζέρτας» (Ν. Ζαχαριάδη: "Δέκα χρόνια πάλης", σελ. 16-17)"

Βλέπεις λοιπόν ότι ο Νίκος δεν λέει ότι έφταιγε το ΕΑΜ...πολιτικό μέτωπο ούτε η Λαοκρατία αλλά η καθοδήγηση και οι αποφάσεις αυτών στην ηγεσία του ΚΚΕ. Εσείς ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. Και έρχεσαι τώρα και μας αραδιάζεις μπούρδες περί πολιτικού μετώπου και λαοκρατίας.

V For Viva La Revolucion

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:59 μ.μ.

.....Να πας να αυτοκτονήσεις εσύ αν θέλεις να μπορεί να μπαίνει αυτή η γραμμή σήμερα..... χοχοχοχοχοχοχοχο. Το σίγουρο είναι οτι δεν πρόκειται να ρωτήσουμε την 5η Φάλαγγα. Τα Κόλπα τελειώσανε το 1991.... Στα 26 χρόνια που πέρασαν Ξεβρώμισε ο τόπος. Θα παιρνάμε αυτή την Γραμμή στον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ θέλετε δεν θέλετε. Δεν προσέχατε το 1991.....χαχαχαχαχαχα ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:53 μ.μ.

Οτι και να λες η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Η Σοσιαλδημοκρατία και ο Οπορτουνισμός είναι το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Επνιξε όλες τις Επαναστάσεις στο ΕΑΜ το 1918 20 και στην συνέχεια βοήθησε στην άνοδο του Φασισμού. Επικράτησε στην Κ.Δ μετά το 1935 άλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ που κατέστρεψε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Ο Λαός θα ε΄'ιχε πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΜΕ ΕΑΜ πολιτικό μέτωπο η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πραγματικός ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ηγέτης πάντα εφάρμοζε τον Δ.Σ ΠΑΝΤΑ.

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:08 μ.μ.

"Οτι και να λες..."

Αμ αυτό είναι το πρόβλημα για σένα δεν τα λέω εγώ τα έλεγε ο Νίκος. Δεν μου παραθέτεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ που να υποστηρίζει τα λεγόμενά σου. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο λαός λοιπόν θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να πάρει την εξουσία με ΕΑΜ (σκέτο). Δεν τα κατάφερε λόγω Σιαντο-Ιωαννιδο-Παρτσαλίδων. Το "Κ"ΚΕ σου αποκατέστησε ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΑΝΤΟ. Ο Ζαχαριάδης ακόμα και με το ΔΣΕ μιλούσε για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

"Από τότες η πάλη που διεξάγεται από το Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας αποτελεί το κέντρο που γύρω του στρέφεται όλη η πολιτική ζωή της Ελλάδας."

"Ο Δημοκρατικός Στρατός εξακολουθεί να αναπτύσσει τη δράση του με επιτυχία. Οργανώνει κρατική εξουσία με βάση τα λαϊκά συμβούλια, εφάρμοσε την αγροτική μεταρρύθμιση και πολλές άλλες ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μεταρρυθμίσεις, βαδίζοντας μπροστά στο δρόμο της επαναστατικής ΛΑΪΚΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ αναδημιουργίας της Ελλάδας"

"Μα γι’ αυτό παλαίβουμε, για να νικάμε τις δυσκολίες στηριγμένοι στο δίκιο μας, που είναι η ζωή του λαού μας, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της Ελλάδας. Δεν βρισκόμαστε πια ούτε στο Δεκέμβρη του ’44 ούτε στη Βάρκιζα όταν παλαίβαμε μόνοι ή σχεδόν μόνοι. Σήμερα το παγκόσμιο δημοκρατικό κίνημα στέκεται σταθερά στο πλευρό μας και μαζί μας παλαίβουν και οι λαοί της Δυτικής Ευρώπης, που βλέπουν τα καλά της ιμπεριαλιστικής αμερικανοκρατίας. Η δημοκρατική λαϊκή συμφιλίωση παραμένει η σημαία μας, γιατί ο αγώνας μας εκφράζει την ψυχή του λαού μας. Και τη φορά αυτή ο δημοκρατικός λαός είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει ολόπλευρα τις νικες του, όσες θυσίες κι αν χρειασθεί ακόμα να δοθούν. Γιατί το έπαθλο των θυσιών του θα είναι η ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ."

Νίκου Ζαχαριάδη: Πού τραβάμε; (13/12/1947)
ηγή: “Εξόρμηση”, όργανο του Γενικού Αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, 16 Δεκέμβρη 1947, χρόνος Β’, αρ.14, σ.1. Υπάρχει στο ψηφιακό αρχείο των ΑΣΚΙ.

"Αντίθετα, η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ντόπια, μαζί με την ξενική πλουτοκρατική εκμετάλλευση συσσωρεύουν καθημερινά καινούργια ερείπια και ωθούν τη λαϊκή εξαθλίωση στο απροχώρητο. Είναι η χώρα που ύστερα από το διώξιμο του καταχτητή, που το πέτυχε με τον ηρωικό αγώνα του λαού της, δε γνώρισε τη λευτεριά. Αντίθετα, με την καινούργια, την αγγλική ΚΑΤΟΧΗ, έχασε πάλι την εθνική της ανεξαρτησία. Είναι η χώρα όπου η «απελευθέρωση» δεν έφερε την πολιτική ομαλότητα, γιατί οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ συνεργάτες του χιτλερικού ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ κράτησαν ουσιαστικά τη διακυβέρνηση και για να υποτάξουν τελειωτικά το λαό, έπνιξαν τη χώρα στο δολοφονικό όργιο και έφεραν στον εμφύλιο πόλεμο, που ξαπλώνει σήμερα σ ‘ όλη την Ελλάδα."

"Αν θελήσουμε τώρα να δώσουμε το βασικό γνώρισμα που χαρακτηρίζει τη σημερινή στιγμή, αυτήν που περνά τώρα η χώρα μας, πρέπει αδίστακτα να το συμπυκνώσουμε στο βασικό συμπέρασμα, ότι συνεχώς και αδιάκοπα ο κόμπος των εσωτερικών μας αντιθέσεων μπλέκεται ολοένα και περισσότερο, φανερώνοντας την οργανική και ανυπέρβλητη αδυναμία και αποτυχία, που αποκαλύπτουν από το Δεκέμβρη του 1944 και δω τόσο η καινούργια ΞΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, όσο και οι μοναρχοφασίστες ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ τους, στο να αναστηλώσουν και σταθεροποιήσουν μια αντιλαϊκή, τεταρταυγουστιανή, δοσίλογη και πλουτοκρατική νεοφασιστική Ελλάδα."

ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ : Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ (19/1/1947)

"Η παλλαϊκή ενότητα και πάλη για την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία ενάντια στους πουλημένους προδότες και τα αφεντικά τους θα σώσει για μια ακόμα φορά την Ελλάδα ."

Νικου Ζαχαριαδη: Για την Ανεξαρτησια και τη Δημοκρατια (2/2/1946)

Κατάλαβες τώρα; Ο Νίκος μας μιλάει όχι μόνο για ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ αλλά και μετά για ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, μας λέει ότι το ΚΚΕ πολεμά υπέρ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, και της ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, χαρακτηρίζει το ελληνικό κεφάλαιο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ και ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΟ, τους μοναρχοφασίστες ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ κλπ. Τα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ;

V For Viva La Revolucion

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:20 μ.μ.

Η ΕΛΛΑΔΑ Είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ Απο το 1911..... Συνέχισε το 1919 στην Ουκρανία για να πάρει Μερίδιο απο την λεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1940 τα ίδια μαζί με την Σύμμαχο της Αγγλία. Το 1950 53 στην ΚΟΡΕΑ για να πάρει Μερίδιο Αλλού.... Συμμετέχει μέχρι και σήμερα σε όλους τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με Σχέσεις Αληλεξάρτησης και Ενδιάμεση θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ. Συνέχισε......

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:20 μ.μ.

Σύντροφοι του ΚΚε, ψηλά τη σημαία των νεοτροτσκιστών τύπου Στίνα. Ο κατήφορος δεν έχει πάτο.

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:07 μ.μ.

Tζαμαρία το κόμμα σε κατηγορεί για....ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ:

http://www.902.gr/eidisi/politiki/13056/otan-kanoyn-ti-diastrevlosi-epistimi

"Στον Προσυνεδριακό Διάλογο έχει γραφτεί από δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» ότι η ΚΕ δεν τεκμηριώνει την άποψη των Θέσεων «περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας». Επικαλείται τη Θέση 72 ότι «ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξής του, σε ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ισχυρές εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ» για να μιλήσει περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας». Πρόκειται για κατάφωρη διαστρέβλωση, αφού οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ δεν αναφέρονται πουθενά για «ιμπεριαλιστική Ελλάδα», προκειμένου να στηθεί και να προβληθεί ως άποψη της ΚΕ μια θέση που δεν είναι της ΚΕ του ΚΚΕ."

ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ......

V For Viva La Revolucion

10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Ακόμα περιμένω Ντοκουμέντα των Τροτσκιστών που να μιλάνε για ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΜΟ και για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Για να δούμε...............

11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:04 π.μ.

Τα'χεις χαμένα και ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΣ. Εγώ ποτέ δεν σου είπα ότι οι τροτσκιστές ήταν υπέρ του σοσιαλφασισμού εγώ σου είπα ότι ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ. Διάβασε τι λέει ο ίδιος ο Τρότσκι:

"Στο όνομα του αντιφασισμού θεσμοποίησαν την ταξική συνεργασία με τους Ριζοσπάστες. Πολλοί από τους συντρόφους μας θέλουν να δώσουν στο Λαϊκό Μέτωπο, δηλαδή στην ταξική συνεργασία, θετική υποστήριξη με τον ίδιο τρόπο που είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε το ενιαίο μέτωπο, δηλαδή το διαχωρισμό του προλεταριάτου από τις άλλες τάξεις. Ξεκινώντας από το απόλυτα λαθεμένο σύνθημα του Λαϊκού Μετώπου στην εξουσία στο όνομα του αντιφασισμού, προχωρούν ακόμα παραπέρα και διακηρύσσουν ότι είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τον Βοναπαρτισμό γιατί ψήφος στο αντιφασιστικό νομοσχέδιο του Κόλιζν δε θα σήμαινε τίποτε λιγότερο από άμεση υποστήριξη στον Βοναπαρτισμό."

Γράφτηκε τον Ιανουάριο του 1936 σαν γράμμα, απάντηση του Λέων Τρότσκι, στον Ολλανδό τροτσκιστή Χενκ Σνίβλιετ, κατόπιν ερωτήματος του τελευταίου, σχετικά με το σύνθημα του «αφοπλισμού των φασιστών» και της θέσης τους εκτός νόμου από το κράτος. Δημοσιεύθηκε με το τίτλο «Γράμμα στην Ολλανδία», τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους από το θεωρητικό περιοδικό των Ολλανδών τροτσκιστών «Informations Dients» τεύχος 10.

https://ergatis.wordpress.com/2012/03/29/%CE%B2%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

Τώρα όσο για την Κοινωνική Συμμαχία οι τροτσκιστές δεν χρησιμοποιούσαν αυτόν τον όρο. Μιλούσαν όμως για ταξικό μέτωπο.

"Μακριά από το προδοτικό ΕΑΜ, συγκροτείστε το δικό σας ταξικό μέτωπο πάλης"

Διεθνιστής φύλλο 9, 10 Φλεβάρη 1944 - Β’ Εθνική Συνδιάσκεψη του Κόμματος Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς

"Είναι αισχρή απάτη για τις εκμεταλλευόμενες μάζες του λαού το σύνθημα της Λαϊκής Δημοκρατίας, είναι προδοσία του σοσιαλισμού"

Προλετάριος, φ.4, Μάρτης 1943, Όργανο της ΕΟΚΔΕ, Προλετάριος και Διεθνιστής της Κατοχής, σελ. 50, Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη, Αθήνα 1986

"Η προλεταριακή επανάσταση μέσα στη χώρα μας δεν είναι δυνατή χωρίς ν’ απομονωθεί το ΕΑΜ, δηλαδή το μέτωπο κεφαλαιοκρατίας – σταλινισμού, από τις μάζες, χωρίς να κερδηθούν οι εκμεταλλευόμενες μάζες στον ταξικό επαναστατικό αγώνα"

Διεθνιστής φύλλο 9, 10 Φλεβάρη 1944

"Στην πολιτική του ΕΑΜ που προπαγανδίζουν οι σταλινικοί οι διεθνιστές έχουν υποχρέωση να αντιτάξουν την πολιτική του ταξικού μετώπου...τη μετατροπή του πολέμου σε εμφύλιο"

Διεθνιστής Νο 1 Δεκέμβρης 1942

Η Κοινωνική Συμμαχία όπως την εννοείς εσύ και με το περιεχόμενο που της δίνεις δεν διαφέρει ουσιαστικά από την άποψη των τροτσκιστών και μιλάμε τώρα για την περίοδο κατοχής όπου εκεί αντικειμενικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ μάλιστα σε εκείνη τη στιγμή με το λαό να μάχεται τον κατακτητή ήτανε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ. Και οι δύο λοιπόν ΑΡΝΕΙΣΤΕ την πάλη για ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ρίχνετε άμεσα εδώ και τώρα το σοσιαλισμό ως λύση (ενώ ακριβώς η εγκαθίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας θα οδηγούσαν στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού), και οι δύο αρνείστε συμμαχίες ενδεχομένως και με άλλα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις (στην Κατοχή ήταν απαραίτητη και αναγκαία η συμμαχία και με σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, ακριβώς ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ), και οι δύο θεωρείτε ότι μόνο τα ΚΚ και οι κομμουνιστές πρέπει να υπάρχουν μέσα σε ένα κίνημα εθνικοαπελευθερωτικό-αντιφασιστικό-δημοκρατικό και να το ελέγχουν απόλυτα και ολοκληρωτικά αλλιώς είναι αντιδραστικό για εσάς, ακολουθεί λάθος πολιτική κλπ.

Χώρια που όπως και οι τροτσκιστές έτσι και εσύ μας αράδιαζες μπούρδες ότι δήθεν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος περιλαμβάνει και τον αντικατοχικό-εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και μας αποκαλείς ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ και σωβινιστές που υπερασπιζόμαστε την πάλη για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ.

V For Viva La Revolucion

11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:57 μ.μ.

Δεξιός Κεντρίστικος και Τροτσκιστικός Οπορτουνισμός είναι οι Οψεις του ίδιου Οπορτουνιστικού Νομίσματος. Δεξιός και Κεντρίστικος επικράτησαν στην Κ.Δ το 1935 με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ να ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ Τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Τότε αναλαμβάνει δράση ο ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΣ να προσπαθεί να σπιλώσει τους Μπολσεβίκους και να λερώσει τα Συνθήματα και τους Στόχους τους. Για Αυτό συνολικά ο Οπορτουνισμός αποτελεί Καρκίνωμα. Η Κύρια έκφραση του Οπορτουνισμού είναι τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ με οποιαδήποτε ΣΑΛΤΣΑ και η Συμμετοχή σε Κυβερνήσεις στο Εδαφος του Καπιταλισμού. ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ σημαίνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΔΙΚΤΑΚΛΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ με τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:39 μ.μ.

1943 διάλυση ΟΚΝΕ δεν χρειαζόταν.....1944 ΚΚΕ ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ..... 20 ΑΠΡΙΛΗ 1945 μετατροπή του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σε ΕΝΙΑΙΟ ...ΚΟΜΜΑ.... Ούτε νερό ουτε φαί στον ΑΡΗ. Τον διαγράφουνε στην 11η Ολομέλεια ΑΠΡΙΛΗ του 1945 μη μπορώντας να δημοσιεύσουνε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ το αφήνουνε για ...αργότερα...... Αυτή είναι η ....λαοκρατία.... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Γειά σου ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΗ.....

12 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:59 π.μ.

Δε μου λες ρε εσύ συμφωνείς με την απόφαση του Άρη να βγει στο βουνό και να ξεκινήσει μόνος του αντάρτικο; Ενώ προηγήθηκε η παράδοση των όπλων και η αποστράτευση του ΕΛΑΣ που..... Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ μαζί με τον Σαράφη. Ήταν ή δεν ήταν προβοκατόρικη και τυχοδιωκτική ενέργεια να ξεκινήσει μόνος του αντάρτικο με αυτά τα δεδομένα; Και εν πάση περιπτώσει πόσο καλύτερα θα ήταν αν τον είχαμε το '46 μαζί μας; Πήγε μόνος του και έφαγε το κεφάλι του. Εγώ δεν αποδέχομαι τους χαρακτηρισμούς του Νίκου για τον Άρη και φυσικά τον θεωρώ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ αλλά εδώ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ τι να γίνει τώρα; Αντικειμενικά ήταν τυχοδιωκτισμός η απόφασή του ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να ξαναβγεί στο βουνό και τεράστιο λάθος. Δηλαδή τι ήθελες να κάνει το κόμμα τότε όταν αυτός ετοίμαζε νέο αντάρτικο στρατό μόνος του; Ο Νίκος τι να έλεγε; Αφού και ο ίδιος ο Νίκος τον καταδίκασε ακόμα και πολύ μετά το 1950 στην 3η συνδιάσκεψη.

"Αυτή είναι η ....λαοκρατία.... ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ"

Τότε μάλλον και ο Άρης είναι....ευρωκομμουνιστής για εσένα:

"Μα εμείς υποσχεθήκαμε στο λαό και κάτι άλλο: Οτι δε θ' αφήσουμε το όπλο από το χέρι μας αν δεν πετύχουμε και τη διπλή λευτεριά: τη ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ"

Ομιλία του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία, λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση της Αθήνας, στις 23 Οκτώβρη 1944

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2592064

Ό,τι αποφάσεις πήρε η ηγεσία του κόμματος μέχρι το 1945 (Λίβανος-Καζέρτα-Βάρκιζα) ήταν ΕΝΑΝΤΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ.

ΥΓ: Ξέρεις πως ονόμασε ο Άρης το κίνημα που ίδρυσε; ΜΕΑ (Μέτωπο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ). Άντε πες και τον Άρη σωβινιστή ηλίθιε......

V For Viva La Revolucion

13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:08 μ.μ.

Το οτι ο ΑΡΗΣ παραβίασε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ που εσύ δεν πιστεύεις δεν σήμαινει οτι σβήνει το ΕΓΚΛΗΜΑ του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να μη πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και να παραδώσει τα όπλα λόγω ...λαοκρατίας...ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Οσο για τον Ζαχαριάδη που έβρισε τον ΑΡΗ Σοβαρέψου είσαι μεγάλο παιδί Σοσιαλσωβνινιστή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger