Κουίζ:

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 | 8:42 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 Κουίζ:
Ο κύριος αυτός ήταν διακεκριμένος καθηγητής της Ιατρικής. Σπούδασε στο Μόναχο. Εργάστηκε αρχικά ως βοηθός, στη συνέχεια ως επιμελητής και τέλος ως υφηγητής. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό, ως έφεδρος χειρουργός ιατρός. Για την προσφορά του τιμήθηκε με πολεμικά μετάλλια και παράσημο. Ορίστηκε καθηγητής στην έδρα της Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ανέπτυξε αξιόλογη επιστημονική δραστηριότητα και συνέβαλε στην ίδρυση νέων νοσοκομειακών ιδρυμάτων. Διετέλεσε κοσμήτορας και αργότερα πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανακάλυψε νέες μεθόδους που βοήθησαν την Επιστήμη. Συνέγραψε πολλές επιστημονικές εργασίες κι ανέδειξε πολλούς διάσημους νέους γιατρούς. Θα του δίνατε λοιπόν να κρατήσει τη Σημαία; Σύμφωνα με τη ΝΔ είναι «άριστος».

Έλα όμως που ήταν ο Κωνσταντίνος Ι. Λογοθετόπουλος (Ναύπλιο, 1 Αυγούστου 1878 – Αθήνα, 6 Ιουλίου 1961), πρωθυπουργός μιας διορισμένης από τους Γερμανούς κατοχικής κυβέρνησης από τις 2/12/1942 έως τις 7/4 1943. Για τη συνεργασία του με τους κατακτητές καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά, αλλά αργότερα έλαβε χάρη και πέθανε τελικά εκτός φυλακής.
Στις 27 Απριλίου 1941, όταν ο γερμανικός στρατός εισήλθε στην Αθήνα, ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Γερμανό πρέσβη. Λίγες ημέρες αργότερα συμμετείχε στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση του Γεωργίου Τσολάκογλου. Στα τέλη του 1942 διορίστηκε πρωθυπουργός της διορισμένης από τους Γερμανούς «Ελληνικής Πολιτείας». Η κυβέρνησή του ανέλαβε να επιστρατεύσει Έλληνες που θα πολεμούσαν ως «εθελοντές» στο Ανατολικό Μέτωπο ή θα εργάζονταν σε γερμανικά εργοστάσια, αλλά και τα δύο σχέδια απέτυχαν εξαιτίας της λαϊκής κατακραυγής.

Με την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής το φθινόπωρο του 1944, ο Λογοθετόπουλος διέφυγε στη Γερμανία και εκεί τελικά παραδόθηκε στον Αμερικανικό Στρατό. Το 1945 καταδικάστηκε ερήμην από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων σε ισόβια κάθειρξη, για τη συνεργασία του με τον εχθρό. Το 1946 μεταφέρθηκε με αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, οι οποίες τον οδήγησαν στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Όμως το 1951 του απονεμήθηκε χάρη και έτσι πέθανε εκτός φυλακής, στιγματισμένος και περιφρονημένος.

Η γνώση, η επίδοση στα μαθήματα, τα πτυχία, δεν συμβαδίζουν πάντα με το Ήθος, την Εντιμότητα και την Ακεραιότητα του χαρακτήρα. Γιατρός ο γερμανόφιλος Λογοθετόπουλος, μαθητής του όμως ο Λαμπράκης, που στην Κατοχή βοηθούσε την Αντίσταση…

Οι προδότες που εκτελέστηκαν από το Ελληνικό Κράτος μετά την απελευθέρωση ήταν μόλις έξι (6). Κανείς τους δεν ήταν πολιτικός που συνεργάστηκε με τους Ναζί. Σε μια χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα από τα SS και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αντίθετα οι Κομμουνιστές, οι οποίοι πολέμησαν με αυταπάρνηση τους Φασίστες κατακτητές, εκτελούνταν συνέχεια από τα Στρατοδικεία. Μόνο ως το 1951 εκδόθηκαν συνολικά 4.851 ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Βλέπετε για δοσίλογους πρωθυπουργούς και δικτάτορες η αστική «δικαιοσύνη» δείχνει επιείκεια, ενώ τους ήρωες και τους αγωνιστές, τους εκτελεί, τους φυλακίζει, ή αν δεν μπορεί να το κάνει «επίσημα», βάζει τους παρακρατικούς φονιάδες να τους δολοφονήσουν. 

Κάποτε πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας, γιατί γίναμε «Μπανανία» μια «χώρα υπό κατοχή». Κατοχή στα πλούσια παράσιτα ντόπια και ξένα… 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Αυγούστου 2017 στις 9:22 μ.μ.

Ετσι είναι ο Καπιταλισμός Μήτσο Ανεξάρτητα τη κυβέρνηση υπάρχει. Το ΤΑΞΙΚΟ του Καθήκον έκανε ο Λογοθετόπουλος όπως και ο ...ΠΑΠΑΤΖΗΣ.... Πρωθυπουργοί και οι δύο πάντα για την Σωτηρία του Καπιταλισμού. Βλέπεις καμμία διαφορά.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger