Home » , » Κατά τα άλλα οι Κομμουνιστές είμαστε «ακραίοι» ...

Κατά τα άλλα οι Κομμουνιστές είμαστε «ακραίοι» ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 | 6:37 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

17 Αυγούστου 1982: Ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγνωρίζει το αυτονόητο: Την Εθνική Αντίσταση. Ο περίφημος λόγος του είχε κάποιες «ελλείψεις»: Δεν μίλησε πχ για το ρόλο των δοσίλογων, των συνεργατών των Γερμανών, αφήνοντας να εννοηθεί πως Αντίσταση έγινε από όλους… Δεν είναι το θέμα μας όμως αυτό. Ποια ήταν η αντίδραση της ΝΔ; Ο τότε αρχηγός της, Ευάγγελος Αβέρωφ, αποκάλεσε την κίνηση αυτή «συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ», ενώ ο ίδιος έβγαλε ένα «φιλιππικό» κατά των Κομμουνιστών.

Από την ίδρυση της η ΝΔ είχε υιοθετήσει όχι μόνο την ακροδεξιά ρητορική μαζί με τα διχαστικά συνθήματα, όπως το «Πασόκια και Κομμούνια θα γίνετε σαπούνια» (!) που φώναζαν στις συγκεντρώσεις τους, αλλά και τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν άλλωστε συνέχεια τους.

Έτσι στις 30/4/1976 ο 16χρονος μαθητής Σιδερής Ισιδωρόπουλος, πέφτει νεκρός στην προσπάθειά του να ξεφύγει της σύλληψης επειδή κόλλαγε αφίσες!

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, στις 25/5/1976, Μια Αύρα της Αστυνομίας, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές, σκότωσε μια 67χρονη εργαζόμενη την Αναστασία Τσιβίκα κατά τη διάρκεια ενός Συλλαλητηρίου εναντίον των αυταρχικών - αντεργατικών νόμων του Καραμανλή.

Στις 28 Οκτωβρίου 1980, η ΠΕΑΕΑ Νεάπολης Θεσσαλονίκης θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Σύμφωνα όμως με απόφαση δεν επιτρεπόταν οι σύλλογοι που πρόσκεινταν στο ΚΚΕ ή οργανώσεις των αντιστασιακών του ΕΑΜ, να καταθέτουν στεφάνια. Την ώρα της παρέλασης μια ομάδα χωροφυλάκων χτύπησε άγρια τα μέλη του παραρτήματος. Ο Εαμίτης Τάσος Μαγλαρίδης, 76ετών, δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι και πέθανε στις 30 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί.

Με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη έρχεται η «χρυσή εποχή των τραμπούκων»: Μέλη της ΟΝΝΕΔ ξεσαλώνουν: Τρομοκρατούν, υβρίζουν, καταστρέφουν, χτυπούν.
8/1/1991: Ο αγωνιστής καθηγητής μαθηματικών Νίκος Τεμπονέρας δολοφονείται από δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ. Στις 10 του ίδιου μήνα, υπήρξαν πολύωρες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για το φονικό, στην Αθήνα. Από τα αμέτρητα δακρυγόνα που ρίχτηκαν προκλήθηκε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κάπα Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος Ιωάννης Νεμετζίδης και ένα νεαρό άτομο αγνώστων στοιχείων.

Είναι λίγα ενδεικτικά παραδείγματα για το πώς αστικές δεξιές κυβερνήσεις (ή δήθεν σοσιαλιστικές) εννοούν τη «συναίνεση», τη «δημοκρατία», την «ειρήνη». Η ΝΔ δεν άλλαξε. Ο Κούλης ακολουθεί την παράδοση της: Καταστολή - βία - νοθεία - ψέματα - εξαπάτηση - τρομοκρατία κλπ…. 

Κατά τα άλλα οι Κομμουνιστές είμαστε «ακραίοι», τα θύματα είναι ίδια με τους θύτες και το παραμύθι της δεξιάς με τον κόκκινο δράκο πάει σύννεφο…. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

23 Αυγούστου 2017 στις 7:55 μ.μ.

Ετσι γίνεται στον Καπιταλισμό Μήτσο. Για αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και να μην ασχολούμαστε με τους Διαχειρηστές του Καπιταλισμού ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ.

23 Αυγούστου 2017 στις 8:16 μ.μ.

11 ΙΟΥΛΗ 1962. Η Κυβέρνηση της ΕΡΕ με Καραμανλή φέρνει και ψηφίζει Νομοσχέδιο για την Αρση εκτάκτων μέτρων του 1946 1949. Καταψηφίζει Ε.Κ και ...ΕΔΑ..... γιατί στρεφόταν εναντίον τους. Μήτσο έχεις καμμιά ιδέα γιατί αυτή η ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΣΑ απο την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

25 Αυγούστου 2017 στις 8:51 μ.μ.

Παναγιώτη, ξέρεις τι έχω παρατηρήσει; Κάθε φορά που γράφω κάτι για τη ΝΔ, ενοχλείσαι. Να υποθέσω πως κάνω λάθος. Είμαι περίεργος να δω το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρεσαι. Να διαβάσω το περίφημο νόμο του 1962 που έφερε ο Καραμανλής και συνέφερε το ΚΚΕ ενώ δεν το ψήφισε η ΕΔΑ! (Για την ΕΚ σκοτίστηκα). Το 1962 ο Καραμανλής είχε 176 βουλευτές, άρα σίγουρα θα υπάρχει ο νόμος, αν τον έφερε, άσχετα τι ψήφισαν όλοι οι άλλοι. Έχεις κάτι συγκεκριμένο; Αριθμό ΦΕΚ ζητώ. Ευχαριστώ.
Θα τα ψέλνω τη Νέα Δικτατορία (ΝΔ) με κάθε ευκαιρία. Και μου δίνει πολλές. Η ΝΔ λοιπόν τότε που λέγονταν ΕΡΕ (η Δεξιά αρχίζει από πολύ παλιότερα) ήταν ένα “μαντρί” που είχε μέσα μπόλικους παρακρατικούς, τραμπούκους, λαμόγια, ηλιθίους, απατεώνες, κομπλεξικούς και βέβαια δοσίλογους. Δεν άλλαξε και πολύ με τη Μεταπολίτευση. Η πολιτική της βασίζονταν στην τρομοκρατία, την καταστολή και την εξαπάτηση, ώστε να υπηρετήσει την μεγαλοαστική τάξη και τους ξένους δυνάστες (Αγγλία - ΗΠΑ). Δίχαζε καθημερινά. Υπήρχε διαχωρισμός σε «εθνικόφρονες» και «μιάσματα». Για να κάνεις οτιδήποτε (δουλειά, διορισμό, σπουδές) έπρεπε να έχεις πάρει το «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» από τον χωροφύλακα με την συναίνεση του παππά ότι εκκλησιάζεσαι!!! Και μου λες έφερε ο Καραμανλής… Ε να δω τι είχε φέρει.
Γιατί εγώ ξέρω, ότι είχε βία, νοθεία, και υποτέλεια. Μάλιστα το 1962 είχε γίνει η αρχή της σημερινής μας χρεωκοπίας, αφού τότε ακριβώς η Ελλάδα είχε δεχθεί να πληρώσει (σε δολάρια παρακαλώ) όλα της τα χρέη, όταν οι ΗΠΑ εννιά χρόνια πριν (το 1953) παράγραψαν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δημόσιο χρέος των ναζί, που αντιστοιχούσε σε πάνω από το 600% του γερμανικού ΑΕΠ! mitsos175.

26 Αυγούστου 2017 στις 12:33 π.μ.

Μήτσος. Το στοιχείο που ζητάς υπάρχει μέσα στον 2ο τόμος 1949 1968. Υπήρχε επίσης στο σαν σήμερα του 902 στις 11 Ιούλη για το 1962.

26 Αυγούστου 2017 στις 12:43 π.μ.

Ξεκινάμε απο το τέλος Μήτσο. ΟΙ ΗΠΑ χάρισαν το χρέος στην Αστική Τάξη της Δ.Γερμανίας στα πλαίσια του Αντικομμουνιστικού Αγώνα με την Αν.Γερμανία Σοσιαλιστική. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με την Αστική Τάξη της χώρας μας απο το 1944 μέχρι το 1949. Υποτελείς Αστική Τάξη δεν έχουμε σε Καμμία περίπτωση. Η Αστική Τάξη της χώρας μας είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Απο το 1911.... Πραγματικά υπήρχε βια και καταστολή απο το Αστικό Κράτος σε όλες του τις Εκφάνσεις. Το οτι η Σοσιαλδημοκρατία έσφαζε με το Βαμβάκι δεν σημαίνει κάτι. Επρεπε να Εγκλωβίζει τον λαό. Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν δεν έχω κανένα λόγο να στηρίξω τον καπιταλισμό και πολύ περισσότερο τον Εγκλωβισμό του λαού σε Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό που Σφαζει με το Βαμβάκι.

26 Αυγούστου 2017 στις 10:53 μ.μ.

Έχεις δίκιο για το 1962.
“Ψηφίζεται επί της αρχής το νομοσχέδιο για την κατάργηση των έκτακτων μέτρων της περιόδου του Εμφυλίου Πολέμου. Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η ΕΔΑ και η Ένωση Κέντρου το καταψηφίζουν - η τελευταία με τον ισχυρισμό ότι το νομοσχέδιο στρέφεται εναντίον της”. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Αν δεν δω όμως τα πρακτικά τι ακριβώς έλεγε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Κι αυτό γιατί είμαι ιδιαίτερα καχύποπτος με τη ΕΡΕ - ΝΔ όπως και με όλα τα αστικά κόμματα. Γιατί μπορεί να καταργήθηκαν τα έκτακτα μέτρα, έμειναν όμως τα… τακτικά. Οι διωγμοί συνεχίζονταν. mitsos175.

26 Αυγούστου 2017 στις 11:46 μ.μ.

Μήτσος. Καμμία διαφωνία οτι οι Διωγμοί συνεχίζονταν. Τρόπο να βρω τα πρακτικά της Βουλής δεν έχω την πηγή στην έδωσα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger