Home » , » Κούρδοι μαχητές απελευθέρωσαν το 60% της πόλης Ράκκα

Κούρδοι μαχητές απελευθέρωσαν το 60% της πόλης Ράκκα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 | 10:35 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175.

Ηρωικοί Κούρδοι μαχητές απελευθέρωσαν το 60% της πόληςς Ράκκα. Οι επιχειρήσεις για την εξάρθρωση των 2.000+ τζιχαντιστών που εγκλωβίστηκαν στην πόλη συνεχίζονται πολύ προσεκτικά, αφού οι Κούρδοι θεωρούν (σωστά) ομήρους και όχι εχθρούς τον ντόπιο πληθυσμό, έχοντας έτσι προτεραιότητα την ελαχιστοποίηση των απωλειών.

Ο γενναίος Συριακός στρατός περικύκλωσε σήμερα αρκετές από τις δυνάμεις των Ισλαμοφασιστών σε ένα θύλακα διαμέτρου 70 περίπου χιλιομέτρων στην Κεντρική Συρία. () Μια ακόμα μεγαλύτερη περικύκλωση πιθανόν να λάβει χώρα τις επόμενες μέρες, αφού ο Συριακός Αραβικός στρατός έσπασε τις άμυνες των 15.000 -20.000 τζιχαντιστών που υπάρχουν στην στρατηγικής σημασίας περιοχή της Deir ez Zor.

Ο ISIS κατατροπώθηκε στα πεδία των μαχών. Ουσιαστικά έχει τελειώσει εδώ και καιρό . Οι δήθεν «πολεμιστές του Αλλάχ» ηττώνται σε όλα τα μέτωπα, όχι μόνο στη Συρία παντού. Μόνο οι προσπάθειες της Τουρκίας, των ΗΠΑ - ΕΕ και της Σαουδικής Αραβίας που ενισχύουν το «alter- ego» των φανατικών δημίων και χτυπούν ύπουλα Κούρδους και Σύριους, επιβραδύνουν το αναπόφευκτο τυπικό τέλος των Ισλαμοφασιστών. Από πολιορκητές οι πλιατσικολόγοι έγιναν πολιορκημένοι ακριβώς εξ αιτίας της συμπεριφοράς τους, που έκανε τους Μουσουλμάνους να αγανακτήσουν. Καπηλευόμενοι τη θρησκεία έκαναν εγκλήματα παρόμοια με τους ναζί. Έχουν άλλωστε ίδια ρατσιστική νοοτροπία κατά των διαφορετικών, των μειονοτήτων, των αλλόθρησκων.

Η οργάνωση λοιπόν για να δείξει ότι υπάρχει ακόμη και για να υπηρετήσει τους χρηματοδότες - κατασκευαστές της, που δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τους Σεΐχηδες, χτυπά αμάχους κυρίως στην Ευρώπη. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από τους τρομοκράτες θέλουν να πανικοβάλουν τον πληθυσμό, ώστε να περάσουν μέτρα καταστολής των Ελευθεριών και περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με αφορμή αρχικά την Αλ Κάιντα που ή ίδια η CIA οργάνωσε και εκπαίδευσε και έπειτα τον ISIS οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι βρίσκουν αφορμές επέμβασης στις πετρελαιοφόρες περιοχές του πλανήτη. Στη Βενεζουέλα ακλουθούν άλλη τακτική, αφού η χώρα δεν κατοικείται από Μουσουλμάνους.

Επίσης οι πρόσφυγες, που η ίδια η πολιτική των ΗΠΑ - ΕΕ δημιουργεί, είναι φτηνά εργατικά χέρια, οι «νέοι δούλοι». Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουν καχυποψία μεταξύ των εργαζομένων ώστε να εκμεταλλευτούν ανενόχλητοι τα θύματα τους στον υπέρτατο βαθμό. Ακόμη το μίσος μεταξύ Χριστιανών - Μουσουλμάνων είναι πρώτης τάξεως αποπροσανατολισμός για την συνέχιση της οικονομικής λεηλασίας των πλουσίων από τους φτωχούς.

Είπαμε εδώ και καιρό, πως ο αναλώσιμος ISIS προσφέρει τις τελευταίες του υπηρεσίες στους ιμπεριαλιστές δημιουργούς του. Στη Συρία πάντως δεν θα προσφέρει για πολύ ακόμα… Στην Ευρώπη είναι αλλιώς τα πράγματα. Η τρομοκρατία είναι το μέσον για να διαιωνίζεται η υποταγή και η εκμετάλλευση. Όλες οι δικτατορίες στηρίζονται στο φόβο. Ο φασισμός, που δραστηριοποιείται όταν το σύστημα κινδυνεύει, καλλιεργεί το φόβο, το μίσος, με σκοπό τη διάσπαση των εργαζομένων.

Ο μόνος πραγματικός εχθρός είναι τα πλούσια όρνεα που καταστρέφουν συστηματικά για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Αυτοί είναι οι εγκέφαλοι των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

17 Αυγούστου 2017 στις 10:56 μ.μ.

Εντάξει Μήτσο Αμερικάνοι και Ε.Ε είναι Ιμπεριαλιστές το γνωρίζουμε. Ιμπεριαλιστές όμως είναι και Ρωσσία Ιραν Κίνα κ.α. ΟΙ Λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον απο το ποια ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η τμήμα της Αστικής Τάξης θα νικήσει. Το Συμφέρον τους είναι να παλέψουν κάτω απο την δική τους ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και Δικτακτορία του προλεταριάτου. Είναι Μονόδρομος Μήτσο.

21 Αυγούστου 2017 στις 5:28 π.μ.

Τζαμαρία γλύφτη της εκαστοτε ηγεσίας

21 Αυγούστου 2017 στις 9:46 π.μ.

Ετσι γίνεται όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα. Αρχίζουνε οι βρισιές. Λογικό......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger